PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AV KUŞLARININ LİMİTİ NEKADAR OLMALI

10.Nisan.2009, 23:49
örneğin bıldırcın 10[HR] keklik 3[HR]
culluk 4[HR]nekadarla sınırlamalıyız [HR] bıldırcın 9[HR] keklik 1[HR] culuk 5[HR] benim düşüncem böyle sizinki.

Sebahattin AVCI
11.Nisan.2009, 02:38
mehmet abi yeni tabloda pek değişiklik olmamış sanki sadece keklik 1 e inmiş http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif

cemalreis
11.Nisan.2009, 07:29
BENCE YÖREYE GÖRE DEĞİŞMELİ EĞER YETKİLİLER TEDBİR ALMAZSA
BU LİMİTLERLE DAHİ ÇOCUKLARIMIZA AV KUŞU BIRAKAMAYIZ.

Mehmet Ardilli
11.Nisan.2009, 07:37
Ben de babadan kalma limit: iki keklik, bir tavşan.

Mehmet Ardilli
11.Nisan.2009, 07:48
Bıldırcın da sadece fermalı kuşa atarım, 36 çap kullanırım, 4 veya 5 bıldırcın beni keser. Guruptakilere yasal limitler serbes.

Çullukta, 3 bilemedin 4 gayet yeterli, varsa tabi. Hayatım da bir kere Erdal sadıcım gaza getirdi 5 vurdum.

erol kahraman
11.Nisan.2009, 08:04
benim kanatim de

bıldırcın 10

keklik 6

tavşan 1

çulluk 5

göç ördeği 10

şu notumu da yazmadan geçemeyecem unutmayınki av vurmayla bitmez çoğalması için azalması lazım denge için dediğim gibi av vurmayla bitmez sadece av hayvanlarını tarım bitirir avcı kekliği 2 vurmuş 5 vurmuş fark etmez sadece tarım bitirir ilaçlama mahvediyor avlarımızı bence limitlerle uğraşmayın tarımda yanlış ilaçlama ile uğraşın avlarınıda da limit koymayın benden size garanti bunlar benim görüşlerim tabi saygılar

huseyin tuncal
11.Nisan.2009, 08:06
bıldırcın 12
culluk 4
ordek 2
keklık 3
tavsan 1
uveyık 10

bunlarda benım dusuncelerım yalnız ozellıkle bıldırcın sezonunda 2 ay av hergun serbest olmalı

çetin ekren
11.Nisan.2009, 08:31
Bence ne şekilde yapılır veya kontrolü nasıl yapılır bilmem ama buna haftalık limit getirilmeli şimdi çoğumuz sadece pazar günleri ava gidebiliyoruz çeşitli sebeplerden dolayı oysa bu limitler bir günlük limitler...

örneğin haftanın üç gününde de ava giden biri 30 bıldırcın
'' '' '' '' 6 keklik
'' '' '' '' 12 ördek

vuruyorsa haftada birgün ava gidebilen biri 15 bıldırcın
5 keklik
8 ördek

limitleri taraftarayım ama işte bunun kontrolünün yapıldığı sezonluk bir kontrol defteri gibi birşey tutulmalı ve kontrolüde onaylı şekilde yapılmalı derim ama bunun nasıl yapılacağını bende bilmiyorum yine en önce vicdani limitler geliyor galiba.
haftanın 3 günü ava giden varmı diye sormayın var olduğunu biliyorum hatta 5 gün olsa yine gidebilecek çok insan tanıyorum...

