PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : pul'suzmuyum çul'suzmu?

04.Mayıs.2009, 13:01
sevgili arkadaşlarım.. iki gündür yaban tv nin alt yazısında çok güzel bi yazı okudum.. yazana sonsuz teşekkür eder ellerinden öperim.. demişki; il içi il dışı biz bu memleketin evladı değilmiyiz diye.. ne güzel demiş.. ben aydınlıyım aydın dışı avlanazmışım..tamam. peki denizlide orman yanıyo dediler ALLAH korusun..aydın vatandaşından takviye istediler diyelim..bana ne yaaa ben aydınlıyım mı diyecem?? çok kınıyorum çokk.. ben askerliğimi hakkari şemdinli ve tuncelide yaptım 3 ohal gördüm.. bu bayrak hepimizin.. yüz tl yap pul parasını ama türkiye sınırları diye ver.. 100 öder ava gider.. bu camiada avcı bi kişi zaten bu pul parasını yatırır ben buna yürekten inanıyorum.! hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.

mehmetsahin
04.Mayıs.2009, 13:27
burası türkiye saçma kanunlar diyarı.
çok haklısın ama malesef dediğim gibi burası türkiye

04.Mayıs.2009, 14:18
Gidişat özele doğru.

çetin ekren
04.Mayıs.2009, 15:30
Tufan çulsuz değiliz bunun farkına varanlar bu dayatmayla ver 100 lirayı pulsuzda kalma diyor işte...sen avcısın diyor o kadar para verip tüfek alabiliyorsan,eee avada gidebiliyorsan sen çulsuz olamazsın diyor...milyonlarca avcı var türkiyede böylede bir kanun çıkarsa ne koparsak kar,varmı daha iyi soyulacak adam türkiyede(adammı desem kazmı desem)bilemem.eski sistemide heran yürürlüğe koyabilirler bunlar dağlık alan,sulak alan,kırsal alan diye herbirinede 100 lira bunların tek amacı para para para....yoksa gerisi boş...

ha bu vatanın orası burası bizler için farketmiyor ama konu para olunca heryer farka biniyor...sen ayrı,ben ayrı varsa paran yaparsın yoksa susar oturursun yerine...anlayış bu...anlatılmak istenen bu...
benim memleketimde yıllardır pul parası adı altında para alınıyor hangi dağa keklik salındı hangi dağa yem bırakıldı ben şahit olmadım...vede duymadım...
sadece arada bir başka illerde reklam amaçlı ''dostlar alışverişte görsün''hesabı...
zaten yapdıkları hep hesap hesap hesap...

04.Mayıs.2009, 17:01
yerinde bir anlatım eline sağlık salıcakla kal görüşmek dileğiyle.

Recep DÖNMEZ
05.Mayıs.2009, 08:34
Tufan Kardeş! sen söylenecek olanı söylemişsin zaten....
Yorum yapan arkadaşlarda söylemiş....
Burası Türkiye....
İnanıyorumki bu uygulamaya son verecekler,çünkü bu böyle gitmez,
çok saçma ve ayıp birşey....
Ben bir başka ile misafirliğe gittim,orada hadi ava gidelim dediler,
bende "Yok arkadaş benim bu ilde avlanmam yasak" diyeceğim....
Böyle saçmalık olurmu? olur....
Saygılar.....

05.Mayıs.2009, 08:44
Saçmalıklara dur diyen olmayınca. Ne desek boş.

Kendi ilimiz de bile para ile avlanacağımız günler yakındır.

Bir yerde zenginin gözü doymaz ise fakirin su içecek bir tas suyu bile kalmaz.

"Mal Sahibi Mülk Sahibi Hani Bunun İlk Sahibi."

"Çok Lafta Yalan, Çok Malda Haram Vardır"

Saygılar.

fevzi dursun
05.Mayıs.2009, 08:47
mak yetkilileri,, gerçek avcılardan oluşan diğer bölge mak sözcülerini toplantı salonuna almayıpta kendilerince aldıkları bu kararla ne düşündüler bilmiyorum ama yasakladığı bölgesel alanlarla zaten tüm avcıları yapmış oldukları sinsi planla amaçları olan her avcıyı şehir dışına itip bu parayı alma zorunluluğuna itmişlerdir. bizlere böyle yaklaşmayıpta direk olarak pul ücretleri 85 tl deselerdi bizim de kafamızda neden ayrımcılık yapılıyo gibi soru işaretleri oluşmazdı diye düşünüyorum. inşallah alınan bu yanlış kararlardan ders alınmıştır.

