PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vizsla Üreten ya da satan varmı

24.Mart.2009, 18:00
Avcı dostlar, hemen hemen Türkiye'nin her yerinde Kurzhaar veya İngiliz ırkı köpekleri bulmak çok kolaylaştı. Gerek köpek çiftlikleri gerekse köpek üreten avcı arkadaşlar sayesinde hemen hemen bütün av sitelerinde bu ırkların satış ilanlarını bulabiliyoruz. Ben Vizsla üreten ya da satanların ilanına pek rastlamadım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.

Yusuf
25.Mart.2009, 05:14
Mustafa Abi Viszla tercihinizin bir sebebi var mi
Yani daha once beslediniz mi veya bir arkadasinizda mi gorup begendiniz

sevki yesilpınar
25.Mart.2009, 09:54
gercekten cok güzel bi köpek

Sebahattin AVCI
25.Mart.2009, 17:27
hayatımda 1 tane vizla yavruya sahip oldum onuda kıramayacağım bi arkadaşıma hediye vermiştim şimdi hep arar beni bunun erkeğini bulamıyom nasıl bulacaz diye eşlemek için

gerçekten tazı gibi ok gibi bi avcı iz sürücü değişik bi tür ırk

25.Mart.2009, 18:00

Daha önce beraber avlandığımız bir arkadaşımda Vizslanın melezi olduğunu tahmin ettiğim köpek vardı, Mükemmel av yapıyordu. Bende o zamanlar yerli olarak bildiğimiz iki köpek vardı. Benim köpeklerin ikisi de iyi olmasına, biri beş yaşında diğeri birbuçuk yaşında olmasına rağmen, bahse konu köpek daha on aylıkken benim iki köpeğin geçtiği yerden geçerken (arkalarından giderken) birden kulaklarını dikti sola doğru yay gibi gerildi, beş - on metre fermada yürüdü ve kesin fermasını verdi. İki tane bıldırcın uçurdu. Daha örnekleri çoktur, keklikte, tavşanda süper avlar yaptırdı. Hiç boşa ferma ettiğini, yorulduğunu, kanat kırığını kaybettiğini hatırlamıyorum, Anlayacağınız avcıya avın zevkini sonuna kadar yaşatan bir köpekti. Köpeğin rengi ve tipi aynen macar Vizslaya benziyordu. İri bir köpekti, burnu kurzhaar gibi uzun, ucu kurzhaar gibi sivri, burun eti kahverengi, kuyruğu tamdı, uç kısmı beş altı santim beyazdı, döşünden karnına doğru bayağa büyük beyazlığı vardı, patileri de beyazlıydı, beyazının üzerinde de sarı benekler vardı. O köpeğin avı gibi av yapar düşüncesi ile Vizsla almayı düşünüyorum. Saygılar.

Sebahattin AVCI
25.Mart.2009, 20:25
hocam o arkadaşınızdaki kırma dediğiniz vizsla weimaraner ile eşlenmesinden öyledir sanıyorum beyazlıkları

Yusuf
26.Mart.2009, 05:50

Daha önce beraber avlandığımız bir arkadaşımda Vizslanın melezi olduğunu tahmin ettiğim köpek vardı, Mükemmel av yapıyordu. Bende o zamanlar yerli olarak bildiğimiz iki köpek vardı. Benim köpeklerin ikisi de iyi olmasına, biri beş yaşında diğeri birbuçuk yaşında olmasına rağmen, bahse konu köpek daha on aylıkken benim iki köpeğin geçtiği yerden geçerken (arkalarından giderken) birden kulaklarını dikti sola doğru yay gibi gerildi, beş - on metre fermada yürüdü ve kesin fermasını verdi. İki tane bıldırcın uçurdu. Daha örnekleri çoktur, keklikte, tavşanda süper avlar yaptırdı. Hiç boşa ferma ettiğini, yorulduğunu, kanat kırığını kaybettiğini hatırlamıyorum, Anlayacağınız avcıya avın zevkini sonuna kadar yaşatan bir köpekti. Köpeğin rengi ve tipi aynen macar Vizslaya benziyordu. İri bir köpekti, burnu kurzhaar gibi uzun, ucu kurzhaar gibi sivri, burun eti kahverengi, kuyruğu tamdı, uç kısmı beş altı santim beyazdı, döşünden karnına doğru bayağa büyük beyazlığı vardı, patileri de beyazlıydı, beyazının üzerinde de sarı benekler vardı. O köpeğin avı gibi av yapar düşüncesi ile Vizsla almayı düşünüyorum. Saygılar.

Aciklaman icin cok tesekkur ederim Mustafa Abi
fakat iyi yetismis bir Ingiliz Pointer veya Kurzhaar sana bu keyfi yine yasatir diye dusunuyorum
Seter ve Drahthaar demeyisimin sebebi iklim malum Iskenderun sicak yer ve bildigim kadariyla pitirak cok
bu ot tuylere ozelliklede Drahthaar'in burun kenarindaki tuylere yapisarak hayvani cok yipratiyor
Saygilar