Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖZÜR DİLİYORUM.....!!!!!
fevzi dursun
30.Mart.2009, 16:39
sevgili avcı abilerim avcı kardeşlerim. öncelikle genç avcı kardeşlerime seslenmek istiyorum. genç avcı kardeşlerim, bizlerde sizin gibi gençlik yaşadık, bizler çok şanslıydık. o gençlik heycanıyla ustalarımızdan öğrendiğimiz gibi çok güzel avlar ve günler yaşadık doğada. bize emanet edilen o güzelim avları o güzelim meraları aynı şekilde sizlere devredememe telaşı içindeyim. sevgili genç avcı dostlarım inanın bizim zamanımızda böyle avrupa merakı yoktu. bize ne olduysa bu avrupa merakı yüzünden oldu. ordan gelen teypler olsun, projektörler olsun, daha bilmediğim bir sürü hileli av makineleri. hiçte bizim ustalarımızdan öğrendiğimiz gibi av yapılmıyor.bazı büyüklerimle çok mücadeleler veriyoruz. ama her yıl avlarımızın azalmasının önüne geçemiyoruz. bu da beni endişe içinde bırakıyor.
siz genç avcı kardeşlerimden her birinizden şimdiden özür diliyorum. çünkü bana emanet edilen o güzelim av ve avlaklarımızı sizlere devredemeyeceğimin telaşı içindeyim. nedenini çok iyi biliyoruz ama işte elimizden hiç bir şey gelmiyor. büyüklerime karşı utanç sizlere karşıda çok mahçubum.
Usta
Özür Dilemesi gerekenler dilemeli bence
feridun berin
30.Mart.2009, 17:15
Ben özür dilemiyorum hakkımı helal etmiyorum iki oğlum var ikisinede örnek olmağa gayret ediyorum. Manisadan avkolik dostlarına selam.
Mehmet Ardilli
30.Mart.2009, 17:16
Sakın utanma Fevzi sen adam gibi adam avcı paşası avcısın. Çulluk avında tavşan kalktığın da arkadaşına atma aman haaa, diye bağırdığında ben yanın daydım. Asıl utanması gerekenler bizler değiliz, avcı olduklarını sanan, camianın için de etikten, ahlaktan, vicdandan, kanun ve sünnetten bi haber olan heveslerinin peşin de koşan cahillerdir. Bunları yıllardır söyledik uyardık, kimi döndü kendine çeki düzen verdi, kimi yakalandı ceza yedi, kimi hala uslanmadı, biz ALLAH ömür verdiği sürece söyliyeceğiz, uyaracağız. Sevgilerimle canım kardeşim.
fevzi dursun
30.Mart.2009, 17:25
abi eski avlarımızı ustalarımızı maceralarımızı gençlerle paylaşalım. bizim zamanımızda av bir yarış içinde değildi. limit nedir bilinmezdi. avcı ihtiyacı kadar vurur evine dönerdi. şimdi bir soru soruluyo 500 km gidecende limiti doldurdunmu arabayamı döneceksin diyenlere şimdi hesap zamanı hadi bakalım ver hesabını gençlere diyorum. sen ustandan öğlemi öğrendin. öyle öğrendim diyen varmı acaba. diyemezler çünkü bizler eski ustaların kanunlarını biliriz. hop deriz tepesine bineriz..
umarım avcı dostlarım bu paylaşımlara katılırda şimdiki gençlerimiz nelerle mücadele verdiğimizin farkına varırlar. katılımda bulunan tüm arkadaşlarımı selamlıyorum
Mehmet Ardilli
30.Mart.2009, 17:33
Başı dik durmalı benim avcı dostumun. Onlar yasal limitleri bırak kendi vicdan limitlerini bile aşmadı, onlar farı eline almadı, onlar güme de ördek kırmayı bırak konuk kuşa tetik çekmedi, onlar teypte ya gencebay ya emel sayın dinledi, onlar su başında kekliğe pusu kurmadı. Onların söylenecek çok sözü vaaarr, ammaaa onlar gönül kırmadı be Fevzi. İşte gerçek bu. Onun için üzülme dostum. Sen de ruhunu vicdanını, hevesine, nefsine yenik düşürenlere şunu de: Herkes öldürebilir, ama herkes avcı olamaz, çünkü avcılık bir insanlık faziletidir. Tamam mı benim Faziletli kardeşim.
fevzi dursun
30.Mart.2009, 17:44
teşekkür ederim mehmet abim. bu dönem avcılığın senin gibi düşünen ustalara çok ihtiyacı var. ne mutluki sana çantacılık yapan genç avcı kardeşime. şimdiki kanunlar belli 300 tl ve 9 gün kursun sonrası hadi bakalım avcısın artık hadi rastgele.
