Orijinalini görmek için tıklayınız : İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ
Mehmet Ardilli
21.Mart.2009, 17:42
Sevgili avkolik dostlarım, av pulu almak, av harcını yatırmak, bohçacı olmaktan kurtarırmı insanı. Yani nasıl olsa para verdim deyip; vura bildiği kadar vurmak, zamanlı zamansız avlanmak, üretim sahasını katletmek, fidanlıkları çiğnemek, mahsüllü araziyi heba etmek, palazdı göcendi dinlememek, atış menzilin de insan var yok önemsememek, avı avcıyı kıskanmak, meralarda zehirle tilki avlamak, gündüz köpekle gece farla avlanmak, su başlarında göletlerde keklik için pusu kurmak, kasetle katliam yapmak, beş yıldızlı gümelerde ördek kırmak sizce nedir.
Bence bohça almaz bu işleri be kardeşim, harar derler bizim burda 150 kilo pamuk alır; o da almaz. Pul aldın harç verdin iş bittimi sandın, dur yeni başlıyor, bu iş parayla pulla olmuyor. Vicdanını evde bırakıp meraya çıkanlar, ona buna hava atmaya gelince, kibirlerini pek güzel yanlarında taşırlar. Ben merak ediyorum, ölümün bir tetik çekimi mesafede olduğunu, parmağını tetikte tutan hem bunları yapıp, hemde kendini avcı sayanların düşünüp düşünmediğini. Bu dünyada hesaptan kurtulduklarını sansalar bile, vicdanlarından nasıl kurtulacaklarını merak ediyorum gerçekten. Bir de daha ince bir nokta var; ben vurum yemem der bazıları, eee naparsın vurduklarını, hakkım değilmi kardeşim ne yaparsam yaparım, ona buna dağıtırım, bizim evde de yimez kimse der. Sonra öldürmek katilliktir, avcılık başka şey dediğimiz de, küser bize. Biz yatakta tavşan vurmak ustalarımızca abes kılınmıştır, bu iş bize yakışmaz deriz; kıskanma sen göremiyon tabi der, yüzümüze değilse içinden.
Yaaaa avkolikler işte böyle av ve avcı hak ettiği yeri bulamaz bir türlü, avcıyım dedin mi sana bakan gözler seni bunlarla itam eder. Siz istediğiniz kadar savunun önyargıyı oluşturan çürük çarık, vicdan yoksulları oldukça anlatmanız güçtür av ile avcının aşkını. Örnekler kötü olunca iştirak edenler marifet sayarlar bu işleri. Yaş da önemli değildir, bilmem kaç yaşın da karşına geçip bir gece de, kaç ördek, kaç tavşan katlettiğini anlatırlar ballandıra, ballandıra, apansızca. Hay seni afacan eceli yesin sus diyecek olsan, hani büyüğe saygı derler. Sen küçüksün bunları cahilliğinden yapıyorsun diye bu işleri gençler yaptığın da paye bicerler kendileri yapmamış gibi, yada vicdanlarını bastırmaktır, biz de zamanında yaptık serzenişleri. A dostlar doğru insan olmadan doğru avcı olunmaz, herkesin başına bekçi de konamaz. Belki silah, köpek, av bunlarla ilgili çok şey öğrenilebilinir, ammaaa bu avcı olmak için asla yeterli değildir. Çünkü avcılık bir insanlık faziletidir. Hepinizi kucaklıyorum, bilen bilmeyene öğretsin diyorum.
Kalın sağlıcakla....
Mehmet Ardilli
21.Mart.2009, 18:07
Türkiye’de kayıtlı, ruhsatlı, her yıl avlanma pulu alan maksimum 50 bin avcı var.
Bunlara 'avcı' deniyor. Bu kişiler kurallara, zamanlara ve limitlere uygun olarak
avcılık yapıyor.
iŞTE BUDA AVCILIK YAYINLARINDAN TANIDIĞIMIZ BİR TV KANALININ SİTESİNDEN AYNEN.
cemalreis
21.Mart.2009, 18:22
MEHMET KARDEŞ HAKLISIN ASLINDA AVCI ARKADAŞLAR KENDİ YÖRELERİNDEKİ
BOHÇACILARI BİLİR ONLARI JANDARMA YADA ORMANCILARA İHBAR EDRSE BU İŞİN
ÜSTESİNDEN GELİRİZ UMARIM. BU TAVIR İNSANLIK ADINA VE DOĞAL HAYATI KORUMA
ADINA UYGULANMALI.