Mehmet Ardilli
05.Mayıs.2009, 09:25
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gif Onlara ders lazım değil Fevzicim ders almaz onlar, onlar para alırlar, hem de sorma ver parası, sorarsan bu paralar bu milletin cebinden çıkıp nereye gidiyo diye cevap alamazsın, kötü olursun isyancı olursun, çulsuz, pulsuz olursun da onların gözün de insan bile olamazsın. Çünkü, insan gibi ödeyin kardeşim, diye haklı çıkarlar. Bizler de koyun gibi öderiz evelallah, çitler nereye çekildiyse oraya kadar gider ötesine bakarız ancak. Avcıyız biz, koyun değil, dediğimiz de pişkinlikle gülerler yüzümüze, avcı pul alandır, para verendir deyip. Al paranı aç avlağı, koru doğal hayatı, biraz avcıların sorunlarına eğil, arkamız da bizi sahiplenen bir güç görelim, birazcık ilgi, birazcık olanak dedin mi, bunlara para mı yeter kardeşim herşeyi devletten beklemeyin diye kılaşe cevaplar alırsın. İsyan edersin en sonun da, kardeşim bu yaban hayatının sahibi biziz, bizlerin dışın da kim dere tepe bu memleketin taşını toprağını yayan yapıldak dolaşıp sahiplenir. Bizim istediklerimiz atlan deve değil, bizden aldığını bize geri döndür, hizmet görelim, eğitim görelim, faliyet görelim, gel el, ele verip doğal yaşamı avrupanın en zengin memleketimizin şu önemli potansiyelini ortaya çıkaralım dersin, brokrasi var başımız da, öyle kolay değil kardeşim derler. Onlar ders almaz canım kardeşim, belki üstlerin den emir alırlar, şukadar para toplayın diye, hesap kitap yapar hissenize bu düştü derler. Ama gün gelir keser döner, sap döner, hesap döner be kardeşim.

07.Temmuz.2009, 14:55
Arkadaşlar hep aynı şeyleri söylüyoruz ama kime m.a.k. avcı diye bir topluluğun varlığını kabul etmiyorki mak ta olması gerekenler iki kamu görevlisi dışında en az 20-25 avcı temsilcisi nerede ne var neler oluyor meralar va avcıların sorunları ve istekleri ne bunları dinleyip anlayıp çözmeye çalışan bir mak varmı ki biz burada bağrınıp duruyoruz.adamların belirledikleri tek şey cebimizden çalmak istedikleri miktarı ,karşılıksız yapılan bir ödeme o ödemeyi alan için haramdır haram ... ya allah aşkına avcılık lüks bir uğraş diyorlar zengin işi gibi göstermeye çalışıyorlar(yaban tv sağolsun),ben de bu hastalık taa dedelerden geliyor benim avda kullandığım en pahalı varlığım köpeğim 250 tl'lik tüfeğim 4 arkadaş ava gittiğimizde düşen 10-15 tl gaz parası yılda attığım (bıldırcın hariç)2-3 paket 15 tl'lik fişek.ama mak beni avcı olarak görmüyorki onun avcı portresinde altında 50-55 bin tl lüks cipi,10 bin tl'lik kalite tüfeği foter şapkası kabelas kıyafetleri onun avcı olark gördüğü canlı insan bu canlı diyorum bunlar çünki benim rüyalarıma bile girmiyor.hayattayken imkansız.bu portredeki bir avcı için 85 tl pul-90 tl vergi nedirki o yüzden beni ve benim gibileri bohçacı ilan etmedilermi bu güne kadar eksiksiz ava gittim elimden geldiğincede gitmeye çalışacağım ama bu fazla uzun sürmeyecek sanırım ........

23.Temmuz.2009, 08:51
Sayın değerli arkadaşlarım onuda bırakın ava gitseniz gitmeseniz bile pul ve vize harcını yatırmanız lazım yoksa maliyede borç olarak gözüküyo, yani anlıyacağınız işi garantiye almışlar. bence kimse pul mul yatırmasaydı çok güzel olurdu ama nerde, verdiğimiz parayı helal etmiyoruz kimse birşey yapmamış tam geri kalınmış avrupaya kurban olsunlar.........

23.Temmuz.2009, 08:57
AMAÇ İNSANLARIN CEBİNDEN PARALARINI ALMAK ZATEN VERGİSİ BOL MEMLEKETİMİN .

