Orijinalini görmek için tıklayınız : genç avcı çıramıdık peşinde
levent ustalardan
13.Nisan.2009, 21:41
http://img185.imageshack.us/img185/7453/36l.jpghttp://img185.imageshack.us/img185/7724/adszwjy.png
mersin in mezitli ilçesinde arkadaşları limon toplarken kendine güzel bir oyalanma metodu bulmus
olan genç halinden gayet memnun görünüyor. 36 lık tek ve 9 numara saçma.
Halil KÜÇÜK
13.Nisan.2009, 21:55
çıramıdık yağlımı acaba sordunmu http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
hadi hadi canın çekti demi buraları he hee
levent ustalardan
14.Nisan.2009, 05:57
Halil kardeşim ve dostlarım günaydın;
O delikanlı benim oğlum (Ü.S. öğrencisi 20 yaşında) siteden bahsettim hoşuna gitti. Kara tavuk avını sever yıllık iznimde Mersine geldiğimizde (Aralık-Ocak) mutlaka mevsimiyse gideriz. Sevgili hemşerim memlekete geldiğimizde yeğenini ava sen götüreceksin anlaştık mı. Daha sonra onu Çetin Ekren kardeşimin yanına kursa yollamayı düşünüyorum.
Saygılar/ Sevgiler.
çetin ekren
14.Nisan.2009, 07:49
Abi başım üstüne buyurun gelin ne biliyorsak sonuna kadar öğretiriz siz yeterki bu dostunuzun kapısını çalın...yapacak çok şeyimiz var hele birlikte...
levent ustalardan
14.Nisan.2009, 08:22
Sağ olasın güzel gardaşım benim o güzel günler yakındır allahın izniyle. Halil gardaşım kuşu soruyor yağlımı diye biliyordur mutlaka söylediğim mevsimde inanın limon gibi bir görüntü alır yağdan o kuş. Sıcak mevsimlerde hoş olmaz zaten.
Babaya benden bahset bir gün karşılaşınca yıllardır tanışıyor gibi olmassak eğer mahkemeye gitmeden suçlu bulunursun bilesin.
Saygılar/Sevgiler.
Mehmet Ardilli
14.Nisan.2009, 08:50
Bizim burda karatavuk derler çok severim bende, köpeksiz özel olarak avına giderdim 36 kalibreylede çok zevkli olur avlaması. Bizim gençliğimiz de Sarıasma serbest idi 2 de Sarıasma vurdummu 5 veya 6 Karatavuğun yanına, göveci doldururdum, yanına da domatezli, biberli bulgur plavı, yemede yanın da yat. Hey gidi günler hey... Teşekkürler Levent abi hürmetler.
çetin ekren
14.Nisan.2009, 09:20
Levent abi inan burda saygı-sevgi duyduğum herkesten bahsediyorum sadece babama değil tüm dostlarıma şöyle diyebilirim simayen tanımasakta sizleri aşağı yukarı tanıdığım bütün Erzurum avcılar kulübü tanır oldu...sevgilerimle abi....
levent ustalardan
14.Nisan.2009, 10:05
Sizlerin dostluğu güzelliği benim için çok değerli sisler benim için özel insanlarsınız Çetin ve Mehmet gardaşlarım. Diğer dostlarımız da öyle hiç kuşkusuz abartmıyorum yüreği sevgi saygı dolu bir yapım var.
Saygılar/Sevgiler.
Karatavuk şahane poz vermiş çok güzel bizde buna karatavuk deriz yanlız şunu sormak istiyorum acaba bu kuşun limiti neydi acaba limiti yok gibi bir yazı okudum zannediyorum ama tamda hatırlayamadım selamlar sevgiler..
levent ustalardan
14.Nisan.2009, 11:33
Akın bey;
Limiti olduğu kesin geçen yıl beş olduğunu biliyorum. Biz de karatavuk deriz bu kuşa yöremizde bu cinsi biraz iri erkek ve kömür siyahı rengi olur mıdık dediğimiz şey gagası çıraya benzediği için çıra mıdık diyoruz.
Saygılar/Sevgiler.
Recep DÖNMEZ
14.Nisan.2009, 11:41
Bu kuş resmi olarak karatavuk olarak geçiyor,ama bölgelere göre ismi değişebiliyor.
MAK Kararlarına göre günlük avlanma limiti avcı başına 3 adet....