KOSAVALIMİROGLU
30.Mart.2009, 17:50
Fevzi ustam yorumlarına sonuna kadar katılıyorum bizim zamanımızda daha 10 ve 12 yaşlarında iken dedemizin bir tek kırması vardı huglu 16 lık onuda izin alarak avlanmaya giderdik gelincede dayak yerdik içten güçten başımızı kaldıramazdık canımız giderdi keklik sesi duyunca bagda tarlada çalışırken kaçan tavşanın arkasından bakardık iş bittikten sonra araya araya o tavşanı kekligi bulur kovalaya kovalaya tutmaya çalışırdık her koyakta bir zurba keklik kalkardı her derede tavşanlar zıplaşır insanlarla çarpışırdı toy sülün turaç bagırtlakları o yıllarda gördüm arap tavşanı dahil şimdi ise fotolarda resimlerde av sitelerinde iç çekerek resimlere bakıyoruz birtane tavşan yada keklik tutuncada dünya bizim olmuş gibi sevinir evin yolunu tutardık TEK KIRMAYLA ava gittiğimizde ise fişşek nerde el dolmasıyla kendimizin doldurmuş oldugu fişekleri kullanırdık tek kırmayla vurdugumuz av ise 1 yada iki av hayvanı idi onada 1 defa tüfek atardık nerden bulacagız avrupa yapımı bir alet yada icatı ne bıldırcın yakalama aletimiz ne tuzak ne projöktör ne el fenerimiz vardı o zamanlar evlerde geceleri ışıkta gazlambaları vardı el feneri porojökter ne arar bizim gençliğimiz böyle geçti ama sizin dediğiniz gibi şimdi bizim gençler eger bula bilseler sikroski helikopterlerle A 4 agırmakinalı tüfeklerle ava gidecekler nerdeyse uzay dürbünü obus topuyla gazino sinama porojokterleriyle avlanacaklar yazıkya tek kelimeyle yazık kınıyorum hakımıda helal etmiyorum genç nesil dende özür dilemiyorum dileycekler belli özürlük hata yapanlar dilesin büyük ustalardan yoksa özür dileyecek avcılar ne fevzi usta ne mehmet usta ne ben nede başka degerli baş ustalar özür dileyecekler özür dileycek olan genç nesildir.. av nedir avcılık nedir av hayvanı hangileridir hayatında arap tavşanı toy turaç görmeyen vurmayan tutmayan avcılık yasaları kanunları nelerdir bilmeyen uymayan boçacılık yapanlar özür dilesin kendine gelsin selamlar saygılar bütün degerli baş ustalarıma
fevzi dursun
30.Mart.2009, 18:07
eski av bereketlerini çok güzel anlattın abim emeğine sağlık. inşallah bu paylaşımları okuyan avcıların bazıları bu güzelim vatanın o güzelim av hayvanına böyle hunharca davranmasının nedeninin ne olduğunu kendine muhasebe yapar.
hadi bakalım paylaşımlara devam. gençlerimiz bu paylaşımlarımızı ilgiyle takip ettiğinden hiç şüphemiz yok
Mehmet Ardilli
30.Mart.2009, 18:09
Bak Fevzi benim babam benim başımı önüme eğdirme derdi bize bu av hadisesini öğretirken. Biz kuş çelgin gitmesin diye her pozisyona silah çevirmezdik. Yatakta tavşanı tekmeler, mesafe almadan atmazdık. Keklik fermasın da köpeğimizi bekletir, her fermaya silah savurmazdık. Ördek avı uçar hariç yasaktı bize. Eve döndükmü fişeklik kontrol edilirdi kaç fişek attık, boşa atılan varmı diye. Kopayımız tavşan da göcen kovarsa havaya sıkar tutardık köpeği. Ben beş sene tüfeksiz gittim, elimde sapanla ustalarımın yanın da ava. Şimdi üç beş kendini bilmeze pabuç bırakmayız evel ALLAH. Ama bizim dostlarımız bilir mera da bir keklik olsun, o kekliği uçurur Mehmet Ardilli, haaa vurur mu, vurmaz. Hangi hava da hangi pozisyon da meranın neresin de yatar tavşan ben bulurum ama bir gün de iki tavşan vurmam eğer arkadaşım çelgin bırakmadıysa. Konuk ördeğe, kaza atmışlığım yoktur eğer çelgin değilse. Şimdi kalkıp vicdanı tertemiz bir avcı olarak ben mi özür dilemeliyim yoksa ettikleri haltları marifet sayan zibidiler mi?
fevzi dursun
30.Mart.2009, 18:21
babamdan öğrendim avcılığı. vurduğumuz tavşanı babam ilk önce gazeteye sarar ondan sonra naylona koyup çantasına koyardı. ve derdi bana oğlum avını evine giderken kimseye gösterme canı çeker bi şey olur hamile bi kadın geçer. gençtim kuş avına döndüm. bir gün kuş askılığı aldım. ve tekrar beni aldı karşısına oğlum kuşlarını askılığa asma av çantana koy. kuş askılığından av kurtulur ziyan edersin avını. başka bie avcı görür olmaz derdi. o avcıyı rencide etmiş olursun. bu sende kibir oluşturur. yarın daha fazlasını göstermeye gayret edersin fazla av vurur avını ziyan edersin derdi.. eski ustalar böyle öğüt verirlerdi.
heeyyy ustam babam benim. eski ustalar işte kanunları....
Mehmet Ardilli
30.Mart.2009, 18:32
Ben beş senedir 36 çap kullanıyorum, bıldırcın da, hem üç tane var evim de biri de hanımın, onun kullandığı tek tetik süper poze, benim kullandığım tek kırma. Benim diyenden de iyi vururum bu silahla. Bir gün sekiz bıldırcın vurduk iki kişiyiz çok bu yeter dedik, ablam geldi Sivastan müsafir nasibe bak dedik. İş kurutmaya kalsaydı bu gün bir çok gezdiğim mera da ot bitirmezdim, o kendini avcı sayanlar mera da ayak uyduramaz daha bana. Biz av da avcı kolunu iyi takip edelim diye bütün sene antreman yapan, kondisyon tutan, avcı kolunu bozmadan av yapan bir kültürden geliyoruz. Benim talebeler hele bir geride kalsın veya ileri geçsin bakalım, bablarından yimedikleri zırgıtı yerler. Ama dipçik gibi hepsi, yoruldum yok, vuramadım yok, köpeği takip edemedim yok, yok bahane, ama vicdan var hepsin de, bu kadar yeter var, elhamdülülilah var, şükür var. Bunlar için mi, özür dileyeceğiz. Hayır ruhumu elin de tutana yemin olsun ki, onların buna güçleri kuvetleri asla yetmez birbirlerini destekleselerde.
