PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AVCILAR KULUBÜ DERNEKLERİ NE İŞ YAPAR?????

Recep DÖNMEZ
29.Nisan.2009, 11:16
Değerli Arkadaşlar ülkemizin her ilinde,her ilçesin ve her beldesinde mutlaka ve mutlaka bir Avcılar Kulubü
Derneği,Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği,Avcılar ve Amatör Balıkçılar Kulubü Derneği vb. gibi birçok isimde
av-avcılık,balıkçılık ile ilgili bir sürü dernekler vardır,son zamanlarda bunların isimlerinin sonuna birde Ekolojik
Dengeyi Koruma Derneği gibi ibareler eklenmeye başlandı.
Bir çoğu yıllar önce kurulmuş olan bu derneklerin hepsinin tüzüklerini açalım bakalım tüzüklerinde bölgedeki avcılığı geliştirme,av hayvanlarını koruma,av hayvanlarını koruma,bölge avlaklarında av hayvanlarının sayısının arttırılması için çalışmalar yapma,yasak avlanmaların önüne geçme,bu konu ile ilgili kuruluşlarla işbirliği içerisinde denetlemeler yapma, Üyeleri arasında beşeri Münasebetlerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için yemekli toplantılar, konser, spor, gezi, ve eğlenceli etkinlikler yapmak,av ve avcılığın geliştirilmesi için çeşitli organizasyonlar,etkinlikler yapmak vb..birçok madde vardır tüzüklerinde ...
Ama gelin görün ki maalesef ülkemizdeki birçok avcı dernekleri isimlerine yakışır,tüzüklerinde yazılı maddelerle ilgili hiç ama hiçbir faaliyet göstermezler.Dernekler Kanunundan faydalanarak bu derneklere lokal açıp buraları adeta bir kahvehaneye,meyhaneye çevirirler.Bu dernek lokallerininin hemen hemen hepsinin işletmeciliğini avcılıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan kişiler işletir,bugün rastgele bir avcı derneğine,lokaline gidin avcılıkla ilgili bir şey sorun inanın cevap alamazsınız,belki lokalde oturan bu işleri bilen arkadaşlar,ağabeyler yardımcı olabilir,ama yetkili olarak kimseyi zaten bulamazsınız.Lokali işletene sorsan ”Ben bilmem,akşama Başkan gelir ona sorarsınız “ der çıkar işin içinden..
Bu işi hakkıyla yapan,ismine ve tüzüğüne uygun faaliyetlerde bulunan,çeşitli organizasyonlar yapan,etkinlikler düzenleyen çok temiz,çok güzel Derneklerimiz de yok değil.Bu derneklerimize bu faaliyetlerinden dolayı çok teşekkür ederiz,şöyle bir inceleme yapsak bu dernekler her yıl mutlaka birkaç etkinlik ,faaliyet yapar,ama hep aynı dernekler bunlar….Onlara yeniden teşekkür edelim hep birlikte…..Ama Türkiye avcılığının yükünü sadece bu birkaç dernek çekmemeli,herkes ismine yakışır,tüzüğüne uygun bir şeyler yapmalı,taşın altına birazda kendi elini koymalı…
Özellikle bu mevsimlerde yani avın kapalı olduğu şu günlerde ülkemizin dört bir yanında her hafta sonu beş-on organizasyon olmalı,yapanlardan Allah razı olsun ama yakın bölgelerde olsa herkes katılabilse…
Öyle Dernek isminde Av-Avcılık-Amatör Balıkçılık-Ekolojik Dengeyi Koruma falan yazıp tabelayı asmakla,dernek içine lokaline birkaç av dergisi,duvarlara birkaç kuş tahniti koymakla olmuyor bu işler..
Ben yaşadığım şehirdeki bir avcı derneğinin,üyesi olduğum bir avcı derneğinin av ve avcılıkla,balıkçılıkla,Ekolojik Denge ile ilgili gözle görülebilir bir şeyler yapmasını,en azından yılda bir kez çevre bölgelerdeki avcı arkadaşlarında katılımı ile bir etkinlik bir organisazyon yapmasını isterim…
Herkese Saygılar…

çetin ekren
29.Nisan.2009, 11:50
Recep gardaşım iyi,hoş güzel yazmışsında bu dediklerini o dernekler neyle hangi parayla yapacaklar...bugün derneklerimiz zaten kendini zorla aykta tutuyor...bir av gününde bir kişinin harcadığı bedel ortalama en azından 50 lira,ben kendi kulübüm için konuşayım yıllık üye aidatı ise 40 lira bakın aylık değil yıllık ve 2006-2007-2008 aidatlarını ödemeyen ve her akşamda kulüpte bulunan insanlar var...ve kulübe iştiraksa her gün aynı insanlar ya 3 masa yada 4 masa şimdi akıla gelebilir yılda 40 lirayı ödemeyen adamın kulüpte ne işi var,tamam onların üyeliğinide fes ettiğimizi düşünelim peki bu sefer kulüp kime açılacak veen azından çay-kahve-elkt-su ihtiyaçları nasıl karşılanacak....
zengin üyelerde var yok değil ama eline teberruh makbuzunu alıp gittiğinde kardeşim bir seferde gidin başkasından isteyin herzaman benmi verecem diyor vede haklıda...
bir kulübün ayakta durması ve çeşitli aktivitelerde bulunabilmesi için para lazım bunda da üyelerin fedekarlığı bir yere kadar,devlet nasılki diğer spor kulüplerine pay veriyorsa,mademki avcılık ve atıcılıkta bir sporsa bu kulüplerede par ayırmalı en azından il bazındaki büyük kulüpler ama nerde...
onu bırak çoğu ilimizde avcı derneklerinin bir binası dahi yok orda burda kiralık yerlerde direnmeye çalışıyorlar...hiçbir geliri yok...burda yine mehmet abinin özel avlaklar konusu gündeme gelicek sanırım...her kulübün kendi ilinde bir özel avgahı olsa
parayla ilgili sorunuda olmuyacak sanırım ama bunun temelini atmak içinde yine para lazım para içinde devletin desteği lazım,
destek veren varda araştırıp uygulamaya sokacak ve o adama destek verecek gönüllü avcılar lazım ki şöyle bir akşam kulüpte etrafına bakta bu işi birlikte yapacak kaç kişi görürsün...sonuna kadar yanında olacak kaç avcı vardır...bu dediğimi ben çoktan yapıyorum da daha 4 ü bulamadım ben...
kulüplerin kahvehaneye dönme konusuna gelince abicim ne yapsın adamlar oyunda olmasa kimsenin geleceği yok,en azından oyundan kalan paralarla çay ocağını çalıştıran adamın yevmiyesi çıkıyor...yoksa adam bırakıp kaçıyor...çoğu akşam ben
kulüpte ocakcılık yapmışımdır taki ocağa bakacak biri bulunana kadar...anlıyacağın gardaş kulüplerin durumu bunlara ne yazık ki elverişli değil...zengin kulüpler istisna tabi...

Recep DÖNMEZ
29.Nisan.2009, 12:39
Çetin Kardeş!!! öncelikle yorumların için teşekkür ederim.
Yazdığın konulara,yaşanan sorunlara bende en az senin kadar katılıyorum.
Evet devlet bu işlere el atmalı,destek olmalı,maddi yardım yapmalı...
İsim vermek istemiyorum ama ben öyle avcı dernek lokalleri biliyorum
adeta meyhaneden,kumarhaneden farkı yok....
İnsanların buralarda oyun oynamasına vakit geçirmesine tabiki bir diyeceğimiz yok...
Bende İki-üç yıl öncesine kadar eski görev yerimde her akşam avılar kulubüne giderdim.
Şimdi bulunduğum şehirde gidemiyorum ama imkanım olsa yine gider orada oyun oynar vakit geçiririm.
Ben yine öyle avcı dernek lokalleri biliyorumki bulunduğu şehrin en güzel,en temiz mekanları oralar...
İnsanlar böyle olunca buraları tercih ediyor doğal olarak.....
Sonra biz çok şey istemiyoruz onlardan;
Hiç olmazsa her yaz ufak bir trap,tek kurşun organisozyonu yapsınlar,inan çok bir
masraflarıda olmaz,birçok sponsorda bulurlar....
Ama önce niyet olmalı,sonrada çaba değilmi.....
Senin,benim ve bizim gibi birkaç arkadaşın çabaları ile ayakta duran avcı dernekleri çok ülkemizde,
dediğin gibi çoğunun kendilerine ait bir mekanı bile yok,kiralık olarak kullanıyorlar.
Onlara diyeceğimiz yok zaten,inanıyoruzki imkanları olsa onlar zengin derneklerden
çok daha iyi işler yaparlar,buna güveniyoruz.
İmkanı olupta yapmayanlara sözümüz....
Amacı avcılık olmayanlara sözümüz....
Dernekler kanunundan yararlanıp lokal açanlara sözümüz....
Bir ilçede iki adet avcı derneği varken üçüncüsünü açanlara sözümüz....
Av ve Avcılık için kılını bile kıpırdatmayanlara sözümüz....
Saygılar.....

fevzi dursun
29.Nisan.2009, 12:44
birlik olamıyoruz. bir kulübe bakıyosunuz 700 kişi üye ama aktif avcı sayısı 20 lerde 30 larda kalıyor. yetişemiyoruz recep abicim. hayat öyle bi hal aldıkı avcılık yapan bir kişi şöyle bir hesap ederseniz bizler biliyoruz ki masrafları ağır. 500 ytl asgari ücretin olduğu bir ülkede avcılık yapabilmemiz bile bir mucize. bırakalım klüp aidatını ödemeyi burada hayat şartlarından dolayı vizesini yaptıramayan pulunu alamayan avcı dostlarımızda bulunmakta. bu gibi durumlarda da kendisini ister istemez klüplerden dışlıyolar. klüplerin bu duruma düşmesinde hiç bir avcı arkadaşımız sorumlu olmadığını düşünüyorum. aksi taktirde tuzumuz kuru olsa hangi bir avcı dostumuz klübün düzenlemiş olduğu bu tür faaliyetlerde bulunmak istemez.

gelelim meyhane muhabbetine aslanların bulunmadığı yerde çakallar cirit atar.

Recep DÖNMEZ
29.Nisan.2009, 12:55
Fevzi Abicim....güzel,anlamlı ve okkalı yorumların için teşekkürler...
Zaten hepimiz bu hususlarda aynı düşünüyoruz....
"Aslanların bulunmadığı yerlerde çakallar cirit atar"
Bu çakallar varya onlar Arslanları görünce ya yalakalık yapar,yada
Kuyruğunu kıstırıp.....
Saygılar Abicim......

