PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DOSTLARA...

unforgiven
27.Nisan.2009, 13:37
Selamun aleyküm ailem...

Konuya nasıl veya nereden başlangıç yapacağımı bilmiyorum. Fakat bir yerlerden başladım bakalım sonunu getirebilecek miyim... Sevgili dostlar şahsi nedenlerden dolayı siteye son zamanlarda girip çıkamıyor sizlerle birşeyler paylaşamıyordum.Bazı olaylar başıma geldi ki kendimi bir kenara çekip hesaba çekmemi gerektirdi.Nerdeyim? nereye gidiyorum? Ne yapıyorum? Ne yapmam gerekiyordu da yapamadım? Ne yapmamam gerekiyordu da yaptım? Kırdım mı? üzdüm mü? Rahatsızlık mı veriyorum yoksa mutluluk mu veriyorum.Bütün bu sorular günlerdir aklımı kurcalıyor. Son birkaç gün içersinde arayan birkaç kişinin bana verdiği bazı mesajlar vardı ve bunlar hakkında kendimi tartmam gerekiyordu. Şimdi iki elimi açtım bir elime (bana göre) doğrularımı diğer elime de ( bana göre ) yanlışlarımı aldım. İnsan ne olursa olsun kendini hesaba çekse de kendine dışarıdan birisi gibi bakamadığı için bazı yanlışlarını eksiklerini göremiyor. Neticede insanım benim de hatalarım yanlışlarım olmuş olabilir. Açık konuşmak gerekirse kendimi bir vicdan muhasebesine tabi tuttum ve bütün herşeyimi gözönüne serdim. Baktım ki kırdığım veya kırıldığım zamanlar olmuş. Hatamın olduğu zamanlar olmuş,doğru yaptığım zamanlar da olmuş. Velhasılı kelam dostlar aranızda kırdığım, üzdüğüm veya kendisine karşı bilerek veya bilmeyerek hata işlediğim dostlarımız varsa ne olur saklamasınlar ve açıkça yüzüme doğrumu yanlışımı hatamı kusurumu söylesinler ve ben de kendimi o yönde düzeltmeye çalışayım. Aklım erdiğince elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Kimsenin birbirine darılmasına kırılmasına asla gönlüm razı olmadı. Karınca kararınca aralarını bulmaya çalıştım. Elimde imkanım varsa yanına gittim imkanım yoksa telden aradım veya netten görüştüm özel mesajlarla sorunlarını çözmelerine yardımcı olmaya çalıştım.

Bilerek veya bilmeyerek kırdığım dostlarımız olduysa, üzdüğüm büyüğüm veya küçüğüm olduysa ÖZÜR DİLİYORUM KENDİLERİNDEN...

Sizden istediğim dostlar yanlışım hatam varsa burada İsmail senin şöyle bir hatan var düzeltmen gerekiyor ben bundan rahatsız oluyorum demeleri yeterli olacak benim için.Şimdiden hepinize çok teşekkür ediyor ve ailemi canı gönülden selamlıyorum...

Saygılarımla...

çetin ekren
27.Nisan.2009, 13:50
ismail gardaşım belliki sende benim gibi kaptırmışsın kendini bir duygu seline gidiyorsun,senin doğrun kimine yanlış,yanlışında doğru gibi görünebiliyor.sana burda diyecek söz bulamıyorum zaten gerekenleri sen kendi kendine yapmışsın...ben beceremedim bunu vesselam...kendini hesaba çekmek büyük bir meziyet ama gerçek anlamda bunu yapmak,öyle düşündümde ben haklıydım gibisinden değil,
Bizler burda değişik illerden,farklı kültürlerden birleşmiş bir toplumuz ama sonuçta özümüz bir,sözümüz bir...şahsıma soruyorsan bu soruları ben senden kesinlikle razıyım Allahta senden razı olsun...ben senden kesinlikle incinmedim ve kırılmadım hatta belkide ben seni üzmüş veya kırmışta olabilirim...
sen benim için gerçekten bulunması zor dostlardan birisin senin ne yüzünü gördüm nede sesini duydum ama şunu iyi biliyorum ki görmedende duymadanda seven insanlar var...buda bir örnek...sen dostumsun ve hep öyle kalacaksın...zaten senin böyle bir konu açıp bizlerle paylaşma cesaretin yeterde artar bile...Adam gibi adamsın benim için başkasının düşüncesi de beni hiçbir şekilde bağlamaz...dostum....

unforgiven
27.Nisan.2009, 13:54
Allah razı olsun abim çok ama çok teşekkür ederim... Biz karşımızdakine dost dedik yüzünü görmesek de çünkü o Allah rızasını gözetti bize dost dedi. Allah'ın rızası için birbirimizi seviyor ve sayıyoruz... Tekrar tekrar teşekkür ederim abim...