KOSAVALIMİROGLU
30.Mart.2009, 18:40
Fevzi ustam anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna degil filistin füzeside atsak az anlasalardı kimse bohçacılık yapmazdı her av hayvanına galeşce tuzak kurup kökünü kesercesine katliam yapmazlardı bizler babamızdan dedemizden gördük av yapmayı bize çil kekliğe tüfek atarsanız vurursanız başınıza bela gelir sakat kalırsınız diye korku verirlerdi korkumuzdan çili tüfek atamazdık bacagımıza giyecek donumuz yoktu ayagımızda ayakkabı yoktu şimdi bizim gençler amarikan askerine dönmüş av gidiyor sanki RAMBO olmuş yanıdada ordu gibi arkadaşları mübarek eline almış M16 nereye gidiyon afkanistanamı ırakamı filistinemi onuda mertce avlansa bir iki avla yetinse tuzak kurmuş ag atmış yumurtadaki kekliği vuruyor balıgı tutuyor tilki deliğine duman veriyor zehirli hamur saçıyor canlı tilkiyi kurtu diri diri yüzüyor cani yaw kaset kurmuş bıldırcın kandırıyor marifetmiş gibide yeşil çam filimi çeker gibi video çekmiş altın portakal yarışmasına katılacak bohçacı ondan sonrada avcıyım diye ahkam kesip boy gösteriyor uslanmaz akıllanmazlar bunlar ustam allah bildiği gibi yapsın bunları
fevzi dursun
30.Mart.2009, 18:45
:D adam gece görüşlü dürbün arıyo yawww. tövbe tövbee
Mehmet Ardilli
30.Mart.2009, 18:47
Bornava da Ömer amcam vardı, Kavalalı Ömer, tavşan avın da babamın da ustası, beni yetiştirir ken, mera da köpeksiz bulur tavşanı, yatakta gösterir, vurdurmazdı. Önce yer tutardım ben, sonra tavşanı kaldırırdı Ömer amca o at diyene ka dar çekmezdim tetiği. Bir gün inatlaştım Ömer amca tutamazsın tavşanı diye. Tuttu hemde nadas tarla da, sal vurayım dedim; evlat bu tavşana canlıyken elim değdi gayri azattır hakkı zaten korktu, bir av iki kere ele geçmez, biz kedi değiliz evladım av ile oyun olmaz dedi. Ben bunları öğrendim bunun içinmi özür dileyecem. Ömer amcamın iki eli yakam da olur.
eksikli olan özür diler fevzi abi. sen bu kadar kitaba bağlı ve kanununda av yapacaksın sonra özür dileyeceksin geç abi bu işleri özür dilemesi gerekenler özür dilesin. benim yaşım 30 abi bu konuda şu ana kadar yazı yazan abilerimden küçüğüm ama bende avcı bir babanın oğluyum hemde en ustasından bir avcı babanın ve sonuna kadarda gurur duyuyorum. babam sağ söyleyeceklerime inanmayana numarasını veririm. 3 yaşında elimde odun parçasını alıp köyden 2 km uzaklaşmışım ilkindi vakti geri dönerken kahvede oturanlar kesti önümü dediler baban seni arar evlat nerdesin verdiğim cevap yahu şurada 2 keklik vurmaya gittim millet peşime düşmüş. eve vardım yediğim dayak cabası. ama ava gittim diye değil habersiz gittim diye. evet 3 yaşından beri önce odun sonra sapan derken çantacılık ve sonrası yaşım 12 olduğunda 16 lık üzümlü dıştan horozlu bir tek tüfek. çok azar işittim dağda babamdan çok tokat yedim hakkıyla avı öğrenmek için. yaşım 13 tü eylül başıydı bir palaz vurdum inanın yediğim dayak hala aklımda. ama bu gün görüyorum ki yaşı 40 olmuş adamlar var ağustosta palaz vurmaya başlayan. 17 yaşımda iken babama otomatik almak istediğimi söyledim aldığın gün dipcikle döverim seni otomatik kör işi çifte göz işi dedi bana yaşım 30 spoze kullanıyorum uzun lafın kısası bizi biz anlarız abi o nedenle kimseden özür dileme. köpek nasıl yetiştirilir fişek nasıl yapılır tavşan ilk yavrusunu ne zaman yapar keklik havanın durumuna göre kaç defa palaz yapar soruyorum abi kaç kişi cevap verir evet sadece eskilerden ders almış insanlar cevap verir.