Mehmet Ardilli
29.Nisan.2009, 13:48
Sevgili dostlarım, bir elime gerçekleri diğer elime idealleri alıyorum, inanın her ikisi de birbirinden ağır geliyor. O yüzden yılmadan, usanmadan,her fırsatta insanlara idealleri anlatıyorum, ama gerçekler bir türlü peşimizi bırakmıyor. Ne zaman gerçekler canımızı yaksa ideallere sarılıyoruz, oysa gerçekler hep vardı ve var olucaklar. Yani testiyi kırdıktan sonra ne kıymeti var. Önce birey olmak, sonra aile, sonra toplum olmak gerekiyor. Bizler topluluk oldukça, toplum olamadıkça, her konuda ki birlikteliklerimiz sekteye uğrayacaktır. Peki peşini bırakıp bana ne mi diyelim. Hayır doğru ve güzel ne varsa desteklemeye gücümüzün yettiği kadar desteklemeye devam edeceğiz. Saygılarımla dostkolikler.

çetin ekren
29.Nisan.2009, 15:42
Gönül istiyorki kulüp,dernek herneyse adı....3-4 katlı bir bina olsun önünde kocaman bir bahçesi,bahçenin içerisinde enaz 20 köpek kulübesi,havuzu,havuzun içinde balıklar,çeşit çeşit hayvanları besleyip bakabileceğin barınakları olsun ama işte onlar bir tarafa üyelerin kendi kafalarını sokacak bizim diyebilecek bir yeri bile yok..sizinde dediğiniz gibi kendi çabalarıyla ancak bu kadar olabiliyor...
bir misafirin gelse başka ilden kulübe götürmeye çekiniyorsun insanlarından dolayı değil şimdi düşünüyorsun bu misafirinin erzurum avcılar ve atıcılar kulübü nasıl bir yer olarak hayal ediyor.hani derler ya ''aslan yattığı yerden belli olur''ya bu misafirin acaba düşünebilirmi ya bunların kulübü neki bunların avcılığa bakışıda ne olsun...oysa bilebilirmiki belediye bizi kandırarak yıllar önce dedeminde inşaatında bulunduğu yerden çıkartıp orayı yıkıp yeşilalan yaptığını ve sonra her kapısını çaldığımızda belediyenin kapıları yüzümüze kapadıklarını isteyimiz sadece boş bir arsa binayı yine biz yapalım ama öyle bir yer bizlere yok...
sonra talepte bulunanlar kim ki avcılar...ya gidin işinize benim neme lazım avcı der gibi...
oysa öyle bir talepte bir hayvan sever veya doğa fotoğrafçısı dernekleri mürecaat etse hemde kahve söyleyip yer beğendirirler...doğru ya onlar bizden daha çok tanıyor ve daha çok koruyor ya doğayı...doğa namına ne yapmış biri rant peşinde diğeri çektiği fotoğrafları satıp para kazanmak peşinde...
oysa bir tane avcı çıkıp desinki bana ben avcılıktan para kazanıyorum....rant sağlıyorum...bugüne kadar götürüsünden başka ne getirisi olmuş maddi olarak...ama biz bilinmesede tekrar söylüyorum EN İYİ DOĞACIDAN DAHA ÇOK DOĞACI VE HAYVANSEVERİZ!!!! onlar masalarının başından hayvansever,doğaseverler ancak...ama avcı doğaylada hayvanlada iç içedir..
malesef türkiyemizde avcıya bakış açısı herkes tarafından biliniyor...önce biz bu kalıbı kırmamız ve avcının gerçekte bir katil değil asıl doğanın varolması için mücadeleden kaçmıyan kişiler olduğunu göstermemiz lazım....
çünkü avcı doğa ve hayvan var olduğu müddetçe avcıdır....doğa ölürse ancak avcıda ölür....insanlığın var olduğu günden beri avcı vardı ama o zamanlar ne hayseverler derneği nede doğa fotoğrafçıları vardı...insanlığın varolduğu o günlerden bugünlere
demekki doğayı avcı bitirmemiş aksine korumuş ama ne yazık ki işte adı AVCI olduğu için böyle tanınıyor...yoksa avcı değilde
bu isim yerine entel bir isim olsaydı bugün bizimde yüzümüze kapılar kapanmaz bizde gittiğimiz heryerde buyur edilirdik....
ama şuna inanıyorum buna rağmen bunu birgün başaracağız....bu adam avcı denildiğinde karşıdaki insan önünü ilikleyecek
belki çok uzak ama bu sonunda olacak çünkü avcılık öyle kitap okumayla,yazmayla,çizmeyle kazanılacak birşey değil...bunu herkes anlayacak birgün....saygılarımla....

29.Nisan.2009, 19:09
allah razı olsun bizin dernek başkanı çok çalışıyor dolandırmadığı adam kalmadı avcı kalmadı çevremizde sertifika diyor 450 tl avcılık belgesi 300 tl saılık raporuda alıyor ama nasıl ben bilmem 300 tl yani bu parayı yeni bu işe gönül vermiş avcı adaylarından alıyor seçim oluyor ne kadar sokakta adam var derneğe nasıl üye yapıyorsa yapıyo gerçek avcılar mağdur dernek olmuş kumarhane lütfen yardım en azından yol gösterin istanbul büyükçekmece atıcılar ve kumarcılar derneği

kapadokyali_1981
29.Nisan.2009, 20:51
Valla benim bağlı olduğum klüp bi işe yaramıyo. Bu söylemekten utanç duyuyorum ama malisef gerçekler böyle. Yapacakda bişey yok!!!!!

29.Nisan.2009, 20:53
yapma abi çok ağrıma gidiyor valla bu nasıl düzen

fevzi dursun
29.Nisan.2009, 21:05
necati kardeşim aynı dert bizim kulüplerde de var. adam bir hafta önceden avcı olmayanları üye yapıyor. kulüp başkanlığı seçimlerinde avcı olmayanların oylarını topluyor ondan sonra kulüplerden etkinlik bekle. şimdi hakkını yememek lazım etkinlik yapıyolar kumar ve meyhane etkinlikleri gibi. yapacak bi şey yok oy çoğunluluğuyla kendisini başkan seçtirmiştir bu tür kişiler.

29.Nisan.2009, 21:10
abi yabandaki abilere ulaşsam acaba bi yardımı olurmu bu duruma bi yol gösterirmi abi 60 kişi mağduruz ayn semte dernek kurulurmu?

fevzi dursun
29.Nisan.2009, 21:14
kardeşim yaban tv ne yapabilir hiç bi şey. anca siz birleşip kulüpleri ayırabilirsiniz. kendinize ait ayrı bi kulüp oluşturabilirsiniz. bu da biraz masraflı olabilir. çünkü belediyenin size yardım edeceğini zannetmiyorum. anca kendinize ait kiralık bir yer tutabilirsiniz. o da biraz ağır gelebilir. istersen sen aşağıdaki vereceğim linke bi göz at bakalım belki faydası olur. uzun ama açık bir şekilde anlatımı var

http://www.alomaliye.com/5253_sayili_kanun_dernekler_kanunu.htm

29.Nisan.2009, 21:18
ilginiz için teşekkür ederim sağolun

çetin ekren
30.Nisan.2009, 07:01
Necati gardaş şimdi derneklerde birde denetleme kurulu vardır ve bu kurul 3 kişiden oluşur bu tür şikayetlerde o kurulun yönetim defterlerini(gelir-gider)kontrol etme yetkisine sahiptir....eğer onlar böyle birşeyin farkında olupta denetlemeyi yapmıyorlarsa bunun çok büyük cezaları vardır...hele hele yeni kayıt üyelerdenbu şekilde haksız yolla para alınıyorsa vallahi
adamı narkozsuz apandis ameliyatı yaparlar...nerde öyle kanun ya...biz ne yalvarmalarla adamları üye ediyoruz neymiş 40 lira için...hem bu parayı al hemde faaliyet gösterme...bizim kulübün böyle geliri olsa....vay vay vay....

levent ustalardan
30.Nisan.2009, 08:47
Kulüp ve dernekler maliye ve emniyetle pek problem yaşamıyor sorumluluk olarak birçok avantajları var. Yaşam seviyesi yüksek yerleşim bölgelerinde dernek veya kulüp yetkilileri isterlerse büyük miktarda maddi kazanç sağlayabiliyor. Avcılara belge düzenlemek veya aracılık yapmak büyük bir maddi avantaj. İstanbulda işin kolayını bulmuşlar köy veya yöre ismiyle (Mesela : Deliorman, Yağlıdere, Turpçular Takanlı, Şahna vs.) binlerce kültür ve dayanışma derneği kurmuşlar gerekli şartları yerine getirmişler tabi. Sonra içki, kumar, ticaret, din simsarlığı olarak faaliyete devam. Fakir bir semtte veya anadolunun yoksul bölgelerinde bu işler fazlaca yapılmaz getirisi olmadığı veya az olduğu için. Avcı sayısının azaltılmasına yönelik çalışmalar uygulandıkça bu konuları daha çok yazacağız. Çetin İstanbuldaki kulüp veya dernekler sizin oranın tersi.

Saygılar/Sevgiler.

erol kahraman
30.Nisan.2009, 08:48
av kulüpleri zorlu trap sket müsabakası organize eder :)

çetin ekren
30.Nisan.2009, 09:15
yani levent abi anladığım kadarıyla burdadamı rant var demek istiyorsun,parayı götürenler yönetimdeki herkes tarafındanmı paylaşılıyor....
vallahi öyle birşey varsa daha biz ne koymuş ne arıyoruz anlamadım....en küçük avcı topluluğu olan yöre kulüplerinde bile böyle dalavereler dönüyorsa....işimiz bitik resmen...
burda bir başkanlık seçimi olacak olsa kimse yanaşmıyor bırakın başkanlığı yönetime bile girmek istemiyorlar niye para yok gelir yok ister istemez yönetimde kim varsa cebinden para çıkmak zorunda...bizim buralarda bir söz vardır ''eşeğe binmek bir ayıpsa inmek iki ayıp''diye yani yönetime gelipte bir sonraki seçimde siz 2 yıl içinde ne yaptınız diye sorulunca en azından
tutar bir tarafları olmak zorunda örneğin kışlık yakacak odun ve kömür ihtiyacı ne bileyim boyası cartı curtu....
bunlar genelde yıllardır yönetimde bulunanların cebinden karşılanır...yani demek ki batıdaki kulüplerin geliri bizde olsa ya 3-4 katlı kulübümüz olur yada yönetime gelip çalıp-çırpmak için yarışlar başlar...biz ne olduk böyle nereye gidiyoruz anlamış değilim...şimdi ben bazı şeylere kızıp aksi cevap verdiğimde bana karşı olanları daha iyi anlamaya başladım...her ne kadar geç kalsamda....

levent ustalardan
30.Nisan.2009, 09:33
Çetin inan gerçek bunları ben yaşadım gördüm hala devam ediyor malesef. Bu durum senin orada olsa kapıda kulübe ait helikopter olurdu http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/21.gif. Muhtar seçimi bile milletvekili seçiminden daha gösterişli buralarda. Sen kulübü ayakta tutmaya çalış bu bahsettiklerim bizden uzak olsunlar......

