Orijinalini görmek için tıklayınız : AV DA KAZA İLE..........
Mustafa ÇİL
01.Nisan.2009, 20:10
KOL AVINDA İLERLEMEKDE VE ARAZİDE KUŞ ARAMAKDASINIZ,KÖPEĞİNİZ FERMALADI,KUŞ FAZLA DAYANAMADI VE
YANINIZDA BULUNAN ARKADAŞINIZ TETİĞİ ÇEKTİ
KÖPEĞİNİZ KALKAN KUŞUN ARKASINDAN SÜRATLE KOŞMAYA BAŞLADI
SAÇMALAR KÖPEĞİNİZE TEMAS ETTİ, ARKADAŞINIZA TEPKİNİZ NE OLURDU ACABA????
OLUR BÖYLE ŞEYLER DER GEÇERİM.
fevzi dursun
01.Nisan.2009, 20:17
küfür ederim
Mustafa ÇİL
01.Nisan.2009, 20:18
MUSTAFA ABİ İKİNCİ KEZ AYNI ARKADAŞINIZ TARAFINDAN BU OLAY TEKERRÜR EDERSE
ŞAYET
bence o arkadaşla ava gitmeyi bir an önce bırakmak lazım sayın çil!
Şahsen bende köpeğimin başına böyle bir olay gelsin hiç istemem!!!!!
O ZAMAN SANA HAVALE EDİYORUM ÇİL USTAM....DİLEDİĞİN GİBİ YAP.O SAKAR ADAMLA Bİ DAHA AVA GİTME.
çil ustam, benim köpeğimin fermaladığı kuşa atarsa zaten ayıp eder.şayet vurursa, ister istemez tepki gösterilir.eğer aynı şey ikinci kez tekrar ederse, olayda kasıt ararım.kendi köpeği varmı yokmu oda önemli.kendi köpeği atlamış olup kıskançlık olabilir.
Mustafa ÇİL
01.Nisan.2009, 20:33
VALLA İYİ GİTMEKDE DEVAMMMMMMM
BAŞKA KİM NE YAPARDI ACABA
HANİ HERŞEYİ PAYLAŞIYODUK
KOSAVALIMİROGLU
01.Nisan.2009, 20:42
Bende tüfegi kaldırır köpegimi vuran bohçacıya çalırım birtane http://www.avkolik.net/forum/mustafa-cil/av-da-kaza-ile/.../richedit/smileys/YahooIM/102.gif http://www.avkolik.net/forum/mustafa-cil/av-da-kaza-ile/.../richedit/smileys/YahooIM/21.gif şaka şaka dostlar işin latifesiydi bundan sonra böyle birisi ile ava gitmem bir dahada yanıma almam böyle bilinçsiz sakar bir avcıyı ava götürmem ama köpegim içinde yas tutardım saygılar paylaşım güzel seyre devam
kapadokyali_1981
01.Nisan.2009, 21:40
Bence bu sorunun cevabı kişisine köpeğine ve vuranın zihniyetine bağlıdır. Ekip arkadaşımdır canımdır kardeşimdir yanlışlıkla vurmuştur bi değil bin it feda olsun. Ama başka ekiptendir çekemez bir milyonda bi ihtimal vardır ve tetiği çekmiştir işte o zaman köpeğin yerinde olmayı çok isteyecek hale sokarım önüme geçenede ondan farklı bi muamelede bulunmam Saygılarımla......
Sebahattin AVCI
01.Nisan.2009, 22:08
her avcı avcılık yapıyorsa kuralları saygıyı edebi bilmek zorundadır
yok öyle dayanamadım attım falan tamam attın ama köpeği hesaplayamadan rastgele atış yaparsa dipçiği
kafasına yer o anki piskolojik durum söz konusu
böyle adamlar sakatlıkta yapabilir
kaza ayrıdır bilinçsiz avcılık ayrıdır
saygı ve sevgiler
fevzi dursun
01.Nisan.2009, 22:36
arkadaşlar bide olaya iyi yönden bakalım. bu arkadaşla ava gittiğimizde eve sağ sağlim geldiğimizde şükretmemiz lazım:D
arkadaşlar bide olaya iyi yönden bakalım. bu arkadaşla ava gittiğimizde eve sağ sağlim geldiğimizde şükretmemiz lazım:D
Dediğin gibi Fevzi abi allah böyle kasaplardan korusun bizleri :) :) :)
Şaka bi yana böyle bir durumla karşılaştırmasın yüce allahım!
