PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MUHSİN OLMAKTIR TÜRK OLMAK...

unforgiven
30.Mart.2009, 11:15
Biraz uzun ama okumanızı tavsiye ediyorum...

Dünyanın alışkanlığıdır yaşarken kıymetini bilmeyip öldükten sonra kişiyi anlamak.

Son dönemlerde iyice ayyuka çıkmış olan milli his düşmanlığına en güzel cevabı yine milletimiz verdi. Milyonlarca dua tek bir amaç için göğe yükseldi.
Sadece Türkiye için değil bütün Türk ve İslam coğrafyası için önemli olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun varlığı tohum misali toprağa düşerken, gelecek için de ümitli oluyoruz. Bu ideal yolunda yürüyen gençliğin varlığı ümidimizi daim edecek.
Merhum Yazıcıoğlu ve diğer vefat edenler için Türkiye’de olduğu gibi Azerbaycan’da da dualar edildi. Bakü Türk Şehitliği Camisi’nde merhumlar için okunan Kuran-ı Kerim ve edilen dualar hem gidenler hem kalanların selameti içindi. Türkiye kadar üzülen bir de Azerbaycan vardı.
Zordur idealler uğruna yaşayıp ölmek. Allah, peygamber, vatan, bayrak gibi kutsal değerler uğruna ömür harcamak her babayiğidin harcı olmasa gerek.

“Türk devletsiz olmaz, hürriyetsiz olmaz, ezansız olmaz, esir olmaz…” diyordu. Dedikleri, kalbinde taşıdığı inançlarıydı. Sonsuzluğun sahibine dayanarak yürüdüğü yolun parolalarıydı. Kimi doğru anladı kimi yanlış anladı. O’nu anlamak için Türk olmayı anlamak lazım. Yazıcıoğlu için Nobeller peşinde koşmadan, milletine sırt çevirip başkalarına hizmet etmeden, milli manevi değerlerine küfretmeden, kendini ona buna satmadan yaşamaktı Türk olmak.

Sevgili Asım Yıldırım beyin televizyon ekranlarında bizlerle paylaştığı “Türk olmak” adlı yazıyı, bu manidar gün için sizlerle paylaşıyorum;

Türk olmak... En zayıf gününde bile dünyaya meydan okumak, en dertli gününde bile her ufunetin bir şafakta biteceğini bilerek tevekkül göstermektir

Türk olmak... Osmanlı'nın borcunu ödemektir. Hovarda babanın borçla yaşayan evladı gibi.

Kosova'da ve Bosna'da, Batı Trakya'da ve Makedonya'da bilmem kaç asır geçmişte kalan meselelerin hesabını vermektir Türk olmak...
Türk olmak... Kıbrıs'ta, Hocalı'da, Anadolu'da ve Balkanlar'da soykırıma uğrayıp, yapmadığın soykırımla suçlanmaktır...

Türk olmak... Faşist olmaktır, vatanına, yurduna, tarihine sahip çıktığında.

Türk olmak... Demokrat ve çağdaş olmaktır, vatanına, yurduna, tarihine sahip çıkmadığınca...
Türk olmak... Lisanının Avrupa'da yasaklanmasıdır ve yine Türk olmak kendini anlatamamaktır.
Avrupa'da hor görülmek Türk olmaktır, ataların asırlar önce Viyana'yı kuşattığı için ve hoş görülmemektir, sadece kuşatıp; Napolyon gibi bütün Viyana'yı yakmadığın için...
Türk olmak... Selanik'te Pontus Anıtı'nın, Viyana'da çiğnenen yeniçeri minberinin ve Malta'da papazın üzerine bastığı Türk Bayrağı heykelinin önünden geçmektir...

Türk olmak zordur, çetindir ve eziyetlidir. Üç kıtadan dönüp, bir küçük yarımadada misafir muamelesi görmektir Türk olmak...
Sayısız imparatorluk kurmak Türk olmaktır, aynı zamanda sayısız imparatorluk yıkmak da Türk olmaktır...
Arabaya koşulan ilk atın vatanında, ilk yazılı antlaşmanın imzalandığı yurtta, yazının bulunduğu, paranın icat edildiği her metrekaresinden bereket fışkıran bu yurtta, kalkınmak için yabancı sermaye beklemektir Türk olmak...
Türk olmak; Troya'dan bu yana, Sümer'den bu yana serpilerek gelse de tarihten eski bu topraklarda, bütün zamandan damıtılarak gelen yüksek değerlerine rağmen, bir haftalık hafıza ile yaşamaktır...