2 sezon önce havalar yumuşak gitti aralık ocak kış yok piyasada. daha keklik devam ediyordu babam dediki ocak başladığı günden itibaren tavşana atmayın kapatın tavşan avını sebebine gelince hava yumuşak gidiyor bu sene zehmeri göceni erken çıkar dedi. ve bizde atmadık vuranlar oldu inanın bir çoğu gebe çıktı tavşanların. daha keklik ve tavşan açıktı. kaç kişi düşünür abi bunu neyse çok uzattım galiba Allaha Emanet olun saygılar
Mehmet Ardilli
30.Mart.2009, 20:13
abi eski avlarımızı ustalarımızı maceralarımızı gençlerle paylaşalım. bizim zamanımızda av bir yarış içinde değildi. limit nedir bilinmezdi. avcı ihtiyacı kadar vurur evine dönerdi. şimdi bir soru soruluyo 500 km gidecende limiti doldurdunmu arabayamı döneceksin diyenlere şimdi hesap zamanı hadi bakalım ver hesabını gençlere diyorum. sen ustandan öğlemi öğrendin. öyle öğrendim diyen varmı acaba. diyemezler çünkü bizler eski ustaların kanunlarını biliriz. hop deriz tepesine bineriz..
umarım avcı dostlarım bu paylaşımlara katılırda şimdiki gençlerimiz nelerle mücadele verdiğimizin farkına varırlar. katılımda bulunan tüm arkadaşlarımı selamlıyorum
Ben 14 yaşında Sivas'a ava gittim 1600km en genç avcı, en çok keklikle karşı karşıya, keklik sürüleri sığırcık alayı gibi, o gün babam yok başım da, arkadaşlarım hayretler için de, Adil ile o gün dost olduk, ben vursaydım ne otuzu ne kırkı, fişek kadar, belki fişekten fazla keklik vururdum. İki keklik tuttum canlı hevesim vardı beslemek için, iki de vurdum pilav yaparız diye. Kar diz boyu tavşanlar kaçamıyo, dönüş istikametin de birine attım, kalkan tavşanların hepsini vursam, taşımak imkansız. Bunun km ile bir ilgisi yok avcılığın amortismanı da karı da hesaplanmaz. Kaldı ki müsafirlikte. İki keklik bir tavşan o gün limit değildi ama neyimize yetmezdi. Bak bu gün limit oldu. Cevabım var benim, yaşım 40 olmuş, sanma yaşamaktan olmuş, bende ki 40 senedir aynı duruş, bir insan yedisinde neyse yetmişinde oymuş, biz yol gideriz dost görmeye, biz söz dinleriz edeb diye, söz söyleriz sünnet diye, av yaparız nasip, niğmet diye. Avcı dostlara selam olsun.
KOSAVALIMİROGLU
30.Mart.2009, 20:29
EVET fevzi ustam mehmet ustam yorumlar gelmeye başladı nerde bu devlet nerde bu milet misali nerde bu baş avcılar baş ustalar yorumları bekliyoruz
Dedemin adı mehmetti AVCI ŞIH mehmet derlerdi derin hoca adamdı çok iyi avcı idi allah rahmet eylesin bir gün beni ava götürdü o zamanlar çok meraklı idim bir tanede tazımız vardı tazıya şimidikiler gibi isim koymazdı günah derdi insan ismi yada başka isim koymak gibi neyse ava gittik belli miktar gezdik kış ayı ne kadar ayaz varsa yedik iliklerim donmuştu bana dediki sen tavşan olsan bu sogukta tepede yükseklerde yatmazsın ya da durmasın degilmi dedi nerde yatarsın dedi bak çok üşüdün dedi ben daha çocuktum 12 yaşında idim tabiki dede dulda kuytu sıcak kaya altı agaç kovukarında yatarım dedim tamam o zaman dedi aşagıları dediğin yerleri gezelim dedi indik dulda kuytu yerlere tazı öyle üşüyorki sanki olta zili gibi ötüyor tazı çok üşür bilirsiniz üstünde çuluda var ama soguk keskin neyse büyük bir dere ortasına indik yürü yürü enson derenin bitigi yere 100 metre tahmin ya dahfazla geçmiş gün kala (kefek )yumuşak taş demek pempe renkli yıgınlarının oldugu yerde eşşek kulakları kadar büyük iki çift kulagın baybay ettiğini görmüş dedem bana işaret verdi tazıyı tut diye tazıyı tuttum birde baktım ki taşların arasında duldada uyuyan iki tane tavşan yere oturdu banada çök dedi seyrettik bir sarma çıkartı sardı tüttürdü ve sonra bana dediki bir taş al at tazıyıda bırakma dedi neden dedim elinde tüfek var neden vurmuyorsun tazıyada bana tuturuyorsun dedim dediki oglum sen dediğimi yap sonra anlatırım dedi ben taşı aldım attım sesi duyan iki uzun kulak fırladı ok gibi dedem yüzüne aldı tek kırmayı paf bir çaldı biri keçinin yerde diğeri gidiyor dedim tazıyı bırakammı yok oglum dedi diğeride başka zaman kalsın onun kısmeti ya başkası yada başka zaman biz oluruz inşallah dedi tavşanın yanına vardık inanırmısnız tavşanda bir yumurta var koç yumurtası kadar kulakları ise elekli patoz elegine dönmüş dedem kesti otur dedi yine oturduk bir sarma daha sardı şimdi evlat dinle dedi tazıyı bırakmadım ilk baştada tüfek atmadım çünkü mert delikanlı bilinçli gerçek avcı uyuyan yatan tavşana tüfek atmaz tazıyı üstüne salmaz ava şans tanır mesafe verir bu kuralı hiç unutma gerçek mert avcı budur dedi beni yanagımdan öptü kulaklarını sordum eke bir tavşan çok avcı dan saçma yemiş ama kimse bu tavşanı bu güne kadar vuramamış hep kulaklarından yemiş saçmayı dedi ve çok ilgimi çeken bir tarafıda dediğim gibi tavşan çok iri keçi kadardı ve cinsel organı yumurtalıkları vardı bir koçun ki kadarda iri idi şimdi sorarım genç avcılara bu kuralı bilirlermi uyuyan yatan tavşan köpek salmamayı tüfek atmamayı vede birde tavşanın cinsel organı olurmu varmı hiç baktınızmı denk geldinizmi başınıza böyle bir av yaşamı geldimi hele bilmeyenler vardır bu durumu şimdi bana dersiniz hadi canım olurmu hiç böyle birşey tavşanında cinsel organı olurmuş yokki böyle birşey dersiniz belki yada Turgut abi senin deden oglak vurmuş sen tavşanla oglagı karıştırmışsın diye degilmi ama karıştırmadım gerçektende eke çok iri birtavşan idi ve tabir ettiğim gibi yumurtaları vardı ben daha sonralarıda bir çok kez denk geldim ve vurdum böyle tavşanları şimdi sorarım sizlere tavşanın cinsel organı varmı olurmu diye yorumlarınız bekliyorum aslında anlatılacak aktarılacak çok av anıları başımızda gelen geçen şeyler var ama neyse gönül dostları çok yazmışım yaw özür dilerim sevgi ve saygılarımla hoş kalın herşey gönlünüzce olsun baş avcılar
ADAPAZARLI AVCI
30.Mart.2009, 20:50
Yanlız bizmi özür dilemeliyiz. Hiçmi devlet su işleri özür dilemsin.
