PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HER DOSTLUĞUN BİR ÖMRÜ VAR

Mustafa ÇİL
23.Nisan.2009, 17:55
SEVGİLİ DOSTLAR GARDAŞLAR

Hepimiz biliriz,uzun yıllar boyunca arkadaşlıklar dostluklar derken,bir bereberliktir başlar,av camiasında okadar çok dostum ve arkadaşım olmuşturki anlatmak sayfalara sığmaz.

bir ste ortamında başlayan dostluklar,avcılık ve köpekler derken çok güzel anların yaşanmasına kadar uzanır gider...

BİZ BİR AİLEYİZ ,BU STEDE KURULAN DOSTLUKLAR SİZCE NE KADAR UZUN VADELİ OLACAKTIR.....BEN HERZAMAN BURADAYIM

BU CAMİANIN İÇERSİNDEYİM,KABUL ETSELERDE ETMESELERDE HİÇ ÖNEMLİ DEĞİLDİR BENİM İÇİN

AVKOLİK DOSTKOLİK OLARAK UZUN YILLAR DEVAM EDEBİLMESİ İÇİN..BİZ AVCILARA DÜŞEN NEDİR ?

DOSTLUKLARIN SADECE BİRER KÖPEKLE SINIRLI KALMAMASI İÇİN NE YAPMAK LAZIM GELİR ?

UZATMAYA GEREK YOK BALIKÇISI İLE,KARA AVCISI İLE

STERCİSİ İLE POİNTERCİSİ İLE,KURZHAARCISI İLE DRAHHTARCISI İLE BRETONCUSU BRAKKCISI İLE

VESSELAM KÖPEK SEVERLERİ İLE AVKOLİK DOSTKOLİK
SİZLERLE VAR OLDU VE NEREYE KADAR UZANACAKTIR ?

SAYGILAR SİZLERE OLSUN GERÇEK AVCILAR

23.Nisan.2009, 18:10
Ustam elimizden geldiği kadarıyla ileriye Umarım bu dostluk bu camia bizlerden çoçuklarımıza Kalıcak!!!

23.Nisan.2009, 18:55
valla ne diyem ustam.
etkinlikler oluyor. fakat daha hiç birine katılmak mümkün olmadı.bu etkinlikler arkadaşlıkların,dostlukların paylaşıldığı,pekiştirildiği bir ortam olarak görüyorum.
yada buna benzer bir etkinlik kendimiz yapsak.avkolik adına tek çatı altında olabilir.ama dediğim gibi,ben ve benim gibi bir çok kişi etkinliklere katılamıyor.mutlaka herkesin kendine göre sebepleri oluyor.
birde sitede,birbirimize karşı saygı, sevgi çerçevesi içersinde olduktan sonra bu site benide yaşlandırır......
kalın sağlıcakla

23.Nisan.2009, 19:05
her dostlugun bir ömrü vardır elbet ama suda vardır ki dostlukların temeli iyi atıldıktan sonra kırgınlık olsa da o dostluk bitmez saman gibi içten içe devam eder köpek için yapılan dostlukluklarda var dır elbet ve olmayada devam edecektir bu da kişilerin menfat düşkünlüğüdür ama suda varki bu sitede insanlar bir birlerine ne kadar sevgi saygı cercevesinde yaklasırsa o kadar uzun olur yıkılmayan dostluklar meydana gelir ama bunların tersi oldugu zaman da ne dostluk kalır nede biryerlere varılır bu sitede cok guzel dostlar kazandım uye oldugum icinde hiç pişmalık cekmedim şimdiye kadar belki dediklerime kızacaksınız ama içimden geldiğinçe yazmak istiyorum dogruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar hesabı bu siteye cogu dost gelmez oldu o dostlar candı simdi diyorum o canlar nerde neden gelmiyorlar bizler le olmuyorlar halbukı yanlarına gittiğiniz zaman el ustunde tutuyorlar bizleri ama neden dostkoliğe eski katılımları surmuyor elimizdekileri korumadıktan sonra hiç birşey kazanamayız diye düşünüyorum buda benim düşüçem yazılarım kime ters geleçektir kimide hak verecektir her kezin yorumudur saygı duymak lazım tum dostkoliklere saygılar sevgiler

Usta sonuna kadar haklı ve doru bakıs acısı.....

kapadokyali_1981
23.Nisan.2009, 19:34
Bence dostluğun temelinde hoşgörü ve fedakarlık vardır. Eğe gerçekten birini dost olarak görüyosan kendinden çok onu düşünmek zorunda kalırsın. Bazı dostluklar vardır asla yıkılmaz sarsılmaz tökezlemez tabi böyle bi dostluk içinde gerçek bi dost olmak gerekir. Umarım herşeyin en güzeli en hayırlısı olur.

23.Nisan.2009, 23:29
Değerli dostum MUSTAFA ÇİL sen buraya yeni gelen yada eski üye tanıdığın tanımadığın herkeze GARDAŞIM diye hitabınla inan önce sıcaklık ve iyi bir dostluğun sinyalini veriyorsun. ama birşey itiraf etmek isterimki WWW.AVKOLİK.NET ve üyeleri çok farklı dostluk kavramını çok daha iyi işleyen bir site bende bu ailenin bir parçası olarak gurur ve mutluluk duyuyorum bu dosthane ve sıcak havaya olanak sağlayanlara sonsuz tesekkürler...

