PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SÜRÜ HALİNDE GEÇEN KEK.........

Mustafa ÇİL
01.Nisan.2009, 20:16
YİNE ARAZİDESİNİZ,ÇOK GEZDİNİZ,SONUNDA BAŞKA BİR ARKADAŞINIZIN KALDIRDIĞI BİR SÜRÜ KEKLİK
ÜZERİNİZDEN GEÇMEKDE

TABİRİ CAİZSE ,,,ALAYA BEREKET TETİK ÇEKERMİSİNİZ ?
YOKSA SÜRÜNÜN BİR YERE İNMESİNİ BEKLERMİSİNİZ ??

KOSAVALIMİROGLU
01.Nisan.2009, 21:10
Çil ustam keklikleri avcı arkadaşım kaldırmış atış hakkı onundur bu avcılıkta bir kuraldır arkadaşına saygıdır onun için beklerim arkadaşım vuramaz ise keklikler uçar geçer gider başka yere konar sonra ben kaldırrım ateş vurma hakkı benim olur sorular şifreli patron seyre devam

01.Nisan.2009, 21:14
arkadaşımın önünden kalkıp benim üstümden geçerken zaten arkadaşım ateş etmez.çünkü ben varım .
ama keklikler beni geçtikten sonra ateş edilebilir.eğer vurursam paylaşırım.

kapadokyali_1981
01.Nisan.2009, 21:47
Valla abi bizim ekipte sen ben arkadaşım senin vurduğun benim vurduğum olmaz hiç biz babamızdan öyle gördük öylede olmaya çalışıyoruz. Bu sene bizim arkadaşlar kontesin fermasına benden çok tüfek attılar diyebilirim. Tek köpek kontesdi o heyecanı yaşamak isteyene hayır demek ne mümkün canları saolsun.

çetin ekren
02.Nisan.2009, 09:07
Sürünün içine atmamda yine bir tanesine atarım herhalde şuanda böyle düşündüm nedense...

Mustafa ÇİL
02.Nisan.2009, 13:23
eeeee devammmmmm

fevzi dursun
02.Nisan.2009, 13:34
ben şahsımca avcı arkadaşımla akşam avımı paylaşacağımı düşünerek (ekürilerimle yaptığım avlarda avın kimin vurduğunun bi önemi yoktur) tüfeğin menzilindeyse atarım. şöylede olabilir ava yeni başlamışsam, arazinin konumuna göre bakarım (sarpmı, düzmü). eğer uygunsa günümü o alayı aramakla geçiririm.

02.Nisan.2009, 15:23
alaya rasgele atıp sağa sola birsürü keklik düşüreceğime seçmeye çalışır öyle atarım...

02.Nisan.2009, 17:59
Ben sürü değil tek keklik olsa dahi atış yapmam.Kekliklerin bir yere inmesini beklerim.Öncelik arkadaşımındır.Hem Önemli olan benim kuş vurmam değil.Köpeğimin kuşu fermalaması ve fermasındaki kuşa atış yapılmasıdır.

erol kahraman
02.Nisan.2009, 19:42
bende yorumumu yapayım hasta bi keklik avcısı olarak eyer keklik alayı benim üsütümden geçiyorsa birine nişan alırım atarım vurursam alayın arkasından boşa 2-3 fişek atarım kekliği pusturmaya çalışırım keklik pustumu köpeğimle konduları yerin yolunu tutarım rastgele avkolikçiler!

aman dikkattt keklik parlayabilir :):)

mustafa aydoğmuş
03.Nisan.2009, 13:05
eğer köpek avı yapıyorsam amam konacagı yeri takip eder köpeğimin fermalarını seyerederek vurarım ama kol avında bu ayrı bir durum oluyor kim vurmuş önemei olmaz o yüzden müsayit bi pozisyonda isem atarım ama kol avı terçihim değidir haz almıyorum

Mustafa ÇİL
03.Nisan.2009, 14:05
başka dostlar

03.Nisan.2009, 17:35
ÜSTAD BENDE MERAKLI BİR KEKLİK AVCISI OLARAK ZATEN KEKLİK MERALARI GENELDE HEP SARP ARAZİLER BİZLER ARKADAŞLARLA ÇOK SÜRÜ KAÇIRIP DA AKŞAMA KADAR NEREYE GİTTİĞİNİ BULAMADIĞIMIZ ÇOK OLMUŞTUR ONUN İÇİN ÜZERİMDEN GEÇERKE MÜSAİTSE ATARIM ÇÜNKİ GİTTİĞİ YERDE YA BULACAĞIM GARANTİ DEĞİL AMA Bİ BILDIRCIN Bİ ÇULLUK AVI BÖYLE DEĞİL TABİ ÇANAKKALEDEN SELAM VE SAYGILAR ÜSTAD