Saygılarımla...

osmanyaprak
27.Nisan.2009, 13:55
Sevgili İsmail kardeşim zaman zaman hepimizin düştüğü bir durumdur vicdan muhasebesi. Sen gönlünü rahat tut. Ben şimdiye kadar senin bir yanlışını, beni veya bir başkasını kıracak kötü bir davranışını görmedim. Her zaman saygılı ve yardımseverdin.Senin sözünün arkasına imzamı atarım kardeşim.Kal sağlıcakla Manisadan selamlar…

unforgiven
27.Nisan.2009, 13:57
Allah razı olsun abim sağolasın... Rabbim dostluğumuzu daim etsin inşallah...

Saygılarımla...

osmanyaprak
27.Nisan.2009, 13:57
Yazıyı önce Word da yazmıştım kopyala yapıştır yapınca böyle büyük punto olduhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/4.gif Kusura kalmayın..

unforgiven
27.Nisan.2009, 13:59
Olsun varsın canın sağolsun abim. Yönetici arkadaşlar düzenlerler endişe etme...

dadak_e
27.Nisan.2009, 14:13
kardeş bizim sana karşı bi kırgınlığımız yok senin bize varsa affola

unforgiven
27.Nisan.2009, 14:24
Estağfurullah abim ben senden razıyım Rabbim de bizden razı olsun inşallah...

Saygılarımla...

Tamer Kuvvet
27.Nisan.2009, 14:32
İsmail kardeşim senin gibi açık sözlü ve iyi bir dostum olduğu için bir kere daha sevindim hatalar insanlar içindir kardeşim hata olur ama sen en güzelini yapmışsın kendini muhasebeye çekmişsin doğru olan budur seni tebrik ederim kardeşim benim bu sitede gördüğüm dost gibi dostlardansın soru soruyorum tık hemen cevap yazıyorsun Allah razı olsun dostum benim senden yana bir sıkıntım yok ve olmazda kendine iyi bak dostum Allaha emanet ol.Not: Her şeyide kafana takma hayat bu çilesi,derdi hiç bitmez.

tavaci_43
27.Nisan.2009, 14:53
İsmail kardeşim sana bu yazıyı yazacak ne oldu?Merak ettim şimdi.Sen canını sıkma.Saygılar.

unforgiven
27.Nisan.2009, 15:07
Allah razı olsun kardeşim çok teşekkür ederim.Düşüncelerini benimle paylaştığın için sağolasın.

İsmail Hocam bazı ufak ayrıntılar bunları yazmama neden oldu. Hatalarımı yanlışlarımı görmek istedim sadece...

Saygılarımla...

erol kahraman
27.Nisan.2009, 16:24
ismail gardaşım olur olmaz şeylere canını sıkma ben seni avkolikte çok paylaşan ve seviyeli muhabbetin ile tanıyorum iyiki avkoliktesin harika paylaşımlarının devamını bekliyorum kafanı takma hayata salla gitsin

unforgiven
27.Nisan.2009, 20:00
Allah razı olsun abim sağolasın... İnşallah eskiden olduğu gibi aynen devam edeceğim paylaşımlara...

Saygılarımla...

imported_avkolik
27.Nisan.2009, 20:08
İsmail sanırım bunalım takılıyorsun..Gerçi seninle görüştük ve bunları yüzünede söyledim.Senin sitedeki emeklerin yadsınamaz.Güzel paylaşımların var ve halada paylaşıyorsun...Bu çok önemli.

Açtığın konu senin için bir vicdan muhasebesi..Buda senin için çok daha iyi ve iyi yoldasın kardeşim...Herşeyi zamana bırak..Zaman en güzel ilaçtır...Dediklerimi unutma ve çalışmaya devam ..Yapacağız çok şey var daha ...

Allah'a emanetsin...

unforgiven
27.Nisan.2009, 20:11
Sağolasın abi çok teşekkür ederim. Rabbim nasip ederse kendimi biraz toparlamaya başladım ve kimin gözünde neyim onu gördüm. Bu beni mutlu etti çok teşekkür ederim hepinize. Rabbim dostluğumuzu bozmasın fitne fesatçılara da fırsat vermesin inşallah... Bütün aileme ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim...

Saygılarımla...