Hiçmi bilinçsiz tarım yapan çifçi özür dilemesin. BEN 36 YAŞINDAYIM BİR ZAMANLAR OVAMIZDA ÖRDEK
ÇOK İDİ DEVLET SU İŞLERİ GELDİ BATAKLIKMIŞ KURUTTULAR. ÖRDEK ÇOK AZ.
KÖYLÜMÜZ SAĞ OLSUN AVRUPADAN GÜBRE GETİRDİLER KEKLİĞİN NESLİNİ KURTUTTULAR.
MARMARADA KEKLİK YOK
AV BAYİLERİ SAĞOLSUN KAFA LAMBALARI SATIYORLAR ÇULLUĞU GECE VURSUNLAR DİYE. ADAM
GECEDE 10 .15 ÇULLUK VURUYOR.LAMBAYLA.
YANLIZ BİZMİ ÖZÜRDİLEMELİYİZ.
muratbilginer
30.Mart.2009, 22:19
bende özür diliyorum atalarımızın izinden gidip avcılığı yapamamaktan! genç olarak özür diliyorum siz büyüklerimden çünkü sizlerin bahsettiği hayvanları bilmiyorum!arap tavşanını çil kekliği o yüzden özür diliyorum konudaki bazı av hayvanlarını anlamamaktan!
bıldırcındanda özür diliyorum ovada karşılaşamadığımız için
kekliktende özür diliyorum bütün gün peşinden koşup onu yorduğum için ama keklikte bilsinki ona olan hasretliğimden koşuyorum çünkü çok görmemişim görmek istiyorum !
av hayvanlarını biz gençlere avlatmayı nasip etmeyenlerdende özür diliyorum haklarında iyi düşünmediğim için...
http://www.avkolik.net/forum/richedit/wordarts/7.gif
Sebahattin AVCI
30.Mart.2009, 22:56
fevzi abi seni tanıdığım günden beri bu konulara olan hassasiyetine hayranım
konu çok güzel devam ediyor
saygı ve sevgiler
fevzi dursun
30.Mart.2009, 23:18
canım avcı dostlarım hepiniz mükemmelsiniz. hadi bakalım avcılığa yeni gönül vermiş genç avcılarımız bu yazdıklarımızı inanıyorumki içten okuyolardır.. bizler bunları içten yaşadık. serkancım teşekkür ederim. mehmet abicim sana diyecek bi şey bulamıyom. turgut kardeşim tüm yazdıklarını beğeniyle takip ediyorum. envercim bunların mücadelesini veriyoruz hep beraber el ele. gençlerimiz maşallah zehir gibiler onlarda anlıycaktırki bizim anlatmak istediklerimiz yazılı olmayan vicdan kuralları. muratçım senide bazen üzmüşte olabilirim belki yanlış anladım, ama geçekten çok iyi bir avcısın senin ne demek istediğini bir çok kere okuduktan sonra anladım, :) mükemmel gençlerin yetişmesi bizleri mutlu ediyor. arada bi ustalar zorlar :) bizler nasıl eğitildik haberin yok. inanın biz fazla yüklenmiyoz :D beni anlayan anlıyodur.
hadi bakalım dostlarım gençlerimizden özür dilemeyelim. :) değerlerimize sahip çıkalım..
fevzi dursun
30.Mart.2009, 23:19
sebahattinim yazarken aynı anda yazmışız kalbimiz zaten senle hep bir selamlar dostum
muratbilginer
30.Mart.2009, 23:28
estafurullah fevzi abi paylaştıkca öğreneceğimizin farkındayım dinliyelim paylaşalım fikrimizi beyan edelimki doğruyu yanlışı ayırt edip bişeyler katalım
fevzi dursun
30.Mart.2009, 23:34
izleyelim ve paylaşımlara göre görelim diyom murat. ha bu arada muratçım herhalde sonradan ekledin sorry.! ne demek bunu bana özelden bi açıklarmısın :D
muratbilginer
30.Mart.2009, 23:39
türkçe kelimeleri unutmuş gençliğede hitap edip dikkatlerini çekmek için ekledim :)
Mehmet Ardilli
31.Mart.2009, 09:30
bende özür diliyorum atalarımızın izinden gidip avcılığı yapamamaktan! genç olarak özür diliyorum siz büyüklerimden çünkü sizlerin bahsettiği hayvanları bilmiyorum!arap tavşanını çil kekliği o yüzden özür diliyorum konudaki bazı av hayvanlarını anlamamaktan!
kekliktende özür diliyorum bütün gün peşinden koşup onu yorduğum için ama keklikte bilsinki ona olan hasretliğimden koşuyorum çünkü çok görmemişim görmek istiyorum !
av hayvanlarını biz gençlere avlatmayı nasip etmeyenlerdende özür diliyorum haklarında iyi düşünmediğim için...
