Orijinalini görmek için tıklayınız : yılların avcısı
Mustafa ÇİL
20.Ocak.2008, 06:49
sevgili dostlar bigadiç de i.talay ve ekibini beklerken yaşlı bir amca ile tanıştık.sağolsun bize çay ısmarladı.bizimle muhabbet etmek ister bir hali vardı ama rahatsızlığı nedeni ile fazla konuşamıyordu.
oradaki kahveci arkadaş anlattı eski bir avcıdır
avcıları ÇOK SEVER.
KÖPEKLERE BAKMAK İSTEDİ.ARKADAŞLARDAN BİRİSİ YARDIMCI OLDU VE ARABANIN ARKASINDAKİ KÖPEKLERİ GÖSTERDİ.YAŞLI AMCA ÇOK DUYGULANMIŞ VE GÖZLERİ AĞLAMAKLI OLMUŞTU
İŞTE O AMCA İSMİNİ HATIRLAMADIĞIM AMA BU AV İŞİNE YILLARINI VERMİŞ ,YILLARIN ESKİTEMEDİĞİ
GEÇEN YILLAR ONDAN ÇOK ŞEYLER ALMIŞ GÖTÜRMÜŞ AMA AV VE KÖPEK SEVGİSİNİ ONDAN ALAMAMIŞhttp://img258.imageshack.us/img258/7641/hpim3571qg2.jpg
Mustafa ÇİL
20.Ocak.2008, 06:52
RESMİNİ ÇEKTİĞİMDEN HABERSİZ AMCA SANKİ GEÇEN YILLARA BAKTIKÇA DAHA ÇOK YORULUYOR
AMA AV VE KÖPEK SEVGİSİ BİZİMLE MUHABBET ETMESİNE ENGEL OLAMIYOR ADETA YILLARIN YORGUNLUĞUNU BİZİMLE ÇIKARTIYOR..ÖMRÜN UZUN OLSUN YILLARIN AVCISIhttp://img258.imageshack.us/img258/7641/hpim3571qg2.jpg
Mustafa kardeşim;çok güzel bir fotoraf karesi yakalamışsın bize duygu dolu anlar yaşattın sağolasın.O yaşlı adam bizim gibi olamayacak ama bizler bir gün o yaşlı amca gibi olacağız,yaşadığımız bu günün kıymetini bilmek lazım.Allah amcama uzun ömürler versin işallah..........
Mustafa ÇİL
20.Ocak.2008, 11:37
sağolasın abi,ve malesefki bizde onlar gibi olacaz
ve hatıralar bizleride ağlamaklı yapacak birgün
hallederix
20.Ocak.2008, 13:14
Mustafa kardeşim çok duygulu bir konu açmışsın gönlüne sağlık ,hepimizin kaçınılmaz sonu bu ,bu amcamız avcılık adına yürüyen bir kütüphane gibidir ,onun için küçük köy kahvelerini çok severim ve yaşlı bilgelerle sohbet etmeyi ,dünyanın hiç bir yerinde duyamayacağınız yaşanmışlıklar anlatılır küçük bir yer oluşu bu ilginç yaşanmışlıkların orada kalmasına sebep olur ,konu hakkında benimde hiç unutamadığım bir anım var ;
Adapazarı sapancanın küçük bir köyü olan "yazı" köyüne bir şekilde yolum düştü ,böyle küçük bir kahvede çay içmek için mola verdim içeride üç tane yaşlı amca oturuyordu ,kendime çay söylerken onlarada ısmarladım ve hemen sordum "amca balık çıkıyormu"diye sanki bir birleriyle yarışıyorlardı cevap için hepsi farklı şeyler anlatmaya başladılar fakat bir tanesinin anlattıkları dikkatimi çekti üç çocuğun balığa çıktıklarını teknelerinin alabora olduğunu ikisinin kurtulduğunu fakat birisinin bulunamadığından bahsediyordu ,daha sonra kaybolan çocuğun babasının dalgıç getirip çocugu arattığını söyledi ,buraya kadar herşey acı fakat normal ,anormal olan çocuğu aramak için suya dalan dalgıcın kısa bir süre sonra hışımla sudan çıkıp "beni buradan götürün " diye feryat etmesi ve bir daha bu göle dalmayacağına dair yeminler etmesi ,dalgıca nedenini sorduklarında o anı yaşayarak anlatmaya başlamış (burada dedelerden birisi dalgıcın taklidini yapıyor http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/grin.gif) "üç metrelik bir küçük tepeden iniyordum alt tarafındaki kıvrıma bakmak için ve birden bire tepe sandığım şey hareket etmeye başladı ve ortalık bulandı " dalgıcın anlatımı bu kadarmış ,kimisi kaya yuvarlanmıştır diyor kimisi yayın balığı diyor ,önceden beri duyardık sapanca gölünde çok büyük balık olduğunu hatta çoğu boğulmada bulunamayan cesetlerin bu balığa mal ettiklerini ama bu kadar büyüğünü gözümle görmeden inanmam ,yani lafın özü ava gittiğimiz yerlerde o bölgenin yaşlı bilgeleriyle ,çobanlarıyla ve insanlarıyla konuşmaktan ,sohbet etmekten çekinmeyelim çünki oraları ve oralarda yaşananları en iyi onlar biliyorlar ..