11.Nisan.2009, 13:37
olsun kekliği ozaltık culluğu artırdım culuğuda bulabilirsem salıcakla kal.

mehmet abi yeni tabloda pek değişiklik olmamış sanki sadece keklik 1 e inmiş http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif

feridun berin
11.Nisan.2009, 15:27
Mehmet kardeşler size ben izin verdim size limit yok dilediğiniz kadar vurabilirsiniz http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/39.gif Tabi bualabilirseniz http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/106.gif hahahahahahttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/24.gif sağlıcakla kalın http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/103.gif

11.Nisan.2009, 15:38
BENCE YÖREYE GÖRE DEĞİŞMELİ EĞER YETKİLİLER TEDBİR ALMAZSA
BU LİMİTLERLE DAHİ ÇOCUKLARIMIZA AV KUŞU BIRAKAMAYIZ.

bende Cemal abime katılıyorum limitler çok daha fazla olsa yani 50 bıldırcın 100 keklik 550 ördek hepsini vuracakmıyız tabiki hayır herkezin limiti kendi vicdanı yasal limitler bence yeterli

11.Nisan.2009, 16:22
Yasal limitler burda normal onuda bulamadan hatta fişek bile atmadan geldiğimiz oluyor ama, avın bol olduğu bir yerde yetersiz gelebilir, en son kararı yine avcının kendisi veriyor, vicdan meselesi, benimde kanatim avı avcı değilde, doğanın dengesi, yanlış uygulamalar bitiriyor

Selamlar

KOSAVALIMİROGLU
11.Nisan.2009, 18:11
her avcının avcıyım deyen ustanın gönlüne vicdanına kalmış bence her ne avı olursa olsun 2 sayısını geçmemelidir

11.Nisan.2009, 18:29
Ben bu seneki hiç bir avımda yasal limitlerimi bile doldurmadım!
En fazla günlük 5 bıldırcın,2 çulluk,keklik ve ördek hiç yok,2 üveyk, sezon boyunca 2 tavşan
Saygılarımla

11.Nisan.2009, 18:49
hamit aynen dediğin gibi ben sadece biradet culluk vurabildim

11.Nisan.2009, 19:18
ARKADASLAR AVI BEN BİTİRDİM EN SONUNDA TARIMCILIK OLARAK BUNDAN SONRA GEREKEN YİYECEKLERİNİZİ UZAYDAN TOPLAYIN MİLLETİN ÇÖP ATTIGI YERE BUNE YA ÜLKEDE. TOPLUMDA NE KADAR KÖTÜ ŞEY OLSA TARIM, CAHİL KÖYLÜ, ALLAHIN DAGLILARI, HER ŞEYİN SORUMLUSU BİZİZ HELAL OLSUN VALLA BEN MAHSÜLÜMÜ ZİRAAT MÜHENDİSLERİ YARDIMIYLA ÜRETMEYE ÇALIŞAYIM YETERİ KADAR İLAÇ ATAYIM AMA BİZ TARIMCI OLARAK FAZLA KULLANMAKTAN BİZ SUÇLU OLALIM SEN AVA ÇIKTIGINDA NASIL LİMİT DİOSAN YANINDAKİNE BENDE ÖYLE ATIYORUM İLACIMI KİMSE KUSURUMA BAKMASIN AMA GERÇEK BUNLAR HANGİ AVCI BİR KERE DAHİ OLSA Bİ ÇİFTÇİYLE BİRE BİR OTURUP BU DURUMU ÖGREMNMEYE ÇALIŞMIYO KİMİN UMRUNDA BEN PAZAR OLSUN AVIMA GİDEYİM GERİSİ BOŞ DEMİ ARKADAŞLAR NEYSE HEM SUÇLU HEMDE GÜÇLÜ OLMAYA ÇALIŞMAYAYIM TEKRAR KUSURUMU HOR GÖRÜN AVCI ARKADAŞLAR

11.Nisan.2009, 19:30
ben limitlerin olması taraftarıyım. limit olduğu halde limetlere uymayan bir sürü avcı olduğunu hepimiz biliyoruz. fakat göç hayvanlarında (bıldırcın, üveyik, ördek, kaz...) limitlerin biraz daha esnek olması taraftarıyım. dünyada bununla ilgili bir çok örnek uygulama yapan ülke mevcut.
av hyvanları limitleri konusunda Çetin abi bir öneri sunmuş. limitlerin haftalık denetlenmesi konusunda. bu konuda şunu belirtmek isterim: bu sistem gelişmiş bir çok ülkede haftalık değilde sezonluk olarak uygulanmakta. arazi yapıları ve avlak denetimleri Türkiye'nin şartlarına göre çok daha uygun. Türkiye'de bu sistem uygulanabilir. fakat maliyeti çok yüksek olur. bu da biz avcılara ekstra maliyet demektir. zaten şu an alınan vergiler yeterince yüksek bence.