Kazayla insan bile vuruluyor ama göre görede olmaz yani! onun için çok dikkatli olmak lazım!
SİLAHIN ŞAKASI YOKTUR!!!!
çetin ekren
02.Nisan.2009, 08:40
Kaza zaten adı üstünde;
TABİ KASIT ARANMAZSA
Ben şahit olduğum bir olayı anlatmak istiyoru ve okurken lütfen gözünüzde canlandırın.
bundan 10-12 yıl önceleri falan bizim usta avcı abilerimizden biri kendi mesai arkadaşını yanına almış ve bıldırcın avına gidecekler o sırada yeni ava başlayan acemi bir arkadaşta telefonla arıyor bende geleyim diye bizimkide olur diyor ve 3 kişi gidiyorlar bıldırcına bu yanına aldığı mesai arkaşının avla alakası yok.neyse bir tarlada geziniyorlar bu arada bizm usta avcı bir bıldırcın vuruyor ve arkadaşı onu almak için koşuyor köpek yok yanlarında.arkadaşı vurulan bıldırcını arıyor fakat bulamıyor o arada bizim ustada o yöne giderken bizim aceminin önünden bir bıldırcın kalkıyor ve yerde bıldırcını arayan arkadaşa doğru yöneliyor bizim acemi bıldırcın o arkadaşın hizasına gelince çekmezmi tetiği bizim ki yandım anam der ve yere,bıldırcın hala havada bizim usta avcı bakarki bıldırcın ona doğru geliyor yere yatma fırsatını bulamadan sırtını döner ve ikinci mermi bizim usta avcının sırtını ve kafasını tamamen sarar buda yerde ve bıldırcın gider.
Bende o gün kulüpte arkadaşlarla oturuyoruz.bizim usta avcı geldi kulübe ve içeri girdi yanıyorum,yanıyorum diye abi sana ne oldu hiç sormayın böyle böyle oldu diye anlattı.
sırtını açtığında cm.ye bir saçma girmiş Allahtan mesafe biraz açıkta deriyle etin arasında kalmış saçmalar inanırmısınız hala vücudunda 50 nin üzerinde saçma var.tabii öteki arkadaşıda aynı.
yani demek ki vurulan köpek haricinde insanda olabilir en iyisi acemi ile ava giderken çok dikkatli olmak lazım...
cihan AVCIOGLU
02.Nisan.2009, 10:00
Usta sen bu olayda bizim kulüpteki Salih abiyi kastediyon herhelde.onu ve arkadaşını vurmuştu hani arkadaşı bize dikkatli olun diye anlatmıştın bunu.yanılmıyorsam bu tür kazalar zaten en çok bıldırcın avında olurmuş öyle değilmi.
çetin ekren
02.Nisan.2009, 10:04
he cihan gardaşım salih abiyi anlattım.adam ne acı çekiyordu vallahi.ama sen burda banada usta diyon Mustafa gardaşımda usta şimdi ortalık usta kaynıyor en iyisi sen adımla hitap et bana.
Bıldırcın avı en zevkli bir o kadarda bu tür kazalar için en elverişli avdır aman dikkat.
