Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Birede baktım kimse yok ????

24.Nisan.2009, 12:24
Taraf olmak önemlidir.

Tarafsızlık da bir tafaf olsa bile. Tarafsız olmaktan da iyidir kanımca :) En azından dostun dostluğunu düşmenın da düşmanlığını bilir de ona göre ayarlar hayat gidişatını .

Çoğunlukla bir şeylere bir yerlere taraf olmak, en azında Türk milletinin bir hastalığı gibi geliyor bana.

Daha da ile gider çoğu zaman da fanatiği oluruz tuttuğumuz tarafın. Bu arada söylenmeyecek ne varsa söyler yapılmayacak ne varsa yaparız elimizden geldiğince bulunduğumuz tarafın toplumsal psikolojisi ile.

Sonra.

Bir bakarız arkamızda kimse kalmamış. Yeniden taraf toplamaya koyuluruz. Baktık olmuyor. Taraf oluruz hemen birilerine bir yerlere. Hatta fanatik olma yolunda ilerlememiz çoz zaman almaz.

İnsan oğlu ne yaparsın? Toplumsal bir varlık.

Allah utandırmasın :)

30.Nisan.2009, 18:01
Aman Hoca Kurtar Bizi Fillerden

Bir gün Timur Aksehir'e gelir.Yanında da filleriyle birlikte tabii ki.

Filleri kendi haline bırakıraskerler. Bununla birlikte ne kadar sebze, meyve ve ot var hepsini yer,bitirir filler.

Köylü bu durumdan cok rahatsiz olur, NasrettinHoca'nın yanına gider ve hep beraber Timur'un yanına giderek fillerinialmasını soylemek isterler.

Alırlar filleri cikarlar hep beraberyola. Yolun yarısına geldiginde hoca arkasina bakar, ahalinin yarısıyok.

Yola devam eder ve Timur'un kapısına gelir.

Arkasina bakar ki birkendisi, bir de filler.

Kapı içeri girdiginde Timur isteğin nedir? diyesorar.

Hoca da der ki:
-
Ulu hünkarim. Bu filler yanlizliktan sıkıldı. Sen iki fil daha ver de mutlu olsunlar. http://www.avkolik.net/forum/avkolik-cafe/birede-baktim-kimse-yok/msg82700/.../../richedit/smileys/YahooIM/4.gif

Mehmet Ardilli
30.Nisan.2009, 18:33
Ulaş kardeşim taraf olmak önemlidir de, esas hangi tarafta olduğun önemlidir, doğru tarafta mı, yanlış tarafta mı. Eğer yanlış taraftaysan, neyin fanatiği olduğun önemli değildir bence, yok doğru taraftaysan fanatikliğin ismine de cismine de rastlamassın zaten. Selamlar benim tarafımdan sevgili kardeşim.

30.Nisan.2009, 18:44
Abi insanlar hangi tarafta olursa olsun bence taraf olmak çok önemli.

Tarafsızlık korkaklıktan taraf olmak değil mi?

Fanatizm duygusallığın sosyal çevrenin etkisiyle kamçılanıp düşüncenin ötesine giden, genellikle üzüntü ile biten yolun sonu değil mi?

"Eğer yanlış taraftaysan, neyin fanatiği olduğun önemli değildir bence,yok doğru taraftaysan fanatikliğin ismine de cismine de rastlamassınzaten."

Sözüne aynen katılıyorum. Fanatizmin her şekli de yanlış.