PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KARA TAVUK

KOSAVALIMİROGLU
29.Mart.2009, 14:57
Kara Tavuklar, Yeni Zellanda ve Antartika dışında düyanın her tarafındayaşarlar. Özellikle avrupanın yüksek yerlerinde çok yaygındır.Ekinlerde kullanılan tarım ilaçları nesillerini tehlike altınaalmıştır. Temelde böceklerle beslenir, ama meyve de yerler. Kara Tavukkışı Akdeniz ülkelerinde ve Kuzey Afrika kıyılarında geçirir. çokürkektir, ötüşü ahenklidir. Güney Fransa ve Kıbrıs'ta yaygın avıvardır.
Kış göçmenlerinden olan Kara Tavuk, Kıbrıs'a Ekim sonlarindan itibarengelmeye baslarlar. Kara Tavuk avı için iki ana yöntem vardır. BunlarGeçit avı ve Çevirme avıdır. Geçit avı adı üzerinde Kara Tavuk dağdançıkıp zeytinlik alanlara inmesi esnasında olan avdır. Eğer geçit yeriiyi tespit edilirse çok verimlidir. Bu avın inceliği durulacaknokta'nın Kara Tavuk geçiş yoluna olmasıdır.Bu iş için av merasına birkaç gün öncesinden gidip bölgeler gezilir ,mevkiler incelenir. BöyleceKara Tavuk durumu gözlenmiş olur ve av sabahı doğrudan tespit edilennoktaya gidilir.

Cikla beklerken iyi bir yer secilmeli ve iyi kamufle olunmalıdır.Kesinlikle hareket edilmemeli ve Kara Tavuğun yaklaşmasını beklediktensonra aniden ayağa kalkarak ateş edilmelidir, av sırasında durulacakyer öncelikle bir tarafı sizi gizleyecek örtü diğer tarafı ise açıklıkolacak şekilde ayarlanmalı Cikla avında avı vurmak kadar bulmak ta önemtaşır. Kara Tavuk beklerken üşümemek içi sıkı giyinmeyi ihmal etmeyin.Çevirme av şekli ise arazide yemlenen Kara Tavuk atış menziline kadaryaklaşıp menzilde ürkütüldükten sonra ateş etmektir. Burada önemlinokta yaklaşmanızı sağlayacak arazi tarafını iyi seçmenizdir.

TÜFEK
Kara Tavuk avı için tam şoklu tüfekler tercih edilmelidir. Şoklutüfeklerle yakın mesafeden yapacağınız atışlarda hem vuruş şansınızazalır, hem de vurduğunuz taktirde hayvanı yenilmeyecek kadar kötüparçalarsınız. Tüfeğin süperpoze (altalta namlulu) yada çifte (yanyananamlulu) olarak seçilmesi avcının tercihine ve zevkine kalmıştır.

FİŞEK
Kullanacağımız fişek 28-30 gr. 9-10-11 numara olmalıdır.azalmaktadır.İri saçma yine hayvanı parçalayacağı için ve uzak mesafeli atışlardaKara Tavuk saçma grubunun arasında kalıp vurulmama ihtimali olacağıiçin tavsiye edilmez.
Ruhsatlı bir kişinin Kara Tavuk avlamasında herhangi bir limit yoktur.

http://img6.imageshack.us/img6/5993/94059063.jpghttp://img6.imageshack.us/img6/4919/images1sxe.jpghttp://img256.imageshack.us/img256/9605/images2loq.jpghttp://img256.imageshack.us/img256/1685/images3k.jpghttp://img256.imageshack.us/img256/1604/images4a.jpghttp://img256.imageshack.us/img256/7724/images5g.jpghttp://img256.imageshack.us/img256/7655/images6e.jpghttp://img256.imageshack.us/img256/7728/images7qti.jpghttp://img256.imageshack.us/img256/9841/images9z.jpghttp://img256.imageshack.us/img256/5241/images10l.jpghttp://img256.imageshack.us/img256/8105/images11a.jpg

erol kahraman
29.Mart.2009, 16:51
ya bu kuş bence av kuşu değil bizim buralarda 10 lerce çıkar avlamayız biz bunu bana göre bu kuş av kuşu değil kendimce yorum yaptım kimse yanlış anlamasın