Sebahattin AVCI
24.Nisan.2009, 03:14
dost diyebileceğim avkolikci dostlarım ben herzaman şunu bilirim saygı ve sevginin eksik olmadığı yerde sıkıntı dert keder munakaşa olmaz en önemlisi dürüst ve doğru konuşarak kimsenin başı ağrımaz dostluklar ebedi kalır herkesin gönlü hoş ve rahat olur

ben bu siteye 9 ayımı verdim yıllarımı değil beni az çok samimi olarak tanıyanlarınız vardır ben 31 yaşında evli 9 yaşında bir kızım olmakla birlikte 17 aydır doğru belli bir işi olmayan ama ekmek parası için sağda solda helal yoldan bi harçlık yapıp ailemin rızkını kazanmaya çalışan bir vatandaşım ağa değilim paşa değilim

siteyi tavsiye üzerine girdim ve bana tavsiye eden arkadaşlarımdan 3 ü pek sitemize iştirak etmemekte

oysaki ben kusura bakmayın buradaki samimiyet dostluk sıcaklık ve saygılı kişiler sayesinde yatır gibi çöktüm kala kaldım burada girmesem siteye birgün rüyalarıma giriyor evde hanım kafayı yedi ne bu ne var bu avkolikte hep bişiler yazıyorsun tık tık klavye sesi ne oluyor diyor http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifokadar kaptırmışımki kendimi kopmayı bırakın dahada bağlandım sanki 20 yıllık arkadaşlarım buradaki dostlar derdimi paylaşabildiğim ortak yönlerimizin olduğu bilgilendiğim tavsiye edilen gösterilen üzüldüğümüz güldüğümüz çok şeylerin olduğu bunu sanal olarak kabul edenleri kale almıyorum dost diyebileceğim bir çok kişilerin olduğu bu aile ortamını seviyorum saygısını yitirmeyen dostluğunu sürdürür kimsede kimseden zarar görmez fayda görebileceğimize inanıyorum bilgi sahibi olmak bilmemek ayıp değildir

burada herkez düşüncesini yazar fazla kırıcı olmadan yazmadan önce konuları iyi dartıp anladıktan sonra içinden geldiği gibi güzele güzel kötüye kötü denilebilir örneğin köpeğim ne cins yorumlarınız falan kötü kardeşim kırma çoban köpeği görüntüsü bu kadar olay bu adam sormuş zaten bu köpeğin cinsi ne diye kendide bilmiyor yada iş olsun diye kafa bulurcasına soruyor sende yaz eğer sokak köpeği ise sokak de samimi olalım gerçekten sıkılmadan iç içe birlik beraberlik içinde yola devam demekten başka birşey diyemiyorum burada tanıdığım çok saygı duyduğum bir çok kişiler varki adını sayamayacağım herkes hakkını helal etsin sabahın 5 inde yine fazla konuştum

saygılar

Mustafa aydoğmuş afyonlu dalgıç kardeşim seni anlıyorum sanal olarak düşündüklerini hissettiklerini salla gitsin menfaat ve çıkar uğruna kurulan dostlukların poku yakın zamanda çıkar iyi olan saygı görür sende benim gönlümde saygını kazanan kişilerdensin a.e.o selametle ben bu camiada yaşadığım sürece sende yanımda olacaksın

24.Nisan.2009, 07:24
Ben bbu siteye tavsiye üzerine üye oldum.İlk başta diğer av sitelerinden bir farkı olduğunu düşünmüyordum.Resmi,soğuk,insanların birbirin kırdığı bir ortam bekliyordum.Ama zamanla gördüm ki çok yanılmışım.Sitedeki samimi,sıcak ortam,insanların birbirine sevgi ve saygıyla yaklaşmaları bence çok önemli. Bu site birçok dostluğun temelini oluşturdu.Eğer sitedeki içten ve samimi ortam devam ederse bu site daha çok dostlukların kurulmasına vesile olacaktır.Sevgi ve saygı var oldukça bu site yaşayacaktır.

Mustafa ÇİL
24.Nisan.2009, 08:29
evet dostlar gardaşlar

duygu ve düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkürler

levent ustalardan
24.Nisan.2009, 08:39
Saygı değer arkadaşlarım abilerim ve kardeşlerim;

Bizlerin bu sitede buluşup samimi bir ortam kurmamızın veya tanışmamızın ortak noktası aşağı yukarı kara ve balık avcılığı. İnsanların her konuştuğu görüştüğü veya yazıştığı kişilerle samimi olması arkadaş olması mümkün değil. Böyle olsa zaten arkadaşlığın dostluğun bir değeri olmaz. Genel olarak bizler iyi kalpli dürüst insanlarız. Ben bu sitede her arkadaşımla yazışıp sohpet edip mesajlarına yorum getiriyorum ama çok samimi olabileceğim insanlar kafamda şekilleniyor. Bu düşüncemi sizlere samimiyetimden dolayı açıklıyorum yoksa daha politik olabilirdi. Bir arkadaşımız bana özelden beni çok sevdiğini yorumlarımı ve yazılarımı beğendiğini yazmış. İnanın çok mutlu oldum daha başka arkadaşlarda var bu oluşacak samimiyetin sinyalleri dir. Zorla samimiyet arkadaşlık ve dostluk zaten olmaz.
Mustafa kardeşimiz çok güzel bir konu dile getirmiş ancak mevzu yazılara sığacak bir mevzu değil.

Arkadaş olalım, dost kalalım güzellikler daim olsun.

Saygılar/Sevgiler.