11.Nisan.2009, 19:46
fatih bizlerin cifcilere lafsöyleme gibi durum söz konusu değil fikirinede katılıyorym sağlıcakla kal quote author=Fatih ÖZDİN link=topic=9336.msg79977#msg79977 date=1239477509]
ARKADASLAR AVI BEN BİTİRDİM EN SONUNDA TARIMCILIK OLARAK BUNDAN SONRA GEREKEN YİYECEKLERİNİZİ UZAYDAN TOPLAYIN MİLLETİN ÇÖP ATTIGI YERE BUNE YA ÜLKEDE. TOPLUMDA NE KADAR KÖTÜ ŞEY OLSA TARIM, CAHİL KÖYLÜ, ALLAHIN DAGLILARI, HER ŞEYİN SORUMLUSU BİZİZ HELAL OLSUN VALLA BEN MAHSÜLÜMÜ ZİRAAT MÜHENDİSLERİ YARDIMIYLA ÜRETMEYE ÇALIŞAYIM YETERİ KADAR İLAÇ ATAYIM AMA BİZ TARIMCI OLARAK FAZLA KULLANMAKTAN BİZ SUÇLU OLALIM SEN AVA ÇIKTIGINDA NASIL LİMİT DİOSAN YANINDAKİNE BENDE ÖYLE ATIYORUM İLACIMI KİMSE KUSURUMA BAKMASIN AMA GERÇEK BUNLAR HANGİ AVCI BİR KERE DAHİ OLSA Bİ ÇİFTÇİYLE BİRE BİR OTURUP BU DURUMU ÖGREMNMEYE ÇALIŞMIYO KİMİN UMRUNDA BEN PAZAR OLSUN AVIMA GİDEYİM GERİSİ BOŞ DEMİ ARKADAŞLAR NEYSE HEM SUÇLU HEMDE GÜÇLÜ OLMAYA ÇALIŞMAYAYIM TEKRAR KUSURUMU HOR GÖRÜN AVCI ARKADAŞLAR
[/quote]

erol kahraman
11.Nisan.2009, 20:16
şimdi suç gübreyi atan çifcide değil çificiye ne önerilirse çifçi onu atar tarlaya suçlu olan bu tarım bakanlığı ve orman pul oarası cart curt parası alıyorlar ama bi defada bu işin sorumluları ya yaban hayvanına zararı ne veriyo neden bu hayvan azalıyo demiyollar sadece ver yesin ört yatsın hesabı yapıyorlar . çifçiye saygımız sonsuz

11.Nisan.2009, 21:21
bıldırcın 15 keklık 5 olursa daha hoş olur diğer avlara ben ne yazık ki gitmiyorum

sipsak
12.Nisan.2009, 12:05
hadı bız avcı dostlar bu lımıtlere ınanın uyuyoruz ama bıde madalyonun obur yuzunu dusunursek bohcacılar bunlara ne yapalım ınanın yakalananlara hıç vıcdanım uzuntu duymuyor aksıne denetlemelerın daha sıkı ve daha cok yapılmasını ıstıyorum