Doğu Roma'yı da Batı Roma'yı da yıkıp, yeni Roma olan AB'ye girmeye çalışmaktır Türk olmak...
Türk olmak, Mostar'da köprüdür, Kerkük'te kaledir, İstanbul'da Kızkulesi'dir, Anadolu'da buğdaydır, Çukurova'da pamuktur, Ege'de üzüm, Karadeniz'de fındık, Trakya'da ayçiçeğidir...

Türk olmak... Çanakkale'de ölmektir, Çanakkale'de ölmeden önce düşmana su vermektir, onun yaralısını sırtında kendi hastanesine taşımaktır...

Düşmanın ardından rahmet okumak, kanlısından helallik almaktır Türk olmak...
Sabahları odana rahmet dolsun diye, camı açmaktır, kar yağdığında kayak yapmayı değil, evsizleri düşünmektir, balkon köşesine kuşlar için, kışın ekmek kırıntısı, yazın su koymaktır, yağmura rahmet, kara bereket diye bakmaktır Türk olmak...
Türk olmak, harap bir ülkede, zengin ülkelerin müstemlekesini reddedip, tahtadan kılıç ve ipten üzengi ile, paylaşacak ve sahiplenecek tek varlığı fakirlik olmasına rağmen, yedi düvele meydan okumaktır.

Türk olmak; askere davul-zurna ile uğurlanmaktır, belki de dönmeyeceğini bilerek. Türk olmak, annenin ardından 'Bir oğlum daha olsun, onu da göndereceğim'
demesidir, babanın gözyaşlarını tutarak, tabutuna son kez dokunurken 'Vatan sağ olsun'
demesidir
Türk olmak; ecdadın yaşadığı kıtlıktan dolayı, çayın yanında gelen şekerden fazla olanı garsona geri vermektir...

Türk olmak; yemeği ziyan etmekten korkmaktır, göz hakkına, diş kirasına saygıdır Türk olmak...

Evindeki bir kap aşın yarısını Tanrı misafirine vermektir; kendi yerde, misafiri döşekte yatırmaktır Türk olmak...
Türk olmak; milli maçta ağlamaktır.

Türk olmak; aşkını ölesiye sevmektir. Aşkı için ölmektir, öldürmektir, sevdiceğinin elini bir tez tutamadan, toprağa girmektir...

En güzel aşk şiirlerini yüreğinde hissetmektir, eşkıyaya türkü yakmaktır, Türk olmak...
Milletine sövmektir, ama başkasına sövdürmemektir, Türk olmak...
Türk olmak; Yunus'u bilmektir, Aşık Veysel'i sevmektir, Mevlana'yı, Hacı Bektaş-ı Veli'yi ve Hoca Ahmet Yesevi'yi -tek bir satırını okumasa da- yüreğinde taşımaktır...

Türk olmak, saz çaldığında, ney üflendiğinde, kös dövüldüğünde ve kaval çaldığında, yüreğinin derinlerinde bir sızı sezmektir, bir de Yemen Türküsü'nde...

Hayatın sana verdiklerine 'nasip' , vermediklerine 'kısmet'
demektir, her işin 'hayırlısına' inanmaktır ve 'feleğe' küfretmektir ve ağlamamak için çok gülmekten çekinmektir...
Türk olmak; Asya'da batılı, Avrupa'da doğulu diye tepki görmektir...

Irk sözünü bilmeden yaşamak, yaradılanı Yaradan’dan ötürü sevmektir, Türk olmak...
Magazin programları ile dizilerin arasına sıkışsa da, silkinip üzerindeki ölü toprağını atabilmektir...
TÜRK OLMAK; MEDENİYETLER MEZARLIĞI ANADOLU'DA DİK DURABİLMEKTİR...
'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE' DİYEBİLMEKTİR, TÜRK OLMAK...
Muhsin olmak demektir Türk olmak…

Kaynak: Mehmet Fatih ÖZTARSU

"Lütfen alıntı sahiplerini belirtelim"

30.Mart.2009, 11:21
eline sağlık İsmalim,Muhsin olmak Adam gibi ADAM olmaktır!

unforgiven
30.Mart.2009, 11:24
Sağolasın abim Allah razı olsun ilgine teşekkür ederim...

Saygılarımla...