Saygılarımla
avcikardes35
20.Ocak.2008, 14:47
teşekkürler mustafa abi
o amca yı bulup ovada şöyle köpeğin fermasında 2 bıldırcın vurdurmak isterim...
amca nasıl sevinir ömrüne ömür katılır bence ...
altınsoy43
20.Ocak.2008, 18:10
kendi yaşlı ama gönlü genç bu amcayla geçen kısa sohbetimde,çok güzel baretta bir çivtesinin olduğunu ve bu tüfeği oğluna değil de torununa hediye edip ruhsatını torunu üzerine yaptırdığını anlattı.
anladım ki insan av ve doğa tutkusuna o kadar değer veriyor ki kendiyle birlikte kara toprağa gömülsün istemiyor.
bu güzel duyguları torunları veonların da torunları nesiller boyu tatsın istiyor.
Benim iki dedem de avcı, birini kaybettik diğeri 80 yaşında ve hala hiç kimseden yardım almadan bütün işlerin üstesinden geliyor.
Bu gün ziyaretlerine gittim.öğlen vakti köye vardım dedemle karşılaşır karşılaşmaz arkadaşların domuz avında olduklarını söyledi ve hadi bizde gidelim dedi.Ziyaret amaçlı gitmiştim ve yanımda gerekli techizat yoktu.Dağda kar var bir yerlerde araçla saplanır kalırız benimle bir bu yaşında oralarda perişan olmasın diye pek oralı olmadım, bana(hadi ordan y...)dedi, senin yaşında olsam şimdi burada dururmuydum dercesine.Oysa ki daha geçen hafta domuz peşinde koştururken nasıl bir kaza atlattıklarını ve hala nasıl hayatta kaldıklarına inamıyor ve anlatırken gözleri sulanıyordu.
Onun, zamanında bir azılının peşinden sabahtan akşama kadar koşturup akşamına başka bir köyde konakladıktan sonra ertesi günde aynı domuzun peşinden giderek akşamına o domuzu vurduğunu biliyordum.Üstelik bu iki günlük mesafeyi şimdiki gibi arabayla da katetmemişti.Ondaki bu tutkuyu bildiğimden tavırları bana çok normal geliyordu.
Ben konuyu değiştirmeye çalıştıkça avdaki arkadaşları cepten arayıp domuzların ne tarafa gittiklerini öğrenmemi istiyordu.Sonunda halaoğlunu arayıp sordum O da sürünün dağın arka tarafına doğru geçmekte olduğunu, önlerine geçmeye çalıştıklarını söyledi.Allah'tan ters tarafa gidiyorlardı, bizim köyden tarafa gelseler dedemi arabaya bindirip dağa çıkmaktan başka şansım yoktu......
ANLAYACAĞINIZ DOSTLAR BU NASIL BİR TUTKUDUR Kİ; NE PARA, NE KADIN, NE DE ÖLÜM BU TUTKUNUN ÖNÜNE GEÇEMİYOR?