4x4cemal
27.Nisan.2009, 21:55
İsmailciğim, ne kadar dertlenmişsin, dur bakalım yaşın kaç başın kaç, ben bile yeri geliyor ya dünkü şu yaptığım cahilceydi, çocukcaydı diyorum, nihayetinde bizlerin bile hatasız günü geçmiyor, güzel olanı ise seninde yaptığın gibi kendini muhasebeye çekip doğruyu bulmaktır, hangi duygular içerisindesin bilmiyorum ama bizler herzaman yanındayız beraber paylaşıp beraber öğreneceğiz. selamlar.

27.Nisan.2009, 22:00
İsmailciğim, ne kadar dertlenmişsin, dur bakalım yaşın kaç başın kaç, ben bile yeri geliyor ya dünkü şu yaptığım cahilceydi, çocukcaydı diyorum, nihayetinde bizlerin bile hatasız günü geçmiyor, güzel olanı ise seninde yaptığın gibi kendini muhasebeye çekip doğruyu bulmaktır, hangi duygular içerisindesin bilmiyorum ama bizler herzaman yanındayız beraber paylaşıp beraber öğreneceğiz. selamlar.

Doğru yaklaşım güzel sözler. Cemal abim doğru söyler.

Hatalar insanlar için. Ders almak da.

Önemli olan yaşadığımız süreyi boşa harcamamak ise.

Yaşanmış ne varsa yaşanacaklara zemin oluşturmalı.

Hangimiz mükemmeliz ?????

levent ustalardan
28.Nisan.2009, 07:30
İsmail kardeşim;

Yanlış yaptığını, hata yaptığını, farkında olmadan karşısındakileri kırdığını zannedip kendi kendine üzülüp yanlışları ve doğruları bulmaya çalışman güzel duygular. Sana tavsiyem yaşamın boyunca iyi veya kötü anlamda seni karamsarlığa götürecek şeyleri sevdiklerinle güvendiğin insanlarla paylaşırsan kendini ve dostlarını birbirinizden habersizce üzmemiş olursun.
Ayrıca sitede bizler tarafından sevilen takdir edilen bir kardeşimiz olduğunu unutma.

Emet/Kütahya ve sevdiklerimize selamlar.

Recep DÖNMEZ
28.Nisan.2009, 08:00
İsmail Kardeş!!!
Sana selam ve saygılarımı sunuyorum....
Vicdan muhasebesi yapmak herkes için tabiki gereklidir....
Bunu senin gibi kaçımız yapabiliyor sankı.....
İçini ferah tut,şöyle açık alanlara sakin yerlere çık dolaş....
İnan bu seni biraz rahatlatacaktır.....
Saygılar.....

unforgiven
28.Nisan.2009, 08:24
Cemal abim, Ulaş abim,Levent abim, Recep abim bu güzel düşünceleriniz için çok ama çok teşekkür ederim. Rabbim sizin gibi dostların yokluğunu göstermesin. Zamanında birilerinin akıntısına kapılıp önyargı ile üzerine gittiğim büyüklerim veya arkadaşlarım oldu sonunda pişman oldum fakat kırılan kalp tekrar onarılmıyor.Ben bu hatalara tekrar düşmemek için elimden gelen gayreti sarfetmeye çalışıyorum.Ulaş abim son cümlesiyle çok güzel bir şekilde özetlemiş durumu. Hayat hatalarla dolu ve bu yapılan bütün hatalar da TECRÜBE olarak kalıyor insanın yanında ki tekrar o hataya düşmüyor.

Hepinizi saygı ile selamlıyor ve Allah'a emanet ediyorum...

Saygılarımla...

28.Nisan.2009, 08:53
İsmailim kusura bakma geç farkettim, sen bize lazımsın, bu kadar bunalım takılmaya gerek yok sanırım!Seni tanıdığım şu kısa zaman dilimi içerisinde senin siteye katkılarının ne kadar yatsınamaz olduğunun herkes farkındadır sanırım!Değerli paylaşımlarını bizlerden esirgeme lütfen!
Senin gibi değerli meslektaşlarımla beraber bu site çok daha seviyeli paylaşımlara layık canım kardeşim!
İnsanın zaman zaman yalnız kalıp vicdan muhasebesi yapmasıda gayet normal ve olumlu bir davranış bence,sonuçta önemli olan yapılan yanlışların tekrarlanmaması ve doğruların bulunmasıysa eğer,
sağlıcakla kal kardeşim