Saygılar/Sevgiler.

30.Nisan.2009, 12:37
abilerim öyle bi düzen varki anlatmakla bitmez pazar günü derneğin başkan seçimi vardı 250 civarında üye oy kullanmaya geldi b.çekmecenin nüfusu 300.000 civarında benim şahsen tanıdığım 200 kadar avcı arkadaşım var üye sayısı 450 oy kullanan sayısı 201 kişi gerçek avcı bizat tanıyorum kullananları 70 i geçmez diğerleri bizim buranın serserileri toplama valla seçimde yan bile baktırmıyorlar 200 kişiyide kafasına göre çıkarmış zaten millete tarihide yanlış vermiş ayın 29 diye neyse bizim derneğimizin yeri çok iyi belediyemiz sağolsun çok destekledi binamızı yaptı parkını çay ocağını filan 50000tl lik tesis var avcılıkla hiç ilgisi olmayan adamlar faydalanıyor avcıya çay 750 orda oyun oynuyanlara bedava böyle bi adaleti var 1000 den fazla avcı vardı dernekte kimse kalmadı.yaptıkları saymakla bitmez çözüm arıyorum denetleme kurulu eğer derneğe bağlıysa oda bişeye yaramaz bu arada bir tanede faliyeti yok trap filan 3 dönümde arazisi var derneğin yanlış anlamayın:)

çetin ekren
30.Nisan.2009, 12:50
Necati gardaşım sen birde dernekler masasına bu şikayetini yazılı bütün bu yazdıklarını belirten yazılı bir dilekçeyle yap...eğer zaten denetleme kuruluda bu kulübün bu illegal faaliyetlerini görmezden gelipte görevini yerine getirmiyorsa onlarda suçludur
demekki para aynı yere giriyor...
zaten normalde yılda enaz 2 kez denetleme kurulunun denetimini yapması lazım...tabi onlarda görülmüyorsa...
ondanda bir sonuç çıkmazsa savcılığa dilekçe verirsin...
yani illaki dur diyecek bir yer vardır gardaşım....tabi uğraşıp hakkınızı arasanız....Allah kolaylık versin...

ALPEREN
30.Nisan.2009, 16:26
ÜYE KULÜBÜNE SAHİP ÇIKMAZSA HER ŞEYİ YAPAR.

SEN SAHİP ÇIK, AİDATINI ÖDE, KONGRESİNE KATIL, SEÇ, GEREKİRSE SEÇİL. ELİN CEBİNDE UZAKTAN BAKMAKLA OLMUYOR BU İŞLER.

BEN BURAYA, AVCILAR KULÜBÜ DERNEKLERİ NE İŞ YAPAR SORUSUNA,

AFYON - ŞUHUT AVCILAR KULÜBÜ DERNEĞİNİN NELER YAPTIĞINI, YAPABİLDİĞİNİ YAZMIŞTIM. YAKLAŞIK 40 DAKİKA SÜRDÜ. YAZDIKLARIM. O ARA ELEKTRİKLER KESİLDİ. YAZDIKLARIM GİTTİ.

AMA YİNE YAZACAĞIM YAKINDA. BİR AVCILAR KULÜBÜ NELER YAPARMIŞ GÖRÜN. YETERKİ ÜYELER, AVCILAR SAHİP ÇIKSIN.

SADECE ARABA BİRLİKTELİĞİ VE AVLAK-MERA BİRLİKTELİĞİ OLURSA, KULÜPLER YA HİÇ BİR ŞEY YAPMAZ, YADA ÖYLE ŞEYLER YAPARKİ HEM AVCILIĞINIZDAN, HEM KULÜBÜNÜZDEN, HEM KENDİNİZDEN HEM DE ÇOCUKLARINIZDAN VE TOPLUMDAN UTANIRSINIZ.

BİR KULÜPTE, KUMAR OYNATILIYORSA, BİR KULÜPTE KARI OYNATILIYORSA, BİR KULÜPTE ADAM OYNATILIYORSA, BİR KULÜPTE ALKOL İÇİLİYORSA, BİR KULÜPTE HAKSIZ KAZANÇ SAĞLANIYORSA, BİR KULÜPTE ÜÇKAĞITÇILIK YAPILIYORSA, BİR KULÜPTE AVCILARA SAHİP ÇIKILMIYORSA, BİR KULÜPTE TOPLUMSAL MESELELERE SAHİP ÇIKILMIYORSA,

VE ORAYA KAYITLI ÜYELER BUNA GÖZ YUMUYORSA, MÜDAHALE ETMİYORSA, ORGANİZE OLUP, ÇALIŞIP YÖNETİMİNE ADAY OLMUYORSA, MEDENİ CESARET GÖSTERİP ADAY OLMUYORSA, SORUMLULUKTAN KAÇIYORSA O AVCI BAŞI EĞİK YÜRÜMEYİ, TOPLUMA VE ÇOCUKLARINA KARŞI MAHCUP OLMAYI HAKEDİYORDUR.

ÇÜNKÜ AVCI ASİLDİR, DELİKANLIDIR, CESURDUR, TEMİZDİR.

BAKIN ATASÖZÜDÜR, '' AKAN SU PİSLİK TUTMAZ. '' AVCILAR DURMAZ AKAR.

DURAN AVCILAR, DURMAYIN AKIN...

İNŞAALLAH FIRSAT OLUR DA BİZLER NELER YAPIYORUZ YAZARIM. HİÇ DEĞİLSE ÖRNEK OLUR.

SELAMLAR, SAYGILAR...

Mustafa ÇİL
30.Nisan.2009, 16:43
klübü çalıştıranda üyeler olmalıdır bence
sevgili başkan açıklama getirmiş dostlar
üyeler gercekden bir klüb olmak isdiyorsa ,ÖNCE,, ÜYE OLMAK NE DEMEK? ONU GERÇEKDEN ANLAMALIDIRLAR

HER AY AİDAT VEREREK ÜYELİK YETERLİ GELMEZ VE GELMEMELİDİR
BİR YÖNETİMİ ÇALIŞTIRAN ORGANLARIDIR,YANİ ÜYELERİDİR

HERSENE BİR DÜNYA İNSANA AVCILIK BELGESİ VERİLMEKDE

VATANDAŞ SADECE SERTİFİKA ALMAK İÇİN ÜYE OLMAKDA VE BİR DAHA KLÜBE UĞRAMAMAKDA

BEN BIRAKTIM BAŞKANLIĞI GENÇLERE , ALLAH KOLAYLIK VERSİN TÜM CAMİANIN BAŞKANLARINA VE YÖNETİMLERİNE

Mehmet Ardilli
30.Nisan.2009, 17:48
Bu konu gayet iyi gidiyor, bence buraya yazılanlar dan çok fazla alınması gereken dersler var. Konuları tüm çıplaklığıyla ortaya koyma gayretin de ki arkadaşlarımı kutluyorum. Bu işlere yüreklerini koyan yönetici arkadaşlarımın da taşın altın da ellerinin yanlız kalmamasını diliyorum. Paylaşımlara tüm dürüstlüğümüzle devam, dostlarım doğru ve güzel olan her konuya destek ve menfaatler uğruna alet olmaya asla diyorum. Saygı ve hürmetlerimle.

Halil KÜÇÜK
01.Mayıs.2009, 05:48
hergün tavla ve okey ,laf lakırdı
8-10 eski avcı ,avcılıktan emekli olmuş ,insanlar
Kulüpler avcıları SADECE kulübe gelir kapısı olarak görmekteler
yıldan yıla aidat toplama ve avlanma pul satışından gelecek para önemli onlar için
domuz ve diğer av organizasyonarı , sosyal aktiveler yapmamaktalar.
Kulübün geliri ,nakit parası ve gayrimenkulerini hatırı sayılır oranlarda
bunca imkanlara rağmen malesef atıcılar ve avcılar için yapılan bir şey yok

ALPEREN
01.Mayıs.2009, 15:56
MERHABA ARKADAŞLAR,

SİZLERE BİZİM ŞUHUT AVCILAR KULÜBÜ DERNEĞİMİZ NELER YAPAR KISACA ANLATAYIM.

İLK HEDEFİ, ÜYELERİNİN VE AVCILARIN YARDIMLAŞMA, PAYLAŞMA, SORUMLULUK, DÜRÜSTLÜK, CESARET, VİCDANI MUHASEBE YAPABİLME, MİLLİ BİLİNÇLERİNİN UYARILMASI, KENDİSİ KADAR BAŞKASI İÇİNDE YAŞAMASI GEREKTİĞİ, TOPLUMDA AKTİF VE SOSYAL BİR SORUMLULUK ALMASIYLA İLGİLİ DUYGULARINI ÖN PLANA ÇIKARIR, BİLGİLENDİRİR, BİLİNÇLENDİRİR.

YUKARDA SAYILANLAR YAPILIP OLGUNLAŞTIRILDIKTAN SONRA AŞAĞIDAKİ FAALİYETLER, İŞBİRLİĞİ VE SORUMLULUKLA ZEVK ALARAK YERİNE GETİRİLİR.

1-) ŞUHUT AVCILAR KULÜBÜ KASASINDA BEŞ KURUŞ YOKKEN, BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE 12 YIL ÖNCE KULÜBÜN HİZMET BİNASINI MÜLKİYET OLARAK ALIR TAPUSUNU KULÜP ADINA TESÇİL ETTİRİR. VE ŞUHUT' TA TAPULU MAL SAHİBİ OLAN İLK SİVİL TOPLUM ÖRĞÜTÜ OLMA ÜNVANINI KAZANIR.