Yusuf
30.Mart.2009, 11:25
Guzel Seydir Turk Olmak

cemalreis
30.Mart.2009, 12:00
ismailim yüreğine sağlık. unutmayalımki onun hocsı ahmet yesevi hazretleri lideride Başbuğ Alpaslandı.
cümlesinin ruhu şad olsun.

Utku doludur, kavgamız
Düşman titretir ,naramız
Türklükle coşar, balamız
Biz büyük Türkleriz ,kardeş

alıntı

KOSAVALIMİROGLU
30.Mart.2009, 12:03
Ne mutlu türküm diyene sagolsın ismail kardeşim agzına eline saglık teşekürler

30.Mart.2009, 12:13
Eline sağlık İsmalim!Muhsin olmak HORMONSUZ, KATIKSIZ, ANADOLU EVLADI OLMAKTIR.ADAM GİBİ ADAM OLMAKTIR.

unforgiven
30.Mart.2009, 12:27
Allah razı olsun abilerim... Gönlümden geçenleri paylaşmaya çalıştım sizlerle...

Saygılarımla...

çetin ekren
30.Mart.2009, 13:56
Dediğin gibi gardaşım bazı değerler kaybedilince anlaşılıyor bizim ülkemizde.Ah keşke yaşarken değeri bilinseydi bu tür örnekler saymakla bitmez ama gidenlerde gelmez ne yazık ki.

Türk kanıyla yoğrulmuş,helal süt emmiş bir insandı mekanı cennet olsun,taktir Allah'tan bizlerinde boynu kıldan ince!!!
Umarım kalan Muhsin'lerin değerleri ölümlerinden önce bilinir...

Mehmet Ardilli
30.Mart.2009, 14:10
Sivas ilimiz den geldi en güzel cevap seçimler vasıtası ile.
Hepimiz hrandız diyen diller şimdi nereler de...
Üşüyorum derken, içimizi ısıtan reisim uçtu göklere
Rabbim sıralı ölüm ver Türke böyle kayıp verme.

unforgiven
30.Mart.2009, 16:38
Amin canım abim can-ı yürekten amin diyorum...Çetin abim başımıza felaket gelmeden tedbir almasını bilmediğimiz gibi canımızdan parça olanları kaybetmedikten sonra da onların değerini bilemiyoruz malesef... Mehmet abim o adamların dinle vicdanla işi olmaz onlar hristiyan ermeni dostu mahluklar... Fakat yüreğimizden bir can koptu, ailemizden bir fert gitti onlar bunun acısını anlayamazlar... Anladıkları şey sadece avrupa masalarda avrupa restoranlarda avrupa şaraplarını yudumlamaktır... Kusura bakmayın biraz ağır konuştum...

Saygılarımla...

ozturk
31.Mart.2009, 11:38
gardasım oyle doluyumkı sıksan canım cıkacak. gonulden gecenler dıle gelmıyor. onlar ermenıler hıranklarsa. BENDE TÜRKÜM TÜRKCÜYÜM YASADIKÇA ÜLKÜCÜYÜM. muhsıne reis e militan diyenlere cevap. evet militandı ama sevgi militanıydı gul dalıydı tarıhı san ve seref doluydu. AY GOKTE PARLADIGI SURECE AK SAKLILARIN ULU HOCALARIN DUALARI UZERINE OLSUN REİS mekanın cennet olsun. KAYSERIYE YAZ GELMEYECEK USUYORUM KOCA REİS.

Sami KARATAY
31.Mart.2009, 12:00
Alperenlerin ve TÜRK!lerin başı sağ olsun...Merhum Sayın Muhsin Yazıcıoğlu .insanlığı,kişiliği ,davasına sahip cıkışıyla .TÜRK İSLAM DÜNYASINA adını kazımıştır.mekanı cennet ,ruhu şadolsun.

ALPEREN
10.Nisan.2009, 13:57
Bu kadar güzel bir insanı şimdiye kadar neden dinlemedik, neden sevmedik, neden etrafına doluşmadık, yollarına düşmedik, ALPEREN OCAKLARINI DOLDURMADIK, sağken bunları neden yazamadık, söyleyemedik, neden hiçbir seçiminde ona oy veremedik, neden destek veremedik ???

Acaba sayılan tüm özellikler, vefatından sonra mı hasletleri oldu, özellikleri oldu, yetenekleri oldu. Sayılanları, acaba ölüm mü getirip anında üzerine yapıştırdı ???