Mehmet Ardilli
21.Mart.2009, 18:28
Benim saygı duyduğum, güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgi avlanma pulu alanların sayısı 50.000*9=450.000 den biraz daha fazla olduğu doğrultusunda. Peki bunların hepsine avcı denilir mi? işte onu taktirlerinize bırakıyorum. Aldınmı avlanma pulunu, sütten çıkmış ak kaşık gibi avcısın vesselam.
Mehmet Ardilli
21.Mart.2009, 18:36
Yok hayır Cemal abim, bu yetmez. Polis, jandarma, ormancı somut kanıt; pula evrağa bakar. Hem herkese yetişilmez. Bu iş bizim, bizi dürtmemiz kendi içimizde eleştirmemiz, kendi içimizde eğitmemizle olursa olur. Ayıp ise ayıplanmalı, alkışlanmamalı, güzel ise doğru ise taktir etmeli, tebrik etmeli. Hürmetlerimle.
cemalreis
21.Mart.2009, 19:02
GARDAŞIM BENİM DEDİĞİM YASAK SEZONDA Kİ BOHÇAÇILAR ONLARI ENGELLEYEBİLİRSEK
GERİSİ KOLAY.
feridun berin
23.Mart.2009, 06:05
Mehmet kardeşim içinden geldiğine katılmamak elde değil ne yazık ki bazı şeyler senin benim istediğin gibi olmuyor yıllardır kavgasını yapıyoruz ama bir karış yol alamadık yanlışı savunanlar hep yüz karış önde yine ümidimi yitirmedim çünkü fakirin ekmeği umuttur sağlıcakla kalın.
Recep DÖNMEZ
23.Mart.2009, 10:54
AVCI; CİVDANINI DİNLEYEN,AVA SAYĞILI OLAN,GELECEK NESİLLERE BİRŞEYLER BIRAKMAYA ÇALIŞAN,ETİ İÇİN DEĞİL İÇİN AVLANAN,LİMİTLLERE VE YASAKLARA UYAN,UYMAYANLARI UYARAN VE İLGİLİLERE BİLDİREN,DOĞAYI KORUYAN VE KOLLAYAN,DOĞAYA KENDİNDEN BİRŞEYLER KATABİLENDİR........
Avlanma pulu,belgesi alan avcıların hemen hemen hepsinin gerçek bir avcı olduklarından endişem yok...
Gerçek avcılara selam ve saygılar....
Mehmet Ardilli
23.Mart.2009, 11:48
AVCI; CİVDANINI DİNLEYEN,AVA SAYĞILI OLAN,GELECEK NESİLLERE BİRŞEYLER BIRAKMAYA ÇALIŞAN,ETİ İÇİN DEĞİL İÇİN AVLANAN,LİMİTLLERE VE YASAKLARA UYAN,UYMAYANLARI UYARAN VE İLGİLİLERE BİLDİREN,DOĞAYI KORUYAN VE KOLLAYAN,DOĞAYA KENDİNDEN BİRŞEYLER KATABİLENDİR........
Recep kardeşim bu sözlerine katılıyorum, sende duyarlı bir avcısın belli.
(Avlanma pulu,belgesi alan avcıların hemen hemen hepsinin gerçek bir avcı olduklarından endişem yok...)
Sözlerinin de gerçek olması için el birlik çalışmak gerektiği inancındayım.
Şİmdi nasıl her ehliyet alan trafik kurallarına uyuyor, hatalı sollama yapmıyor, aşırı hız yapmıyor, kimsenin yol hakkına tecavüz etmiyor diyemiyorsak, bunu her avlanma pulu ve belgesini alıp meralara çıkan için söyleyemiyoruz. Yasal yükümlülükler elbette yerine getirilmeli. Ama vicdani yükümlülükler, bence onlar yasaların yaratıcı fikri, ve gerçekte hep bizim yüreğimiz de taşıdığımız asıl sorumluluklarımız.