2-) AVCILARIN VE ÜYELERİNİN TOPLU OLARAK EKİP ÇALIŞMASI DAHİLİNDE SÜREKLİ GURUP AVI YAPMASINI SAĞLAR, AV ORGANİZELERİNİ YAPAR, ARAÇ TEDARİKİNDEN, AVIN BAŞLANGICINDAN BİTİMİNE KADARKİ TÜM YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRİR. GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE, YAZILI OLAN VE OLMAYAN KURALLAR DAHİLİNDE, DİSİPLİN İÇERSİNDE VEDE ZEVKLE YAPILMASINI SAĞLAR.

3-) İLÇEDE DÜZENLENEN AVCI EĞİTİM KURSLARINDA AKTİF GÖREV ALARAK, HALK EĞİTİM MÜD. VE ÇEVRE ORMAN MÜD. İLE KORDİNELİ ÇALIŞIR. KURSİYER AVCILARA VE KURS VEREN EĞİTİCİLERE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİR. TENEFFÜSLERDE ÇAYLARINI BİLE DEMLER İKRAM EDER.

4-) İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ İLE İRİTBATA GEÇEREK DOĞAYA KEKLİK SALINMASINI, SALIM YAPILAN ALANLARIN KORUNMASINI VE TAKİBİNİ YAPAR.

5-) ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI BÜNYESİNDE GEREKLİ GİRİŞİMLERİ YAPARAK İLÇEMİZ ŞUHUT' A YILLIK 100.000 KAPASİTELİ TÜRKİYE' NİN EN BÜYÜK KEKLİK VE SÜLÜN ÜRETME ÇİFTLİĞİNİN KURULMASINI SAĞLAR. BU ÇİFTLİĞİN İNŞAATI HEMENDE BİTMEK ÜZERE OLUP, KULUÇKA VE DİĞER MAKİNA ALIM AŞAMASINA GEÇİLMİŞTİR. İNŞAALLAH MAYIS-HAZİRAN AYLARINDA DA AÇILIŞI YAPILACAK.

6-) SATIN ALINAN DERNEK HİZMET BİNASINA ÖZELLİKLE TÜM ÜYELERİN ONAYIYLA, LOKAL RUHSATI ALMAZ. BURADA HİÇ BİR ÇEŞİT OYUN, KUMAR VS. OYNATMAZ. ( TAVLA DA DAHİL ) ALKOLLÜ İÇKİ İÇİLMESİNE, ALKOLLÜ OLARAK HİZMET BİNASINA GELİNMESİNE KESİNLİKLE MÜSAADE ETMEZ. BURADA TÜM ÜYELERİNİN SEVEREK KABULÜYLE ( İÇEN-İÇMEYEN) SİGARA İÇİRTMEZ.

7-) HİZMET BİNASINDA AVCILAR VE ÜYELERİN HER TÜRLÜ KONUDA İSTİFADE EDEBİLECEĞİ BİR KÜTÜPHANE OLUŞTURUR. KİTAPLARINI SÜREKLİ GÜNCELLER. YÜKSEK TİRAJLI GÜNLÜK BİR GAZETEALIR

8-) KULÜBÜN NE ÇAYCISI VARDIR, NEDE BİR ÇALIŞANI. TÜM TEMİZLİK ÇAY DEMLEME, İKRAM VE BULAŞIKLARINI YIKAMA GÖREVİ BAŞKAN DAHİL MÜDAVİM ÜYELER TARAFINDAN NÖBETLEŞE YAPILIR.

9-) FAR AVI YAPANLARLA BÜYÜK MÜCADELE İÇERSİNDEDİR. GEREKLİ TAKİP VE KONTROLLARI YAPAR, AVLANAN VARSA, JANDARMAYI VE ORMAN KORUMA MUHAFIZLARINI GÖREVE DAVET EDER, GEREKİRSE BUNLARLA BERABER TAKİBE GİDER.

10-) KURALLAR VE KANUNLAR HARİCİNDE YASAK ZAMANDA, YASAK USULLERLE, YASAK YERLERDE AVLANANLARI TAKİP EDER, GELEN İHBARLARI DEĞERLENDİRİR. JANDARMA VE ORMANCILARI GÖREVE DAVET EDER, GEREKTİĞİNDE BUNLARLA BERABER GİDER.

11-) SEZONUN KAPALI OLDUĞU DÖNEMLERDE AVCILARA VE ÜYELERİNE PİKNİKLER VE TRAP ATIŞLARI DÜZENLER YAŞLI AVI BIRAKMIŞ USTA VE ÜSTADLARI BU ETKİNLİKLERE GÖTÜRÜR. BUNLARA SEZONDA ZAMAN ZAMAN VURULAN AVLARDAN VERİLMESİNİ DÜZENLER TAKİP EDER.

12-) RAMAZANLARDA İHTİYAÇLI KİMSELERİ TESPİT EDEREK, HİÇ RENCİDE ETMEDEN BUNLARA KURU GIDA, İAŞE VE MADDİ YARDIM YAPAR.

13-) AFYON İLİNDE HER YIL DÜZENLENEN KURUMLAR ARASI VOLEYBOL TURNUVASINA TAKIM ÇIKARIR. ŞUHUT KAYMAKAMLIĞI VE BELEDİYE TARAFINDAN HER YIL DÜZENLENEN FUTBOL VE VOLEYBOL TURNUVALARINA TAKIM ÇIKARIR. 11 YILDIR BU TURNUVALARA ARALIKSIZ KATILIR. BAZEN BU TURNUVALARDAKİ AVCILAR KULÜBÜNÜN TAKIM SAYISI 3' E KADAR ÇIKAR. BU TURNUVALARDAN ŞİMDİYE KADAR ALINMIŞ 1 NCİLİK VE 2 NCİLİK KUPASI OLMAK ÜZERE 16 KUPASI MEVCUTTUR. ( 2 NCİLİK KUPALARIDA ÇİFT TAKIM ÇIKARILDIĞINDA ALINMIŞTIR. ) TURNUVALARA ÇIKARDIĞI TAKIM OYUNCULARININ EN AZ % 50 SİNİN KULÜP ÜYESİ VE AVCI OLMASINA AŞIRI ÖZEN GÖSTERİR. YİNE YIL BOYU AVCILARI VE KULÜP ÜYELERİNİ HAFTADA BİR GÜN VOLEYBOL İÇİN KAPALI SPOR SALONUNA, FUTBOL İÇİN DE HALI SAHAYA GÖTÜRÜR.

14-) ŞUHUT İLÇESİNİN TOPRAKLARI, '' BÜYÜK TAARRUZUN BAŞLATILDIĞI TOPRAKLARDIR '' 4 YILDIR 25-26 AĞUSTOS GECESİ DÜZENLENEN, ATALARIMIZIN YAPTIĞI GİBİ KOCATEPE' YE GECE YÜRÜYÜŞÜNDE BAZI ÜYELERİN YÜRÜYÜŞE KATILMASINI BAZILARININDA MİSAFİR VE KATILIMCILARI AĞIRLAMAK ÜZERE STAND TA GÖREVLENDİRİR. ŞUHUT KOCATEPE ARASI 21 KİLOMETREDİR. GECE YÜRÜYÜŞÜ SAAT 23' TE BAŞLAR. BU YOLUN EN KOPMA NOKTASI OLAN YERDE, DAĞ BAŞINDA STAND KURARAK GECE 2 CİVARINDA 5 - 7 BİN ARASI KATILIMCIYA KATMER-BÜKME-ÇAY-AYRAN-SU-MEYVE SUYU İKRAMI YAPAR. BU İKRAMLARDAN HİÇ BİR BEDEL ALMAZ. GÜNDÜZÜ İSE ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARININ '' BÜYÜK TAARRUZU '' PLANLADIĞI DAHA SONRADA RESTORASYONU YAPILMIŞ OLAN, ATATÜRK EVİ Nİ ZİYARETE GELEN MİSAFİR VE KATILIMCILARA BURANIN ÖNÜNDE YUKARDA SAYILAN AYNI İKRAMLARI YAPAR.
BUNLARI SADECE MİLLİ BİLİNCİN UYANDIRILMASI, ÜLKEMİZ İNSANINA VE GELECEK NESİLLLERE
'' KURTULUŞ SAVAŞI '' NIN NE ŞARTLARDA YAPILDIĞINI VE ATALARIMIZIN SAVAŞTIĞI ŞARTLARIN HATIRLATILMASINDA BİR NEBZE KATKISININ OLACAĞINI DÜŞÜNEREK YAPAR.

15-) İLÇENİN GELİŞİMİ İÇİN PROJE VE ÖNERİLER HAZIRLAYARAK BUNLARI YAZILI OLARAK MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARINA VERİR. BUNLARIN VE BELEDİYENİN DİĞER YAPTIĞI VE YAPACAĞI PROJE VE YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ OLUR.

16-) İLÇEMİZDE BULUNAN 19 ADET SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜNÜ İLK DEFA BİR ARAYA GETİREREK TOPLANTILAR YAPAR. BU TOPLANTILARIN SEKRETERYASINI YÜRÜTÜR. BU TOPLANTILARDA İLÇEDEKİ SORUNLARIN TESPİT EDİLMESİNİ VE ÇÖZÜM ARAYIŞLARINI DİĞER SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE EŞGÜDÜM İÇERSİNDE YAPAR. BU TOPLANTILAR HER AY YAPILMAKTA OLUP EN SON 24 NCÜSÜ YAPILMIŞTIR.

17-) AVCILAR KULÜBÜ İLÇENİN AĞAÇLANDIRILMASI KONUSUNDA ÇOK HASSASTIR. 1.500 AĞACI KULÜP OLARAK DİKMİŞTİR. 2.500 MEŞE PALAMUTUNUN BİR KISMİNI DİKMİŞ BİR KISMINIDA OKULLARA DAĞITMIŞTIR. İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE GİRİŞİMLERDE BULUNMUŞ, ALDIĞI 5.500 BADEM, CEVİZ, İĞDE, ÇAM, AKASYA FİDANLARINI VATANDAŞA DAĞITMIŞTIR.

ŞU ANDA, İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜKLERİNCE UYGULANAN, FİDAN ÜRETME PROJESİ KAPSAMINDA 150.000 FİDAN TALEBİNDE BULUNULMUŞ ALTYAPISI HAZIRLANMIŞTIR. EKİM AYINDA FİDANLAR TESLİM ALINACAKTIR.

