PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : POİNTER İ OKUYABİLMEK

Mustafa ÇİL
14.Mart.2009, 13:32
SEVGİLİ DOSTLAR VE GENÇ GARDAŞLARIM
Kusura bakmayın,arada bir böyle satırlar yazıp kafanızı ağrıtıyosamda affola.
Pointer ler ÖYLESİNE HAYVANLARDIRKİ,SAFKAN BİR İNG.TAYININ ÜZERİNDE NASIL ACEMİ BİR JOKEY DURAMAZ VE EĞERİNİN ÜZERİNDE SAĞLAM OTURAMAZ İSE POİNTERLER İLEDE YANLIŞ ANLAMAYIN AMA ACEMİ BİR AVCI DOSTUM AVLANAMAZ.
Bu satırlar kimseyi küçümsemek veya alçaltmak için değildir.Çok sık karekter değiştiren hayvanlardır...Bir av gününde mükemmel olan bir pointer diğer av gününde bir önceki günün mükemmel hareketlerini size vermeye bilir göstermeyebilir.
Elbetdeki bununda bir sebebi vardır......Bunu okuyabilen ler ancak illa pointer diye tutturabilir.
mükemmel videolar ,çekimler ,fermalar,aaportlar.....HER dostum bilir pointerler ,geneli aport köpekleri değildirler....
Bu dışarıdan yüklemedir.Fermaları özellikle uzun kokusu ve işaret edici özelliği için üretilir ve kullanılırlar.
Çok kısa zamanda en fazla alanı arama ve tarama yapmaları için üretilmişlerdir.
Eskiden kasabildiğimiz kadar kasmaya çalışır köpeğin iç güdülerine gem vurmaya kalkardık....Anladıkki,tecrübeler gösterdiki,bir pointeri kasmak demek,av performansını %50 geriye çekmek demek oluyor.İtaat eğitimi tam olan bir pointer merada istediği gibi koşabilmeli ve arama yapabilmelidir.
GEL VEYA DÖN komutunu duyduğu anda dönen bir pointer zaten size fazlası ile merada yardımcı olmaktadır.
Eskiden açıldıkları için köpeğin nerde olduğu, sıkıntısı yayılırdı, kulakdan kulağa,şimdilerde ise beeper sayesinde köpeklrin bu sıkıntıları kökdan çözülmüş durumda olduğunu söyleyebilir ve canlı şahitliğini hepimiz yapabiliriz...
FERMALAR İÇ GÜDÜSEL olmakla beraber,sabırsız fermalar ,ufak eğitimler ile uzun süre beklemeleri sağlanabilmektedirler....Fermalı av köpeklerinin en fazla koşan ve bu koşmayı genlerinden alan pointerler
çok avcı gardaşa gerçekden soğuk duş etkisi yaratan hayvanlardır.

POİNTER bambaşka,drahhtar bambaşka kurzzhar bambaşka sterler bambaşka ama eğitimlerininde ona göre farklılıkları mutlaka olacaktır.pointerler bilindiği üzere zeka testi sınavlarında genelde en başarısız hayvanlardır.
FAKAT onları avcı önüne , kullanılmaya mecbur kılan şey kokuları ve estetikleri,az amanda çok fazla yol kat hederek
arama yapmaları,burunlarına güvenmeleri , onlara neden çok çabuk bulan ve işaret eden dendiğini ,avcı dostlara açıklamaktadır.Sahibini gerçekden seven ve itaat eden hiç bir pointer merada onu terk edemez,iç güdüleri ona koşması emretmektedir.Fermalarının geneli , el freni çekilmiş arabalar misali oluşu avcı gözüne ayrı bir zevk ve estetik sunmaktadır.

