Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ATA'MIZIN ANILARI (YANINA ALDIĞI İLK ER)

07.Mayıs.2009, 20:22
YANINA ALDIĞI İLK ER

Atatürk, Mudanya yolu ile Bursa'ya gidiyordu. Kalabalık bir halk kütlesi iskelede etrafını çevirmiş bulunmakta idi. Bir kadının, elinde bir kâğıtla Atatürk'e yaklaştığı görüldü. Zayıf bir kadındı. Ata'nın yolunu keserek titrek bir sesle:
- Beni tanıdın mı oğul? dedi... Ben sizin Selanik'te komşunuzdum. Bir oğlum var: Devlet Demir Yolları'na girmek istiyor. Siz onu alsınlar dediniz. Fakat Müdür dinlemedi. Oğlumu yine işe almamış... Ne olur bir kere de siz söyleyiniz.
Atatürk'ün çelik bakışlı gözleri samimiyetle parladı. Elleriyle geniş jestler yaparak ve yüksek sesle:
- Oğlunu almadılar mı? dedi. Ben salık verdiğim halde mi almadılar? Ne kadar iyi olmuş... Çok iyi yapmışlar... İşte Cumhuriyet böyle anlaşılacak...
Kadın kalabalığın içinde kaybolmuştu. Ve Atatürk adeta kendinden geçercesine dolu bir sesle:
- İşte Cumhuriyetten beklediğimiz sonuç... diyordu.

Hulusi KÖYMEN

Kaynak: Uludağ Dergisi, 1941

fevzi dursun
08.Mayıs.2009, 03:55
gürkancım paylaşım için teşekkürler. şimdiki yetkili kişilere saygıyla sunulur.

08.Mayıs.2009, 06:17
1938 den hemen sonraki icraatlar ile durum tersine dönmüştür. Yapılan değişiklikler seçim sisteminin kişilerin maddi manevi menfaatlerine göre düzenlenmesi sureti ile bal tutan parmağını yalamış, Osmanlı döneminde tek padişahla yönetilen ülkemiz, bu gün binlerce padişahın yönettiği bir ülke haline getirilmiştir.

Kurumların hemen hepsi eş, dost, akraba ile doldurulmuş, gizli saltanatlık alışkın olduğumuz bir yaşam biçimini almıştır.

Allah rahmet eylesin mekanı cennett olsun. Onun hayal ettiği Cumhuriyet ile günümüz Cumhuriyeti arasında hiçbir alaka yok.

levent ustalardan
08.Mayıs.2009, 06:38
Dünya milletlerinin hayran olduğu örnek aldığı bir insan ama ülkemizde çok az da olsa sevmiyenlerin olduğu biliniyor malesef. Bu konu çok uzun ve ciddi bir konu. Zaten sitemizde pek ilgi görmüyor. Siyasi tarafı bir kenara koyalım o büyük komutanı saygıyla anıyorum keşke 10 yıl daha yaşasaydı.

Saygılar/Sevgiler.

çetin ekren
08.Mayıs.2009, 07:07
dünyanın bugün bile örnek aldığı böylesine bir ataya sahip olmak dünyanın en güzel duygusu...böyle bir düşünce tarzı ve davranışıda zaten başkasının sergileyeceğini sanmam...
ruhu şad olsun,mekanı cennet olsun.....

08.Mayıs.2009, 07:46
şimdikiler işe yarasa da yaramasa da kadrolaşmak için ellerinden geleni yapıyorlar...yazık...

sağol gürkanım güzel paylaşım...bu arada hafta sonu antrenman var öteki hafta da atışlarımız başlıyor hayde çabuk gel:)