Bizler insanlık tarihi kadar eski bir uğraşı veriyoruz avcılık yaparak. Yasalar günün koşullarına göre değişe bilir, fakat korumacı, geliştirici, sürdürücü düşünce ile talan edici, fırsatcı, katledici düşüncenin karşıtlığı hiç değişmez. Umarım avcı arkadaşlarım düşünce olarak doğru yerde durup, bu mücadelenin haklı savunucuları olmayı tercih ederler. Çünkü bizim beklentilerimizi bu gün ne yazık ki yasalar ve uygulamalar karşılayamamakta, belki pulla belgeyle yasaları atlatıp, bohçacılığa devam edenler, süreç içinde etik değerlerinide yükseltip, yanlış tarafdan doğru tarafa geçişlerini tamamlar diye düşünüyorum. Bura da sosyalleşmenin önemli bir dürtü olduğu kanısındayım. Bence bizim sitemizde, başka sitelerde bu olgunlaştırma sürecine önemli katkılar sunuyor. İnsanlar doğru terennümlerle artık daha gelişimci, daha paylaşımcı, daha öğrenimci, daha sürdürülebilir avcı felsefesine kavuşuyorlar. Tüm avkolik dostlarımı sevgi ve hürmetle kucaklıyorum.
çetin ekren
23.Mart.2009, 12:48
yasak,yasak,yasak.Yıllardır hep bunlarla büyüdük ve yaşadık bizden öncekilerde de bizden sonrakilerde de bu yasaklar devam edecek.Yıllar boyunca yasaklara boyun eğdik veya eğmek zorunda kaldık.Peki bu yasaklar kime ne için konuldu ve bu yasaklara kimler uydu,uyuyor.
AVCI kimdir,kimler kendine avcı diyor kaçımız kendimize avcı diyor ve avcılığın ne olduğunu bir çırpıda söyleyebiliyor ben yıllarca kendime göre avcı terimine bir açıklayıcı söz bulamadım çünkü yetmiyor,avcı olunurmu yoksa avcı doğulurmu.
Bence avcı doğulur yıllar sonra avcılığa başlayanımız çoktur ama içindeki bu avcılık hissi belki hep gizli kalmış ancak o güne kadar saklanmış,belkide yaşantı tarzından dolayı imkan bulamamıştır fakat o hep ordaydı.
Toplum olarak AVCI ya hangi gözle bakılır herkesin malumu,oysa bizler birer katil değiliz doğaya,tabiata ve dengeye bizlere katil diyen zihniyetletden daha çok saygılı ve koruyucuyuzdur.
Ancak şu var tabikii;
Kendini bilmezler bunlar heryerde vardır,kendine avcı kelimesini yakıştıranlar mehmet abiminde dediği gibi far avı yapanlar,mevsim dinlemeyenler vb.avcılığın kesinlikle kabul etmediği eylemleri yapanlar biz gerçek avcıların bu gözle bakılmasına sebeptir.Gazetelerde duyarız falan yerde avcılar zehirle 100 tilkiyi katletti.falan yerde kaçak avcılar yakalandı.Allah aşkına bunları hangimiz avcı olarak görüyoruz.
Ve bunlarada bakılan gözle bizede bakılır.
Yıllar boyunca kendi bölgemde yasak avcılığın hepsiyle elimden geldiği kadar mücadele ettim,etmeyede devam edecem.Bu doğa bize çocuklarımızın emaneti değilmi.
her zaman şunu demişimdir gerçek avcıyı yazılı kurallar engellemez,gerçek avcıyı vicdanı ve ahlakı engeller.hangi avcı yumurtada hayvanı vurur,hangi avcı yavruya kurşun sıkar.
Mehmet abi çok güzel bir konu açmışsın teşekkürler abi.yazılacak,tartışacak o kadar mevzuu varki bu konu üzerine ama yazımı uzatıpta kimseyi sıkmak istemem.saygılar abicim.