23.Temmuz.2009, 09:11
pul parasını da geçtim.alıştık artık hava civa paralar ödemeye bu memlekte de,bana asıl saçma gelen tarafı bulunduğun il sınırları dışında avlanamaman.ne demek nereliysen orda avlan.öyle davamı olur ya..avcının bütün belgeleri varsa,yatırılması gereken harçları yatırmışsa istediği ilde av yapar..yapılamaz denmesinin mantığı ne anlamadım.varsa makul bi sebebi bilen anlatsın...

23.Temmuz.2009, 09:57
haklısın ibrahim abi.. 98.50 vize harcın 85 tl il dışı pulun toplam: 183.50 tl.. bu da 25 eylüle kadar.. 25 eylülden sonra cezalı 165 tl il dışı pul.. dediğin gibi avlanmayacaksan maliye ye dilekçe veriyon vermezsen borçlu görünüyorsun ve cezalı ödüyorsun...şu ekonomi de bu işsizlikte t.c vatandaşı olarak kınıyorum.. şu parayı çıkaramayan arkadaşlarım var benim.. biz arkadaşımıza sahip çıkarız eşden dosttan kendi aramızdan toplar yine elimizden geleni yaparız.. ama benim kafamın tasını attıran olay bu değil abicim..1 tane eksik bişeyin yok.. adam buraya ava gelme dedi..contayı yakıyom o zaman.. Ben bu sene denizlideyim her hafta özel taksimizle 4-5 arkadaş..nisbet için gideceğim her hafta.. sebebi aynı ormancıyla rastlaşmak için.. gelsin bi daha desinki buraya ava gelme diye.. TÜFEĞİMİN NAMLUSUNDA BELGEMDE EVRAĞIMDA İL DIŞI PULUMDA.. Ben bunu ödüyosam devlet te bu il içi, il dışı diye ayrım yapıp 2 ayrı bul çıkartmışsa ben ava musait olan serbest olan her yerde avlanırım.. buradanda bu konuyu takip eden ormancı varsa heberi olsun. adım.. TUFAN soyadım TİRELİ.. adam bizim arkadaşta eksik bulamıyo aynı hafta..bizim arkadaşta kurtzaar köpek var..demişki ormancı: kuyruğunu kim kesti bunun diye soruyomuş :)) olaya bak.. yani bi çıkar açığını arıyor.. sitemizde üye bi arkadaşımız var denizliden SN: ORÇUN KARDEŞİMİZ sanırım av bayii si, bi türlü tanışamadık kendisi ile ama..geçen biraz tepkili oldu bu konuya..o kendince haklı.. 52 araç saymış 1 hafta sonu AYDIN PLAKALI orçun kardeşim.. ben kendimden sorumluyum öderim paşalar gibi avada giderim.. ben kime göre haksızım? hayatım boyunca 2 kere denizliye ava gittim 1 keklik vurdum.. eğer bu konuda haksızsam.. tüm deniz leli arkadaşlarım ve abilerim.. 1 kekliğinizi helal edin derim valla. bende gitmeyim bi daha denizliye bırakayım abi bu işi.. asayım tüfeğimi duvara.. çıkayım siteden.

çetin ekren
23.Temmuz.2009, 12:52
hani derler ya değneğin iki ucuda b...lu diye tam bu meseleye yakışır bir söz...elbetteki herkes üzerine düşeni yapar,evraklarını alıp,ödemesi gereken tutarıda öderse istediği ava açık sahalarda avlanma hakkı vardır ve buna kimse engel olamaz olma yetkisde yoktur....bu işin yasal ve kanuni kısmı...
şimdi birde bu işin vicdani kısmı var arkadaşlar...peki şimdi şöyle elinizi vicdanınıza koyarak olur veya olmaz deyin...
orçun 52 araç saymış 5 er kişiden hesaplamış ve bunu 2 keklikle çarpmış...sizce yanlışmı yapmış arkadaşlar...yurdumuzun hangi bölgesinde hangi avgah bu kadar baskıyı kaldırabilir....bu şekilde bir sezon avlanılan yerde popilasyon nasıl etkilenir bundan...aslında buna kanunda izin vermiyor bir avgahta bulunması gereken avcı sayısı bellidir...bu zaten yasal değildir...ha elbetteki karşı olduğumuz şey herkesin kendi bölgesinde avlanmasını söyleyen hiçbir kanundan ve yönetmelikten anlamayan kör zihniyetlerdir...bunlar işin stresli kısımları o tür insanlara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur...benden size tavsiye arkadaşlar hiç kimseyle ağız dalaşına girmeyin bu konularda size yasak diyen kişiyide bekletin hemen yetkili birime haber verin gelip görev neyse yapılsın...başka türlü olaylar daha farklı gelişiyor....