28.Nisan.2009, 10:13
ismailim,anladığım kadarıyla ya kendine göre bir yanlış yaptın yada farkında olmadan yanlış yaptın.ama sonuçta fark edip kenkendine sorup, bizimle paylaşıyorsun.yaşın daha çok genç.ama taktir ettim seni.bu yaşta olupta kendi kendine hesap soruyorsun.ne insanlar var yaş kemale ermiş.senin yaptığını yapmıyor.yola devam ismail.

unforgiven
28.Nisan.2009, 12:27
Allah razı olsun abilerim. Çok sağolun sizlerin sayesinde kendimi ve karakterimi görebiliyorum. İnsan insanın aynasıdır misali sizlerdeki güzellikleri gördükçe kendime örnek almaya ve o doğrultuda yol almaya gayret ediyorum elimden geldiğince. Hatalarımı kusurlarımı en aza indirebiliyorsam ne mutlu bana.

Saygılarımla...

Mehmet Ardilli
28.Nisan.2009, 16:55
İsmailim hesaba çekilmek zordur, kendini kendinle yargılamak daha zordur. Ama en faydalısıdır, kararını bil yeter, kendine de başkalarına da adil olmak zor zanaattir vesselam. Sevgi ve selamlarımla.

Samed Berin
28.Nisan.2009, 17:19
Kendi kendine öz eleştirini yapmışsın yanlışları doğruları önüne koyup görmüşsün bundan sonra yolun aydınlık yanlışları tekrar etmiyeceksin doğruların üstüne gideceksin ben sınavda yanlış yaptımmı ilk işim o yanlışı görüp birdaha tekrar etmemek oluyor seni seviyorum İsmail abi yazılarını okuyor ve devamını bekliyorum küçük avcı adayından selam....

unforgiven
28.Nisan.2009, 17:28
Mehmet abim ve Samed kardeşim çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizlerden.Kendimden şüphe duydum canım abim acaba nerde yanlış yapıyorum da birileri tarafından arkamdan sözler ediliyor veya hakkımda olumlu olumsuz sözler sarfediliyor.Kendimi ölçtüm biçtim fakat bir sonuç bulamadım.Nedenine gelince nedeni de şudur ki kimsenin etlisine sütlüsüne karışmam fakat karışıyormuşum gibi bir tavır sergilenmesi şahsımı ziyadesiyle üzdü.Fakat kendilerinden o kadar emin ki bu insanlar asla ve asla kendilerine toz kondurmuyorlar.Neyse canım abim çok konuştum herhalde...

Saygılarımla...

Sebahattin AVCI
29.Nisan.2009, 09:10
iso ne bu sıkıntı kardeşim sen rahat ol relax ol hem bir hata bile olmuş ise bu sadece sende olan bir şey olarak görme burada herkez ufak tefek birkaç hatalı yazılar sözler sarfedebilir bunuda hoş görmek lazım

bak sitede herkez senden rahatsızlık yerine çok memnun olduğunu belirtiyor buda çok güzel bir durum elbet sıkılan sevmeyen olabilir kimsenin içini bilemeyiz (kavun değilki koklayasın)

seninle bir sorunu olacak olan olsa idi ilk ben olurdum heralde http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif bu asabiliğimle bazen ayarım tutmuyor biliyorsun

sen bizim nacizane güzel paylaşımları katılımları ile gönüllerimizdeki yerin ayrıdır yola devam iso varsa bi sorunu olan çıkar der falan filan diye sende rahat olursun tabi varsa?

allaha emanet ol bunlar dert edilip sıkıntıya düşülecek proplemler değil benim için senin bir an önce iyi bir iş bulman ben bunu isityorum dualarımız seninle

saygılar

unforgiven
29.Nisan.2009, 09:22
Allah razı olsun abi çok ama çok teşekkür ederim. Buradaki bütün büyüklerime akranlarıma kısacası tamamı benim ailem olan AVKOLİK ( DOSTKOLİK ) camiasına canı gönülden teşekkür ederim. Benimle problemi olan insanlar varsa burada yüzüme söylesinler birebir paylaşalım bendeki eksikleri yanlışları düzeltelim istediğim için açtım bu konuyu canım abim. Fakat baktım ki arkamdan konuşandan çok dostum abim kardeşim varmış. Bu beni çok duygulandırdı ve mutlu etti. Şükürler olsun Rabbime ki onun rızasının dışında birşey yapmamaya gayret ediyorum.Canım abim Rabbim hiçbir dostlumla aramızı bozmasın ve buna fırsat arayan fitne fesatçılara da fırsat vermesin. Senin de söylediğin gibi inşallah hayırlısı ile bir iş bulup hayata atılırım. Kendim elimden geldiğince evde birşeyler yapmaya çalışıyorum bilgisayarla ilgili ve ekmek paramı çıkarmaya gayret ediyorum. Nasip bakalım vardır bizim de bir yerlerde nasibimiz Rabbim biz ararken karşımıza çıkarır inşallah.