24.Nisan.2009, 09:24
Hünkar Hacı Bektaşi Veli DOST DOST DOST demiş yani dostun nasıl değerli olduğunu haykırmış hep ,tüm büyük insanlarda böyle dememiş mi .Dostluk çok önemli çıkar gözetmez isen menfaat istemez isen eğer bunları yaparsan dostluk ilelebet kalır .Sitelerde de durum böyle sitelere menfaat için girilirse durum yürümez ben görüyorum bir tane bedavaya enik almak için insanlar siteye giriyorlar ve hemen yeri geldiğinde de kimden olursa olsun istiyorlar utanmadan sıkılmadan daha kimseyi tanımadan veya daha değişik menfaat işleri böyle oldumuda çok şık olmuyor işte sitelerede giren arkadaşlar bilgiyi paylaşmak için bilgi alışverişi için yeni dostluklar için girenlerin dostlukları devamlı yürüyor ve sitede tanışıpta yüz yüze görüşen çok arkadaşlar oluyor ve dostlukları devam ediyor avkolikte de böyle güzel dostluklar kuranlar çok var bu dostlukların devamlı sürmesi dileği ile selamlar sevgiler..

Tamer Kuvvet
24.Nisan.2009, 09:27
Ben Mustafa abim ve diğer site yönetiminden ve diğer avkolik dostlarımdan çok menunum Allah razı olsun onlardan inanın sizlerle birşeyler paylaşmak için canla başla çalışıyorum benim diğer sitelerede üyeliğim var ama ayda de 3-4 defa girmişsem girmişimdir ama Avkolik e hem hem her gün giriyorum sebep ney diğer sitelere niye bu kadar takılmıyorum sebep şudur ki bu sitede bir tılsım var ama içine çekiyor insanı hayatımda hiç görmediğim tanımadığım insanlarla sanki dost akraba gibi sıcaklığı her dayim hissediyorsun fark burada ben bu siteyi bulmadan önce güvercin sitelerine çok takılırdım oralarda da çok dostum oldu çok güvercin alıp verdim benimle çok iyi olan insanlar benden güvercin aldıktan sonra beni unuttular siteye falan da uğramaz oldular çoğu kişiye güvercin konusunda yardımlarım oldu ücrette almadım ama bir zaman sonra gördüm ki her şey menfaat için miş millet tamam ya işimizi gördükya boş ver gitsin demeye başladı yani dostlarım takıldığım sitelerin hemen hemen hepsi menfaat üzerine kurulmuş Avkolik sitemizin farkı burada menfaat yok dostluk ve arkadaşlık var bunun için hepimiz buradayız ilk bu siteye av köpeğim öldüğü için bir avköpeği (pointer) almak için üye oldum
Sağolsun Mustafa abim bana bu konuda yardımcı oldu Allah ondan razı olsun kırmadı beni kendine ayırdığı köpeği benimle paylaştı taaa kütahyalardan Sağolsun abim onun yüzünü bile göremedim ama kısmetse tatilde onun memleketine Kütahyaya ziyaretim olcak değerli dostlarla yakından yüz yüze tanışmak isterim çokta merak ediyorum dostlarımı bu arada avkolikin etkinlikleri oluyor fazla katılma imkanım olmuyor dostlar kusura bakmasın iş-okul inanın dostlarım çok zor ama şunu bilmenizi isterim dostlarım bu sitenin kalbimdeki yeri başkadır bunu bilesiniz ve bu dostluk bitmez ve bitmeyecektirde Sevgi ve Saygılarımla Tamer KUVVET

Mustafa ÇİL
24.Nisan.2009, 13:27
samimi tutum ve söylemleriniz için teşekkürler gardaşlar

levent ustalardan
24.Nisan.2009, 13:43
Samimi duygular düşünceler ve siteye verdiğiniz önem gerçekten çok mükemmel. Ben şahsen bu güzelliklerin farkındayım Çetin gardaşım çirkinlikler bizden uzak olsun. Bizim Çukurova bölgesinde de (Adana-Mersin) gardaşım diye hitap ederiz sevdiklerimize yöresel şivemizdir.

Saygılar/Sevgiler.

24.Nisan.2009, 13:53
Gardaşş nereye gidirsen , eltime gidirem ne olmuş ki değil mi Çetocuğum erzurumda böyle konuşulur ve bu ülkenin doğusu batısı yok hepsi bizim ülkemiz ve yaşayanlarda bizim insanımız ayırım yok hele bu sitede kesinlikle olmuyor herkeze selamlar sevgiler..

Mustafa ÇİL
24.Nisan.2009, 14:04
gardaş,gardaş,gardaş,

SAMİMİ olana, KIVIRMADAN yanında durana denir GARDAŞLLAR
İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE

ALPEREN
24.Nisan.2009, 17:03
DOST NE DEMEK ?

İÇİ NE KADAR VE NEYLE DOLDURULUR ?

KAÇ YILDA DOST OLUNUR ?

HİÇ DOSTUNUZ OLDUMU ?

DOST DEDİĞİNİZ İNSANLAR SİZİN İÇİN NESİNİ FEDA EDEBİLDİ ?

OLDUYSA DOSTUNUZ DOĞAL YADA YAPAY SINAVA TABİ OLDUMU ?

DOST BİLİNENLER SINAVI GEÇEBİLDİMİ ?

DOST BİLDİĞİNİZ İNSANLARIN ÜZERİNE BU SORULARI ASIN VE GERİDEN BİR BAKIN...

ÖZÜR DİLERİM ARKADAŞLAR DOSTLUK O KADAR BASİT, O KADAR KOLAY, O KADAR UCUZ, HER YERDE

RASTLANAN BİR ŞEY DEĞİL BENCE.

ARAMIZDA BELKİ DOSTLUK SINAVINDAN GEÇMEMİŞ, DOSTLUK SINAVINA TABİ OLMAMIŞ O KADAR KİŞİ

VARDIR Kİ SAYISINA HEPİMİZ ŞAŞARIZ.