KOSAVALIMİROGLU
29.Mart.2009, 17:06
Erol kardeşim biz bu kuşu avlıyoruz bizim burdada erkekleri tek dişileri gurup halinde gezerler agaçlarda gurup oluştururlar ama sayıları 10 u geçmez ismide kara tavuk yaglı bir av hayvanı bu kuşun çok güzelde eti var eylül ekim zamanı ot tohumlarını ve buğday başaklarını yediği zaman topaç gibi yaglanır etlenirler göveçte toprak kapta etli bulgur pilavını yemegini yaparız süper yemegi olur tavsiye ederim SİZİN KASTETDİĞİNİZ SIGIRCIK kuşu OLMASIN bu kuşa çok benzer binlerce sayılarda toz bulutu gibi dolaşırlar sıgırcık kuşları teşekürler kardeşim

mehmetsahin
29.Mart.2009, 19:01
bende avlamam bu kuşu

erol kahraman
29.Mart.2009, 19:17
turgut abi benim dediğimde kara tavuk abi sarı gagalı vucudu koyu siyah bilirim yani kara tavuğu bizim konya meralarında çok var çalının içinden ses çıkararak çıkar av esnasında fena gıcık olurum bu kuşa bizim buralarda vurmazlar abi bu zevk meselesi siz seviyorsanız sorun yok saygılar abi

KOSAVALIMİROGLU
29.Mart.2009, 19:25
Erol kardeşim her yiğidin yogurt yiyişi ayrı her yöreninde avlanma sanatı ve av hayvanlarını avlama yeme kültürleri fark ola biliyor bizim yörde yenen bir av hayvanı sizde ise yenmiyor bilgi ve yorumun için teşekürler canım kardeşim kal saglıcakla

erol kahraman
29.Mart.2009, 19:32
TURGUT ABİ BENİ YANLIŞ ANLADIN YEMEYİZ DEMEDİM ABİ AVLAMAYIZ DEDİM YENEN Bİ HAYVAN AMA BURDA AVLAMAYI SEVMİYORLAR
YAZILARIMDAN DOLAYI Bİ HATAM OLDUYSA ÖZÜR ABİ SAYGILAR

KOSAVALIMİROGLU
29.Mart.2009, 19:42
Seni çok iyi anladım erol kardeşim ama neden avlamadıgınızı anlamadım çünkü av hayvanı etide yenir bir sebebi varmı avlanılması neden sevilmiyor onu belirtirseniz açıklık getirseniz bizlerde bilgilenmiş oluruz erol kardeşim

veyselll
29.Mart.2009, 19:52
TURGUT ABİ BENİ YANLIŞ ANLADIN YEMEYİZ DEMEDİM ABİ AVLAMAYIZ DEDİM YENEN Bİ HAYVAN AMA BURDA AVLAMAYI SEVMİYORLAR
YAZILARIMDAN DOLAYI Bİ HATAM OLDUYSA ÖZÜR ABİ SAYGILAR

erol abimin demek istediğini gayet iyi anlıyorum
bizim buraya göre konuşmak gerekirse;
burada kara tavuk av dönüşü avıdır yani avcı akşama kadar bişi vuramaz evdekilerin dilinden kurtulam diye seyrek çalı olan yerlerde biraz gezinir 1 2 tane vurur akşama da ''ya av da yoktu elim boş gelmeyem diye vurdum bunları der'' ben şahsen avda o gün şansız yada beceriksiz olursam bu taktiği kullanıyom
SÜRÇ Ü LİSAN ETTİSEK AFFOLA

erol kahraman
29.Mart.2009, 20:15
TURGUT ABİ KINALININ PEŞİNDE KOŞMAKTAN VAKİT KALIYOMUKİ KARA TAVUĞA :):) SEBEBİ BU ABİ YANİ ÖZEL KARA TAVUKK AVINA ÇIKMAYIZ SAYGILAR ABİ