BİZİM HALİMİZ NİCE OLUR? TÜM ABİLERİME VE KARDEŞLERİME SELAMLAR, RABBİM HEPİNİZE BU GÜZELLİKLERİ
KAZASIZ BELASIZ DOYA DOYA YAŞAMAYI NASİP ETSİN.TABİİ NE KADAR DOYULABİLYORSA.80 YAŞINA KADAR DOYAMAMIŞ DEDEMİ GÖRDÜKÇE ......................................
ismail talay
20.Ocak.2008, 19:22
oooofffff!!!! gardaşım yidin beni.. bu avcı dedemle akrandır. cocukluğumun imrendiğim avcılarındandır. sayın ALLATTİNOĞLU dur kendisi .. bigadiç in ilk av bayilerinden biridir. kulubumuzunde en yaşlı üyelerindendir. ata ata dır .. yakın zamanda alaattinoğlu nun dedemin , aslan dayının gençlik resimlerini sizlerle paylaşacağım i,şallah...alla atalarımıza uzun ömürler versin
Mustafa ÇİL
21.Ocak.2008, 05:36
bizim camia ne duygusal değilmi arkadaşlar,,mutlaka yaşlanacağız mutlaka öleceğiz ama keklik arkasında ölürsem gözlerim açık gitmez herhalde
MUSTAFA ABİ SAĞOL SABAH SABAH HÜZÜN DOLU ANLAR YAŞATTIN. ALLAH O AMCAYA UZUN ÖMÜRLER VERSİN. TABİKİ CÜMLEMİZEDE VERSİN.
Mustafa ÇİL
21.Ocak.2008, 07:04
YAAAAAAAA METİN
Adil Karakus
21.Ocak.2008, 07:55
OFFFFF OFFFFFFFF BİRDAHA OFFFFFFF ÇEKSEM KARŞIKİ DAĞLAR YIKLIR.
MUSTAFA ,TAM BAM TELİNE BASMIŞSIN SEN YAHU.MAALESEFKİ ARKADAŞLAR YAŞLILIK KAÇINILMAZ KAPIDAN KOVSAN
BACADAN GİRER EVE DAVET EDİLECEK MİSAFİR DEĞİL AMA NE YAPARSINIZ Kİ GELİYOR VE GELECEKDE..
RABBİM ATALARIMIZA ECDADIMIZA UZUN ÖMÜR VERSİN..
AVCININ BEDENİ YAŞLANIR RUHU ASLA YAŞLANMAZ,O AMCAYA HADİ İKİ YER GEZELİM DEYİN HELE BAKIN NASIL
HEVSLENİP GELİR .http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/cry.gif RAHMETLİ BABAMI ÖZLETTİN BANA MUSTAFA...
SELAMLAR,SAYGILAR
fatih demircan
22.Ocak.2008, 06:38
yaaaw noluyo arkadaşlar wallahi ağlayacam şimdi he zaten bende yaşlanınca halimiz nice olacak deyip dururdum sizde canlı örneğini gösteriyosunuz zaten askerden geleli 11 sene olmuş daha dün gibi hatırlarım yıllar bu kadar çabuk geçiyosa yandık.bir de ben hala bekarıııııım..........http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/huh.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/huh.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/huh.gif
Mustafa ÇİL
22.Ocak.2008, 07:23
fatih evlenmediğin hergüne pişman olacan sonra söylemedi deme ..valla en azından sabah kalktığında sıcak çorba oluyo evde bee
DEĞİNDİĞİN KONU HARİKA SAYIN ÇİL TEBRİK EDERİMSENİ.. AMMA BİGADİÇE KADAR GELİP BURAYA UĞRAMAMAN KAFAMA BAYA TAKILIYO... BUNUN HESABINIVERECEKSİN BİR GÜN VERECEKSİN SAYIN ÇİLL http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/tongue.gif
nihat baltacı
22.Ocak.2008, 14:39
evet arkadaşlar resimde ki mehmet gürbüz abimiz bigadiç in en eski avcılarındandır gercekten.elinden ne güzel yerli ırk köpekler geçti bizim bildiğimiz.valla hergün görmesem de gördüğüm zaman hal hatır sorarım kendisine.oğlu ismail abi de bizim canciğer abimizdir.lakapları alattinoğlu dur.elinde yılların berattası vardır 1939 yılından ama hala süper tüfektir.mustafa kardeşim gerçekten güzel bi kare yakalamışsın.saol kardeşim.
Mustafa ÇİL
23.Ocak.2008, 06:36
SEN SAĞOL NİHATCIM SİZLERİ TANIMAK VE AYNI MERALARI PAYLAŞMAK GÜZELDİ
SENEYE İNŞALLAH YİNE HEP BERABER OLURUZ
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.