ARKAŞLAR VARDIR, YOLDAŞLAR VARDIR, HOBİDAŞLAR VARDIR, ZAMAN ÖLDÜRÜLECEKLER VARDIR, MASA

ARKADAŞLARI VARDIR, MESAİ ARKADAŞLARI VARDIR... BUNLARI DAHA ÇOĞALTABİLİRİZ.

SİZİN İÇİN ÖLEBİLECEK VARMI, SİZİN İÇİN ÖLDÜREBİLECEK VARMI, SİZİN KAVGANIZDA SİZDEN ÖNCE

YUMRUK ATABİLECEK VARMI, SİZİ ACİL DURUM DA SAATLERCE SIRTINDA TAŞIYABİLECEK VARMI, SİZ

BİRYERDEYKEN GÜNLERCE AİLENİZE, ÇOCUĞUNUZA, ANA-BABANIZA BAKABİLECEK Mİ... BUNLARI DA

DAHA ÇOĞALTABİLİRİZ.

İNAN SAYSANIZ DOSTUNUZ YA HİÇ ÇIKMAZ, YADA BİR VEYA İKİ ÇIKAR

İYİ DÜŞÜNÜN BAKALIM, HEMEN ÖYLE DUYGUSAL CEVAP VERMEDEN....

HEPİNİZE SELAMLAR, SAYGILAR...

Mustafa ÇİL
24.Nisan.2009, 17:17
sağolasın başkanım

25.Nisan.2009, 07:36
hasan ustam o saydıklarınızı kendinde barındaran,benim nazarımda bir kişi var.
dediğin gibi.yeme içme muhabbet olunca herkes yanında.ama başın bir derde girsin yanında o kişilerden eser bulamazsın.
dostluk;ona güvenmek sonsuzluk,ona kendini karşılıksız feda etmek,onun derdini hissedebilmektir

25.Nisan.2009, 07:41
Cüneyd-i Bağdati isimli bir alimin hayatından bir kesit sunayım.
Bir gün bu alim medresede derse girer, ancak ilk defa öğrenciler hararetli bir tartışma nedeniyle hocanın girdiğini farketmezler. Bu duruma hocada şaşırır.
Bir süre sonra bir öğrenci farkederek arkadaşlarını uyarır ve toparlanırlar.
-cüneydi Bağdat-i sorar; hayırdır gençler bu kadar hararetli neyi tartışıyordunuz ki bizi bile farketmediniz?
Genlerden biri;
-Hocam bu devirde gerçek dost kalmadı. Güvenip sırrını açıyorsun 3 gün sonra başkasından duyuyorsun,.
Diğeri;
-Günlerce ekmeğini paylaştığın arkadaşın sana bir lokmayı çok görüyor.
ve diğerleri buna benzer onlarca örnek vererek gerçek dastluğun olmadığını ifade ederler.
En son hoca sözü alır ve derki;
-Evet gençler haklısınız; eğer düştüğünüzde elinizden tutup kaldıracak, lokmasını ve hırkasını sizinle hiç düşünmeden paylaşacak, sırrınızı mezara kadar taşıyacak dost arıyorsanız haklısınız böyle dost kalmadı...
-Ama eğer düştüğünde elinizden tutup kaldıracağınız, lokmanızı ve hırkanızı hiç düşünmeden paylaşacağınız, sırrını mezara kadar taşıyacağınız dost arıyorsanız çıkın dışarı çevrenizde onlarca dost bulacaksınız.
Kısacası DOST BULMAK İSTİYORSANIZ DOST OLACAKSINIZ...

Mustafa ÇİL
25.Nisan.2009, 09:50
dost bulmak isdiyorsanız dost olacaksınız

ALPEREN
25.Nisan.2009, 20:10
SAĞOLASIN İZZET KARDEŞ. BU DA İYİ BİR BAKIŞ AÇISI.

DOST OLACAKSIN, DOST OLACAKSIN, DOST OLACAKSIN.

AMA O DOST OLDUĞUN ADAMI MUTLAKA SINAYACAKSIN.

KARAMSARIM ÜZGÜNÜM AMA, BİR KAÇ ÇOK ACI TECRÜBEM VAR DOST OLDUĞUM VE DOST

BİLDİKLERİMDEN.

10.Mayıs.2009, 22:56
evet abilerim bu kadarmıyız yazın hadi sizlerde modlar ustalar sızlerınde yazılarınız onemlı...

Faruk TUNA
11.Mayıs.2009, 07:14
Menfaat üzerine kurulan hiç bir dostluk uzun sürmez ben bunu bilir şunu sölerim;

KİMİNİ SU OLSA İÇMEM! KİMİNİN ÜZERİNDEN KÖPRÜ OLSA GEÇMEMMM!

http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

İsmail ÇIKRIKÇI
11.Mayıs.2009, 11:11
Menfaat üzerine kurulan hiç bir dostluk uzun sürmez ben bunu bilir şunu sölerim;

KİMİNİ SU OLSA İÇMEM! KİMİNİN ÜZERİNDEN KÖPRÜ OLSA GEÇMEMMM!

Osman bey son nokta sözü yazmış, Teşekkür ederim.
Bu söze ekleyecek hiç bir söz bulamıyorum.