KOSAVALIMİROGLU
29.Mart.2009, 21:32
Sevgili erol kardeşim benim amacım burda av hayvanlarını tanıtmak bilgi paylaşım yapmak bende ava çıktıgımda keklik varken kara tavuga tüfek atmam kimse atmaz örnek vercek olursak bende toy sülün varken kekliğe tüfek atamam kaz varken ördege hiç tüfek atmam ama benim amacım burda her türlü av hayvanını tanıtım amaçlı idi seni yanlış ta anlamadım neden anlayım canım kardeşim sen yorumunu yapıyorsun tabiki yapacaksın sen avla zenginbir yöredesin demekki bizim buralarda kekliği ilaç diye arıyorlar ne yapalım bizde kara tavuga talim ediyoruz ama şunu unutmayalım bir gün gelirki kara tavuguda arayacagız bu gidişle çünkü memlekete av hayvanı kalmadı sen den ricam bir gün davet edersin bizi bizde geliriz sizin melekete keklik avı yapmış oluruz sayende degerli kardeşim yorumların ilgin için teşekürler

29.Mart.2009, 21:45
Turgut abi gel her zaman bekleriz!!!! Paylasımın ıcın tesekkurler!!

erol kahraman
30.Mart.2009, 07:37
turgut abi başımın üstünde yerin var abi sezon açılsın görüşelim inşallah

Recep DÖNMEZ
30.Mart.2009, 08:00
Turgut Kardeş! paylaşım için teşekkür ederim.Karatavuk bizim karadenizde çok sevilen,eti çok lezzetli bir av kuşudur,avı da çok yapılır ve zevkli bir avdır,bazı arkadaşların bu konu hakkındaki yorumlarını okudum,bu kuşun avı yörelere göre değişiyor demekki....
Ben şahsen karatavuk avını çok sever ve sık sık bu avı yaparım,bu av için özel ava çıkmayız ama av sahalarında bolca bulunur zaten,her avda bir iki adet vururuz....
Avcılığımın ilk yılları karatavuk avı ile başladı sayılır,o tarihlerde çulluk,keklik,ördek avları bizler için erişilmez avlardı,karatavuk avlyarı ile başladık biz bu işe....
Merzifon'dan Nevşehir'e selam ve saygılar.....

levent ustalardan
30.Mart.2009, 10:01
Kara tavuk yörelere ve mevsimine göre avlanan eti çok lezzetli bir kuş. Yalnız hayvanın yaşadığı bölgeye göre avlanması ve yağ tutup etinin lezzetlenmesi gerekir. Kara tavuk gazelde eşinip beslendiği mevsimde eti yenmiyecek halde olur. Kuş mevsimi gelip sevdiği bir meyveden beslendiği zaman mükemmel olur. Memleketim Mersin adını aldığı bir meyve var yöre halkı murt der. Torosların eteğinden Akdenize sahile doğru Mersin (Murt) ağaçları oldukça yoğundur. Aralık ve ocak aylarında Mersin ağaçlarının yakınında yer seçilerek kümede bekleme şeklinde avlanır. Uygun bölge ve mevsim dışında eti lezzetsiz ve görüntüsü hoş olmaz.
Sonuç olarak benim sevdiğim bir av. Konya yöresinde sevilmemesi normal.

Sevgi/saygılarımla.