O da bişeymi bee...ben kendimi vurdum avda http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/4.gif nasıl mı oldu?avda yorulduk yemeğimizi yedikten sonra arkadaşım kalk kalk gevşeme dedi şöyle gidelim böyle gelelim dedi.Dur dedim yaavv azıcık dinlenelim şekerleme yapalım dedim ama nafile kalk kalk dedi başladık yürümümeye! ben yaslanacak çalı aramaya başladım ben yorgunum ham olduğumdan dolayı şekerleme yapmaya niyetliyim yani!elimdeki otamatik tüfeğin emniyeti açık vaziyette bir omuza koyuyorum bi koluma koyuyorum tüfeği.bir ara teksas ta zannettim kendimi her halde parmağım tetik boşluğunda tüfeği aşağı sallayıp gabzeyi kavramak istedim veee güüümm ben uykudan uyandım ayakta uyur gezer olmuşum bi baktım ayaktan kan fışkırmakta yandım anaaammm sesleriyle inledi dağlar...başladım koşmaya arabaya koş koş koş koş en az 2km araba, vardık hastaneye hemşireler hasta bakıcılar soruyor ne oldu diye mobiliyetten düştüm ayağımı zincir kesti diyorum ben. derhal amaliyat dediler 3 damarım kesikmiş.bayılttılar falan amaliyat etmişler ayılırken hemşireler soruyor yav bu senin mobiliyet nasıl bi motor yavvv ayağına saçma atmış yavvv diyorlar!o baygın halimde yüzüm kızardığını hissedebiliyordum.ve sonra anlatmak zorunda kaldım ama ben biliyorum o acemiliğin nasıl anlatıldını bu meyanda tüm tanıdığımız avcılar ve avcı olmayan arkadaşların dilinden baya çekmiştim..Benimde böyle bi tatsız olayım var avcılık hayatımda ..Ha halaaa ayağımda 3 adet saçma kaldı onlarda derinde olduğu için kaldı onlarda günün hatırası diyoruz http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/78.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/78.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/9.gif
FERSAN HAZAR
02.Nisan.2009, 12:24
hiç kimse herhalde bilerek köpek vurmaz ancak, sakarlık ve dikkatsizlik hariç. Bence ava gideceğimiz kişileri iyi seçmemizde fayda var sanırım.
Köpek avcının can dostudur, kimseyi bulamasa da köpeğiyle ava gider, arkadaşlarıyla gittiğinde artık ondan öte dostu vardır, kasıtlı olarak kimse kimsenin köpeğine ateş etmez, köpeği bırakın arkadaşlarımızın anlattığı gibi daha acı sonuçlar çıkmaması için, dengesiz acemi bir avcıyla ava gitmektense o ava hiç gitmemek eftaldir,
Selamlar
benim kpeğim yok. ama bi avcı için köpeğin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. eğer köpeğim olsaydı ve böyle bir olayla karşılaşmış olsaydım öncelikle kim tarafından yapıldığına bakarım. eğer bunu yapan kişi çok güvendiğim birisi ise kesinlikle kasıt aramam. bu yüzden avcı ava gittiği arkadaşları iyi seçmeli. sadece köpek için değil. kendisi içinde bu önemli. çünkü av sahasında herkes kendi canını yanındaki avcı arkadaşlarına emanet etmiş oluyor.
Mustafa ÇİL
02.Nisan.2009, 13:27
eeeeeeeeee devammmmmmmm
kapadokyali_1981
02.Nisan.2009, 16:57
Tamam kimse bi köpeğe isteyerek tüfek sıkmaz ama ben tüfeği ava çevirdiğimde eğer insan yada köpek hedef nişangahında gözüküyosa bu ihtimal %1 bile olsa tüfeğimi geri indiriyorum. Bunun içide köpeğe ateş eden parmağın kime ait olduğu benim için çok önemli. Çok şükür öyle bi duruma düşürmedi rabbim ama ne olursa olsun zor bi durum olsa gerek.
dadak_e
03.Nisan.2009, 14:08
köpeği tutar saçmalarını temizler dezenfekte eder im benim için av o gün bitmiştir aracın yanına gider arkadaşlarımın avı bitirip gelmesini beklerim
o benim için av dostu bi gün kaybettim canı dişi kızanda bi köpeğin kokusunu almış peşine gitmişti ve sadece onu geri getirmek için 4 km yol yürüdüm ama bulamadım canım çok sıkkındı dönerken tavşan rasladı umursamadım bile hüngür hüngür ağlıyordum aracın yanına geldiğimde can aracın yanında bekliyordu çok sevindim benim günün 12 saati yanımda ama asla bi dostu bi dost için kırmam
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.