ADEM AYVAZ.
11.Mayıs.2009, 11:55
HERKEZİN ARKADAŞI VARDIR AMA DOSTU HEP AZDIR iki arkadaş cölde ilerliyormuş zor şartlarda aralarında bir tartışmacıkmış biri birine tokat atmış tokat atılan kişi hemen kuma yazmışARKADAŞIM BAN VURDU biraz daha ilerleyip bı su kenarına ulaşmışlartokat yiyen kişi su icerken suya duşüp bogulurken tokat atan kurtarmışbogulmakdan kurtulunca hemen en yakın taşa ARKADAŞIM BÜGÜN HAYATIMIKURTARDI diye yazmış tokat atan bunu merak etmiş neden sana vuruncakuma hayatını kurtarınca bi taşa yazdın demiş
tokat yiyen kişibirbirimizin hatalarını kuma yazalımki bagışlayan afeden ruzgarlarsilsin vefamızı yardımlarımızı taşa yazalım ki hiç bir rüzgar silmesin
yani arkadaşlık dostluk vefa ister af etmesini bilmek ister fedakarlık ister .
HERKEZİN ARKADAŞI VARDIR AMA DOSTU HEP AZDIR

Mustafa ÇİL
12.Kasım.2009, 21:59
BU KONUYA BAŞKA SAMİMİ OLARAK EKLENMEK İSDENEN VARSA
DEVAM DOSTLAR

erol kahraman
12.Kasım.2009, 23:39
ben bu sitede mükemmel insanlar tanıdım dost olduk ama şuda bi gerçek kadın şahsiyetli kişilerde tanıdım

dost dostu bulur bir bardak içecek çayı varsa

Mustafa ÇİL
13.Kasım.2009, 00:10
SANA BEN ÇAY DEMLERİM GARDAŞIM SEN MERAKLANMA

Yıldıray İNCE
13.Kasım.2009, 15:18
Bence dostluğun temelinde hoşgörü ve fedakarlık vardır. Eğe gerçekten birini dost olarak görüyosan kendinden çok onu gerçek bi dost olmak gerekir. Umarım herşeyin en güzeli en hayırlısı olur.
düşünmek zorunda kalırsın. Bazı dostluklar vardır asla yıkılmaz sarsılmaz tökezlemez tabi böyle bi dostluk içinde ........

13.Kasım.2009, 18:35
abi aşık veysel koymuş dosluğa son noktayı dostun en sağlamı kara toprak demiş kurcalamaya gerek yok :D şimdi bunedemek hadi anlat dost arasında kızma yanlıs anlama bazen kavgabile olur ama zamanla herkez doğruyu yanlısı anlayıp kabullene biliyosa hakikati ve dobra dobra ben hatalıyım arkadas kusura bakma diye biliyosa diğeride arkadasının kusurunu kapatıp birşey olmamış gibi davrana biliyosa o gercek arkadaslıktır para pul mal mülk hersey yalan üstüne kurulmus bu dunyada arkadaslık bazen aşık veyselin dediğigibi toprağın kol kanat germesigibi arkadasına kol kanat gerebiliyosan sen gercek arkadas olursun tabi hep ver hepverde bi yerekadar kardeşim :D :D:D:D:D:D

bahri unlu
13.Kasım.2009, 18:47
merhaba arkadaşlar yakın çevrenizde istanbulda ulupta yavru av köpeği olan varmı domuz için açil lazım

Mustafa ÇİL
21.Kasım.2009, 16:23
BAKINIZ BAHRİ BEY DOMUZ KÖPEĞİ ARIYO, AMA YANLIŞ BAŞLIĞIN ALTINDA ARAMAKDA

NEYSE ABİ
İNŞALLAH BULURSUN BİR HINZIR KÖPEĞİDE SENİN ADINA SEVİNİRİZ

erol kahraman
21.Kasım.2009, 20:04
sağ olasın mustafa çil ustam senin her zaman içerim çayını gadasını aldığım

26.Haziran.2010, 09:59
SEVGİLİ DOSTLAR GARDAŞLAR

Hepimiz biliriz,uzun yıllar boyunca arkadaşlıklar dostluklar derken,bir bereberliktir başlar,av camiasında okadar çok dostum ve arkadaşım olmuşturki anlatmak sayfalara sığmaz.

bir ste ortamında başlayan dostluklar,avcılık ve köpekler derken çok güzel anların yaşanmasına kadar uzanır gider...

BİZ BİR AİLEYİZ ,BU STEDE KURULAN DOSTLUKLAR SİZCE NE KADAR UZUN VADELİ OLACAKTIR.....BEN HERZAMAN BURADAYIM

BU CAMİANIN İÇERSİNDEYİM,KABUL ETSELERDE ETMESELERDE HİÇ ÖNEMLİ DEĞİLDİR BENİM İÇİN

AVKOLİK DOSTKOLİK OLARAK UZUN YILLAR DEVAM EDEBİLMESİ İÇİN..BİZ AVCILARA DÜŞEN NEDİR ?

DOSTLUKLARIN SADECE BİRER KÖPEKLE SINIRLI KALMAMASI İÇİN NE YAPMAK LAZIM GELİR ?

UZATMAYA GEREK YOK BALIKÇISI İLE,KARA AVCISI İLE

STERCİSİ İLE POİNTERCİSİ İLE,KURZHAARCISI İLE DRAHHTARCISI İLE BRETONCUSU BRAKKCISI İLE

VESSELAM KÖPEK SEVERLERİ İLE AVKOLİK DOSTKOLİK
SİZLERLE VAR OLDU VE NEREYE KADAR UZANACAKTIR ?

SAYGILAR SİZLERE OLSUN GERÇEK AVCILAR

valla ne diyem ustam.
zaman her şeyin ilacı hayırlısı neyse o olsun.

