Orijinalini görmek için tıklayınız : BAHSETTİĞİM KULUÇKA MAKİNESİNİN RESİMLERİ(Çetin EKREN)
çetin ekren
06.Nisan.2009, 07:30
http://img10.imageshack.us/img10/9450/grnt220r.jpghttp://img21.imageshack.us/img21/4844/grnt219.jpghttp://img90.imageshack.us/img90/4497/grnt218.jpghttp://img9.imageshack.us/img9/3497/grnt217.jpg
Abi fotolarda çok daha basit görünüyor! Anlatımından çok fazla bişey anlayamamıştım doğrusu!
Eline sağlık,güzel payaşım!
Tamer Kuvvet
06.Nisan.2009, 07:41
Ellerinize sağlık
Recep DÖNMEZ
06.Nisan.2009, 07:50
Paylaşım için teşekkürler,yeri imkanı olanlar için çok ideal ve basıt....
İnşallah birgün bende böyle bir imkana sahip olurum...
Tüm Avkolik dostlarına selam ve saygılar......
çetin ekren
06.Nisan.2009, 07:56
dedimya gardaşım çok basit anlatımımı fotoğrafsız yapmıştım o yüzden kafa karıştırdı bunu hazırladıktan sonra tek yapmanız gereken en az gün yumurta koymadan sıcaklığı kontrol altında tutmanız sıcaklık 37-38 arası olacak bunlardan aşağı veya yukarı inip çıkışlar olursa şimdiden söyleyeyim bu kendi hatanız olacaktır,birde çevirme işlemini hergün en az 2 defa yapmanız gerekecek,çevirme işlemini yaparken yumurtaları koyduğumuz kapla dışarı alabilirsiniz,dışarda çevirip tekrar yerine koyabilirsiniz...
artık gerisi size kalmış değişik eklemelerde yapabilirsiniz bunu elektrikli battaniye kablolarını kullanarakta yapabilirsiniz ama onda biraz daha büyükçe bir ortam ve fanda kullanmanız gerekecek yani bunu 200-300 yumurta alacak şekilede getirebilirsiniz.
gerisi artık sizin düşüncelerinize kalmış...yapılamaz diye birşey yok yeterki yapacağınız şeyin çalışma sistemini çözün,gerisi ordan burdan bulacağınız malzemelerle çok daha ucuza gelmiş olur.
ben bunu bir kuluçka makinesi almayı düşündüğümde ve bana 1000ile 1500 lira arası fiyat çektiklerinde kafaya koyup yaptım ve hepsi 50 lirayı geçmedi...
en iyisi buzdolabından oluyor ve en az 1000 yumurta alıyor o zamanda yumurta bulmak sorun oluyor,bundan 2 yıl önce bahar ayında denemiştim ve 300 tane köy tavuğu civcivi satmıştım çevreme yani arkadaşlar olmaz diye birşey yok deneme yanılmayla sonunda illaki oluyor...
bakalım deneyen arkadaşlarımız bana ne sonuç bildirecekler...kolay gelsin
çetin ekren
06.Nisan.2009, 08:04
Recep gardaş makine fazla yer kaplamıyorda işte civcivler çıktıktan sonra haklısın yer sorunu o zaman başlıyor.ARKADAŞLAR BUDA ÖNEMLİ civcivler çıktıktan sonra makineden çıkarıp bir karton kutunun içerisine koyuyoruz ve içerisine 70 veya 80 watlık sarı ışık veren ampüllerden civcivlere 20-25 cm yakın olacak şekilde asıyoruz kutunun içinden civcivler sıcak kalsın diye...
Recep gardaş inşallah birgün sende hayalindeki eve kavuşursun ve hayalindekileri yapma imkanı bulursun...
unforgiven
06.Nisan.2009, 14:08
Çetin abi eline emeğine sağlık maşallah makine güzel olmuş... Kendin bunu deneyip kullandın mı? Randıman alma oranı ne kadar? Nasip olursa yakın zamanda ben de kendi makinemin resimlerini sizlerle paylaşmaya çalışayım...
Saygılarımla...
unforgiven
07.Nisan.2009, 17:26
Çetin abi ben farklı bir termostat kullanıyordum ama dediğin gibi akvaryum termostatı aldım nasip olursa bugün resimlerini atacağım sitemize...Diğer termostat arıza çıkardı nasip olursa bakalım akvaryum termostatı güzel randuman verir inşallah...
Saygılarımla...
Sebahattin AVCI
08.Nisan.2009, 03:33
Çetin ustam sen bu malzemeyi eczacıların kullandığı köpükten yapmışsın ben bunları yazın sıcakta 10-15 saatlik yolculuklarda balıklar kokmasın diye kullanıyorum ama aklımda vardı bu resimde görmemde iyi oldu
teşekürler bakalım farklı bişiler düşünüyorum boş bir zamanımda halledecem inşallah
saygı ve sevgiler
çetin ekren
08.Nisan.2009, 06:54
İsmail ben bu makineden 10-15 arkadaşa yaptım ve hepside randıman aldı dikkat edilmesi gereken sıcaklığın iyi ayarlanması ve çevirme işleminin aksatılmadan yapılması başkada hiçbir sorun olmadı,elektrikler gitse bile enaz 1 saat sıcaklığını koruyor...
dene bakalım inşallah sende de sorun çıkmaz...
çetin ekren
08.Nisan.2009, 06:59
Yok sebahattin ben önceden akvaryum ve kuş işiylede uğraştım bunlarla bize akvaryum balığı gelirdi kışın bunlar nispeten sıcak tuttuğu için içindeki malzemeyi sorun yaşamıyorduk,bunlar ordan kalma tabii ecza depoları falanda kullanıyor özellikle organ nakillerinde kullanılanlardan bulursan onlar daha kalın ve sağlam oluyorar,tabi ıstıcı olarak şu elektrikli battaniyelerin iç tesisatıda oluyorda o biraz daha teferruat istiyor hemde ona koca bir sandık yapmak gerek artı fan koyman lazım en basit şekli bu ve denenmiş riski çok az yani 40 yumurtadan 30 a yakını çıkıyor.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.