Orijinalini görmek için tıklayınız : bu sene bari bişeyler yapalım
avcı kardeşlerim ve avcı abilerim. önümüzdeki av sezonu için mak toplantısı yaklaştı malumunuz. bu yılda geçen yılki gibi mağdur duruma düşmemek için bişeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum. biz sessiz kalırsak onlarda bizim halimizden memnun oluğumuzu düşünürler. elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapmalıyız ve bu sene kararların lehimize olmasa bile en azından geçen seneki gibi aleyhimize olmamasını sağlamalıyız. buraya herkes fikirlerini yazarsa ve ortak bir karar alınıp uygulanabilirse etkili olacağımızı düşündüğüm için bu konuyu açmak istedim.
Mustafa ÇİL
07.Nisan.2009, 14:01
ali gardaşım örnekleseydin daha güzel olurdu...ve mak temsilcimiz bizler adına bişeyler yapmaya gayret edecektir mutlaka
örneğin....
bölgesel,av harcı kalsın isdemekdeyim
ben memleketimin her yerinde eşit şartlarda avlanmak isderim
devam şimdi gardaşlar
ali kardeşim,mak illerde komisyonları çoktan topladı bile...hiç bi avcımızın haberi yok...yaklaşık 3 hafta önce açık-kapalı olan yerler belli oldu bile:)
gel iş yerine de göstereyim...bu sene denizli rahat;)
çetin ekren
07.Nisan.2009, 15:47
Orçun haklısında geçenlerde dernekte yasak olan yerleri harita üzerinden işaretledik milli parklara gönderdik gelçi bunu heryıl yapıyoruzda geri gelen haritalarda bizim işaretlediğimiz yerler nedense değiştiriliyor.şimdi biz dernek olarak bir sezon ava açık olan yeri öteki sezona kapatmak istiyoruzki 2 yıl üst üste o bölge avlanmasın hiç olmazsa bir sezonda açığı kapatsın ama bunlar 2 bölge var özellikle orayı son 3 sezondur açık tutuyorlar.kekliği bol olan yerler buralar ve avgah olarakta adamı pek zorlamıyor bu yüzdende buralar her hafta sonu özellikle pazar günleri çok dövülüyor.
onlara sorduğunda da bizle alakalı değil Ankara'dan böyle geliyor deyip çıkıyorlar işin içinden...
Burda benim temennim bu hersene maliyeye ödenen verginin kalkması,
göç hayvanlarında limitlerin bir kademe yukarı alınması,
kekliğin en azından 3'e çıkarılması
iki günlük avlarda bagaj limitinin bir günlük limitten 2 günlüğe çıkarılması
çokmu şey istedim yaww acaba
feridun berin
07.Nisan.2009, 15:54
Çetin Allah versin Allah versin koçum daha iste iste iste vermeyenin yüzüz kara hehhehehe.....
çetin ekren
07.Nisan.2009, 15:59
Abi inan daha o kadar çok isteyeceğim şey varki ama yazmadım bak yazarım ha....
çetin ağabeyim evet çok çok haklısın...ancak ilimizde ortak kararla hareket (orman müdürlüğü ile) biraz iyi...bakalım bi itiraz olmadı...ilimizde milli parklar ve pamukkale dışında tüm avlaklar açık olacak nasipse...durumdan hoşnutuz...
çetin ekren
07.Nisan.2009, 16:20
daha harita elinize geçmedi demi orçun yani onaylanıp geri gelip gelmediğini merak ettimde.bizimkinden hala ses çıkmadı.
yok ağabeyim harita elimize geçmedi...ancak 4 senedir istediğimiz gibi oluyor...bi sıkıntı çekmedik...bakalım hayırlısıyla gelsin bekliyoruz...
KOSAVALIMİROGLU
07.Nisan.2009, 16:37
Ali kardeşim açmış oldugun konu için teşekürler ederim bende yorum yapan arkadaşlarıma katılıyorum haklı olarak tabiki MAK ta nereler yasak nereler serbest bölge olarak hazırlandı zaten böyle konuları düzeltmek istediğimiz yöne çevirmek aslında bizim degil yukarıda oturan yetkili lerimizn işi ama bizler ne dersek diyelim ne yaparsak yapalım onlar yine bildiklerini okuyorlar işte gündüz açmış oldugum bir konu küspeli oltanın yasaklanması gibi hiç bir mantıga uymuyor yasaklanması yani durum şunu gösteriyor evdeki hesap çarşıya çarşıdaki hesapta eve uymuyor yada yukarının bildigi aşagıya ters aşagının bildiği ise yukarıya ters misali ortayı dogruyu buluruz inşallah ama son olarak şunu derim asıl bu konun sorumluları bizden avla ilgili her türlü maddi yaptırımı saglayanlardır onlar bu işe bir el atmaları gerekiyor derim selamlar saygılar kalın saglıcakla gönül dostlarım
Orçun kardeşim haklısın kimsenin haberi yok sen söylemesen dahada haberimiz olmayacaktı. ama benim bahsettiğim olay açık kapalı yerler değil. mesela Mustafa abinin dediği gibi bölgesel av harcı gibi saçmasapan bir uygulamanın kalkması için veya göçmen kuşların avının haftaiçi de açık olması gibi konularda mak toplantısına katılacak o zatı muhtaremlere isteklerimizi iletmeliyiz bence. ayrıca av sezonlarının açılış ve kapanış tarihlerinde de yeni düzenlemelere gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.