26.Haziran.2010, 10:04
dost diyebileceğim avkolikci dostlarım ben herzaman şunu bilirim saygı ve sevginin eksik olmadığı yerde sıkıntı dert keder munakaşa olmaz en önemlisi dürüst ve doğru konuşarak kimsenin başı ağrımaz dostluklar ebedi kalır herkesin gönlü hoş ve rahat olur

ben bu siteye 9 ayımı verdim yıllarımı değil beni az çok samimi olarak tanıyanlarınız vardır ben 31 yaşında evli 9 yaşında bir kızım olmakla birlikte 17 aydır doğru belli bir işi olmayan ama ekmek parası için sağda solda helal yoldan bi harçlık yapıp ailemin rızkını kazanmaya çalışan bir vatandaşım ağa değilim paşa değilim

siteyi tavsiye üzerine girdim ve bana tavsiye eden arkadaşlarımdan 3 ü pek sitemize iştirak etmemekte

oysaki ben kusura bakmayın buradaki samimiyet dostluk sıcaklık ve saygılı kişiler sayesinde yatır gibi çöktüm kala kaldım burada girmesem siteye birgün rüyalarıma giriyor evde hanım kafayı yedi ne bu ne var bu avkolikte hep bişiler yazıyorsun tık tık klavye sesi ne oluyor diyor http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifokadar kaptırmışımki kendimi kopmayı bırakın dahada bağlandım sanki 20 yıllık arkadaşlarım buradaki dostlar derdimi paylaşabildiğim ortak yönlerimizin olduğu bilgilendiğim tavsiye edilen gösterilen üzüldüğümüz güldüğümüz çok şeylerin olduğu bunu sanal olarak kabul edenleri kale almıyorum dost diyebileceğim bir çok kişilerin olduğu bu aile ortamını seviyorum saygısını yitirmeyen dostluğunu sürdürür kimsede kimseden zarar görmez fayda görebileceğimize inanıyorum bilgi sahibi olmak bilmemek ayıp değildir

burada herkez düşüncesini yazar fazla kırıcı olmadan yazmadan önce konuları iyi dartıp anladıktan sonra içinden geldiği gibi güzele güzel kötüye kötü denilebilir örneğin köpeğim ne cins yorumlarınız falan kötü kardeşim kırma çoban köpeği görüntüsü bu kadar olay bu adam sormuş zaten bu köpeğin cinsi ne diye kendide bilmiyor yada iş olsun diye kafa bulurcasına soruyor sende yaz eğer sokak köpeği ise sokak de samimi olalım gerçekten sıkılmadan iç içe birlik beraberlik içinde yola devam demekten başka birşey diyemiyorum burada tanıdığım çok saygı duyduğum bir çok kişiler varki adını sayamayacağım herkes hakkını helal etsin sabahın 5 inde yine fazla konuştum

saygılar

Mustafa aydoğmuş afyonlu dalgıç kardeşim seni anlıyorum sanal olarak düşündüklerini hissettiklerini salla gitsin menfaat ve çıkar uğruna kurulan dostlukların poku yakın zamanda çıkar iyi olan saygı görür sende benim gönlümde saygını kazanan kişilerdensin a.e.o selametle ben bu camiada yaşadığım sürece sende yanımda olacaksın

CVB: Sende bunu unutmaki yüreğimin engüzel yerindesin sebo.. klavyenin tık tık sesini hasret kaldığım bee.. duygulandırdın beni.. kulakların çınlasın emiiii

Mustafa ÇİL
26.Haziran.2010, 21:11
başka eklemek isdeyen içini dökmek isdeyen arkadaşımız yokmu ( dostumuz yokmu )

cemalreis
26.Haziran.2010, 22:44
Çil ustam biz dost dediğimiz insana düşmanlık yapmayız bizim dostluğumuz
ebedidir ben sana dost dedim inşallah ebediyete kadar dostluğumuz baki
ha aklıma gelmişken şu sözüde unutma
AĞACA YASLANMA KURUR İNSANA GÜVENME ÖLÜR

Mustafa ÇİL
26.Haziran.2010, 22:51
UNUTMAM ENİŞDEMMMM

ersin kasap
27.Haziran.2010, 00:04
bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır derler öncelikle insanlara yaradandan ötürü seviceksinki allah huzurunda yerin olsun insanları vasıflarına kişiliklerine göre ayıramassın ben bu sanalda yeniyim beni herkez sadece yazılarımdan tanır ve bende bir çok insanı sadece yazamadıklarından dolayı tanıyorum herşeyin sadece gönülden olması gerekiyor aslında köpek için av için arkadaşlık yapan okadar çok delikanlı varki şu alemde bizlerin etek giyip gezmemiz lazım heralde herkezin amacı çıkar olmaması gerekiyor insanlarla alış veriş yapmadan oturup yemek yimeden yolculuk yapmadan anlayamaz sadece sanalda görüşüp dostum kelimesini kullanmak yanlış olsa gerek dostluk kalpden candan olmalıdırki ebedi kalsın

27.Haziran.2010, 21:01
mustafa bey ben sizi sadece bu siteden tanır acılan konulara burdan takip etmeye calısırım
abimizin biri demıs HERSEYIN ILACI ZAMAN DİE. zaman gectıkce gercek dost bellı olur. gercek dost olmak için tanısan mı yoksa bi tane yawru kopek alabılmek için dost gorunen mı..?????
ben sunu bilirim... ne olursa olsun sen kendi yolunda gitttiğin surece gercek dostlar yanımızda kalbımızde daıma kalır.
birseyin iyisine sahipsen mutlaka onu elde etmek isteyen birileri çıkar??????????????

