PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖNYARGI

24.Nisan.2009, 11:59
İletişim düşmanı önyargı

İnsanların birbirleri hakkında peşin hükümler ile hiç tanımadan, olaylar karşısındaki değerlendirmelerini izlemeden, yolculuk yapmadan, yemeden içmeden birbirleri hakkında olumlu veya olumsuz yargılara sonuçlara saplanıp kalmaları bugünün en büyük hastalıklarından biri.

Ozaman tanımadığımız bilmediğimiz sanal dost veya düşmanlarımız sayfalar dolusu bir roman gibi büyüdükçe büyüyor karşımızda. Yalandan bir göl hayalden bir dağ gibi. Sonra bitiveren dostlukların arkasından mendil sallamakla geçiyor ömrümüz. :)

Çok sonra farkına varınca yanlış seçimlerimizin sonuçlarına .

Yüzümüzün kızardığı yetmiyor. Geri dönüşümüzde çok zor oluyor. Yıkamadığımız başbelası gururumuzdan.

İnsanları sanal birtakım genellemelerle fişlemek çok kolaydır.

Tanımak, paylaşmak ve geçen süreçte yaşanması muhtemellere katlanmak emek ve zaman ister.

Hele birilerinin sözleriyle birilerini fişleyenlerin hatası kabahatlerinden büyük değil mi?

M. Ulaş ATASOY

imported_avkolik
24.Nisan.2009, 12:06
Ulaş abi hoşgeldin..Abi fırtına gibi girmişsin..Sözlerine hak vermemek elde değil.Sitem dolu olmuş :)

levent ustalardan
24.Nisan.2009, 12:12
Ön yargı başlangıçta biraz çirkin gibi algılanır ama özüne inildikçe iğrençliklerle doludur. İçerisinde kasıt, menfaat, yağcılık, düzmece, iftira ne ararsan çirkinlikler adına vardır. Aman dostlar ön yargı ile fikir veya tahmin vs. leri karıştırmayalım dikkat !

Saygılar/Sevgiler.

çetin ekren
24.Nisan.2009, 12:38
En önemlisi karşındakininde herşeyden önce insan olduğunun farkına varabilmek,bunu becerebilirsen şayet hiçbirşey seni olumsuz yargılara sürükleyemez.ne varki bunu becebilen insan sayısı çok az buna bende dahilim...bir olay karşısında hemen inandığımız uğurda savaşa gireriz doğrusuna yanlışına bakmadan...
sana katılmamak için ya çok kendini beğenmiş olunmalı yada ruhunun derin bir köşesinde egoistliğin yatıyor olması lazım insanın...sağol gardaş
güzel bir bakış yakalamışsın...

24.Nisan.2009, 13:12
çoğu kişi bu hataya düşüyor ister istemez.dediğiniz gibi bir kişinin sözüyle hemen arkasına talılıp gidiyoruz.insanlar hata yapa yapa doğruyu bulur.doğru su yüzüne çıkınca eğer kendinden utanıp aynı hataya düşmemek için daha dikkatli oluyorsa işte bu insandır.
bir ön yargıyı ortadan kaldırmak atomu parçalamaktan daha zordur.

fevzi dursun
24.Nisan.2009, 15:08
dostum hoşgeldin. http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif

unforgiven
24.Nisan.2009, 19:58
Allah razı olsun eline yüreğine sağlık... Geri dönüş muhteşem olmuşa benziyor...

Saygılarımla...

Mesut BÜLBÜL
25.Nisan.2009, 15:27
ulaş kardeşim paylaşım mükemmel olmuş aramıza hoş geldin tekrardan yazdıklarını cok da doğru deyinmişsin vede bizler de arada bir ver yansına ister istemez malzeme oluyoruz cok doğru söz yüreğine sağlık bizler acılan konuya yorum yaparız karınca kaderince dealtına eklenmesi gereken yazılımımızı yaparız
bu demek diyildir ki altına yorum yazan kişiler suclu diyildir konu yu acan vede sunan nın hatasıdır bilmediğin tanımadığın kişi hakkında konu acmamak lazım yazmamak lazım vede
BU YÜZDEN cok sevdiğimiz arkadaşlarımız danda tebki vede yargısız infaz olayına malzeme oluyoruz
vede oldum bu bir sanal alemdir konuyu ben acmışcasına sanki tavırlar eh ne diyelim kardeşim
destan gibi şair gibi yazmak diyil arkasında durmak lazım veya böyle hatalara düşmemek lazım arkadaşlar her duyduğumuz TV haberlere inanıp konu başlığı veya avkolikte paylaşı yapılması doğru olmuyor bu yaşadığım gerceği keşke herkez okuyabilse derim ama icim icime sığmıyor M ulaş kardeşim kusra bakma yaramı eştin bende aynen bu yüzden üzüldüm o yüzden konuyu uzatmak zorunda kaldım selamlar sayğılar şimdilik