Ben senin samimi olduğuna inanmıyorum, inanamıyorum sana tekrar, bize demogoji yapma diyorum. Çıkarsın biz şu veya bu sebbepten dertliyiz dersin, bunu anlarım. Ama demogog edalarla karşımızda yazma bizim kuşak samimiyetle, kinaiyi çok iyi ayırır.
çetin ekren
31.Mart.2009, 10:19
Bizler avcıyız dostlarım avcı kelimesini kendimize yakıştırmışsak eğer bizim kimseden dileyecek özürümüz yok kimse kusura bakmasın ben dedemden,babamdan katliamı öğrenmedim ava saygıyı,doğaya saygıyı öğrettiler,yabanda zor durumda kalırsan nasıl hayatta kalcağımı öğrettiler.Vicdanımın el vermediği hiçbir hayvana silah çevirmedim,avda vicdansızlık yapmadım yaptırtmadım.
Avcılığı öğrenmeden etik kurallarını öğrettiler,yavruya,gebeye,dişiye silah atmamayı öğrettiler.Belki ukalalık olarak algılayanlar olabilir çokta avcı yetiştirdim arkadaş çevremden ben neysem onlarda o oldu..
Projöktör kullanmadık,teyp kullanmadık,tuzak kurmadık çok tuzak bozduk içindeki keklikleride saldık yabana..
Ben ve benim gibi avcı dostlarım bu yaptıklarımızda suçlumuyuz...
Asıl suçlu baştakiler ve özür dilemesi gerekenlerde onlar...
Sen komisyonda avcı olmayan yabandan anlamayan şahıslara karar aldırır altına imza attırırsan durum bundanda vahim olacak.
bundan fazla değil 5-8 yıl önce kekliğe gittiğimiz dağlarda araziler ekinlerle doluydu.şimdi ekin eken yok,zaten ekin ekilen yerlerde de organik gübre yerine kimyevi gübre kullanmak zorunluluğu var olmasada mecburen kullanıyor biraz daha fazla ürün alsın diye köylümüz ...
ben bunu daha öncede belirtmiştim kendim bundan 4 yıl önce yeni ekin ekilmiş yeni tarladan 43 tane keklik ölüsünü birebir toplamışım ve bunlar o gübre sebebiyle zehirlenip ölmüşler.kim burda suçlu o tarlaları ektirmeyenlermi,ekilen yerlere o güreyi kullandıranlarmı...
Burda asıl utanması gerekenler hepimizden daha iyi mevkilerdeler ve kendilerinin doğayı asıl koruyan kişiler olduklarını sanıyorlar.bizlerde burda çene yoruyoruz.
Ben hiç kimseden özür dilemiyorum ne yeni ava başlayan genç kardeşlerimden nede o doğanın süsü olan av hayvanlarından çünkü ben onlara herzaman saygı duydum saygı duymak özür dilemeyi gerektiriyorsa ancak o zaman özür dilerim.
Yıllardır av bayiliği yapıyorum yeri geldi ekmeğime mani olacağını,bulunduğu mevki makam sebebiyle beni zor durumda bırakacağını bildiğim kişiyi bile gerekli yerlere bildirdim buyüzden başıma gelmeyen kalmadı ama yinede yaptım ve şuan vicdanım çok çok rahat.
Şuna herzaman karşı çıktım yasaklar avcı için konulmamalı yanlış anlaşılmasın bakın AVCI için diyorum,bohçacılar değil.Gerçek avcıya yasağı vicdanı koyar,diğerine sen ne kadar yasak koyarsan o bir o kadar daha üzerine gider.
Bir silah ruhsatı almak ne kadar zor olursa olsun Avcı olmak kadar zor olamaz.Her silahı olan avcımıdır sizce tabiki değil.Gerçek bir avcı kolay yetişmiyor ama çok kolay harcanıyor zehirle tilki,çakal,kurt avlayan ve yakalanıncada avcı olarak adlandırıldıklarını ve biz gerçek avcılarıda aynı kefeye koyduklarını unutamayız.Ben bir keklik besledim hayvan hastalandı ve inanın hayvan acı çekmesin diye kesmek istedim ama bir türlü yapamadım kesemedim.