18-) TALEP EDİLDİĞİ ZAMANLARDA AVCI KIYAFETLERİYLE, CUMHURİYET BAYRAMI YÜRÜYÜŞLERİNE VE KUTLAMALARINA KATILMIŞTIR.

19-) ÜYELERİNİN RUHSAT İŞLEMLERİNİ, ALAN AVLANMA KARTI VE PUL ALIMLARINI DÜZENLER VE TOPLU OLARAK ALINMASI İŞLEMLERİNİ YAPAR.

20-) GECELERİ KULÜP HİZMET BİNASINDA MEVSİMİNE GÖRE, TEL HELVA ÇEKİLMESİNİ, ÇİĞ KÖFTE YAPILMASINI, KATMER PİŞİRİLMESİNİ DÜZENLER.

21-) EN SON FAALİYETİ ULUSAL KANAL OLAN, KANAL-3 TELEVİZYONUNCA ÇEKİLMİŞ VE 02 MAYIS 2009 CUMARTESİ GÜNÜ AKŞAM YAYINLANACAKTIR. TEKRARIDA 03 MAYIS 2009 PAZAR GÜNÜ ÖĞLEYİN VERİLECEKTİR. DİLEYEN ARKADAŞLAR SEYREDEBİLİR.

YUKARDA SAYDIĞIMIZ FAALİYETLERİN TÜMÜDE ŞUHUT AVCILAR KULÜBÜ DERNEĞİ TARAFINDAN YAPILMIŞ VE YAPILMAKTA OLAN FAALİYETLERDİR. BİR BU KADARDA UNUTULANLAR VARDIR.

KULÜBÜMÜZ BU FAALİYETLERİ, BAŞKANINDAN EN YENİ ÜYESİNE KADAR, EN GENÇ ÜYESİNDEN EN YAŞLI ÜYESİNE KADAR HEPSİNİN KATILIMIYLA, HİÇBİR DAYATMA OLMADAN, İSTEKLE VE ZEVKLE YAPILMASINI, YAPILANDAN ZEVK ALINMASINI SAĞLAR.

HA BİR DE BİZİM KULÜBÜMÜZÜN YILLIK AİDATI 5.00- ( BEŞ ) TL. DİR. TÜM BUNLARI NASIL YAPTIĞIMIZI BİR DÜŞÜNÜN. TÜM AVCI VE ÜYE ARKADAŞLARIMIZ YAPILAN MASRAFLARI BERABER ÜSTLENİRLER. BAZAN TOPLUM MENFAATİNE OLAN ÇALIŞMALARDA HALKIMIZIN KATILIMI DA OLUR.

İŞTE ARKADAŞLAR, BU ÜYELER HEM KENDİ İŞGÜCÜYLE, AKLIYLA, DİĞER İMKANKLARIYLA BİR DE ÜSTE PARA VEREREK BU FAALİYETLERİ DESTEKLİYORLAR.

BUNU YAPABİLMEK İÇİN SORUMLULUKLARINI BİLMEN GEREK, HİZMETTEN KAÇMAMAN GEREK, BAŞKALARININ MUTLULUĞUNDAN MUTLULUK DUYMAN GEREK. VERMENİN TADINI ALABİLMEK GEREK. GÜVENİLİR OLMAN GEREK. CESUR OLMAN GEREK, DÜRÜST OLMAN GEREK. DAHA ÇOK GEREKEN ŞEYLER VARDA ARTIK KESEYİM.

EVET ARKADAŞLAR BİR AVCILAR KULÜBÜNÜN NELER YAPABİLDİĞİNİ, YAPABİLECEĞİNİ SUNMAYA ÇALIŞTIM. İSTEYİNCE OLUYOR. LÜTFEN SİZDE İSTEYİN. VATAN İÇİN, MİLLET İÇİN, ÇOCUKLARINIZ İÇİN, TÜRKLÜK İÇİN, İSLAM İÇİN LÜTFEN SİZLERDE BİEŞEYŞER YAPIN.

DİLERİM YAZDIKLARIM ÖRNEK OLUR, ŞOKLAYICI OLUR Kİ, BİRBİRİMİZE, DERNEKLERİMİZE SAHİP ÇIKARIZ. ÜYESİZ DERNEK BİR HİÇTİR. BİR DERNEĞİN ÜYESİ HİÇSE, SAYISI ÇOK OLSADA DERNEKTE HİÇTİR. LÜTFEN HİÇ OLMAYIN. BAŞINIZ AĞRITTIM. HAKKINIZI HELAL EDİN.

SELAM VE DUA İLE KALIN. SAYGILAR...

ALPEREN
03.Mayıs.2009, 19:35
HER HALDE HİÇ OKUYAN OLMADI.

NE BİR YORUM, NE BİR CEVAP, NE BİR ELEŞTİRİ VAR.

BU KONUYU AÇANLAR, AYNI ŞEKİLDE SÜRDÜREN ARKADAŞLAR. YOK MU YORUMUNUZ.

EVET NE KADAR SORUMLUSUNUZ. GÖRELİM

HEPİNİZE SELAMLAR...

çetin ekren
04.Mayıs.2009, 08:01
Vallahi hasan abi öyle güzel şeyler yazmışsınızki bu yazdıklarınızın Türkiyede bir avcılar kulübü tarafından yapılması inanılmaz hoş ve güzel şeyler...okudukça insanın okuyası geliyor ve imrenmemek elde değil...Cenabı hak çalışmalarınızda yanınızda olsun ve her konuda yardımcınız olsun bizler yapamasakta birileri tarafından yapılmasını bilmekte insana rahatlık veriyor.....çok sağolun abicim bu işe duyduğunuz saygıyı taktir etmemek elde değil....

Recep DÖNMEZ
04.Mayıs.2009, 08:57
Arkadaşlar üç-dört gündür siteye uğrayamadım,memlekete gitmiştim.
Bu sabah siteye girdiğimde yine bir sürü yeni konu ve paylaşım gördüm...
Herkese emeklerinden çabalarından dolayı teşekkür ederim...
Avcılar Kulubü Denekleri Ne İş Yapar? konulu bana ait paylaşım bayağı yorum
aldı,herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Tabi ben bu konuyu açarken kimseyi karalamak,kimseye çamur atmak falan niyetim
yoktu,sadece yaşadığımız,gördüğümüz gerçekleri paylaşmak istedim ve özellikle
işi doğru dürüst yapan avcı derneklerini ayırdım ve onlara saygılarımı sundum.

Şuhut'tan Hasan Abi'ye ayrıca teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.
Yazısını okudum...
Afyon Şuhut Avcılar Kulübü Derneğini çalışmalarından dolayı tebrik ederiz,
Çalışmalarının ve faaliyetlerinin devamını dileriz...
Hasan Abi'nin dediği gibi biz üyeler biraz daha aktif,biraz daha kulüplerle ilgili,alakalı olmalıyız...
Türkiye'de kaç tane avcılar kulubü derneği var bilmiyorum ama,
dileğimiz hepsinin en az Afyon-Şuhut Avcılar Kulübü Derneği kadar aktif olmaları....
Herkese saygılar......

Mehmet Ardilli
04.Mayıs.2009, 11:37
Hasan bey şahsınız da Şuhut avcılar kulübü üyelerini tebrik ediyorum. Açıklamış olduğunuz faliyet planı gerçekten örnek alınması gereken çalışmaları içeriyor. Başarılarınızın devamını dileriz.

Evet arkadaşlar, kulüplerimizin içerisin de ibretlik olanlar kadar, örnek olanlar da mevcut, Hasan beyin anlatımında ki güzel faliyet ve anlayış yapısı bunu açıkça ortaya koyuyor.

Ben burdan, Hasan beye bir görev daha düştüğünü görüyorum, bu güzel çalışmaların nasıl gerçekleştirildiği, doğruların nasıl başarıldığı konusun da, imkansızlıkları nasıl aştıkları konusun da ki, bilgi ve tecrübeleri aktarmasını diliyorum dostkoliklere. Saygılarımla.

cemalreis
04.Mayıs.2009, 20:25
Hasan bey maşallah çok aktif bir kulubünüz var umarım diğer kulüpler sizi örnek alır.
sizi kulubünüzü ve üyeleri alkışlıyorum .

ALPEREN
04.Mayıs.2009, 21:04
MERHABA ARKADAŞLAR.

ÖNCE ŞUNU BELİRTEYİM. BU YAZDIKLARIMI ÖVÜNMEK İÇİN, HAVA ATMAK İÇİN YAZMADIM.

ŞİMDİYE KADAR HİÇ BİR ORTAMDA DA PAYLAŞMAMIŞTIM.

YAZMAMIN TEK BİR AMACI VAR. DİĞER KULÜPLERE VE KULÜP ÜYELERİNE ÖRNEK OLMASI İÇİN YAZDIM.

NE DEDİM ÖNCEKİ YAZIMDA ; AVCI ASİLDİR, AVCI ONURLUDUR, AVCI SORUMLULUĞUNU BİLENDİR, AVCI PAYLAŞANDIR, AVCI CESURDUR, AVCI DELİKANLIDIR, AVCI DÜRÜSTTÜR, AVCI VİCDANİ MUHASEBE YAPABİLENDİR. DAHA DA ÇOĞALTABİLİRİZ. BİZ TÜM FAALİYETLERİMİZİ BUNLARI İSPAT ETMEK İÇİN YAPTIK. İSPAT ETTİK TE. HEM TOPLUM NEZDİNDE, HEM RESMİ KURUMLAR NEZDİNDE, HEM DE SİVİL TOPLUM ÖRĞÜTLERİ NEZDİNDE. BU VESİLE İLE TÜM FAALİYETLERDE YANIMIZDA OLAN TÜM ÜYELERE, YÖNETİCİLERE, HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM.

BAKIN BİZ TOPLUMDA BU TÜR YERLERİ YUKARDA SAYDIĞIM FAALİYETLERLE NE KADAR ÇOĞALTABİLİRSEK, TOPLUMUMUZ SİLKİNECEK KENDİNE GELECEKTİR. HERKES BİLECEKTİRKİ BİR SAHİBİ VAR, SAHİPLENENİ VAR. DAHA SONRA TOPLUMDA BU TÜR YERLERİ SAHİPLENMEYE BAŞLAYACAKTIR.

YAZDIĞIMI KEŞKE ZAMANINDA OKUYABİLSEYDİNİZDE, TELEVİZYONDA GÖZLERİNİZLE GÖRSEYDİNİZ.
CUMARTESİ KANAL-3 TE YAYINLANDI, PAZAR DA TEKRAR VERİLDİ.

