PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KEKLİK BESLEME KONUSUNDA YARDIM LUTFEN

mustafa altunay
04.Nisan.2009, 09:04
Ben keklik beslemeye karara verdim ama öğrenmek istediğim birkaç konu var bana yardım edebilirmisiniz?
Ben kekliği balkonda besliyeceğim inşallah
Sorularım
1. Kafesim 150.50.50 yeterlimi?
2. Bu kafese 2 dişi 1 erkekmi alsam mı yoksa 1 erkek 1 dişimi alsam?
3. Erkek ve dişi kekliği nasıl anlaya bilirim?
4. Ben üretim yapmak istemiyorum ama civciv alıp onları dabeslemek isterim herhalde bu imkansı kuluçka makinem yok çünki
5. Yem olarak ne vermem lazım?

Bunlar harici bana tafsiyenizde olursa cok sevinirim

Simdiden herkese cok tesekkur ederim

unforgiven
04.Nisan.2009, 10:01
Sevgili abim öncelikle Ailemize Dostkolik sitemize hoşgeldin... Sana keklik konusunda yardımcı olmaya çalışayım... Sorularının numarasına göre sana cevapları sıralamaya çalışayım elimden geldiğince...
1- Kafes boyutların normal fakat yüksekliği 70 75 cm civarında yapmanı tavsiye ederim.
2- 1 dişi 1 erkek çok rahat hareket ederler bu kafes boyutlarında fakat ikinci dişiye gerek olmadığını düşünüyorum senin için.
3-Erkek ve dişiyi bu işe ilk defa başlıyorsan hemen ayırt edemezsin ama birkaç küçük ipucu vereyim ona göre anlarsın. Dişinin kafa yapısı erkekten küçüktür. Gerdan diye adlandırdığımız göğsündeki siyah çerçeve erkekte daha geniş ve siyahı kalındır dişide dar ve siyah incedir. Erkeğin bacakları daha kırmızı ve kalındır ve 2 tane kemik var gibidir ama dişinin bacakları daha incedir. Erkek ve dişi ayırt etmek için kıçına biraz parmağını bastırırsın eğer içeri gidiyorsa dişi gitmiyorsa erkektir...
4- Kafeste kekliğin kuluçkaya yatması imkansızdır çünkü erkek yalnız kalmamak için dişinin kuluçkaya yatmasını engeller. Çevrende tanıdığın insanlarda veya kuşçularda kuluçka makinası vardır onlara yumurtaları verip de yavru çıkarttırabilirsin veya bizim cin tavuğu diye tabir ettiğimiz ufak paçalı tavuklardan varsa elinde onların altında veya güvercinin altında yavru çıkartabilirsin.
5- Yem olarak vereceğin şey de genellikle tavuk yemi veya inek yemi filan satan dükkanlarda YUMURTA TAVUĞU yemi tabir ettiğimiz yemi vermen gerekir. Arpa, buğday, yulaf, burçak gibi bitkiler yalnız başına verildiği taktirde keklikte yağlanma yapar ve 1 yaşını bile doldurmadan kalbi ve karaciğeri yağlandığı için sebepsiz bir anda ölümüne neden olur.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir... Daha fazla sorunuz olursa isterseniz buraya yazın isterseniz imzamda mail adresim, cep numaram var buralardan bana ulaşabilirsiniz...

Saygılarımla...

dadak_e
04.Nisan.2009, 11:45
ismayil gardaşım o kadar güzel anlatmışki sözünün üstüne söze gerek yok
kardeş allah kolaylık versin ben bıldırcını denedim hepsi öldüler

unforgiven
04.Nisan.2009, 12:41
Allah razı olsun abi elimden geldiğince birşeyler paylaşmaya çalışıyorum...

Saygılarımla...

dadak_e
04.Nisan.2009, 12:44
sen bayağı deneyimlisin kardeş bu konuda sen tavşanları ankaradanmı getirtmiştin bu arada

mustafa altunay
04.Nisan.2009, 12:52
İsmail abi Allah razı olsun cok aydinlatici oldu bilgilerin.Abibir sorum daha olacak ben o tavukdan 1 tane alsam onuda ayni kumese koysam nasıl olurç Simdi ben binada oturuyorum ve balkonda yapacam bu işi

mustafa altunay
04.Nisan.2009, 12:54
İsmail abibirde kumesin altina kum koyayim nasil olur
yani hayvanlar toprak ile temas kursun diyorum tahta yerine

unforgiven
04.Nisan.2009, 12:59
Kesinlikle kekliklerin yanına tavuk koyma. Nedenine gelince tavuk da olsa cüssesi keklikten iri olduğu için keklikleri ürkütür.İkincisi bazı mikroplara karşı tavuklar dayanıklıdır ama keklik tavuk kadar dayanamaz nazik hayvandır.Bunun içindir ki kesinlikle koymanı tavsiye etmiyorum. Bu arada tavuk yalnız başına kuluçka dönemine girmez bir erkeği olmalı ki yumurtlasın ve kuluçkaya kendisini hazırlasın. Yalnız başına olan hiçbir tavuk kuluçkaya yatmaz... Kum koyman çok iyi olur hayvanın dışkısı ile teması kesilmiş olur ve de toprakta çabuk kaybolur. Hem kum hayvandaki elektriği stresi alır...

Saygılarımla...

unforgiven
04.Nisan.2009, 13:00
Bu arada bana abi demene gerek yok yaşım daha 22 :D Kısacası sen benden büyüksün...