Mustafa ÇİL
12.Temmuz.2010, 09:10
çok köprüler kurduk illerden ilçelere,,gezdik durduk DOST DOST diye,, kasabalardan köylere

başka eklemek isdeyen de mutlaka çıkacaktır bu konuyada :)

Mustafa ÇİL
27.Kasım.2013, 06:24
ve sadece bu başlık altında kimler kalmış bir bakınız,bu yorumlardan geri,ye sadece kim lerr,,,işte buydu anlatılmak istenen,bi,r insan yalancı ise ,yüzünüze dost arkanızdan düşman ise ,dostluğu bırakın,arkadaşlığı brakın,düşmanı nız vasıfları içersinde bile olamaz,karakter lazımdır uzun yıllar süren dostluklara,duruş lazımdır,adam gibi adam olmak,lazımdır,bir dostumuza soruyolar,bacaklarının arasında taşıdığın nedir ,adamlıktan kasıt bunu anlar ya bazı man kafalar,çok daraldım bir kaç satır şey öğrendiğim zaman,başkalarının bana anlattıklarını kaale alan birisi değilim,ama yazışmaları kopyalayıp kopyalayıp bana göndermeye başlıyolar sadece üzülüyorum.neyse belki bu başlığa eklenecek bir kaç satır da sizler bulursunuz

Oktay AKÇAKMAK
27.Kasım.2013, 07:58
benim bu haytta tek felsefem oldu.........LAFA BAKARIM LAFMI DİYE KONUŞANA BAKARIM ADAMMI DİYE........VE ÖĞRENDİĞİM TEK ŞEYDE ŞU OLDU..ADAM OLAN ADAM LAFININ ARKASINDA DURUR YADA ETEK GİYER GEZER................OKADAR

Yıldıray İNCE
27.Kasım.2013, 08:55
[quote author=Oktay AYÇAKMAK link=topic=9505.msg228399#msg228399 date=1385542700]
benim bu haytta tek felsefem oldu.........LAFA BAKARIM LAFMI DİYE KONUŞANA BAKARIM ADAMMI DİYE........VE ÖĞRENDİĞİM TEK ŞEYDE ŞU OLDU..ADAM OLAN ADAM LAFININ ARKASINDA DURUR YADA ETEK GİYER GEZER................OKADAR
[/quote
Eline diline sağlık Komutanım......... ;D ;D

Mustafa ÇİL
27.Kasım.2013, 08:59

DEVAMMM

gsahiner
27.Kasım.2013, 09:16
Her Sevginin ,
Her Evliliğinin ,
Her Birlikteliğin,
Her Yaşamın , Bir sonu olduğu gibi Her dostluğunda bir sonu vardır mutlaka. Yalnız bunları ve bir takım şeyleri yaşarken iyi işlere imza atmak en önemlisidir. Yiğit yaptığıyla anılırmış. Ne yaşarsan yaşa ne görürsen gör ne yapılırsa yapılsın sana sen kimseye kahpelik şerefsizlik yapmayacaksın. O onu yaptı bende bunu yaptım bahane değil her koyun kendi bacağından asılır arkadaş herşeyden önce adam olacaksın insan olacaksın ondan sonra başke şeyler yaşayacaksın... Adamlığı öğrenemeyen dostluğuda bilmez düşmanlığıda bilmez o yüzden kişinin kendinden başka dostu yoktur. Bu sebeple kafanızı takmayın abilerim. Herkez kahpeliğide insanlığıda kendine yapar. Bu konularda en önemli etken birebir görüşmek burada yönetim olarak ve insan olarak sizlerden şunu rica ediyorum eğer birisiyle bir derdiniz var ise aliden veliden duyma laflarla değil birebir konuşarak halletmeye çalışın öncelikle... Herkeze selamlar saygılar...

ALPEREN
27.Kasım.2013, 23:49
BÜYÜK USTAYA İTHAFEN ;

Delikanlının birisi Babasına öğünerek, Baba Benim 15 tane acar DOSTUM var demiş. Babasıda olmaz oğlum yanlışın var onlar Senin DOSTUN değil ancak arkadaşındır demiş. Hayır Baba hepside acar DOSTUM demiş Oğul. Babasıda deneyelim o zaman demiş. Sen bir koyun kes çuvala koy ve bu dostum dediklerinin kapısını çal, dostum başım belada ben bir adam öldürdüm bu çuvalda de ve ne yapacaklar bak bakalım. Oğul koyunu kesip çuvala koymuş çuvaldan kanlar damlayarak tüm dostlarının kapısını çalmış, hepside hemen kapıyı yüzüne kapatmışlar. Oğul üzgün bir şekilde durumu Babasına anlatmış.

Babası; Benim bir DOSTUM var, şimdi ona git Benim selamımı söyle, bir adam öldürdüğünü ve çuvalda olduğunu söyle demiş. Oğul Babasının DOSTUNUN kapısını çalmış, Amca ben falancanın Oğluyum Babamın selamı var, Ben bir adam öldürdüm, bu çuvalın içinde ne yapacağız demiş. Adam kapıdan sağa sola bakmış görünürde kimse olmayınca çocuğu içeri almış. Hemen evin arkasındaki bahçeye geçmişler, bir çukur kazarak çuvalı çukura gömmüşler, sonra hemen üzerine sarımsak ekmişler. Adam hadi oğlum güle güle Babana çok selam söyle demiş. Oğul, Babasına gitmiş durumu aynen anlatmış. Babası da işte DOST bu adamdır Oğlum demiş.

Günler geçmiş, Baba Oğluna demiş ki; Oğlum şu Benim DOSTUMU bir sınayalım, Sen git şimdi o Benim DOSTUMU bul, tartışma çıkar ve kavga et demiş. Oğul Babasının DOSTUNU kahvede bulmuş sudan bahane ile tartışmaya başlamış, tartışmayı büyütmüş, sonra Babasının DOSTUNA okkalı bir tokat atmış. Babasının DOSTU, oğulun yakasına yapışıp demiş ki;

GİT OĞUL BABANA SELAM SÖYLE, BİZ ÖYLE BİR TOKATA SARIMSAK TARLASINI SATANLARDAN DEĞİLİZ.