Mehmet Ardilli
30.Mart.2009, 11:34
Karatavuk çok güzel bir kuş gerçekten, ancak kokusu bol bir kuş ve keklik meralarında da bol bol bulunur, bun dan dolayı köpek ile avlanan avcılar itina ederler karatavuk vurmamaya, çünkü köpek bir alışırsa karatavuğa ferma vermeye yandı avcı, her çalıda ferma. Yani bıldırcın, keklik ve çullukla aynı ortamı paylaştığı için kuş köpeğini bozar. Ama köpeksiz avlanan avcılar için özellikle 36 çap tüfek ile oldukça iyi bir avdır. Çok bulunması sebebiyle limitleri de yüksektir. Oldukça lezetli bir avkuşu olarak meralara da zenginlik katmaktadır. Paylaşımın için teşekkürler Kosavalı kardeşim, emeğine sağlık.

KOSAVALIMİROGLU
30.Mart.2009, 12:01
Sevgili dostlar yorumlarınız için teşekürler hepinize sevgiler saygılar

Sebahattin AVCI
30.Mart.2009, 21:36
evet güzel bir paylaşım saol turgur hocam

sanırım avlanması yöreye göre av şartlarına göre değişiyor sakaryada kekliğimiz yok sadece ilk göç üveyik ve bıldırcınla başlar sonrasında çulluk ve ördekler devam eder sonra iç anadolu ve akdenize eğeye doğru yol alır

ben 15 sene evveli 3 arkadaşımla köpeksiz bir avımızda karda sarmaşık ağaçlı ormanda üçgen şeklinde durarak hiç kıpırdamadan tam 29 tane vurmuştuk http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif soğuktan karı temizleyip ısındık tabi herkez çoraplarını feda etmişti http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

eti çok güzeldir genelde boş dönülen avlarda denk gelirse 3-5 tane avlanılır

kimisi çok küçük bu avlanılırmı diye bilir ha bıldırcın ha kara tavuk aynı gramajdalar aşşa yukarı

saygı ve sevgiler olsun nevşehirin güzel insanlarına

KOSAVALIMİROGLU
31.Mart.2009, 06:13
Canım kardeşim sabahatin usta yorumların için teşekürler kardeşim paylaşıma seyre devam

huseyin tuncal
31.Mart.2009, 06:53
bıde bu kusun bı ozellıkgı yaralı olarak elıne alan bılır cok acayıp derecede ısırır avcı oldugum halde kucukken kapanla bı tane yakalamıstım elımı ole bı ısısrdıkı o gun bugun elıme almam yaralısını olmusunu bıle emın olduktan sonra alırım bende tatlı bı anı olarak kaldı

cemalreis
31.Mart.2009, 15:04
TURGUT GARDAŞ GÜZEL BİR PAYLAŞIM ANCAK EN SAĞDAKİ RESİM ALACALI OLAN SANKİ SIĞIRCIK GİBİ.

KOSAVALIMİROGLU
31.Mart.2009, 19:15
CEMAL abi alacalı olan dişisi abi dişileri biraz alacalı erkege görede küçük dişilerin renkleride o sizin tabir ettiğiniz resimdeki gibi oluyor abi saygılar

fevzi dursun
31.Mart.2009, 19:36
eti çok lezzetli bi av hayvanıdır. iki sene avına yasak gelmişti. bu sene limit üç dendi. köpeğimle av yaptığım sırada karşıma çıkarsa katiyyen atış yapmam. çalıdan kalktıkları o anda ötüşleriyle doğaya mükemmel bir tat veriyolar. avını yapacağım zaman köpeğimi arabaya koyar görmüyeceği bir yerde vurduğum olmuştur ama son 3 yıldır tüfek kaldırmadım. paylaşım için teşekkürler kardeşim. selamlar

20.Kasım.2009, 10:58
Arkadaşlar konuyu açarken iyi araştırıp yanlış bilgi vermemek lazım. Bilmediğimiz konudada yorum yapmamak lazım. Konuyu açan arkadaşım; Ruhsatlı bir kişinin karatavuk avlamasında herhangi bir limit yok demişin. 2008-2009 MAK kararı madde 4 karatavuk limiti 3, 2009-2010 MAK kararı madde 4 limit 3. Diğer bir arkadaşta yorumlarda 29 adet vurdum demiş. 15 yıl önceden bahsetmiş ama. yinede yanlışa düşmeyelim.