Ani dönüşler ve duruşlar,av hayvanına sokulurken kedileme dediğimiz yürüyüşler,gerçekden arkasında tetik çwkwn avcıya ce o gurupdaki avcı dostlara heycan veren köpekler olarak bilinir ve duyulurlar.
HER HAYVANIN KENDİNE GÖRE ÖZELLİKLERİ VE BAŞARILI OLDUĞU ŞEYLERİ UNUTMAYALIM

ELBETDE SÖYLENECEK SÖZ ÇOK FAZLA, YAZACAK SATIR ÇOK FAZLA AMA ŞİMDİLİK BU KADAR YETER DİYELİMKİ
KİMSENN CANINI SIKMAYALIM...
UZUN KOKULU KÖPEKLER İLE AVLANMAK BİR AVCININ EN BÜYÜK HAYALİDİR....

14.Mart.2009, 15:45
Adaşım poınter'i çok iyi anlatmışşın.arkasından gezebilecek avcı lazım bu köpeklerle ava gitmeye.hiçmi yorulma bilmez bu mubarek.akşama kadar bıraksan koşar.çatlayacak sanki.o süratle koşarken 10 m sağında 10 m solunda ki kokuyu da alır. son sürat koşarken anında fermayı çakması yokmu....biterdim o manzaraya. aaaaaaaaahhhh puanterim aaaaaaaaahhh.....

Mustafa ÇİL
14.Mart.2009, 17:08
mustafa abi
pointerleri çeşitli yazılarla ve resimlerle
tecrübe ettiklerimle yıllarca anlatmaya çalıştım
maksat tekrardan
birşeyleri anımsamak

14.Mart.2009, 17:33
demek ki pointeri okumak için yüksek lisans lı olmak gerek.
niye yalan söyleyeyim, arkadaşla beraber pointer köpeği ile ava gitmiştik.arkadaşın sesi kısıldı bağıra bağıra.5-6 el silah attı.sonra köpek bulundu geldi.bu da beni pointerden soğuttu.ama ustamın dediği gibi sanırım köpeğin itaat eğitimi yoktu.
ama eğitimli bir pointerin bunları yaşatmıcana eminim.dimi ustam

KOSAVALIMİROGLU
14.Mart.2009, 18:22
gardaşım degerli ustadım mustafa çil ustam yorumların sohbetlerin çok hoş be ustam vallaha iyice pointerci olduk be sayende degerli kardaşım ustam yazılarından fotolarından baka baka pointer hayvan uykumuzada rüyamızada girer oldu be ustam bizi aşık ettin bu köpege gardaşım dermanı sende sevgilerimle saygılar ustam

14.Mart.2009, 19:11
kosavalı ustam doğru söylersin.çok hoş güzel konular açıyor çil ustam.
başlığa bakarmısnız
POİNTERİ OKUMAK.....

14.Mart.2009, 19:17
aklıma birden çil ustama
POİNTERİ İŞLEMEK
diye başlık atmak geldi içimden
ama gerek yok zaten ustam işleyip işleyip bizlere sunuyor.
ustamın dediği gibi asıl olan onu okumak,o nakışlarda ki incelikleri görmek

KOSAVALIMİROGLU
14.Mart.2009, 19:21
yada şöyle diyelim ustam pointeri anlamak bir sanattır daha güzel olmazmı izzet ustam çil ustamın konuları sohbeti gardaşlıgı herşeyi çok hoş hoş olmasınada burda pointer sesi çıkartmaya başladık şurda bir garip pointersiz galmış nevşehirli gardaşımız var demiyor bize bakmıyor kulak vermiyor baş avcım çok meşgul ustam canı sagolsun canını yerim gönül dostumuz bizim allah selamet versin büyük ustamız başımızın üstünde yeri var bu sitenin tek çili saygılarımzla

14.Mart.2009, 19:35
ilk başta bana usta demezseniz sevinirim.çünkü tam anlamıyla ava daha yeni başladım.
çil ustam en kısa zamanda size cevap verir,şüphen olmasın.
bir zamanlar bende sizin gibiydim.çil ustamdan pointer almak için baş vuruyordum.inanki cevap gelmeyince bende aynı sizin gibi düşünüyordum.acaba çokmu sıktım.acaba kırıcı birşeymi söyledim,niye cevap vermiyor diye kendi kendime içkilleniyordum.ama siteye takıldılça ustamın hemen cevap verme olasılığı olmadığını fark ettim.çünkü inanki şu sıralar kimlerle konuşuyor.aklından neler geçiyor.inlerle mi , cinlerle mi uğraşıyor.yani çok meşgul adam.
biraz sabırlı olmanızı tavsiye ederim.en kısa zamanda size dönecektir.