Hoşça kalın, DOSTÇA kalın, herkese Selamlar, Saygılar...

ibrahim ozel
28.Kasım.2013, 10:13
BÜYÜK USTAYA İTHAFEN ;

Delikanlının birisi Babasına öğünerek, Baba Benim 15 tane acar DOSTUM var demiş. Babasıda olmaz oğlum yanlışın var onlar Senin DOSTUN değil ancak arkadaşındır demiş. Hayır Baba hepside acar DOSTUM demiş Oğul. Babasıda deneyelim o zaman demiş. Sen bir koyun kes çuvala koy ve bu dostum dediklerinin kapısını çal, dostum başım belada ben bir adam öldürdüm bu çuvalda de ve ne yapacaklar bak bakalım. Oğul koyunu kesip çuvala koymuş çuvaldan kanlar damlayarak tüm dostlarının kapısını çalmış, hepside hemen kapıyı yüzüne kapatmışlar. Oğul üzgün bir şekilde durumu Babasına anlatmış.

Babası; Benim bir DOSTUM var, şimdi ona git Benim selamımı söyle, bir adam öldürdüğünü ve çuvalda olduğunu söyle demiş. Oğul Babasının DOSTUNUN kapısını çalmış, Amca ben falancanın Oğluyum Babamın selamı var, Ben bir adam öldürdüm, bu çuvalın içinde ne yapacağız demiş. Adam kapıdan sağa sola bakmış görünürde kimse olmayınca çocuğu içeri almış. Hemen evin arkasındaki bahçeye geçmişler, bir çukur kazarak çuvalı çukura gömmüşler, sonra hemen üzerine sarımsak ekmişler. Adam hadi oğlum güle güle Babana çok selam söyle demiş. Oğul, Babasına gitmiş durumu aynen anlatmış. Babası da işte DOST bu adamdır Oğlum demiş.

Günler geçmiş, Baba Oğluna demiş ki; Oğlum şu Benim DOSTUMU bir sınayalım, Sen git şimdi o Benim DOSTUMU bul, tartışma çıkar ve kavga et demiş. Oğul Babasının DOSTUNU kahvede bulmuş sudan bahane ile tartışmaya başlamış, tartışmayı büyütmüş, sonra Babasının DOSTUNA okkalı bir tokat atmış. Babasının DOSTU, oğulun yakasına yapışıp demiş ki;

GİT OĞUL BABANA SELAM SÖYLE, BİZ ÖYLE BİR TOKATA SARIMSAK TARLASINI SATANLARDAN DEĞİLİZ.

Hoşça kalın, DOSTÇA kalın, herkese Selamlar, Saygılar...

Bu hikayeyi çok beğenirim hasan emmi. Ama öyle dost nerde kaldı ki? Şimdilerde bırak çuvalı bahçesine gömmeyi, üstündeki sarımsak şu para eder diye düşünenlerle doldu bu dünya.

ibrahim ozel
28.Kasım.2013, 10:16

Abim hem lafında durmayanlar hemde pantolonuda gururla giyenlerle dolu bu dünya...

Oktay AKÇAKMAK
28.Kasım.2013, 12:04
ben işte en çok buna kızarım....yaparım dediğini yapacaksın...EVET DE İŞ BİTİRİR HAYIR DA...MESELE LAFIN ARKASINDA DURABİLMEKTİR KOÇ

Mustafa ÇİL
06.Aralık.2013, 09:04
aynen öyle komutan

06.Aralık.2013, 09:52
Her dostluğun bir ömrü varmı düşünmem lazım geçmişe bakarsak görüyoruz.

ne doslar gördüm av sitelerinde sonra bir köpek için küstüler. ne doslar vardı can ciğer sonra küstüler .

bazı dosluklar men feat içindir.

Oktay AKÇAKMAK
06.Aralık.2013, 10:31
evet malesef bu köpek meselesinden bitiyor bir çok dostluk...ama hakeden hakettiğini alır be hocam...keser döner sap döner gün gelir hesap döner..

Niyazi UYANIK
07.Aralık.2013, 08:28
aynen doru arkadas eskıden bı araya geldımızde av muhabetı olurdu sımdı deyıstı kopek nasıl satılır muhabetı oldu ya arkadas bır kopek yuzunden kavgaya gerek yokkı eskıden bız kopeyı met etmezdık bırakta arkadasların anlatsın guzelse kopeyın sadan soldan fotograf ceklıp arkadas kazıklamak ayıptır bence bos verın kopek muhabetını nasıl guzel kaırdım avı muhabetı varken nasıl eksıde vurdum muhabetı varken ne ısı var bı ıtın masada yav

07.Aralık.2013, 08:50
Önceden bırakın köpek muhabbetini satmayı felan köpekler hediye edilirdi avcılar arasında benim bile 8-9 yaşındayken av köpeğim vardı sahibi olan abim hangisi hoşuna al onu götür derdi. Şimdi sağolsun o TV kanalı yüzünden türkiyede köpek borsası oluştu. Köpek hırsızlığı başladı.

Mustafa ÇİL
09.Aralık.2013, 06:43
çok yakın zamanda çok farklı şekilde avkıf av camiasının istediği şekillerle yoluna devam edecek,doğruyu av camiası birlikte bulup hayata gecirtecek,ve sonra göreceksiniz dostluklar eski haline zamanla geri dönecek,ama malesef kol kırılıp yen içinde kalmayacak