BAKIN BİZ BU KULÜBÜ 1993 YILINDA KAPISI 5 YILDIR AÇILMIYORKEN, FESH EDİLMEK ÜZEREYKEN, 4 ARKADAŞLA ALDIK. AMA BU DÖRT ARKADAŞ BİRBİRLERİNE ÖYLE İNANMIŞ İNSANLAR Kİ, ŞU AN HALA BERABERLER VE İNANÇLARINDA ZERRE KADAR AŞINMA YOK AKSİNE PEKİŞME VAR.

BİZİ BU KADAR AKTİF, BU KADAR GÜVENİLİR, BU KADAR DANIŞILIR, GÖRÜŞ ALINIR HALE GETİREN EN BÜYÜK NEDENLERDEN BİRİ TOPLUMSAL SORUMLULUĞUMUZ, İKİNCİSİDE HERYERDE OLDUĞU GİBİ, AVCI OLDUĞUMUZ İÇİN HORLANMAMIZ, HAKİR GÖRÜLMEMİZ, HATTA BAZI YERDE AŞAĞILANMAMIZ.

BİZİM İLÇEDE 10 YIL ÖNCESİNE KADAR AVCILARA HİÇ İYİ GÖZLE BAKILMAZDI. DERLERDİKİ ;

'' KARININ ULUĞU FIRINA, ERKEĞİN ULUĞU AVA GİDER ''
( KARILAR MAHALLE FIRININA ESKİDEN DEDİKODUYA GİDERMİŞ. )

'' AVCILIĞIN SONU FAKİRLİKTİR. ''

BABAM BİLE 4 YIL AVCI OLDUĞUMU SAKLADIKTAN SONRA TESADÜF ÖĞRENİNCE DEDİKİ ;

'' OĞLUM BİZİM SÜLALEDE HİÇ AVCI YOKTUR. SANA NE OLUYOR ''

BİZDE DEDİK Kİ BU TOPLUMA AVCI KİM, NASIL OLUYOR GÖSTERECEĞİZ DEDİK. VE GÖSTERDİK ;

ŞİMDİ BİR TAKIM KURUYORUZ. BENİDE YAZ DİYE SIRAYA GİRİYORLAR.

AĞAÇ DİKECEĞİZ, BİZDE GELELİM DİYORLAR.

KULÜPTE, KATMER PİŞİRİYORUZ, TEL HELVA ÇEKİYORUZ, ÇİĞ KÖFTE YAPIYORUZ, AV ETİ YİYORUZ BİZİ NİYE ÇAĞIRMADIN DİYORLAR.

RAMAZANDA İAŞE DAĞITIYORUZ. PARA GETİRİP VERİYORLAR, KATIN İÇİNE DİYE.

TAMIMIZ TURNUVADA MAÇ YAPIYOR. KENDİLİĞİNDEN 300-400 TARAFTAR OLUŞUYOR. TEZAHURATIYLA BERABER. İNANIN BAZEN DAVUL ZURNA BİLE GETİRİYORLAR.

AFYON' DA KURUMLAR ARASI TURNUVADA, 4 YIL ÜST ÜSTE 1 NCİLİK KUPASINI ALDIK. KUPA TÖRENİNE İLÇEMİZ KAYMAKAMINIDA GÖTÜRMÜŞTÜK. GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ ESPİRİ OLSUN DİYE KAYMAKAM BEYE DEDİKİ; - BÖYLE OLMUYOR ŞUHUT HERSENE BİRİNCİLİK KUPASINI GÖTÜRÜYOR. ANKARA' YA SÖYLEYECEĞİM, ŞUHUT' U ISPARTA' YA BAĞLASINLARDA KURTULALIM. KAYMAKAM BEY' DE BİZE ÇOK İNANMIŞ BİR İNSANDI. ODA DEDİKİ ; - BÖYLE OLMAYACAK BEN ANKARA' YA SÖYLEYEYİM DE AFYON' U ŞUHUT' A BAĞLASINLAR. DAHA GÜZEL OLUR DEDİ.

BU KAYMAKAMIMIZI KULÜBE ÇOK DAVET ETTİK. GELİRDİ YERDİK İÇERDİK. SOHBET EDERDİK. MAKAMINADA GİDERDİK. HER GÖRÜŞMEMİZDE DE TOPLUM ADINA HAYIRLI OLACAK TALEPLERİMİZ OLURDU. BİR GÜN KULÜPTE BİZE DEDİ Kİ; -- BEN SİZİN AVCILIĞINIZDAN ŞÜPHE EDİYORUM. SİZ AVCI FALAN DEĞİLSİNİZ. YEDİRDİĞİNİZ, KEKLİK, TAVŞAN, BILDIRCINLARA DA İNANMIYORUM. BUNCA ZAMANDIR BERABERİZ. NE AVDAN BAHSEDERSİNİZ, NE AV SOHBETİ EDERSİNİZ. TÜM SOHBETİNİZ, AĞAÇ DİKECEĞİZ YER VER, AĞAÇ DİKECEĞİZ AĞAÇ GETİTTİRİVER. ŞU MAHALLEDE FALANCI MAĞDUR ONA FON DAN YARDIM EDİVER. ŞUNU KİMSESİ YOK, EVİ GÖÇÜYOR EVİNİ YAPIVER. SEL BASAN MAHALLEYE KÖMÜR DAĞITTIK. BİRDE YEMEK ORGANİZESİ YAPIYORUZ. KIŞIN FİLAN KÖYÜN YOLU KAPALI NE YAPACAĞIZ. YOK YOK SİZ AVCI FALAN DEĞİLSİNİZ DEDİ. BİZLERE BİR ŞEY DİYEMEDİK.

YİNE UZUN OLDU. ÖZÜR DİLERİM ARKADAŞLAR. EĞER SOHBET DEVAM EDERSE BUNLARI NASIL BAŞARDIK, BUNUN YOLU NE, FİNANSMANINI NASIL SAĞLIYORUZ. BUNLARI DA PAYLAŞIRIZ.

HEPİNİZE SELAMLAR, SAYGILAR...

ALPEREN
04.Mayıs.2009, 21:08
SAĞOLASIN CEMAL KARDEŞ İNANIN YAPILAMAYACAK BİR ŞEY DEĞİL. İNANMAK, AZMETMEK YETİYOR. HER ŞEY EKİPLE OLUYOR. ÖNEMLİ OLAN O EKİBİ OLUŞTURMAK, İNANDIRMAK VE BUNLARDA DA ZEVK ALINABİLDİĞİNİ ÖĞRETMEK. GERİSİ GELİYOR. HATTA ÇOK ZAMAN İSTEMESEN DE GELİYOR.

SELAMLAR...

ALPEREN
04.Mayıs.2009, 21:09
HERKESE SELAMLAR. SİMDİLİK İYİ GECELER. GÖRÜŞMEK UMUDUYLA...

Recep DÖNMEZ
05.Mayıs.2009, 08:13
Hasan Bey güzel yorumlarınız ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler....
İnanın çok güzel,anlamlı faaliyetlerde bulunmuş kulübünüz.....
İnşallah ileriki yıllarda da devam eder bu faaliyetleriniz...
Sizden sonra kulüp yönetimini devralanlarda birşeyler ekleyerek devam ettirirler umarım....
Ve en önemlisi sizin kulübünüzün bu faaliyetleri ülkemizdeki birçok kulübe örnek olur inşallah...
Saygılar.....

ALPEREN
05.Mayıs.2009, 18:23
ARKADAŞLAR BİZ BU FAALİYETLERİ YAPARKEN TEK YAPTIĞIMIZ ŞEY, TÜRK İNSANIN İÇİNDE DAİMA VAR OLAN, YARDIMLAŞMA, YARDIM ETME, MİSAFİRPERVERLİK, DELİKANLILIK, CESARET, İNANÇ, AZİM, DÜRÜSTLÜK, SOSYAL SORUMLULUK, MAĞDURUN, İHTİYAÇLININ YANINDA OLMA HİSSİ, BİRİSİNE SENDE FAZLA NE VARSA VERME, AKLINDAN, PARANDAN, FİZİKİ GÜCÜNDEN, ARKADAŞLIĞINDAN DOSTLUĞUNDAN, YÜREĞİNDEN BİRŞEYLER VEREBİLMENİN HAZZINI, LEZZETİNİ ÖĞRETTİK, YUKARDA SAYDIĞIMIZ VE İNSANIMIZIN İÇİNDE OLAN DUYGU VE HİSLERİN DIŞARIYA ÇIKMASINI SAĞLADIK. GERİSİ KENDİLİĞİNDEN GELİYOR.

BUNLARI YAPABİLMEK BİZİM İÇİN ÇOK TA KOLAY OLMADI. KENDİ ÖZELİMİZDEN, ZAMANIMIZDAN ÇOK ŞEYLER FEDA ETTİK. SABAH DÖRTLERE-BEŞLERE KADAR EMEK VERDİK. UYKULU UYKUSUZ SONRA BİRDE KENDİ İŞLERİMİZİ AKSATMADAN YÜRÜTTÜK.

BAZEN HER ŞEY SUNULDUĞU KADAR GÜZEL VE KOLAY OLMUYOR. BAZEN BİRBİRİMİZE DÜŞTÜĞÜMÜZ DE OLUYOR. AMA BİZ KENDİMİZ HEP HOŞGÖRÜLÜ VE SAYGILI OLDUK. DİĞER ARKADAŞLARA DA BUNU SALIK VERDİK. HER SORUN HOŞGÖRÜYLE, SAYGIYLA TATLIYA BAĞLANDI. TÜM İNSANLARA DEĞER VERDİK, AKLINA, VİCDANINA, DÜRÜSTLÜĞÜNE GÜVENDİK.

HEDEFLERİ DAHA DA BÜYÜTMEYİ HEDEFLİYORDUK. AMA BAZAN NE YAPARSAN YAP ORTAYA ENANİYET ÇIKIYOR. YAPILANLARDAN KENDİNE PAY ÇIKARMA SORUNU ÇIKIYOR. AMA ZAMANLA AŞILIYOR.

EN SON, AKUT ARAMA KURTARMA DERNEĞİNİN TEMSİLCİLİĞİNİ VEYA ŞUBESİNİ AÇALIM DEDİK. CEVAP GELMEDİ. BİZDE BELEDİYE BAŞKANIMIZLA GÖRÜŞTÜK, BELEDİYE VE AVCILAR KULÜBÜ İŞBİRLİĞİ İLE BÖYLE BİR OLUŞUM YAPILMASI DÜŞÜNÜLÜYOR.