tavaci_43
29.Nisan.2009, 17:47
Aman ismail kardeşim bunalıma fazla girme hani allah göstermesin başına kaza bela gelir.ben seni taşıyamam maşallah pehlivan gibisin.:)

unforgiven
29.Nisan.2009, 18:12
Allah razı olsun hocam dikkat ederim kendime :D Endişe etme Eti Bor'un forklift var veya taşıyıcılar kooperatifinin vinci var onunla kaldırırsınız :D Sağolasın hocam...

Buradaki hiçbir dostumun abimin söylediğini kulak ardı etmeyeceğim ve elimden gelen gayreti göstereceğim kendimi geliştirme açısından...

Saygılarımla...

cemalreis
03.Mayıs.2009, 18:45
İSMAİLİM VİCDAN MUHASEBESİ ULVİ BİR DUYGUDUR BUDA ANCAK İÇİNDE ALLAH KORKUSU OLAN ASİL İNSANLARDA
BULUNUR ZAMAN ZAMAN HEPİMİZ YAPARIZ YALNIZ KALBİNİ FERAH TUT BU SİTE DOSTLUK SİTESİ BURADA SENİN YAPMIŞ OLDUĞUN HİZMET BELLİ KARŞILIKSIZ BİZLERE FAYDALI OLMAYA ÇALIŞIYORSUN ALLAH RAZI OLSUN KENDİNİ FAZLA DİNLEME HAYAT HERŞEYE RAĞMEN YAŞAMAYA DEĞER GÜZEL KARDEŞİM. ALLAHA EMANET OLUNUZ.

unforgiven
03.Mayıs.2009, 19:50
İSMAİLİM VİCDAN MUHASEBESİ ULVİ BİR DUYGUDUR BUDA ANCAK İÇİNDE ALLAH KORKUSU OLAN ASİL İNSANLARDA BULUNUR ZAMAN ZAMAN HEPİMİZ YAPARIZ YALNIZ KALBİNİ FERAH TUT BU SİTE DOSTLUK SİTESİ BURADA SENİN YAPMIŞ OLDUĞUN HİZMET BELLİ KARŞILIKSIZ BİZLERE FAYDALI OLMAYA ÇALIŞIYORSUN ALLAH RAZI OLSUN KENDİNİ FAZLA DİNLEME HAYAT HERŞEYE RAĞMEN YAŞAMAYA DEĞER GÜZEL KARDEŞİM. ALLAHA EMANET OLUNUZ.

Allah razı olsun canım abim... Söyleyecek hiçbirşey kalmamış sen zaten gerekeni yazmışsın çok teşekkür ederim. Rabbim senden razı olsun... Elimden geldiğince birşeyler yapmaya ve en güzel olan neyse onu sizlerle paylaşmaya çalışıyorum... Rabbim dostluğumuzu daim etsin inşallah...

Saygılarımla...

03.Mayıs.2009, 22:08
Kendini hesaba çekmek büyük bir meziyet ama gerçek anlamda bunu yapmak,öyle düşündümde ben haklıydım gibisinden değil,
Bizler burda değişik illerden,farklı kültürlerden birleşmiş bir toplumuz ama sonuçta özümüz bir,sözümüz bir...şahsıma soruyorsan bu soruları ben senden kesinlikle razıyım Allahta senden razı olsun...ben senden kesinlikle incinmedim ve kırılmadım hatta belkide ben seni üzmüş veya kırmışta olabilirim...
sen benim için gerçekten bulunması zor dostlardan birisin senin ne yüzünü gördüm nede sesini duydum ama şunu iyi biliyorum ki görmedende duymadanda seven insanlar var...buda bir örnek...sen dostumsun ve hep öyle kalacaksın...zaten senin böyle bir konu açıp bizlerle paylaşma cesaretin yeterde artar bile...Adam gibi adamsın benim için VESSELAM....

unforgiven
04.Mayıs.2009, 07:34
Mustafa abi Allah razı olsun şimdi ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Hakikaten ben sizlerin verdiği değeri hakediyor ve karşılığın da da dostluğumuzun pekişmesinde katkı sağlayabiliyorsam ne mutlu bana.

Rabbim bu konuyu açtığım için cevap veren bütün dostlarımızdan razı olsun.Benimle düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla...