Orijinalini görmek için tıklayınız : Yavru köpek beslenmesinde mama ölçeği
osmanyaprak
11.Mayıs.2009, 19:33
17,02,2009 doğumlu yavru köpeğim Bella' ya Royal Canın Babydog 5 aya kadar köpekler için (Büyük ırklar için) marka mamadan günde 1 su bardağı ölçekle 3 kere mama veriyorum. İlave besin arı poleni 2 günde 1 kaşık, omega 3 balık yağı kapsulü ve 3 günde 1 yumurta ve haftada 150 gr pişmiş et. Ne dersiniz size uygun gelmeyen bir durum var mı ki mamanın ölçeğinde emin değilim çünkü paket üzerindeki yazılı ölçüden pek bir şey anlayamadım. Köpeğimin dün çekilmiş bir resmini de ekliyorum. Özellikle mama kullanarak yavru büyüten arkadaşlar sizin yorumlarınızı bekliyorum. http://img13.imageshack.us/img13/8560/p1000954z.jpg
onur candan
11.Mayıs.2009, 19:46
osman abi bide ilk aldığın günkü ve tarihi atarsa naradaki farkı gözlemleyip yarayıp yaramadığını anlıyalım ona göre yorumlar alalım
fevzi dursun
11.Mayıs.2009, 19:47
osmancım şu balık yağı hapını bi araştırsak iyi olur. bir veterinerden duyduğuma göre fazla verilen haplardan köpeğin kara ciğeri zarar görebiliyomuş. haftada 2 tane normalmiş. osmancım bu arada yeni köpeğin hayırlı olsun kardeşim bu köpeğinde değerini en iyi şekilde bileceğinden hiç şüphem yok sen onu manisa yarışmasına yetiştirirsin. allah nazarlardan saklasın kazasız belasız rastgele.
yucelmert
11.Mayıs.2009, 19:55
Kardeşim yeni köpeğin hayırlı olsun....
Nacizane bir eleştiri kalsiyumu azaltsan çok iyi olacak, deride kepeklenme ve kuyrukta tüy dökümü yaşayabilirsin...Fevzi abi haklı balık yağının fazlası karaciğeri bitirir, Bu kadar enerjiyle bella'nın REDBULL içmiş gibi uçması lazım, köpeğini bol bol güneşe çıkar.... sağlıcakla kal...
osmanyaprak
11.Mayıs.2009, 20:08
Fevzi abi balık yağı kapsulünü bende ilk defa deniyorum. İnşallah yararı yerine zararı dokunmaz. Ama ölçek konusunu biraz daha araştırmak senin de dediğin gibi mantıklı olucak. Bella da tüm beslediğim köpeklerim gibi çok değerli abi benim için şarkıların dediği gibi ölüm bizi ayırana dek beraberiz.Manisadaki yarışmaya sokmayabilirim abi ne olur ne olmaz biri gözüm kaldı der de vermek zorunda kalırımhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/71.gifhttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/71.gif Şaka bi yana abi inşallah yeni köpeğimle de daha iyi dereceler yapmak nasip olur.
osmanyaprak
11.Mayıs.2009, 20:20
Haklısın Yücel kardeşim Bella bu zamana kadar beslediğim en aktif köpek inanılmaz bir enerjisi var. Her gün yürüyüşe çıkartıyorum. Güneşi de bolca görüyor. Doğru bir önerin var. Güneş görmeyen köpeklerin kulakları geride ve çirkin bir görüntüsü olur. Gözlemlerim bu yönde oldu benim hep.Salihliden selamlar.
osmanyaprak
11.Mayıs.2009, 20:25
Bellayı ilk aldığım hali Onur kardeşim. 18 günde bu gelişimi gösterdi. Eh işte avucum kadardı ancakhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
http://img87.imageshack.us/img87/1896/ilkhali866.jpg
onur candan
11.Mayıs.2009, 20:53
maşallah osman abi bella bulabileceği en iyi sahipte :) doğru beslemenin farkı bak 18 günde nasılda belli oluyor kalite her yerde kendini belli ediyor
osmanyaprak
11.Mayıs.2009, 21:24
maşallah osman abi bella bulabileceği en iyi sahipte :) doğru beslemenin farkı bak 18 günde nasılda belli oluyor kalite her yerde kendini belli ediyor
Teşekkürler Onur kardeşim.Umarım Bella bizi yanıltmaz ve kanının asilliğinin devamını sağlar.
onur candan
11.Mayıs.2009, 21:35
darısı başımıza bakalım bizimkiler asıl olacak
osmanyaprak
11.Mayıs.2009, 21:39
Umarım gönlünüze göre olur Abisi.