20.Kasım.2009, 16:41
vay tavukcular vay :D

kara tavugu havada vuracan öle dalda dil RECEP abi :D

28.Ekim.2010, 13:32
güzel kuştur etide lezzetlidir..ancak bizim buralardada pek avlanmaz..fişek pahalı.sıkı attığına değmez..ancak av dönüşü bişey bulamayınca zevkine bir iki tane avlarım bende..( Veysel arkadaşımızın dediği gibi)

yasin UZUN
28.Ekim.2010, 17:40
bizim buralardada çoktur abi bu kuştan ismi karatavuktur botak diye benzer boz ri kuşla beraber dolaşırlar yayır erol abimin dediği gibi akşam üzeri be sabah zeytinliklere giderler yayılırlar gecede portakal bahçelerine ağaçlara tünerler. bizde bu kuşların gece avına giderler elektrkle bulup havalı tüfekle vururlar avı klay bi kuştur bn evin içinden havalı tüfekle çok vurdum

Hüseyin ORHAN
29.Ekim.2010, 05:59
Yasin kardeşim yeni bir üyemiz olduğun için sitemizin misyonunu bilmiyor olabilirsin. Ama sitemizin bir varolma sebebi var "SÜRDÜRÜLEBİLİR AVCILIK" tabiki bunu uygulayabilmemiz için de yanlış bilinen doğruları düzeltmemiz gerekir. Vurulan hangi av hayvanı olursa olsun "GECE AVI" yanlış bir uygulamadır. Senin de bunu yanlış bildiğini düşünüyorum ve bundan sonra daha dikkatli olacağını ümit ediyorum. Anlayışın için teşekkürler...

yasin UZUN
02.Kasım.2010, 09:01
Yasin kardeşim yeni bir üyemiz olduğun için sitemizin misyonunu bilmiyor olabilirsin. Ama sitemizin bir varolma sebebi var "SÜRDÜRÜLEBİLİR AVCILIK" tabiki bunu uygulayabilmemiz için de yanlış bilinen doğruları düzeltmemiz gerekir. Vurulan hangi av hayvanı olursa olsun "GECE AVI" yanlış bir uygulamadır. Senin de bunu yanlış bildiğini düşünüyorum ve bundan sonra daha dikkatli olacağını ümit ediyorum. Anlayışın için teşekkürler...

ewet hüseyin abi bende karşıyım bi kaç kez gittim küçükken ama artık gitmiyorum gece uyuyan kuşu vuruyorruz canilikten başka bişey deil çok yanlış ve bilinçsiz

Mustafa OKTAY
06.Mart.2011, 16:05
Benim av gözdem (şayet karatavuk hariç bi kez alakabak vurmuştum) :D Etini bende severim

samet bereket
06.Mart.2011, 18:02
bizim oralarda samsun da karabakal deriz av dönüşü bişey vuramadığımız zaman boş gitmeyelim diye bir iki tane avlarız denk gelirse alakese avlarız.

06.Mart.2011, 19:27
arkadaşlar beni yanlış anlamayın herkesin görüşüne saygı duyarım ama ilk avcılağa başlıyanlar vardırya hani her kuşa ama ne olursa atar vurur gün geçtikçede pofosyonelleşir ve onan sonra her kuşa tüfek kaldırıp atmaz bu kuşlarda öyle kuşlardır biz bu kuşları vurmayız vurana da saygı duyarım niye vuruyorsunuz demem ama bence profosyonel bir avcının bu kuşu vuracağına inanmıyorum eğer bu kuşu çulluk avında vurmaya kalkarsanız her avda köpeğiniz çulluk aramayı bırakır ve karatovuk aramaya başlar onlara ferma vermeye başlar ve köpeğinizi bozarsınız o yüzden biz bu kuşları vurmayız bunlar ormanlarımızın nadide kuşlarıdır...