HAYIRLI DÜŞÜNEN İNSANA DURMAK YOK. MUTLAKA BİR ŞEY BULUNUYOR. YADA FARKLI BİR FAALİYET ALANI ÇIKIYOR. ( ŞUNUDA NOT EDEYİM ; DÜNYANIN EN ZOR İŞİ İNSANLARLA UĞRAŞMAK )

BU ARADA, YORUM YAPAN, KATKIDA BULUNAN TÜM ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

BEN AVCIYIM ; AVI SEVİYORUM, AVCIYI SEVİYORUM, YAŞAMAYI SEVİYORUM, YAŞATMAYI SEVİYORUM, YARDIM ETMEYİ SEVİYORUM, PAYLAŞMAYI SEVİYORUM, İNSANLARI SEVİYORUM. HELE DÜRÜST, ÇALIŞKAN, CESUR, DELİKANLI, VİCDANLI VE İNANÇLI İNSANLARI OKDAR SEVİYORUM Kİ TARİFİ YOK.

TEKRAR YAZIŞMAK DİLEĞİYLE, HEPİNİZE SELAMLAR, SAYGILAR...

fevzi dursun
05.Mayıs.2009, 18:37
başkanım ne diyeyim helal olsun senin gibi başkana. tüm yazılarınızı imrenerek okuyorum. elleriniz dert görmesin, emekleriniz karşılıksız kalmasın.

Mehmet Ardilli
05.Mayıs.2009, 18:43
Çok güzel hareketler bunlar, derim ben Hasan bey, örnek çalışmalarınızdan dolayı kutlarız ve avcıların birlik beraberlik için de nelere imza atabileceğine dair bu örneklerin güzel ülkemde çığ gibi büyümesini dilerim. Böyle düşünenler ve emek verenler oldukça ümitlerimiz yeşermeye devam edecek, bir gün mutlaka her bölge de, her il de, her ilçe de böyle çalışan kulüplerimiz olunca, avcıların gücü göz ardı edilemez olucak. Ve ozaman bizler el birlik üstesin den geliceğiz ulusal bazda da birçok sorunun. Saygılar.

ALPEREN
05.Mayıs.2009, 18:49
SAĞOLASIN FEVZİ KARDEŞ. HİÇ ZOR DEĞİL AŞAMA AŞAMA BUNU HER YERE YAYABİLİRİZ. YAZMAKTA Kİ TEK AMACIMDA BU ZATEN. AVCILAR HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR.

KULÜBÜNDE, HİZMETİNDE, BAŞKANINDA, DOSTLUĞUNDA EN İYİSİNE LAYIKTIR.

SELAMLAR, SAYGILAR...

fevzi dursun
05.Mayıs.2009, 18:59
avcıların sizin gibi örnek başkanlara ihtiyacı var. onları toparlayıp azimle gayretle üstün özveriyle onları bir güç haline getirebilen başkanlara.

işte başarılı bi başkanın ilkeleri:

AMA BİZ KENDİMİZ HEP HOŞGÖRÜLÜ VE SAYGILI OLDUK. DİĞER ARKADAŞLARA DA BUNU SALIK VERDİK. HER SORUN HOŞGÖRÜYLE, SAYGIYLA TATLIYA BAĞLANDI. TÜM İNSANLARA DEĞER VERDİK, AKLINA, VİCDANINA, DÜRÜSTLÜĞÜNE GÜVENDİK.

http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

ALPEREN
05.Mayıs.2009, 19:08
MEHMET ARDİLLİ KARDEŞ,

GÜZEL YAZMIŞSINDA ; HAREKETE GEÇMEK İÇİN YARIN ÇOK GEÇ BİLİYORMUSUN. HEM KENDİ AV SEKTÖRÜMÜZ ADINA, HEM DE TOPLUM ADINA ÇOK GEÇ KALIYORUZ.

İLLAKİ YAPACAK BİRİLERİNİ BEKLERSEK SONU YOK BUNUN. HERKES ÖYLE DÜŞÜNMELİ Kİ ; YAPACAK OLAN KİŞİ BENİM VE YARIN BAŞLIYOYORUM.

BİLİYORSUNUZ Kİ ATALARIMIZ BİZE BU ÜLKEYİ BÖYLE BIRAKMADILAR. BİZ BU HALE GETİRDİK. HEP BANA NECİLİKLE, BEN Mİ YAPACAĞIM O YAPSIN ZİHNİYETİYLE.

SONRA YOK, BAŞKASI YOK.

BU GÜN VAR, SEN VARSIN HAYDİ BAŞLA... TÜM AVCILAR BÖYLE DÜŞÜNSÜN VE BAŞLASIN BAKALIM NELER GÖRECEĞİZ, NELER YAPACAĞIZ.

ŞUNU AÇIK YÜREKLİLİKLE SÖYLÜYORUM. BU GÜNDEN İTİBAREN TÜM KULÜPLERİN BİZİM GİBİ OLDUĞUNU DÜŞÜNELİM. İNAN TOZUNU ATARIZ SİYASETÇİNİN DE BÜROKRATINDA.

BİR AVCILAR KULÜBÜ, ÇYDD, ÇYD, HAYVAN SEVERLER DERNEĞİ VS. VS. KADAR YOKMU ??? BİZ ONLARDAN ACİZMİYİZ, ONLARDAN KORKAKMIYIZ. DÖRT BALDIRI ÇIPLAK ÜLKEYİ SALLIYOR. HEMDE BU SALLAMA ÜLKE MENFAATİNE DEĞİL. NASIL YAPIYORLAR, BİRLİKLE, BERABERLİKLE. HERKES HER KADEMEDE VAZİFESİNİ YAPIYOR, SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRİYOR.

BİZLER NE YAPIYORUZ. ŞU SANAL ALEMDE BİLE HOŞGÖRÜ VE SAYGI GÖSTEREMİYORUZ. BİRLİK OLAMIYORUZ. ONDAN SONRA BAĞIRIYORUZ; AVCILARIN, AVCI KULÜPLERİNİN SAHİBİ YOK MU.

SEN KENDİNE SAHİP ÇIKMIYORSUN Kİ, BAŞKASINDAN NE BEKLİYORSUN.

AVCILARIN VE AVCI KULÜPLERİNİN SAHİBİ SENSİN. HADİ BAŞLA BAKALIM.

YAZDIKLARIMIN HEPSİNİ GENEL DÜŞÜNEREK YAZIYORUM. KİMSE ALINMASIN YANLIŞ ANLAMASIN.

SELAMLAR, SAYGILAR.

ALPEREN
05.Mayıs.2009, 19:11
ARKADAŞLAR YÖNETİCİYSENİZ LÜTFEN İYİ ÇALIŞIN, EMEK VERİN, ZAMAN VERİN.

YÖNETİCİ DEĞİLSENİZ İYİ ÇALIŞTIRIN. DESTEK VERİN, YARDIMCI OLUN, HESAP SORUN.

SELAMLAR...

Recep DÖNMEZ
06.Mayıs.2009, 07:23
Arkadaşlar açılan bu konuda yorum yapan tüm arkadaşlara
yorumlarından dolayı teşekkür ederim...
Gerçekten bu hususta bayağı anlamlı,bilgilendiricici,örnek alınması
gereken konularda yorumlar yapıldı...
Özellikle Şuhut'tan Hasan TONKUR Abi bayağı emek verdi,
usanmadan bıkmadan uzun uzun yorumlar yaptı....
Kendisine yeniden teşekkür edeyorum....
Şuda bir gerçekki bir çoğumuz Hasan Abi gibi bir avcı kulubünün
yöneticisi yada başkanı değil,sadece üyesiyiz...
Bir avcı kulübünde her üyenin etkin olması tabiki gerekli ama gelin görünki
bu çoğu zaman mümkün olmuyor,İstanbul'dan yazan arkadaşların
anlattıkları malum,bunlarıda gözardı etmemek gerekir...
Burada her madolyonun her iki yüzünüde yansıtan arkadaşlara
birkez daha teşekkür edelim.Bu arkadaşlar avcı derneklerinin güzel ve çirkin
yüzünü bizlere çok iyi izah ettiler....
Faydalı ,başarılı,takdir edilecek faaliyetlerde bulunan kulüpleri
alkışlıyor,izahı mümkün olmayan yanlış faaliyetlerde ve tutumlarda bulunan
kulüpleri ise kınıyoruz......
Herkese Saygılar.......

ALPEREN
06.Mayıs.2009, 16:39
MERHABA ARKADAŞLAR.

BU HAFTAKİ 2 FAALİYETİMİZDEN BAHSEDEYİM.

1- KULÜBÜMÜZ BÜNYESİNDE İZCİ TAKIMI KURMA ÇALIŞMALARI İÇİN BİR ARKADAŞ GÖREVLENDİRDİK. BU ARKADAŞIMIZ, İZCİLİK FEDERASYONUNDAN KURULUŞ İÇİN GEREKENLERİ VE ŞARTLARIN YAZILI OLDUĞU BELGELERİ TEDARİK ETTİ. ALTYAPI HAZIRLIĞI OLARAK GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ YAŞLARI
11- 17 ARASI GENÇLERİ, 3 AVCI ARAKADAŞ NEZARETİNDE AİLELERİNDEN İZİN ALINMAL KAYDIYLA, 6 SAAT SÜREN BİR YÜRÜŞ VE PİKNİK İÇİN 1.400 RAKIMLI TOPRAKKALE MEVKİİNE GÖTÜRDÜ ( TOPRAKKALE ÇOK ESKİ BİR YERLEŞİM YERİ ) DEVAMINDA BU GENÇLERE GÜZERGAHTAKİ 3 KÖY GEZDİRİLDİ. ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR.

2- BİR BAŞKA 2 AVCI ARKADAŞIMIZ, HEM BELEDİYE BAŞKANLIĞI' NA HEM ÇEVRE VE ORMAN BAKANI' NA VERİLMEK ÜZRE, İLÇEMİZE BİR POLİGON VEYA TRAP-SKET ATIŞ ALANI YAPTIMAK İÇİN DOSYA HAZIRLIYOR. ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAKANIMIZ ŞUHUT' TA OLACAK. DOSYA SUNULACAK

HEPİNİZE SELAMLAR, SAYGILAR...