14.Mart.2009, 20:17
mustafa abi eline sağlik çok güzel bir yazı .bende herzaman hayvanı avda serbest bırakma taraftarıyım .sen ona karşi görevini iyi yaparsan ,hayvanda sana karşi görevini iyi yapar.özellikle köpeklerin cok duygusal hayvanlar ulduğu kanaatindeyim.

Mustafa ÇİL
14.Mart.2009, 20:46
kosavalı abim bnm
ömer gardaşıma takıl gel sen buraya
işlemek konusuna gelimce
en kısa sürede onuda örnekleyerek bir başlık açar dostlara sunarız
okusunlar yeterli

KOSAVALIMİROGLU
14.Mart.2009, 21:09
sagolasın varol eksik olma çil baş ustam sevgilerimle herşey gönlünce olsun gardaşım

15.Mart.2009, 10:10
Sevgili Mustafa, ne dersin ben Pointeri okuyabilmişmiyim acaba..!?

Selamlar..

15.Mart.2009, 10:49
naim ustam siz okumuşsunuz.altına imza atmışşsınız.
çil ustamda mühürlemiş..

Mustafa ÇİL
16.Mart.2009, 16:05
naim abim üstadım
gel senle biz tüp işine başlayalım

Mustafa ÇİL
28.Mart.2009, 19:34
GERÇEKDEN SANATTIR ONLARI OKUYABİLMEK
AMA

HER ZAMAN SÖYLEMEKDEYİZ
POİNTER DE OLSA BU HAYVANLAR BİZLERE BİR AMAÇ UĞRUNA HİZMET ETMEK İÇİN VARLAR

HER AVCI GARDAŞIMIZIN İSDEĞİ MUTLAKA FARKLI FARKLI OLACAKTIR
AMA MAKSADIMIZ HİÇ BİR DOSTUMUZ İLE ,,İLLA POİNTER VEYA SETER DİYEREK İKİLİK YARATMAK DEĞİLDİR

yucelmert
31.Mart.2009, 20:28
usta ellerine sağlık,
bak becerebilirsem buda benim makinam; adı "daf"
http://img235.yukle.tc/images/1982dikkat-iki_ayak_havada.jpg

Mustafa ÇİL
23.Nisan.2009, 17:34
onların genetik olan bazı karakterlerini kabullenmezseniz
POİNTERLER İLE MERALARDA ANLAŞAMAZSINIZ

HERZAMAN SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ

KİŞİLER ( AVCILAR )

MERASINA
KENDİ MİZACINA
BÖLGESİNDEKİ AV FAKTÖRLERİNE GÖRE

KÖPEK BAKIP ,, MERALARA ÇIKARLARSA SORUNLAR GENELDE ORTADAN KENDİLİĞİNDEN KAYBOLUR

23.Nisan.2009, 17:59
Usta ellerıne saglık dokturmusun yıne...

23.Nisan.2009, 19:15
ustam ben yeni başladım pointeri okumaya.daha ilk sayfalardayım.
ama okumak baya zor.yavaş yavaş,sindire sindire okuyorum.
senin gibi okuyamıyorum ama idare ediyoruz.

Mustafa ÇİL
14.Mayıs.2009, 13:32
devammmmmmmmmmm ve tekrar okunması için

Mehmet Ardilli
14.Mayıs.2009, 15:08
Okumak şart, şartolsun:))

Mustafa ÇİL
21.Kasım.2009, 16:31
HADİ DEVAM DOSTLAR

GÜNCELLEMEKDE FAYDA GÖRDÜĞÜM BİR BAŞLIK DAHA DOSTLAR