Mehmet Ardilli
23.Mart.2009, 13:08
yasak,yasak,yasak.Yıllardır hep bunlarla büyüdük ve yaşadık bizden öncekilerde de bizden sonrakilerde de bu yasaklar devam edecek.Yıllar boyunca yasaklara boyun eğdik veya eğmek zorunda kaldık.Peki bu yasaklar kime ne için konuldu ve bu yasaklara kimler uydu,uyuyor.
AVCI kimdir,kimler kendine avcı diyor kaçımız kendimize avcı diyor ve avcılığın ne olduğunu bir çırpıda söyleyebiliyor ben yıllarca kendime göre avcı terimine bir açıklayıcı söz bulamadım çünkü yetmiyor,avcı olunurmu yoksa avcı doğulurmu.
Bence avcı doğulur yıllar sonra avcılığa başlayanımız çoktur ama içindeki bu avcılık hissi belki hep gizli kalmış ancak o güne kadar saklanmış,belkide yaşantı tarzından dolayı imkan bulamamıştır fakat o hep ordaydı.
Toplum olarak AVCI ya hangi gözle bakılır herkesin malumu,oysa bizler birer katil değiliz doğaya,tabiata ve dengeye bizlere katil diyen zihniyetletden daha çok saygılı ve koruyucuyuzdur.
Ancak şu var tabikii;
Kendini bilmezler bunlar heryerde vardır,kendine avcı kelimesini yakıştıranlar mehmet abiminde dediği gibi far avı yapanlar,mevsim dinlemeyenler vb.avcılığın kesinlikle kabul etmediği eylemleri yapanlar biz gerçek avcıların bu gözle bakılmasına sebeptir.Gazetelerde duyarız falan yerde avcılar zehirle 100 tilkiyi katletti.falan yerde kaçak avcılar yakalandı.Allah aşkına bunları hangimiz avcı olarak görüyoruz.
Ve bunlarada bakılan gözle bizede bakılır.
Yıllar boyunca kendi bölgemde yasak avcılığın hepsiyle elimden geldiği kadar mücadele ettim,etmeyede devam edecem.Bu doğa bize çocuklarımızın emaneti değilmi.
her zaman şunu demişimdir gerçek avcıyı yazılı kurallar engellemez,gerçek avcıyı vicdanı ve ahlakı engeller.hangi avcı yumurtada hayvanı vurur,hangi avcı yavruya kurşun sıkar.
Mehmet abi çok güzel bir konu açmışsın teşekkürler abi.yazılacak,tartışacak o kadar mevzuu varki bu konu üzerine ama yazımı uzatıpta kimseyi sıkmak istemem.saygılar abicim.
İşte aslanlar gibi gönlündekini yaşamına, karakterine, avcılığına yansıtan, seningibi değerli avcılarımz oldukça; bizimde yüreğimizdeki av aşkının ateşi bir okadar artıyor. Görüyoruz ki yalnız değiliz. Görüyoruz ki, bizim dışımızda başkalrıda bu mücadeleyi veriyor. Umut doluyoruz.
Ve tekrar, tekrar dile getiriyoruz, avı, av hayvanını, avcıyı, sev, saygı duy ve koru. İşte paylaşmamız gereken temel, geliştirmemiz gereken fikir, yaşatmamız gereken gerçek. Pulunu, belgeni almakla kalma, avcı isen, ava cıkarken vicdanını al önce yanına. Avcı olsun tüm bohçacılar ama sadece parayla, pulla değil, gönüllerini koyarak bu yola. Tüm avkolikleri saygıyla selamlıyorum.
fevzi dursun
23.Mart.2009, 18:50
9 gün boyunca günde 2 saat ders alarak avcı olunmadığını herkez bilir. avcılar yazılı olan kurallara uyulduğu gibi en önemliside avcılıkta yazılı olmayan kurallara uymaktır. işte avcılar arasında en önemli o kural vicdan ve yazılı kanunlarda yer almayan kurallardır. mehmet abicim bunuda içinden geldiği gibi mükemmel anlatmış yüreğine sağlık diyorum.