Saygılarımla...

mustafa altunay
04.Nisan.2009, 15:01
Cok tesekkurler ismail gercekten bana cok yardimci oldun
Simdi nasil yavru alabilirim onun dusunuyorum
Keklik civcivlerini gercektencok seviyorum

unforgiven
04.Nisan.2009, 15:04
Abi sen Ankara'dasın Kütahya Eskişehir gibi yakın civarlarda olsaydın ben sana yardımcı olmaya çalışırdım ama buradan oraya yardımcı olmam çok zor olur... Fakat çevrende arkadaşlarında tanıdıklarında kuluçka makinası olan birisi varsa yavruları hele bir de çıkarttırabilirsen daha bir şevkle daha bi azimle beslemeye devam edersin...

Saygılarımla...

mustafa altunay
05.Nisan.2009, 14:48
ismail kardes simdi karton kutunun icine pamuk yerlestirsem ve uzerinde de 24 saat lamba yaksam bu lamba sicakligi ile cikarmi civcivler
ben yavru almayi gercekten cok istiyorum ama nasil alacam onu bimiyorum

mustafa altunay
05.Nisan.2009, 17:22
Benim sana birkac konum daha olacak eger mumkunse ben simdi kulucka makinesi aldim. Ama ogrenmek istedigim keklik icin kac gun sonra civcivler cikmaya basliyor kac derece sicaklik lazim
egerki alirsam civcivleri nasil besleme yapacagim
birde sulun nasil blabilirim? keklikle sulunu ayn kafesde besliyebilirmiyim?

Sebahattin AVCI
06.Nisan.2009, 02:54
mustafa ustam yanlış anlama ama sen birde googleye kuluçka makinası diye yazarsan sana herşeyi anlatıyor civciv yetiştirmesini sıcaklık ayarını yemlerini falan birde böyle dene bence

takıldığın yerde ismail sana fazlası ile yardımcı olur sen ilkten konunun özünü bi oku herşey var orada

saygı ve sevgiler

Tamer Kuvvet
06.Nisan.2009, 06:23
Üstad İsmail kardeşim gerekeni açıklamış bu işin uzmanı İsmail o ne derse o

unforgiven
06.Nisan.2009, 10:18
Mustafa abi keklikle sülünü asla aynı kafeste besleyemezsin çünkü sülün keklikten daha sert mizaçlı bir hayvan olduğu için aynı kafeste durmaları olanaksız...

Yavrulara gelince;
Kutunun içersine ışık yakmakla olsa canım abim şimdiye kadar elimde binlerce keklik olurdu :D Kuluçka makinası almışsın ne kadar güzel içersinde kullanım kılavuzu var mı yok mu bilemem ama makinanın iç sıcaklığı 37,8 olmalıdır. Nem oranı da günlerine göre değişiyor. İstersen bunları ayrıntılı bir şekilde msnde konuşabiliriz.

Keklik yumurtadan 22 23 gün civarında çıkar yani tavukla aynı değildir...Bunu sakın unutma ve 2 veya 3 gün de esneme payı vardır çıkım için...

Saygılarımla...

mustafa altunay
13.Nisan.2009, 12:47
ismail kardes gercekten bana cok yardimci oluyorsun cok tesekkur ederim. Simdi ben dun itibariyle kumesi bitirdim. Kumesim 120X50X75. Bu kumese kac adet keklik atayim 2 dis 1 erkek mi yoksa 1 disi bir erkek mi? Birde yurta oldugu zaman nasıl dollu yada dolsuz oldugunu anlayabilirim?

unforgiven
13.Nisan.2009, 12:49
Abi sen bu işi hobi olarak yapmak istiyorsun. 2 dişi 1 erkek koyabilirsin ama sana tavsiyem 1 dişi 1 erkek olur. Yumurtanın döllü olması konusuna gelince de dişinin yanında erkek olduktan sonra endişe etme zaten döllü olur ;) Msn adresimi ekle istersen her konuda yardımcı olmaya çalışırım...

Saygılarımla...

mustafa altunay
13.Nisan.2009, 13:56
ben bu isi hobi olarak yapacagim. Yavru isteme nedenim yavrulari gercelten cok sirin gozukuyor. Aldıgım yavrular buyuyunce ya birilerine veririm yada dogaya salarim. Katien ticaretmis felan dusunmuyorum. Msn ne ekledim seni mustefe

KOSAVALIMİROGLU
13.Nisan.2009, 15:14
mustafa kardeşim öncelikle hoşgeldin ustalar gerken açıklamayı yapmışlar ama tek bir sorun var oda bence tabiki kendi görüşüm balkonda bu keklik yetiştirme işini biraz zor yaparsın yaparsın belki ama ne kadar verim ala bilirsin onu bilemiyorum yanlış anlama kırılmada benimki bir öneri sen paylaşmışsın bizlerde sana tekliflerde bulunmaya çalıştık taktir senin tabiki keşke yerin olsada güzel bir ortam yinede kolay gelsin kardeşim moralini bozmayım hevesini kırmayım sen bildiğin gibi duydugun gibi yap degerli kardeşim kolay gelsin temennim inşallah verim alırsın bizede bir çift satarsın allah yardımcın olsun seyre devam degerli kardeşim

mustafa altunay
13.Nisan.2009, 15:20
Turgut abi onerin icin cok tesekkur ederim. Ben bu isi zevk icin yapiyorum katien ticaret icin yapmiyorum. Yavrularim ciksin iste gondereyim abi ben satmayı dusunmuyorum cunku.

unforgiven
20.Ağustos.2010, 10:53
Forumu gezerken bu konuya denk geldim. İçimden hey gidi günler hey demek geldi bir anda!!! Ne günler geçirmişiz bu sitede yaaa :)

Hey gidi günler hey!!!