Bizler buyuz dostlarım sadece genç kardeşlerime şunu söylemek isterim.üzgünüm kardeşlerim bizi bize bıraksalar herşey daha farklı olurdu ama bizi sadece avlanma kartlarının satış zamanında tanırlar geri kalan zamanda da avcı-bohçacı aynı tavada kavuruyorlar.
saygılarımla
Sami KARATAY
31.Mart.2009, 11:47
[quote author=Fevzi DURSUN link=topic=9150.msg77338#msg77338 date=1238437295]
babamdan öğrendim avcılığı. vurduğumuz tavşanı babam ilk önce gazeteye sarar ondan sonra naylona koyup çantasına koyardı. ve derdi bana oğlum avını evine giderken kimseye gösterme canı çeker bi şey olur hamile bi kadın geçer. gençtim kuş avına döndüm. bir gün kuş askılığı aldım. ve tekrar beni aldı karşısına oğlum kuşlarını askılığa asma av çantana koy. kuş askılığından av kurtulur ziyan edersin avını. başka bie avcı görür olmaz derdi. o avcıyı rencide etmiş olursun. bu sende kibir oluşturur. yarın daha fazlasını göstermeye gayret edersin fazla av vurur avını ziyan edersin derdi.. eski ustalar böyle öğüt verirlerdi.
heeyyy ustam babam benim. eski ustalar işte kanunları....
Fevzi kardeşim avcı dostlarımızın örnek alacağıdavranış, hani torbadaki fileden ayaklarını ve kafasını sallayanlar,inşallah gerekli dersi almışlardır.
cemalreis
31.Mart.2009, 12:43
EVET DOSTLAR EL ÖPMEKLE AĞIZ KİRLENMEZ ÖPÜLESİ ELLERİ ÖPER SAYGI VE SEVGİLERİMİ İLETİRİM.
AMA YUHLARIM BOHÇACILARI VE ONLARI KOLLAYAN AVCI ORMANCI JANDARMA HER KİMSE HAKKIMI HELAL
ETMİYORUM ONLARA. ŞİMDİ GENÇLERE BELKİ BOHÇACILIK HOŞ GÖZÜKÜR AMA DÖRT GÜN SONRA ÇOCUKLARI
YAKALARINA YAPIŞINCA NERDE BABA BİZİM AVLAYACAĞIMIZ TAVŞANLAR KUŞLAR DİYE O ZAMAN VERECEK
CEVAP BULAMAZLAR.AVCI NEFSİNE HAKİM OLMALI.
Samed Berin
31.Mart.2009, 14:50
Avkolik sitesinin en küçük üyesiyim herhalde ama büyüklerimin özür dilemesine üzülüyorum acaba abilerim bu kadar suçlumu ki özür diliyorlar diye düşünüyorum ama bu sitedeki abiler kalleşçe avlanmıyorlardır diyorum kendi kendime !!! Çünkü babam abime silah attırırken konuk kuşa atmasını yasakladı duran hedefe askerde eğitimlerde atarsın diyor gerçi doğru dürüst av bulamıyoruz yoruldukmu babam başlıyor anlatmağa eskide şöyle av vardı böyle av vardı şimdi kalmadı bak bulamıyoruz diyor. ama ben dolaşmayı dağda yemek yemeyi çok seviyorum....
muratbilginer
31.Mart.2009, 17:53
Ben senin samimi olduğuna inanmıyorum, inanamıyorum sana tekrar, bize demogoji yapma diyorum. Çıkarsın biz şu veya bu sebbepten dertliyiz dersin, bunu anlarım. Ama demogog edalarla karşımızda yazma bizim kuşak samimiyetle, kinaiyi çok iyi ayırır.
abi allah aşkına bırak benle uğraşmayı abimsin büyüğümsün..
Halil KÜÇÜK
31.Mart.2009, 21:35
Çocuklarıma ve dostlarıma,
geçmişte yaptığım avları ve hatıraları anlatırken,
gün gelecek av hayvanlarını ancak resimlerde
görme şansları olacağını çok söylemişimdir
böyle usulsüz ve bilinçsiz avlanmalar devam ederse
özürede gerek kalmayacak,
Fevzi abi için rahat olsun
geç olmadan,özür dilemesi gerekenler bi başlasın hele
Sevgi ve saygılar Mersinden
Mehmet Ardilli
01.Nisan.2009, 11:25
abi allah aşkına bırak benle uğraşmayı abimsin büyüğümsün..
Abicim ben seni tanımam etmem ammaaa kimseye de görmeden, duymadan, hele hele bir camiayı topyekün zan altında bırakacak şekilde hele hele avaz avaz siz hem bu yazıları yazıyorsunuz hem kendiniz teyple avlanmadınızmı, bulsanız avlanmıyacakmısınız, diye söz söyletmem. Çünkü bu bir saldırıdır benim gözüm de. Tepki gösteririm böyle düşünenlere, çünkü eleştiri veya soru bu şekilde olmaz. Samimiyetle olur. Öz eleştiri şeklin de olur tarafını belli ederek olur. Bir de burası net ortamı da olsa kuralı, nizamı olan saygın kişilerin bulunduğu bir form, ucu açık ispatlanamaz suçlamalarla kimseyi çamur at izi kalsın mantığıyla suçlayamazsın. Bir de biz senin yorumlarına bakıyoruz hep kinai, hiç bu iş böyle olmaz teyple av mı olur şeklin de bi açıklama da yok. Kim bu kişi nerenin avcısı diye bakıyoruz profiline, hangi kentten katıldığın yok, email adresin yok, bir gizem ki sorma. Doğal olarak samimi gelmiyorsun. Yoksa bizim gibi insanların kişilerle değildir hesapları yanlış zihniyetlerledir.
çetin ekren
01.Nisan.2009, 12:18
Bu siteye üye olduğumdan beri dostluk,arkadaşlık kavramlarını ağzımdan düşürmedim ve herkesi dost bildik dost gördük ama şu açılan konuda bir arkadaşımız tanımadığı bilmediği bu kadar insana olup olmadık şeyler söyleyerek zan altında bırakıp resmen yazdıklarıyla suçlar gibi.