23.Temmuz.2009, 13:53
merhaba çetin abi.. doru söylüyosun ve haklısın.. ama insanın zoruna gidiyo.. ben orçun kardeşime de hak veriyorum.. birde şu var.. örneğin bir trofe avcısı. bu avı yapması için belgesi var yivli silah ruhsatı pasobort trofe belgesi vs. benim yaban tv de izlediğim ve duyduğum kadarıyla.. afganistana trofe avına gidiyor avlanmaya.. afganistan demiyorki arkadaşım buraya ava gelemezsin.. değilmi? şimdi ben 3-4 arkadaş karar verdim gitmeye denizliye umurlu kasabasından çıktık o hafta.. aydının çeştepesi, tepecik,incirliva,germencik,nazilli,köşk, aydın merkez o hafta ava mutlaka giden oluyo.. oluyoki orçun kardeşim saymış.. o da haklı. peki nasıl olacak bu iş. arkadaş bu hafta ben gideyimde diğer hafta germencik ertesi hafta nazillimi gitsin olcak? hadi boşver onu bunu.. t.c.d bu pul parasını neden alıyo peki? il içi il dışı ne? benim kimliğimde t.c yazıyor t.c demek türkiye demek.. ben neden tuncelide,şemdinlide kayseride askerlik yaptım? Aydında yapardım hafta sonu evime gelir giderdim.. konu özünden yanlış bence.. Eğer bi insan avcı ise avcı'dır. hadi onu da boşver.. evraklarında eksik olmayan pul parasını yatırmış birisi avın zamanını bekliyo.. köylü incir beklerken,yaylada kiraz toplarken kekliğin palazını onlar yiyiyor.. av açılıyo kekliği tutarsan tur F 16 gibi hayvan ava kadar porpuyu yemiş zaten köylüden.. en küçük bi tıkırtıda kalkıyo..o kadar çok meseleler varki... AVCI olan bir insan bu hayattan ne bekler?bu hobiyi spor olarak görmek,yürümek,o avcının heyacan anı, en önemlisi dost edinmek..o kişiyi benim avcı arkadaşım diye bilmek.. gezip görmek, 3-5 arkadaş ile hatıra fotoğrafı çekilebilmek, köpeğini en mükemmel şekilde eğitmek yada yetiştirmek.. ben avcı olmasam.. ingilizim olmazdı evde..ben avcı olmasam sn mustafa çil i belki hayatım boyunca tanımazdım yada rastlaşmazdım.. bu sitede üye olmazdım.. bugün vaktiolmayan bir kişi için kursa git 1 hafta belge al.. ormana git pul al.. jandarmaya git ruhsat al.. adliyeye git sapıka kaydı al ikametgah vs. bunları yapan ve sahip olan bir kişi bana göre avcı ama kanunda.. birde madalyanın diğer yüzü var doğa avcılğı.. oda çetin abimin dediği gibi.. sınırı aşmama şartıyla hayvanı işkence ve eziyet çekmeme kaydı ile birde doğayı temiz tutma kaydı ile.. ben böyle bir avcıyım.. bu benim kendi şahsi görüşüm. saygısızlığım varsa özür dilerim..orçun kardeşim senden de özür dilerim. saygılarımla

ali kaya
23.Temmuz.2009, 14:22
Gidişat özele doğru.

aynen katıLıyorum abi

ADEM AYVAZ.
24.Temmuz.2009, 11:57
ÇOK GÜZEL SÖYLEMİŞSİN USTA BEN İSTANBULDA OTURUYORUM DÜN PULUMU ALMAYA GİTİM ADAM ŞEHİR İÇİMİ DEDİ GÜLDÜM :):):) SANKİ AVLANICAK YER KALDIDA MECBUR ŞEHİR DIŞI ALDIK 85 LİRA VERDİK YALANDAN YALANDAN TIRŞKADAN NAMELER BU ÜFÜRÜKÇÜ BEYİNLERİN TAMAMEN KALK MASI LAZIM .BÖYLE GİDERSE DAHA ÇOK EZERLER AVCILARI PULSUZLARDA EN ĞÜZEL AVLARI YAPARLAR BİZDE SEYREDERİZ.

24.Temmuz.2009, 15:56
ADEM KARDEŞ SU AKA AKA YOLUNU BULUR İNŞALLAH.. TÜRK MİLLETİ YILMAZ..AMA KANMAZDA.!