cemalreis
25.Nisan.2009, 16:28
ULAŞ GARDAŞ HAKLISIN AMA ALACAĞIN YOK

25.Nisan.2009, 22:20
ULAŞ GARDAŞ HAKLISIN AMA ALACAĞIN YOK

:) bir karşılık beklemedik abicim. Kendimizde de olan bir yanılgıyı gündeme getirdik. Allah ne alacaklı yapsın ne de verecekli ikisi de zor.

Bu da bizden olsun ne olur.

Sonuna kadar helali hoş olsun. :)

Sevgiler saygılar.

26.Nisan.2009, 13:03
Paylaşım için teşekkürler,

26.Nisan.2009, 19:11
SLM ARKADAŞIM ..ÖNYARGI.. ÇOK GÜZEL BİRKONUYO DEYİNMİŞSİN YANLIZ İNSANIN BAZEN ZİVANADAN ÇIKTIGI NOKTALAR OLUYO BİZDE BELKİ O ANLARDAN BİRİNE DENK GELMİŞ OLABİLİRİZ AMA KENDİMİZİ TUTAMADAN YARGI SIS İFFAZ EDİYOZ ŞİMDİ İLETİŞİM DÜNYAMIZDA HERKEZ KENDİSİNİ BİR ŞEKİL İFADE EDİYOR İŞTE BU KONULARDA ÖYLE TAHRİK EDİCİ NOKTALAR VARKİ İNSAN GÖRDÜYÜ ANDA SESSİZ KALAMIYO BENDE BUNLARDAN BİRİYİM KENDİMİ İFADE EDERKEN HİDDET LENİYORUM O AN İÇİN ELİMDEN GELSE YAPMAYACAGIM ŞEYYOK BELKİDE .AMA GELGÖRKİ ÖFKEYLE KALKAN ZARARLA OTURUR MUŞ DERLER ŞİMDİ BİZLER HERŞEYE SESSİS KALIRSAK BAŞIMIZA GELECEK FELAKET LER OKADARDA UZAK DEYİL BENCE EVET DEDİYİNİZ GİBİ BURASI OKONULARI KONUŞULACAK YERLER DEYİL YANLIZ BİZİ YARGILAMADAN ÖNCE BU KONULARI BURYA TAŞIYANLAR GERÇEKTEN DAYANAMAYIP TANIDIGI ARKADAŞLARLA BAZI ŞEYLERİNİ PAYLAŞMAK İSTEYENLER VEDE DUYGULARINI HAYKIRARAK KENDİ ARALARINDA KONUŞMAK İSTEMELERİ SUÇSA DOGRU BİZLER SUÇLUYUZ ASLINDA DUYARSIS VE HİÇ BİŞEYE YORUM YAPMAMAMIZ LAZIM İSTEDİYİNİZ BUYSA BUNDAN SONRA DUYARSIS KALMASINIDA BİLİRİZ SAYGILARIMLA NURETTİN ..not..içimden gelen çıglık

26.Nisan.2009, 20:32
Sizinle farklı karakterler değiliz. Buna emin olabilirsiniz. Geçmiş konularımı okursanız anlarsınız. Benim bahsettiğim bizim gibi insanların başına daha çok geliyor.

Bazı durumlarda insanlar yanlış gördüğü konuların üzerine alışılageldiğin ötesinde doğal ve duyarlı yaklaşınca önyargıların hedefi oluveriyor.

Nurettin TUNÇKILINÇ arkadaşım. Ben de "HERŞEYE SESSİS KALIRSAK BAŞIMIZA GELECEK FELAKET LER OKADARDA UZAK DEYİL" düşüncene aynen katılıyorum.

Sessiz kalmayanları eleştirenleri aynı zamanda araştırıp bazı konuları açığa çıkartma mücadelesinde olanları anlamaya çalışmak.

Öncelikle tanımaya çalışmak gerektiğine inanıyorum.

Tanımanın yolu da paylaşmaktır.

Tüm duygu ve düşüncelerinize ilgi ve alakalarınıza sonsuz teşekkürler.