Bizim karadenizde de bol miktarda bulunur....
Avı zor ama zevklidir.....
Özellikle sarı gagalı olanlar insanı cezbeder...
Saygılar......
Mehmet Ardilli
14.Nisan.2009, 11:52
Karatavuk şahane poz vermiş çok güzel bizde buna karatavuk deriz yanlız şunu sormak istiyorum acaba bu kuşun limiti neydi acaba limiti yok gibi bir yazı okudum zannediyorum ama tamda hatırlayamadım selamlar sevgiler..
Bazı sitelerde böyle bir bilgi var, sadece karatavuk limiti farklı (3 yerine 6)
2008-2009 AV DÖNEMİ
MERKEZ AV KOMİSYONU KARARI
Tablo-4: Avlanmasının serbest olduğu illerde ve sahalarda av hayvanlarına göre avlanma limitleri
KUŞLAR ADEDİ
Bıldırcın 10 Adet
Üveyik 8 Adet
Karatavuk 6 Adet
Güvercin (kaya güvercini) 4 Adet
Çulluk (orman çulluğu) 4 Adet
Saksağan 15 Adet
Tahtalı, sakarmeke, yaban kazı (sakarca kazı) 3’er Adet
Alakarga, Suçulluğu (bekasin) 1’er Adet
Kınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliği Toplam 2 Adet
Kılkuyruk, yeşilbaş, bozördek, fiyu, kirik (çamurcun), macar ördeği, tepeli patka, karabaş patka, elmabaş patka, çıkrıkçın, kara ördek ve altıngöz (Toplam avlanma limiti içinde kılkuyruk sayısı 1 adetten fazla olamaz) Toplam 4 Adet
Küçük karga, ekinkargası, kara leşkargası ve leşkargası Toplam 15 Adet
Serçe ve Kızılsırtlı Örümcek Kuşu (Atmaca yakalamak amacıyla, Atmacacılık sertifikası sahibi kişiler tekrar doğaya canlı olarak bırakmak kaydıyla yakalayabilir.) Yılda Toplam 4 Adet
Recep DÖNMEZ
14.Nisan.2009, 12:08
MADDE 4-(1) Bu kararın 2 nci maddesinde belirtilen avlanma sürelerinde, avına izin verilen av hayvanlarının avcı başına, bir av günü için avlanma miktarları türler itibarı ile aşağıda Tablo-4’te gösterilmiştir.
Tablo-4: Avlanmasının serbest olduğu illerde ve sahalarda av hayvanlarına göre avlanma limitleri
KUŞLARADEDİBıldırcın10 AdetÜveyik8 AdetKaratavuk 3 AdetGüvercin (kaya güvercini)6 AdetÇulluk (orman çulluğu)4 AdetSaksağan15 AdetTahtalı, sakarmeke, yaban kazı (sakarca kazı)3’er AdetAlakarga, Suçulluğu (bekasin)1’er AdetKınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliğiToplam 2 AdetKılkuyruk,
yeşilbaş, bozördek, fiyu, kirik (çamurcun), macar ördeği, tepeli patka, karabaş patka, elmabaş patka, çıkrıkçın, kara ördek ve altıngöz
(Toplam avlanma limiti içinde kara ördek, karabaş patka, altıngöz ve kılkuyruk sayısı 1 adetten fazla olamaz)Toplam 4 AdetKüçük karga, ekinkargası, kara leşkargası ve leşkargasıToplam 15 AdetSerçe ve Kızılsırtlı Örümcek Kuşu (Atmaca yakalamak amacıyla, Atmacacılık sertifikası sahibi kişiler tekrar doğaya canlı olarak bırakmak kaydıyla yakalayabilir.)Yılda Toplam 4 Adet
MEMELİLERYabani tavşan,
1’er AdetAdatavşanı, sansar (kayasansarı, ağaçsansarı),
y
aban domuzu (bek ve yürüyüş avında avcı başına)
2’ şer AdetÇakal1 adetTilki2 adet
(2) Bir av günü içinde Tablo-4’te belirtilen miktarların dışında av hayvanının avlanması yasaktır.
(3) Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtasıyla avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı; her bir avcı için yukarıda belirlenenin bir günlük miktarını aşamaz.
levent ustalardan
14.Nisan.2009, 12:20
Recep kardeşim Ünyeye selamlar; Mehmetim bilgilendirmelerin için teşekkürler.
