PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Yeni Uygulması Hakkında.

osmanyaprak
13.Nisan.2009, 10:31
Az önce Çiftçi bir arkadaşımdan yeni başlayan bir uygulama hakkında bilgi aldım ve sizinle paylaşmak istedim. Bundan sonra çiftçiler ziraat mühendisi kontrolünde ilaç alımı yapabilecekmiş. Çiftçiye Üretim Karnesi adıyla bir karne verilerek bu karnede yazan ilaç cinsi ve miktarlar ölçüsünde topraklarını ilaçlaması sağlanacakmış. Yaptırımları hakkında şu an bir bilgim yok ama bu uygulama ile çiftçide bir bilinçlenme olacağı kesin.
Bu uygulamanın şikayetçi olduğumuz yanlış kullanılan tarım ilaçlarının av hayvanları üzerindeki olumsuz etkisini azaltacağını düşünüyorum.

Uygulama hakkında bilgisi olan arkadaşların bu foruma katılımlarını bekliyorum. Manisadan selamlar...

13.Nisan.2009, 10:43
Osman bey Çanakkalede uygulama başladı ve türkiye genelide aynı şakilde uygulanıyor sanırım! İlaç bayileri şuanda hiçbir şekilde reçetesiz ilaç satışı yapamıyor!
Ayrıca İYİ TARIM UYGULAMALARI başlatıldı,sizinde dediğiniz gibi bir karneye uyguladıkları herşeyi yazıyorlar ve bu uygulamaya geçenlere devletin ayrıca dekara 18 tl desteklemesi var

osmanyaprak
13.Nisan.2009, 11:01
Hamit kardeşim teşekkür ederim. Bağım bahçem olmadığından pek bildiğim bir konu değildi yanlış bilgilendirme olması tereddütünde idim. Konuya kısa zamanda cevap yazman iyi oldu. Manisadan selamlar..

çetin ekren
13.Nisan.2009, 11:05
Geç bile kalındı,ama zararın neresinden dönülse kar diyelim ve hayırlısı olsun inşallah...belki ne kadar yanlış yaptıklarını anlar ve anlatırlar....sağol gardaşım....

Recep DÖNMEZ
13.Nisan.2009, 11:13
Osman kardeş! paylaşım ve bilgilendirmen için teşekkür ederim....
Manisa Salihli'ye selam ve saygılar...

KOSAVALIMİROGLU
13.Nisan.2009, 11:13
osman kerdeşim teşekürler inşallah yaptırımlı bir uygulam olur verimli sonuç olur hayırlısı

levent ustalardan
13.Nisan.2009, 11:39
Ücretsiz reçete alınmıyor ama yine de güzel bir uygulama olur. Amacına uygun yapılır Çiftçinin zor durumda kalmaması (Reçete ilaç maliyetini bulmasın)sağlanırsa problem yok demektir.

Uygulamalar ülke geneline yayılınca neticelerini hep birlikte göreceğiz.

Saygılar/Sevgiler.

13.Nisan.2009, 12:44
Levent bey şuanda ücret söz konusu değil, en azından çanakkalede durum böyle!
Daha sonra nasıl olur bilemem.

13.Nisan.2009, 12:49
Güzel bir uygulama ama inşallah kuralına uygun olarak uygulanır.Hem avcılar için hem çiftçimiz için hayırlı olsun.

Tamer Kuvvet
13.Nisan.2009, 12:54
Süper haber bu yaw inşallah insanlarımız bilinçlenecek avlarımız daha rahat üreyebilecek bizde daha iyi av yapabileceğiz demek süper vallhaa teşekkürler abim

levent ustalardan
13.Nisan.2009, 13:20
Hamit bey;

Belirsizlik tedirginlik yapar Mersin de 8 dönüm bahçem var şeftali ve erik fidanlar 5 yaşında bahçeye bakan arkadaşım yakın zamanda iki defa ilaç verdi ama böyle birşeyden bahsetmedi. Ciddi anlamda uygulama yapılır iş ticarete dönüşmez ise gayet güzel. Ben petrol sektöründeyim EPDK (Enerji piyasası denetleme kurulu) bizlere öyle yaptırımlar uyguladı ki inanılır gibi değil olmadı uygulamaların birçoğunu altı aylık sürelerle dört yıldır öteliyor.

Hayırlısı olsun hepimiz için.

Saygılar/Sevgiler.

13.Nisan.2009, 13:33
Hamit bey;

Belirsizlik tedirginlik yapar Mersin de 8 dönüm bahçem var şeftali ve erik fidanlar 5 yaşında bahçeye bakan arkadaşım yakın zamanda iki defa ilaç verdi ama böyle birşeyden bahsetmedi. Ciddi anlamda uygulama yapılır iş ticarete dönüşmez ise gayet güzel. Ben petrol sektöründeyim EPDK (Enerji piyasası denetleme kurulu) bizlere öyle yaptırımlar uyguladı ki inanılır gibi değil olmadı uygulamaların birçoğunu altı aylık sürelerle dört yıldır öteliyor.

Hayırlısı olsun hepimiz için.

Saygılar/Sevgiler.

Levent bey sizinde dediğiniz gibi belirsizlik tedirginlik yaratır ama kanuna göre belirsizlik yok!
Ama İş uygulamaya gelince işler tıkanıyor,her sektörde bu böyle!
Bakanlıkta yeni bitki koruma kanununda bir çok ilacı yasakladı ve kullanılacak ilaçları reçeteye tabi etti!
Aslında düşünce çok güzel ama inşallah uygulamasıda gerçekleşir.Eğer uygulamada gerçekleşirse en azında dozunda ve zamanında ilaç kullanımı yapılarak bilinçsiz kullanımın önüne geçilecek,
En önemliside İnsan Sağlığı için bunların hepsi,Kalıntı kalmaması için yiyeceklerde,kanserojen etkilerin azaltılması için.
Hepimiz için hayırlı olur inşallah