Mehmet abiminde dediği gibi bu arkadaş kimdir nedir burda ne amaçla bulunuyor ilk önce bunu anlamak lazım.
Her koyun kendi bacağından asılır kimin ne şekilde avlandığını kimse bilmez ama burda en başta bu siteye aile ortamı diye katılmış isen büyüğüne küçüyüne saygıyı göstermen lazım ve konuştuğun üslüba dikkat etmen lazım.bu avcılığın değil en başta insanlığın kuralıdır.tabiki büyüklerin anlatacak
sen dinleyip öğreneceksin yok ben iyisini bilirim diyorsan ya terk edeceksin yada yorumsuz kalacaksın ve kimseyi suçlamayacaksın.
Burda kimse kimsenin babasının oğlu değil'' feridun abi ve oğulları hariç'' ama dediğim gibi en başta saygıııııııı.
yoksa kimsenin kimseden bir çıkarı yok.
Sen bence en başta burda bulunan insanları tanımaya çalış,belki sen yanlış avcı insanlarla avlanmışsın eğer avcıysan tabii.bende senin avcı olduğuna inanmıyorum.silahın olabilir bak ne diyorum avcı değilsin...
Gerçek bir avcı en başta insana saygı ve sevgi gösterecek ki doğaya ve av hayvanınada saygı göstersin.
Bu saydıklarının hiç birini yapmadım ve şunu tekrar söylüyorum yazılı kurallar umrumda değil çünkü benim vicdanım bana gerekli kuralları bu yasaklar yasa olduğundan çok önce koymuştu arkadaşım.
kim nasıl avlanır bilmem,ben doğunun avcısıyım ben istesem 2 yerine 20-30 keklikte vurmasını bilirim,gece avı yapmasınıda bilirim,tuzaklada avlanırım.
Ama arkadaşım ben A V C I Y I M ve senin gördüğün o bohçacılardan değilim.
Senin o saydıklarından en başta ben şikayetçiyim ve bu şekilde avlananlar hakkında gerekli yerlere gerekli ihbarlarda da çok bulundum sen bunu kaç kez yaptın peki.
Ve bu yüzden de defalarca mahkemelik oldum.
Benim sana tavsiyem herkesi kendin gibi bilme ve kendi yanlışlarını başkasına mal etmeye çalışma arkadaşım bence sen şuan kendi içindeki yanlışlarla savaşıyorsun burdaki bu değerli insanların yazdıklarını okuduktan sonra...
Enbaştada dediğim gibi ben yanlış olanı yapmadım ve kimseden de özür dilemiyorum.Özür dilemesi gereken biri varsa burda oda bu arkadaştır.kırdığı gönüller için...
Beni anlayan gerçek avcı dostlara saygı ve sevgiler...
mehmet KISALAR
19.Ağustos.2009, 17:21
suc senin deil abi bunu yapan bohcacıların ewet bundan belki 10 sene sonra bıldırcına hasrety kalıcagız ama senin bir sucun yok bunun orman müdürlükleri jandarmalar milli park başkanlıkları dahi önüne gecemiyor sen ise geçmeye calışıyorsun kimin için biz genç avcılar için allaha havale ediyoruz artık
RASTGELE SAGLILARIMLA
hakkımız helal etmiyoruz. avrupanın tüm malzemelrine de karşıyız en iyi silah en iyi mermi türkiyedede var
fevzi dursun
19.Ağustos.2009, 21:09
hakkımız helal etmiyoruz. avrupanın tüm malzemelrine de karşıyız en iyi silah en iyi mermi türkiyedede var
suc senin deil abi bunu yapan bohcacıların ewet bundan belki 10 sene sonra bıldırcına hasrety kalıcagız ama senin bir sucun yok bunun orman müdürlükleri jandarmalar milli park başkanlıkları dahi önüne gecemiyor sen ise geçmeye calışıyorsun kimin için biz genç avcılar için allaha havale ediyoruz artık
RASTGELE SAGLILARIMLA
vay benim ufuka şahin bakışlı genç avcı dostlarım,
SİZE KATILIYORUM BİRDE UTANMADAN KONUYA YAZANLAR VAR ONA DAHA ÇOK ÜZÜLÜYORUM
Yıldıray İNCE
20.Ağustos.2009, 10:55
fevzi kardeş cok güzel yorumlamışsın eline sağlık ama özür dilemesi
gerekenler özür dilesin sen deyil ...muğla milas tan selamlar http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
Yıldıray İNCE
20.Ağustos.2009, 10:56
fevzi kardeş cok güzel yorumlamışsın eline sağlık ama özür dilemesi
gerekenler özür dilesin sen deyil ...muğla milas tan selamlar http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
Mesut BÜLBÜL
20.Ağustos.2009, 11:48
selam kardeşlerim bizler diyil özür dilemeyide bahsı gecen katliyamcı lar dilesin duydukki makinada yetmemiş kenarına balık ağı geren lerde var yanınada kasa koyup bıcakla kafasına kesip torbasına kasasına koyan avcı bile diyemiyeceğimiz şer...... ne diyelim bumu avcılık
işte bunlarda avcı buyrun NASIL AVCILARSA
fevzi kardeşim bırak bunlar nasıl ne demeli bilemiyorum
inşallah tez elden yakalanırlar tecellilerinide cekerler inşallah
bırak özrü özür dilemesi gerekenler dilesin canım kardeşim selamlar sayğıla sizlere
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.