13.Nisan.2009, 09:05
Arkadaşlar niye limitlerle uğraşıyorsunuzki siz istediğiniz kadar bunları yazın limit insanın vicdanıdır.Ben inanmıyorum bu yazılanlara üç olsun beş olsun önemli olan avcıyım diyen bu limitleri kendisi koyar vicdan muhasebesi yani.Avı bitiren sebeplerle uğraşalım tarım il müdürlükleri sanayi atıkları bizim esas düşmanımız onlar.Birde bizden avcılardan maliyeye yatırılan çevre orman milli parklara yatırılan paralara bakalım siz şahsen bu paraların avcılara döndüğüne inanıyormusunuz.Arkadaşlar bu paralar bize geri dönmüyor çok küçük bir meblağ bize dönse ben inanıyorumki daha iyi durumda oluruz.Hep bizleri kandırdıklarını sanıyorlar mevcut idareciler ama biz kanmıyoruz. Şimdi sezon kapalı sezon açılınca görürsünüz kuş gribi,kene,cart curt herkes yöresindeki doğayı kirleten katleden sanayi atıkları taş ocakları gibi yerlerle uğraşması lazım.Birde arkadaşlar kekliğin tarımdan sonraki en büyük düşmanıda taş ocaklarında çalışan işçiler adamlar palazken topluyorlar yakala yakalayabilirsen bunlarda vicdan falan yok.Ben derimki gerçek avcının limiti vicdanıdır yoksa istediğin kadar limit koy kontrol olacağını bildiği için minareyi çalan kılıfını hazırlar.Hepinize saygılar sevgiler BİLECİKTEN selamlar.

erol kahraman
13.Nisan.2009, 09:40
doğruya hacı emmi ne desen mustafa abi

çetin ekren
13.Nisan.2009, 13:03
Arkadaşlar burda herhalde yapılan yorumları yanlış anlayan arkadaşlarımız oluyor burda kimse çifçiyi falan suçladığı yok bende çifçilikle yıllarca uğraştım ve hala uğraşıyorum.Çoğumuz köylü çocuğuyuz biz çifçimizi yanlış yönlendiren tarım bakanlığını suçluyoruz,sulak arazileri kurutan DSİ yi suçluyoruz,sularımıza atık pis suları boşaltanlara göz yumanları suçluyoruz burda kimse çifçiyi suçlamıyor.Tarım müdürlüğü o gübreyi o çifçiye verirken bunun yabana vereceği zararı elbetteki çiftçiye anlatmıyor,anlatıpta o şekilde verse bakalım satışları o kadar olacakmı.bir yeri yaparken bir yeri yıkıyorlar vede bunu bilerek yapıyorlar...evet suçlu bunlar işte....

14.Nisan.2009, 08:21
Çetin kardeş tabiki bizim çiftçiyle derdimiz yok.Tarım il müdürlükleriyle işimiz çiftçiyi eğitim vermessen çiftçi atadan dededen kalma usullerle ilaçlamasınıda yapar gübresinide atar düşünüyorumda daha düne kadar bende çiftçi idim ne kadar yanlış işler yapmışık ama bizleri bu konularda hiç bir şekilde ne uyaran oldu nede eğiten oldu onun için çitçilikle uğraşan kardeşlerimiz alınmasın eğer onları kıracak bi şeyler yazdıysak özür dilerim.Bir anımı anlatayım bundan bir kaç yıl önce il av komisyonunda avcı üye olarak bulundum tarım il müdürlüğünün yetkilisi ne dese iyi,bu yıl avı tamamen yasaklayalım,oda olmassa av silahlarını toplatalım,bey efendiler granül gübre,yabancı ot mücadelesinde kullanılan doğaya bir çok zararı tespit edilmiş olan ilaçların eğitimi yerine avı yasaklayacakmış.Kardeş işte biz bu zihniyette olanlarla mücadele etmemiz gerekir yoksa bizim çiftçiyle falan işimiz olmaz o kardeşlerimiz alınmasınlar tekrar hepsinden özür.Saygılar sevgiler BİLECİKTEN Selamlar.

çetin ekren
14.Nisan.2009, 16:08
abicim bırak yasaklasınlar onlarda kurtulsun bizde.....