03.Nisan.2009, 18:21
Kekliği kim kaybetmişte biz bulacağız ustam varsayalım bulduk, hemde sürü halinde, menzilimde olduktan sonra ateş etmem dersem yalan olur, arkadaşımın menzilinde olan bana uzaksa atmam, onun menzilinden çıkan bana yakınsa neden atmayım, ikimizede yakın olsa o düşündürücü, ilk gittiğim avlarda bile elim tetiğe gitmedi, oda ayrı bir içgüdü bana yakın olan avı tercih ederim, sürüye atma konusuna gelince atmamak en ideali veya seçebiliyorsak içinden en ayrık uçanı seçmekte yarar var, yaralı göndermeyi sürü dağıtma olarak adlandıranlar var ama sürü ile konan sürü ile kalkıyor, kekliğe yetişmekte imkansız pıstırmadıkça mümkün olmayan bir iş benim fikrim bu yönde,

Saygılar

serdar20
03.Nisan.2009, 21:38
tek atışta sürüyü indiririm he he

cemalreis
03.Nisan.2009, 21:57
ZATEN BENDEKİ ÇİFTE USTAM BİZİM EKİBİ BİLİRSİN AYRIMIZ GAYRIMIZ OLMAZ ONUN İÇİN HERHLDE İKİSİNİ VURURUM.
BİRİNİ ORADA YERİZ BİRİNİDE DİPFİRİZE KOYAR SİZ GELİNCE HEP BERABER YERİZ.

Mesut BÜLBÜL
04.Nisan.2009, 06:54
sayğılarımla tüm avcı doslarımıza şahsım adına avın öncelikle bana uygun olmasına vede yakın menzil icinde olanına tercihim olur garambordan alayına sıkmam sacma yarası olan cok ava5raslıyoruz bilen kardeşlerimiz olur vurupta bulamadığımız avı cok üzülürüm selamlar sayğılar sizlere

tavaci_43
04.Nisan.2009, 13:12
En iri iki tanesini seçer atarım.Malum bende çifte var.ikisinide arkadaşıma veririm.Vuracağım kesin tabi:)

04.Nisan.2009, 20:28
tüfeği yüzüme alırım gözüme çarpan ilk kekliğin kırmızı gagası ile kırmızı arpacığı kilitlerim tetiği çekerim o bohça olmuş inerken alyın nereye doğru dolandığını takip ederim düşen nasıl olsa görevli tarafından getirilecek. alayın gittiği yeri tespit ettiklten sonra çantasında av olmayan arkadaşlarıma güzel bir atış pozisyonu sağlamak için keklikleri mümkün olduğunca onların atış yapabileceği şekilde uçurmaya gayret ederim. tabiki fermalar benim köpekten olacakhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/4.gif

04.Nisan.2009, 22:07
Çil ustam keklikleri avcı arkadaşım kaldırmış atış hakkı onundur bu avcılıkta bir kuraldır arkadaşına saygıdır onun için beklerim üzerimden geçtikten sona imkan varsa atarım.

Mustafa ÇİL
14.Eylül.2009, 15:11
BAŞKA SÖZÜ VEYA DÜŞÜNCESİ OLAN YOKMU BU TÜR KONULARA DOSTLAR
BİR OKUYUN SONRA KARAR VERİN AMA
BU SAYFALARA DA DÜŞÜNCELERİNİZİ YAZMAYI UNUTMAYIN

14.Eylül.2009, 15:22
SELAMLAR AVCI ABİ VEDE KARDEŞLERİM MUSTAFA ABİ ÖNCELİKLE ŞUNU BELIRTEYIM UÇAR AVLARDA EN UYANIK OLAN KUŞ ÇEŞİTİ KEKLİKTİR HİÇ BİRZAMAN SÜRÜ İÇERİSİNE ATIŞ YAPILMAZ VEDE BİZM ORADA KALKAN SÜRÜ EF/16 SAVAŞ UÇAHI GIBI UÇARLAR TŞK SAYGILAR HERKESE

mehmet KISALAR
14.Eylül.2009, 15:30
BEN ATARIM AMA SADCE BİRİNİ GÖZÜMÜ ALIRIM ORTAYA ATMAM YOKSA SACMA BİRİNİ DEYSE DÜŞMESE YAZIK HAYVAN MUNDAR OLUR !!