ALPEREN
03.Mart.2010, 18:32
NAİM ABİMİZİN AÇTIĞI KONU İLE ÖRTÜŞTÜĞÜ İÇİN GÜNCELLİYORUM.

4x4cemal
03.Mart.2010, 20:18
Konudan anlaşılacağı üzere,, liyakatlı başkanlar olursa dernek bişey yapmış oluyor,
Hasan başkan iyi bir örnek teşkil ediyor, kendisine teşekkür etmek lazım.

03.Mart.2010, 20:55
Darısı diğer kulüplerin başına ...Hasan bey'i http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

Recep DÖNMEZ
03.Mart.2010, 21:04
Evet gerçektende Hasan Abiyi takdir ediyoruz...
Ve;
Allah Tüm Avcı derneklerine böyle başkanlık yapabilecek
insanlar nasip etsin ..
Saygılar...

ALPEREN
04.Mart.2010, 17:35
TÜM YORUM YAPAN, PAYLAŞIMDA BULUNAN ARKADAŞLAR SAĞOLSUN.

Osman KARATEPE
05.Mart.2010, 16:05
Kulübe kayıt için gittiğimde başkanın nerde olduğu belli değil ne zaman geleceği belli değil gecenin 10 da başkan teşrif ediyor ve binbir nazla beni kayıt ediyor.Başkanlar genç olmalı atak olmalı araştırıcı olmalı en önemliside pozitif olmalı.Ne kulüpler var 5 kuruşla yarışma düzenleyen helal olsun onlara.......Eeee yakın bir zamanda avcılık pastasından bir dilimde kulüpler alacak bakalım o zaman göreceğiz başkanlık nasıl olmalı kulüp nasıl olmalı.....

ALPEREN
06.Mart.2010, 12:01
OSMAN,

BAŞKANLIK GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE YÜRÜTÜLEN BİR GÖREVDİR.

BAŞKAN, ÜYENİN HER İSTEDİĞİ DAKİKA YERİNDE OLACAK DİYE KAİDE DE YOKTUR.

BUNA RAĞMEN KONU İÇERSİNDE ÇAREYİ YAZDIK.

YÖNETİM İYİ YÖNETMİYORSA, GÖREV YAPMIYORSA, ÇIKAR AMAÇLI İSE ;

BİRLİK OLUN İLK SEÇİMLERDE, YÖNETİMİ DEĞİŞTİRİN. VE HATTA MÜMKÜNSE

KENDİNİZDE YÖNETİME GİRİN, UYGUNSA BAŞKAN OLUN.

YETER Kİ CESUR OLUN VE SORUMLULUK ALIN.

ÇARE BU SELAMLAR...

09.Eylül.2010, 23:41
öncelikle selamlar
ben ısparta yalvaç avcılık ve atıcılık derneği klubü üyelerinden biriyim
daha önceki yıllarda bizim dernek te bahsettiğimiz gibi alkol mekanı idi
biz bu işletim sistemini büyük çabalar sarf ederek değiştirdik yani çakalların elinden aslanlar aldı diyebiliriz yukarıda bahsettiğimiz gibi
son iki yıldır düzenli olarak av bayramı diye isim verdiğimiz bi yemek etkinliği düzenliyoruz bu yıl nasipse 3 üncü sü olacak
ve 2 yıldır trap atışları düzenliyoruz ve biz bu etkinliklerden para kazanıyoruz klüp olarak
benim ise diğerlerinden farklı olarak sizlere bir şey danışmak istiyorum.
avcılık ve atıcılık derneği olarak farklı etkinlikler yapmak istiyoruz başka neler yapabiliriz?.

fevzi dursun
10.Eylül.2010, 20:57
öncelikle selamlar
ben ısparta yalvaç avcılık ve atıcılık derneği klubü üyelerinden biriyim
daha önceki yıllarda bizim dernek te bahsettiğimiz gibi alkol mekanı idi
biz bu işletim sistemini büyük çabalar sarf ederek değiştirdik yani çakalların elinden aslanlar aldı diyebiliriz yukarıda bahsettiğimiz gibi
son iki yıldır düzenli olarak av bayramı diye isim verdiğimiz bi yemek etkinliği düzenliyoruz bu yıl nasipse 3 üncü sü olacak
ve 2 yıldır trap atışları düzenliyoruz ve biz bu etkinliklerden para kazanıyoruz klüp olarak
benim ise diğerlerinden farklı olarak sizlere bir şey danışmak istiyorum.
avcılık ve atıcılık derneği olarak farklı etkinlikler yapmak istiyoruz başka neler yapabiliriz?.

selamlar, profil bilginizi isim soy isim olarak değiştiriniz, aksi takdirde üzülerek belirtmek isterimki forum kurallarımız gereği üyeliğiniz silinecektir

Yıldıray İNCE
11.Eylül.2010, 11:45
[quote author=Fevzi DURSUN link=topic=9581.msg83572#msg83572 date=1241009089]
birlik olamıyoruz. bir kulübe bakıyosunuz 700 kişi üye ama aktif avcı sayısı 20 lerde 30 larda kalıyor. yetişemiyoruz recep abicim. hayat öyle bi hal aldıkı avcılık yapan bir kişi şöyle bir hesap ederseniz bizler biliyoruz ki masrafları ağır. 500 ytl asgari ücretin olduğu bir ülkede avcılık yapabilmemiz bile bir mucize. bırakalım klüp aidatını ödemeyi burada hayat şartlarından dolayı vizesini yaptıramayan pulunu alamayan avcı dostlarımızda bulunmakta. bu gibi durumlarda da kendisini ister istemez klüplerden dışlıyolar. klüplerin bu duruma düşmesinde hiç bir avcı arkadaşımız sorumlu olmadığını düşünüyorum. aksi taktirde tuzumuz kuru olsa hangi bir avcı dostumuz klübün düzenlemiş olduğu bu tür faaliyetlerde bulunmak istemez.

gelelim meyhane muhabbetine aslanların bulunmadığı yerde çakallar cirit atar.

OLGUN POLAT
13.Şubat.2011, 18:34
Selam arkadşlar,eleştirilrde muhakkak haklılık payı var.Aancak kıt kanaat imkanlarla bişeyler yapmaya çalışan arkadşlarımızda var elbet,bizde ilçemizde AVCILAR VE ATICILAR DERNEGİMİZİ yeni kurduk ve ordu Gürgentepede faliyetlrimize başladık.Burda sadece domuz avı yapıyoruz şu sıralar ki artık domuz bag bahçe için zararlı olmaya başlamıştı.Ben muhtarım ve dernegi kuran benim başkanlıgınıda ben yapıyorum.aynı zamanda Kızılay dernegininde başkanıyım.benim naçizane fikrim dernekler olarak birbirlerimizle dayanışma ve işbirligi içersinde çeşitli etkinlikler yapabiliriz.elbette üye olacak ve dernek ayakta duracak ama sırf para herşey demek olmamalı diyorum .saygılar sevgiler sunuyorum.

Recep DÖNMEZ
14.Şubat.2011, 09:03
Sayın Başkanım,Sayın Muhtarım!!!!
Konuyu incelediğinizde zaten bizlerinde ne demek istediğini
anlamışsınızdır zaten.Bizlerin istediği Avcılar Kulüplerinin tüzüklerindeki
yazılı konular çizgisinde faaliyet göstermesi,o dğrultuda çalışmalar yapmak
üzere çaba sarfetmesi.Tabiki kulüplerimizin maddi imkansızlıklarını biliyoruz,
evet çok ama çok zor durumlarda faaliyet gösteriyorlar.
Sizlerde yeni kurulan bir avcı kulübünün başkanısınız.Kıt kanaat imkanlarınızın
olduğunu tahmin ediyoruz.Temennimiz kulübünüzün tüzüğü doğrultusunda
elinden geleni yapmanız,bu doğrultuda çaba göstermeniz.Bunu en üst seviyede
yapacağınızdan ve çaba sarfedeceğinizden şüphemiz yok.
Sizlere kulubünüzün tekrar hayırlı olmasını diler,kulübünüzle ilgili faaliyetleri
bizlerle paylaşıp,karşılıklı fikir alışverişi şeklinde güzel organizasyonlarda
buluşmayı canı gönülden temenni ederiz.
Selam ve saygılar...

ALPEREN
17.Mayıs.2011, 23:09
Çetin Kardeşimizin açtığı, ''DOĞU ANADOLU AVCILIK VE DOĞA SPORLARI DERNEĞİ Ağaçlandırma görüntüleri ''

Konu başlığı ile tamamen örtüştüğü için güncelliyorum.

Tüm avcılarımıza örnek olması dileğimle.

Selamlar, saygılar.

Recep DÖNMEZ
18.Mayıs.2011, 12:28
Çetin Kardeşimizin açtığı, ''DOĞU ANADOLU AVCILIK VE DOĞA SPORLARI DERNEĞİ Ağaçlandırma görüntüleri ''

Konu başlığı ile tamamen örtüştüğü için güncelliyorum.

Tüm avcılarımıza örnek olması dileğimle.

Selamlar, saygılar.

Konuyu hatırlayıp güncellediğin dolayı Hasan TONKUR Abime
teşekkürler.

Başta Çetin Kardeşimi ve onun aracılığı ile "Doğu Anadolu Avcılık ve
Doğa Sporları Derneği" nin tüm yöneticilerini ve üyelerini birkez daha
kutlamak ve alkışlamak istiyorum.
Bu çok güzel ve anlamlı faaliyetlerinin ülkemizdeki tüm avcı kulüplerinede
örnek olması,bu faaliyetlerinin değişik alanlarda inşallah artarak devam
etmesi dileklerimide sunmak istiyorum.
Selamlar,saygılar....

çetin ekren
18.Mayıs.2011, 20:12
Hasan abi,Recep abi...iyi dilekleriniz için sağolun...
bu zamana kadar bizim bildiğimiz bir dernek çeşidi vardı...
akşamları uğrardık işimiz olmadığı zamanlar...
ya 1 parti okey oynardık yada gizli gizli av planları yapardık...
hep tüketime dayalı,üretim namına tekbir organizasyon yok..sadece başkanlık zamanı geldiğinde
sırf etiket için bazı vaadler verilen,ben işimi göreyimde üyem ne b... yerse yesin denen bir dernek biliyorduk...

bunların hepsi Allahın izniyle son buldu....
tamamen nezih ve sıfır çıkarsız bir dernek kurduk...

ibrahim ozel
19.Mayıs.2011, 06:19
Helal olsun çetin ustam size.