ANADOLU' NUN EN YİĞİT ADAMI, EN DOĞRU ADAMI, EN HALİS ADAMI TAAA 1970' LERDEN BERİ BÖYLEYDİ, AYNIYDI, HİÇ DEĞİŞMEDİ ÇİZGİSİ, DOSDOĞRU YAŞADI, DOSDOĞRU ÇEKİP GİTTİ.

SAĞKEN BİZ NEREDEYDİK, BEN NEREDEYDİM ???

YAZIK BANA, YUHLAR BANA !!!

ÜLKÜDAŞLARI 1990' LARDAN BERİ NEDEN DÜŞMAN İLAN ETTİLER, NEDEN YAKA PAÇA ÇİLESİNİ, İŞKENCESİNİ ÇEKTİĞİ TEŞKİLATINDAN ATILDI.

O DOSDOĞRU ADAM ATILIRKEN, İTİLİRKEN, DIŞLANIRKEN BİZ NEREDEYDİK, BEN NEREDEYDİM ?

YAZIK BANA, YUHLAR BANA !!!

AFFET BİZİ ANADOLUNUN EN CESUR, EN YİĞİT, EN DOĞRU, EN ALPEREN ADAMI.

Tamer Kuvvet
10.Nisan.2009, 14:08
teşekkürler kardeşim güzel bir konu

altay selenge
10.Nisan.2009, 19:02
RUHU ŞAD OLSUN, NUR İÇİNDE YATSIN, MEKANI CENNET OLSUN. TÜM ÜLKÜCÜLERİN, ALPERENLERİN VE TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN.

Türk olmak artık çok farklı bir şey, Topraklarının Üçte biri Ermenistanca işgal edilmiş Azerbaycanlı kan kardeşlerimizi üzüp, Ermeni sınır kapısını açmaya çalışmaktır Türk olmak. Obamaya mehdi sanıp inanmaktır. Amerikadaki hocalarından emir almaktır, kurtarıcı görmektir Türk olmak. SUSMAKTIR TÜRK OLMAK.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

feridun berin
10.Nisan.2009, 19:11
http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/30.gif bişeyler yazacaktım ama çıkar yine biri burası av sitesi der üçkuruşluk duygumu hayalimi zehir eder onun için sadece Allahtan rahmet diliyorum. Manisadan selam.http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/6.gif

cemalreis
10.Nisan.2009, 19:44
MUHTEREM DOSTLAR ÖLENLE OLÜNMEZ ULU KİŞİLER GÖNÜLLERDE YAŞAR
ŞİMDİ DOSTA DÜŞMANA KARŞI BİR OLMA ZAMANI BİRBİRİMİZİ SEVELİM SAYALIM
BAKIN OBAMA GELDİ İÇİNDEKİLERİ ERKEKÇE SÖYLEDİ GİTTİ NE SÖYLEDİĞİNİ
HEPİNİZ BİLİYORSUNUZ KÜRT SORUNU RUHBAN OKULU ERMENİ MESELESİ FALAN FİLAN BİZ NEYİ
PAYLAŞAMIYORUZ. GEÇMİŞTE YAŞANAN OLUMSUZLUKLARI KENARA BIRAKALIM TEK BİLEK TEK YÜREK
OLALIM HER ŞEY VATAN İÇİN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

Abdullah ATASOY
10.Nisan.2009, 20:59
türk milleti her zaman kendine uygun insanları yetiştirmiştir yetiştirecektirde kükremiş sel gibiyim bendime sığmam taşarım yırtarım dağları enginlere sığmam aşarım zamanı geldiğinde bunu herkese gösterdi gösterir muhsinde yetiştirdiği ender insanlardan biriydi allah rahmet eylesin

unforgiven
10.Nisan.2009, 21:08
Rabbim gani gani rahmet eylesin... Bir dava uğruna verdiği onca yıl, emek, ve en önemlisi kendinden bir parça olan gençliğini verdi bu dava uğruna fakat hiçbirimiz ve hiçkimse bu değerli adamın kıymetini bilemedi ve bilemedik... Rabbim elimizdeki değerlerin kıymetini bilmek nasip etsin...

Saygılarımla...

ALPEREN
11.Nisan.2009, 16:00
Ya İsmail ŞEN Kardeşim, kahrımdan sana teşekkür etmeyi unuttum.

Yaptığın derleme ve çalışma için, emeğin için, Bizlerle paylaştığın için sağol, varol.

Saygılar, selamlar...

unforgiven
11.Nisan.2009, 21:44
Allah razı olsun abim sağolasın... Olsun varsın insanlık halidir unutulabilir problem değil :)

Saygılarımla...