Saygılar/Sevgiler.
cemalreis
14.Nisan.2009, 12:28
Levent bey olmuş pişmiş maşallah tüfek tutuşu nişan alışı inşallah kara tavuğuda vurmuştur. rasgele
Mehmet Ardilli
14.Nisan.2009, 12:33
MADDE 4-(1) Bu kararın 2 nci maddesinde belirtilen avlanma sürelerinde, avına izin verilen av hayvanlarının avcı başına, bir av günü için avlanma miktarları türler itibarı ile aşağıda Tablo-4’te gösterilmiştir. Tablo-4: Avlanmasının serbest olduğu illerde ve sahalarda av hayvanlarına göre avlanma limitleri
KUŞLARADEDİBıldırcın10 AdetÜveyik8 AdetKaratavuk 3 AdetGüvercin (kaya güvercini)6 AdetÇulluk (orman çulluğu)4 AdetSaksağan15 AdetTahtalı, sakarmeke, yaban kazı (sakarca kazı)3’er AdetAlakarga, Suçulluğu (bekasin)1’er AdetKınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliğiToplam 2 AdetKılkuyruk,
yeşilbaş, bozördek, fiyu, kirik (çamurcun), macar ördeği, tepeli patka, karabaş patka, elmabaş patka, çıkrıkçın, kara ördek ve altıngöz
(Toplam avlanma limiti içinde kara ördek, karabaş patka, altıngöz ve kılkuyruk sayısı 1 adetten fazla olamaz)Toplam 4 AdetKüçük karga, ekinkargası, kara leşkargası ve leşkargasıToplam 15 AdetSerçe ve Kızılsırtlı Örümcek Kuşu (Atmaca yakalamak amacıyla, Atmacacılık sertifikası sahibi kişiler tekrar doğaya canlı olarak bırakmak kaydıyla yakalayabilir.)Yılda Toplam 4 Adet
Mehmet Ardilli
14.Nisan.2009, 12:38
HAYRET YAUW, GERÇEKTEN ÇOK ŞAŞIRDIM 6 SİTE DOLAŞTIM HEPSİNDE SADECE KARATAVUK LİMİTİ 3 YERİNE 6. NEDEN ACABA BÖYLE BİR BİLGİ YANLIŞLIĞI VAR, ANLAYAMADIM. SON GÖNDERDİĞİM ORJİNAL MİLLİ PARKLARDAN. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/huh.gif
levent ustalardan
14.Nisan.2009, 12:53
Cemal amcası yeğeniniz ellerinizden öper isterse ıskalasın başına gelecekleri bilir. Biraz gırgır geçerim o kadar.
Saygılar/Sevgiler.
levent ustalardan
14.Nisan.2009, 13:02
Mehmetim bu günlerde avı yasak yoksa yandık vallahi. Belki sezon öncesi yetkililer bu tabloları güncellerler. Bölgesel limit uygulaması da yapabilirler. Bu konu önemli resmi yetkililerden yazılı ve onaylı bilgi almak lazım düşüncesindeyim. Limit aşımı yaparsam Mehmet Ardilli kardeşim söyledi derim durumu kurtarırımhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/21.gif .
Saygılar/Sevgiler.
Mehmetciğim sağolasın durumu açıklığa kavuşturduk avcı başına 3 adet tamam eksik olma sanada zahmet verdik selamlar sevgiler...
Mehmet Ardilli
14.Nisan.2009, 13:43
Mehmetim bu günlerde avı yasak yoksa yandık vallahi. Belki sezon öncesi yetkililer bu tabloları güncellerler. Bölgesel limit uygulaması da yapabilirler. Bu konu önemli resmi yetkililerden yazılı ve onaylı bilgi almak lazım düşüncesindeyim. Limit aşımı yaparsam Mehmet Ardilli kardeşim söyledi derim durumu kurtarırımhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/21.gif .
Saygılar/Sevgiler.
Levent abi sen oğlanla beraber gittinmi sorun kalmıyor, 3*2=6 güzel abim. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
levent ustalardan
14.Nisan.2009, 14:25
Mesaj alındı hesap doğru Anadolu yakasından Avrupa yakasına yolculuk var iş çıkışı eve yolculuk yani servisimiz var. Şimdilik iyi akşamlar evden görüşmek üzere.
Saygılar/Sevgiler.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.