Mustafa ÇİL
18.Ağustos.2010, 19:28
başka yazacak dostumuz yomu bu konularda

TAVACI43
19.Ağustos.2010, 09:10
kardeş,ben atarım ama vururmuyum vuramazmıyım bilemiyorum.Malum beni biliyorsun.http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/78.gif

19.Ağustos.2010, 09:36
slm mustafa kardeşim bizim buralarda alay çok olur en fazla 4 arkadaşlaan çıkıyom ava akşama allah ne verdiyse
paylaşırız kim vurdu diye bişey yok aramızda ee tabi % 95 i ni ben vururum o ayrı araziyi bildiğimiz için keklik nerden kaçar nereye gider biliyoruz onun için üstümüze gelmiyorlar biz gidiyoruz bazen başka avcı gurupla karşılaşıyoruz onlardan kaçan keklik bize geldiğinde karışmayız avcıyıda uyarırız burdayız diye büyük ihtimalde acvı başka yöne gider veya biz muhakak gelen keklik takip edilir vurulur vurulmaz o başka bu bölgedede ac gözlü arkadaşlarımız var tabiki ama avcı olamazlar bu nedenle arkadaş ortamı çok önemli irtibat haberleşme olmazsa olmazlardan engebelli arazide kazaya neden olacak en ufak bir hareket olmamalı bence 1 keklik fazla vurayım derken arıza olmasın abi. benim görüşüm bu sevgili komutanım.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif

Mustafa ÇİL
19.Ağustos.2010, 18:22
güzel şeyler paylaşılmış ama
sürüsüne bereket deyip tetik sıkılmayacağı aşikardır değilmi dostlar
vurulması gereken hayvan adedi bir ken
bir bakmışsınız ( sürü içersine çekilen tetik birini yere düşürürken ,diğerlerinin de yara almasına ve gereksiz ölüm vereceğimize ) işaret değilmidir.

Mustafa ÇİL
19.Ağustos.2010, 18:22
memet hoca seni yakından tanırım sen arada bir vuranlardansın be gardaşım

19.Ağustos.2010, 23:10
memet hoca seni yakından tanırım sen arada bir vuranlardansın be gardaşım

ÇİL bende seni yakından tanırım.sen arada bir de olsa vuramayanlardan değilmisin...? http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

Mustafa ÇİL
20.Ağustos.2010, 14:12
ben vururum hocam aaaaaaaaaa
ama sürü halinde gecen keklijklere atmak isdemem

ismail aksu
20.Ağustos.2010, 14:45
abi geçen sezon bu olayı bizzat yaşadım 50 metre arayla keklik kalktı attım vuramadım ağaçlardan bidaha kaltı onuda vuramadım pozede fişek bitti derken gürrr diye bi ses ama be bakmıyorum fişek değiştirmeye çalışıyorum namluya fişeği koyarken sürü üzerimden geçiyor gölgeleri ayaklarımın dibinden kapatana kadar sadece 1 tane ala bildim oda sondan gideni 30 40 kelik saldı kendini aşşa gitti ama sonunda istikakımı yine tamamladım usta saygılar niğde den

Mustafa ÇİL
20.Ağustos.2010, 15:40
ismail gardaşım ağaçlardan değildir o ( ağaçlıktan ) dır şaka bir yana sen birini almışsın yine sizin o tarafın avcısı ömer büyük urutlu birini dahi alamadı anlattığın olayın aynısıydı yaşadıkları :)

ersin kasap
20.Ağustos.2010, 17:00
usta keklik kalkmış arkadaşımdan veya benden önemli olan insanların avlakdaki diyologudur anlaşabilmektir eyer bende av varsa akşama kadar araziden inmem arkadaşlarıma eşlik ederim hep beraber çıktıysak beraber ineriz benim kuralım budur arkadaşım tüfek atmamış çantası boş vurana kadar devam tabi kısmeti varsa nasipden gerisi yalan

İbrahim ÖZEL
20.Ağustos.2010, 21:40
Bence o kekliklere atmaktansa takip edip imkanlar dahilinde tekrar kaldırılarak sıkı atılması taraftarıyım. Birde ava giden gezmeli. Gezen av bulur bence. Zaten maksat etçilik değil sporsa dediğim yapılmalı diye düşünüyorum. Birde keklik avında mutlaka köpek vardır. O keklikleri tekrar bulup köpeğimin fermasıyla kendimden geçmek varken neden üstümden geçene atayım ki...

Osman KARATEPE
21.Ağustos.2010, 07:33
Köpekle avlandığım için sürüye atmam fermada 1 keklik vurmayı herşeye yeğlerim.....O ferma için değilmi bütün emeklerimiz...