PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hamit hocam al sana resimli bir soru

Mustafa ÇİL
16.Mart.2009, 15:51
selamlar hamit hocam.....işde sana resimli sorum,bununla ilgili küçükde olsa bir araştırma yaparak beni ve ste düyelerini aydınlatırsan,sebep sonuç olarak yapılması gerekeni kendi tecrübelerine göre , bilgilerine göre bizleri aydınlatırsan memnun olurum..
bu olay bu sene bana çiftleştirilmek için getirilen dişilerde genelde mevcut idi...

http://img22.imageshack.us/img22/7955/hpim7446.jpg

Mustafa ÇİL
16.Mart.2009, 15:52
bu hayvanın her gün sabunlu su ile yıkanmakda mikrop kapmaması için

Mustafa ÇİL
16.Mart.2009, 15:53
http://img22.imageshack.us/img22/7955/hpim7446.jpg

16.Mart.2009, 18:41
Sayın Çil ustam resimleri gönderdiğin için teşekkürler. Seninde dediğn gibi biraz araştırma ve kendi bilgilerim neticesinde bu vakaların PROLAPSUS VAJİNA (vajinanın dışarıya doğru sarkması) olduğuna karar kıldım!

Bu olaylar genelde kızgınlık devresinin foliküler aşaması dediğimiz döneminde şekilleniyor.Bu dönemde köpeğin yumurtalıklarında oluşan foliküller (yumurtacıklar) içindeki ÖSTROJEN HORMONU miktarı artar ve fazla östrojen (kızgınlık hormonu) miktarı PROLAPSUS VAGİNANIN EN BÜYÜK SEBEPLERİNDENDİR!

Ayrıca köpeğin konstipasyon (kabızlık çekmesi),Çİftleşme sırasında erkekle diişinin zorla ayrılması, köpek gebe ise gebeliğin ilerleyen aşamalarında karın içi basıncın artması ve kalıtımsal (genetik) faktörler Prolapsus vajina oluşumunda rol oynar.

Tedavisi ise hafif olanlarda tedaviye gerek kalmadan kızgınlık bitiminde kendiliğinden iyileşir!
Şiddetli olgularda ise dışarıya çıkan kısım kızgınlık bitimine kadar çok iyi korunması gerekmektedir! Eğer çok gerekli görülürse veteriner hekim tarafından cerrahi müdahale de uygulanabilir!
KISACASI KIZGINLIK DÖNEMİNDE VUCUDUN KENDİ HORMONLARININ SALINIMI SONUCUNDA ŞEKİLLENEN BİR HASTALIK....

Mustafa ÇİL
16.Mart.2009, 21:31
hocam kalıcımıdır gecicimidir ?
şimdi bu köpeği kısırlaştırmak en doğrusumudur yoksa
bir dönem kızgınlığını beklemek dahamı doğru olur ?
şimdiden teşekkürler

17.Mart.2009, 04:14
Sayın Çil ustam seninde dediğin gibi bir dönem daha kızgınlığını bekleyip neler olduğunu görmek lazım bence! Bir şans daha verelim derim ben ama kalıtsal olarak kaynaklanıyorsa bu köpekten yavru almakta doğru değil çünkü yavrularında da aynı problem oluşabilir.
Saygılarımla...

Mustafa ÇİL
17.Mart.2009, 09:30
anlaşılmıştır hocam

unforgiven
17.Mart.2009, 09:44
Sevgili büyüklerim harika bir soru-cevap olmuş.... Şahsen arşive saklanması gereken ve daima akıldan çıkarılmaması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum...

Saygılarımla...

17.Mart.2009, 15:30
Doktorumuzun çok değerli bilgileri için teşekkürler.

KOSAVALIMİROGLU
17.Mart.2009, 15:36
bilgiler için teşekürler agzınıza dilinize saglık

Tamer Kuvvet
17.Mart.2009, 16:06
Çok teşekkürler Hem Mustafa abime hemde Hamit abime gerçekten süper paylaşım

08.Nisan.2009, 16:18
Çil ustam bu köpeğin son durumunu ne zamandır sormak istiyordum sana, son durum nedir?
Kızanlığı geçtimi ve köpek normale döndümü acaba!
Hastalarımızın takibini yapmakta görevlerimizden biridir!
Sonuç nedir Çil ustam?

Mustafa ÇİL
08.Nisan.2009, 21:05
SEVGİLİ HOCAM

ŞUANDA KÖPEĞİMİZİN KIZANI GEÇTİ ANCAK,KÖPEK DIŞARIYA SARKITTIĞI
RESİMDE GÖRÜLEN PARÇAYI HENÜZ İÇERİYE ÇEKMEDİ
BİZDE ARADA BİR TEMİZLEYİP ACABA DİYEREK BAKMAKTAYIZ...
SİZLERDEN İYİ OLMASIN
SEVGİLİ HOCAMIZ TUNCAY BEY İLEDE BUNU GÖRÜŞTÜK VE İÇERİYE ÇEKMEZ İSE,KÜÇÜK BİR AMELİYAT İLE BUNU ÇÖZERİZ DEDİ

VE SANA TEKRAR BUNU MERAK EDİP TAKİP ETTİĞİN İÇİNDE AYRICA TEŞEKKÜRLER HOCAM

kazım bozkurt
08.Nisan.2009, 21:10
hocam ve ustam gercekten guzel cevaplar ve konu takibi olmuş saygılar

cemalreis
09.Nisan.2009, 08:53
ÇİL USTAM EMEGİNE SAĞLIK HARİKA RESİMLER

çetin ekren
09.Nisan.2009, 09:26
Mustafa gardaş benim bir arkadaşın köpeğinde de aynı sorun vardı ve her kızan döneminde bunu yaşadı belki bir dahaki sefere olmaz diye düşündü ama malesef hepsinde aynı oldu Hamit gardaşım daha iyi bilir tabide en sonunda kısırlaştırdı...