Orijinalini görmek için tıklayınız : KÜSPELİ OLTANIN YASAKLANMA NEDENLERİ
KOSAVALIMİROGLU
09.Nisan.2009, 11:36
Bu Amatör Balıkçılık Derneklerinin önerisiyle tebliğe girmiş bir kuraldır.
Ana hedefi, şu anda moda trend olan amatör balıkçıları trofe avclığına ve sahte yemlerle avlanmaya yönlendirmek.
Yasaklanma Sebepleri; Çok kancalı, ucuz ve kolay elde edilen bir takım olması,
Bunların etkileri nedir?
1- Tıpkı tırıvırıda olduğu gibi kolay gözden çıkarılan bir takımdır.Bolca alınır, av sahasına bolca terkedilir. Yarı erimiş küspe vekancaları büyük baş hayvanlar tarafından sık olarak yenilmektedir.
2- Çok kancalıdır, kolayca takılır. Gölet ve barajda su çekildiktensonra otların arasındaki kancalar etrafta yayılan hayvanlar tarafındanyutulur.
3- Tesadüf (ve yeni balıklandırılmış göletler) dışında trofe büyüklüktebalık yakalanmaz, genelde 1.5 kg ya kadar balıklar üzerinde etkilidir.
Hayvanların kancaları yutması mekanizma anlaşılmadığında saçma birneden olarak görülebilse de aksini gösteren pek çok olay konuyuönerenler tarafından ispatlanmış, şahsen işkembesinden küspeli takımçıkan, bu nedenle kesilmek zorunda kalınan bir kaç büyük baş hayvangördüm.
senede 3 tona yakın küspe satıyorum...SATIYORDUM:)
bakalım nasıl olacak...
içeriğinde kesinlikle ters bi ürün yok...
mısır,palet yem,yumurta,vanilya...
fakat kullanımı yani etrafında ki çengeller biraz hileye kaçıyor...
tek iğneli olta balıkçılığına alıştırmamız zaman alacak avcılarımızı...
hayırlısı...
Mehmet Ardilli
20.Şubat.2010, 10:30
senede 3 tona yakın küspe satıyorum...SATIYORDUM:)
bakalım nasıl olacak...
içeriğinde kesinlikle ters bi ürün yok...
mısır,palet yem,yumurta,vanilya...
fakat kullanımı yani etrafında ki çengeller biraz hileye kaçıyor...
tek iğneli olta balıkçılığına alıştırmamız zaman alacak avcılarımızı...
hayırlısı...
Evet balıkçılarımızı vicdan muhasebesi yapmaları için bilinçlendirmemiz gerekli, amaçları ne pahasına olursa olsun balık tutmak olan balığın küçük boylarını tutmakla kendini balıkçı gören ve hatta tutulan balık sayısının çok olması ile övenen kişileri çok sayıda iğne ile kullanılabilen küspeden vaz geçirip, sportmence davranmalarını sağlayarak büyük boy balıkların avına ve küspe yerine tek iğneli takımları kullanmaya yöneltmek çok önemli. Muhakkak bunun aksini düşünen, eski alışkanlıklarını terk etmemek istemeyen ve balık avına dair kanun ve kuralları küçümsüyen kişiler olucaktır. Uyarmak ve bilgilendirmek, aksini savunanlarla her platformda mücadele etmek balık avına gönül vermiş bütün dostlar için önemli ve önceliklidir.
Yanlış tercih doru sonuç getirmez, üreme boyundan önce tutulan balıklar balık neslini tehlikeye sokar, bunu öncelikle sazan avında her boy balığı tuta bilen ve balığın her hangi bir noktasından yakalanmasıyla suya geri salımını imkansız hale getiren küspe takımlarını tercih edenlerin bilmeleri gerekir. küspeyle avlanmakta diretenler ise geçmişte düştükleri hataları telafi etmeyerek balık avına gönül vermiş balıkçı dostlarına ihanet etmiş sayılır.
Avına saygı duyan tüm dostların bu bilinçlendirmeye öncelikle kendi çevresinden başlaması ve amatör balıkçı arkadaşlarını bu konuda vicdanlı olmaya çağırarak bilgilendirmesi ve uyarması birinci derecede önem arzetmektedir. Hürmetlerimle.
Kara avı sezonu nasipse benim için yarın kapanıyor.Bulunduğum bölgede Tahtalı avının son günü(21 şubat)
Bugün çifte heyecan yaşıyorum.Yarınki sezonun son Tahtalı avı için hazırlığın yanı sıra,karaavının kapanışı benim için balık avının başlangıç tarihini gösteriyor :)
yeni misinalar aldım,makinalara sarmak için.Malum eskimiştir,özelliğini kaybetmiştir,değiştirmek gerek.
Benim gibi avcı arkadaşlara çağrım şu;
Yasaklamalar,sınırlamalar öncelikle insanın kendi içinde olmalı.Özellikle göl ve göletlerde balık avı yapan arkadaşların daha dikkatli olması gerekiyor.Zaten sınırlı sayıda olan balıkları,küçük boylarda yakalamak bize birşey kazandırmaz.Zaten kılçıktan yeme zevkini alamazsınız.
10 tane küçük yerine 35cmlik bir sazan pekala bir aileyi doyurur.Önce elimizi vicdanımıza koyup sonra avcılık yapalım.
en guzel balık avı. bır kanca bır kurşun bırde şamandıra ıle olan takımdır.o şamandıranın battıgını gormek ve ucunda balıgı hıssedmek kadar guzel bışey varmı..ben balık tutmak dıye buna derım. herkese rast gelsın
arkadaşlar benimde bi sorum olacak bende avcılık tamam varda, balık avı hiç yok bu sezon bi alabalık yakalayam dedim bi kamışlı takım aldım bide yuvarlak misineli elinle sallayıp attıgımız varya ondan da 3 tane aldım bizim barajda alabalık ve sazan var. o kadar gitmeme rahmen 2 tane sazan yakaladm 30 cm felandı herade kamışlı oltaya hiç bişey vurmadı yemin her türlüsünü kullandım. sahte yem solucan hamur hatta kendim netten sazan yemi tarifi buldum onu yaptım ndada fazla iş yapmadı balık yemleri yiyor ve gidiyor. sorun ignelerdemi bendemi bi yardımcı olun kardeşinize
Burhan KESKİN
27.Mart.2012, 15:56
Mustafa kardeşim sazan avı sabır ister! sallama dediğimiz alta kurşun üste iğnelerin bulunduğu tip olta kullanmayı tercih etmelisin ben öyle yapıyorum! yem olarak mısır yada kokulu hamur kullanıyorum çok büyük sazanlar yakaladım ama en önemlisi sabırdır!! Mustafa kardeşim siteye yeni üye olmadan dolayı olsa gerek lütfen çok eski konuları portala taşımayalım istersen bununla ilgili yeni bir konu aç değerlendirme yapalım kardeşim!! Müsadenle site kuralları gereği konun çok eski olmasından dolayı kilitliyorum sevgiler saygılar
Burhan KESKİN
27.Mart.2012, 15:57
Konu AvkoliK.NeT forum kuralları (http://www.avkolik.net/forum/forum-kurallari/avkolik-net-org-site-kurallari/) gereği kilitlenmiştir...Anlayışınız için teşekkür ederiz...
Lütfen şikayet veya önerilerinizi Bölüm moderatörü veya Yöneticilerimize bildiriniz...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.