mehmet abinin anlattığı yanı sıra avcılık çok sorumluluk isteyen bir iştir. avcılık kanununda yazılı ve yazılı olmayan kuralların dışındaki sorumluluklarda vardır. nedir bu sorumlukluklar. en başta köpek bakımı ve eğitimidir. gerçek bir avcı köpeğini kendi yetiştirir. iyi bir avcıyı ayırt eden faktörlerden biride köpeği ve köpekteki av kalitesidir. çünkü gerçek avcı köpek seçimini de iyi yapar. hangi köpeğin hangi arazi şartları arasında av yapacağını iyi bilir ve avlandığı arazi şekline göre av kanı yüksek bir köpeğe sabırlı bir eğitim verir.
avcının sorumluluk getiren diğer faktörde tüfek ve fişek seçimleridir. avının yaralı kaçma ihtimalini göze almıycak şekilde fişek seçimlerini de iyi yapar. en önemli si de tüfeğin bakımı ve muhafazasıdır. gerçek bir avcı tüfeğine özel bir kilitli dolapta muhafaza etmesi gerektiğini de bilir.
valla mehmet abi hangi birini anlatalım daha çok var yaaa. ya olmazsa avcılık anlatılmaz yaşanır desek buna.:D
Eline fotoğraf makinanı alıp,avlağa çıktığında vurmaktan daha fazla fotoğraflamak varsa içinde o zaman bu işin tadını almaya başlamışsın demektir...bu da benim düşüncem...vursam nolur,vurmasam nolur...:)
dostlarımla geçirdiğim güzel vakitler,bi kaç güzel fotoğraf...işte gerçek avcılık bu...
Sami KARATAY
23.Mart.2009, 19:33
Mehmet kardeşim sonuna kadar haklısın, avda gördümüz olumsuzlukları , tüfekle gezen cobanları hangimiz uyarıyoruz..milli parklar cobanların tüfekle gezmesi yasak diyor, ya güzelim meşeleri katledenler bir telefon yeter milli parklar ihbar bekliyor.verilen kitabcığın.167 sayfasında var , Avcı Yemini
Gösteriş ve böbürlenme uğruna katliam yaparak
Doğadaki denge ve düzeni bozmayacağıma
Av ve doğa ile ilgili bütün kurallara uyacağıma
Uymayanları uyaracağıma
İnsanlığım,ülkem ve namusum adına
Yemin ederim
Mehmet Ardilli
24.Mart.2009, 10:29
Kardeşlerim, abilerim sizlerin bu konudaki duyarlılığınızı tüm avcı dostlarımıza yaymak bizim en büyük amacımız. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda avcılığı sürdürmenin ne kadar maliyetli bir uğraş olduğu malumunuz, ama bu vesiyleyle şunu söylemek istiyorum ki avcılık ateşini yüreğinde taşıyan bulup buluşturup kursa giden, pul parasını boğazından kesip biriktiren, veya dekleştiremediği için meraya çıkamayan fakat etik değerlerinden ödün vermeyen bir çok dostumuz var. Yani herşey para pul değil, gönül işi bu iş, tüm gönül dostlarıma saygılarımla.
Mehmet Ardilli
25.Mart.2009, 17:24
Ali Ekber kardeşim çok güzel düzenlemişsin yazımı, moderatörüm olarak gurur duydum seninle, teşekkür ederim eline sağlık. Kendimi yazar gibi hissettim valla, heh heh heee...
Sebahattin AVCI
25.Mart.2009, 20:55
mehmet abi gönlünüzden gecen güzellikleri iyi dilekleriniz ile paylaşmışsınız doğru olan bu keşke herkez sizin uyguladığınız ve düşünceleriniz çerçevesinde ilerleye bilse
diğer ustalarımda güzel konuya eşlik etmişler eksik olmasınlar
saygı ve sevgiler
Mehmet Ardilli
28.Mart.2009, 12:25
Sevgili Sebahattin kardeşim samimi düşüncelerinden dolayı teşekkürler. Daha fazla okunması için güncelleme ihtiyacı duydum. Tüm avkolik dostlarıma saygılarımla.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.