ADAPAZARLI AVCI
12.Mayıs.2009, 05:49
pointerinizin maşallahsı var avcı arkadaş. dişleri güçlensin diye kaynatılmış kemik ve suyunu makarnaya kat.
çok fark görecen. makarnanın da tüylere iyi geldiğini söylüyorlar.
osmanyaprak
12.Mayıs.2009, 07:30
pointerinizin maşallahsı var avcı arkadaş. dişleri güçlensin diye kaynatılmış kemik ve suyunu makarnaya kat.
çok fark görecen. makarnanın da tüylere iyi geldiğini söylüyorlar.
Eyvallah sağolasınız Enver kardeşim. Önerini de deneyeceğim. Manisadan selamlar..
sukru sunar
12.Mayıs.2009, 15:04
osman abı sonunda bella yı burada gorebıldık tekrar yenı kopegın hayırlı ugurlu olsun abı bende ılk alıdıgın gunku fotoyu sımdı gordum abı gercekten soyledıgın kadar varmıs ya o gunku halını dusunuyorum da gercekten yırmı gunde ınanılmaz bı gelısım gostermıs...o gun Pasa bile ne oldugunu anlayamadı ıkıde bır kendını yerde buldu tabı aralarında yırmı gun var o da bı dezavantaj pasa ıcın...neyse abı bellanın gun gectıkce daha da ıyı olacagına emınım selamlar
selcuk olgun
12.Mayıs.2009, 19:56
kardeş hayırlı olsun köpeğin. ama sanki bacaklaı içe doğru kavislenmişmi yoksa fotoğraf hatasımı. yoksa boyu bosu çok güzel maşallah
osmanyaprak
12.Mayıs.2009, 20:29
kardeş hayırlı olsun köpeğin. ama sanki bacaklaı içe doğru kavislenmişmi yoksa fotoğraf hatasımı. yoksa boyu bosu çok güzel maşallah
Bella ile günde ortalama 1-1,5 arası zaman geçiriyorum. Bu fotoğrafı çekene kadar ön bacak görünüşünde bir kavis farketmedim. Hatta forumu açtıktan sonra da dikkatli bir şekilde inceledim.Ve bu fotoğraftaki görüntünün o anki duruş ve zeminden kaynaklandığını anladım.Fazla kilo + su katılmadan verilen süt + güneşi eksik görme + fazla kalsiyum içeren besinlerin bacaklarda bir bozukluk yarattığını biliyorum. Ve de çok önemsediğim bir durumdur. Yeni çekilen farklı açılı bir fotoğrafını foruma atıp değerli yorumlarınızı bekliyeceğim. Manisadan selamlar...
osmanyaprak
13.Mayıs.2009, 20:21
http://img135.imageshack.us/img135/8317/nayak.jpg
http://img135.imageshack.us/img135/622/n2p1000960.jpg
öN ayaklarının resimleri kavislik var mı?
selcuk olgun
13.Mayıs.2009, 20:27
osman kardeş düşündüğüm gibi fotoğraf aldanmasıymış bu fotolarda gayet güzel görünüyo maşaallah çokda güzel gelişmiş hayırlı nice avlar
fevzi dursun
13.Mayıs.2009, 20:29
evet gayet normal. eğer kaliteli bir mamayla besliyosan ilave olarak kalsidin haplarını fazla vermemeni öneririm. ileride kalsiyum fazlalığından ayaklarında dönmeler olabilir. tebrik ederim osman gayet iyi bir bakım sergiliyosun. maşallah allah nazarlardan saklasın.
osmanyaprak
13.Mayıs.2009, 20:43
evet gayet normal. eğer kaliteli bir mamayla besliyosan ilave olarak kalsidin haplarını fazla vermemeni öneririm. ileride kalsiyum fazlalığından ayaklarında dönmeler olabilir. tebrik ederim osman gayet iyi bir bakım sergiliyosun. maşallah allah nazarlardan saklasın.
osman kardeş düşündüğüm gibi fotoğraf aldanmasıymış bu fotolarda gayet güzel görünüyo maşaallah çokda güzel gelişmiş hayırlı nice avlar
Görüşlerinizin içimi rahatlattığını belirtmek isterim dostlarım. Kaş yapayım derken göz çıkartmak deyimini yaşamak istemiyorum. Fevzi abi her ihtimale karşın omega 3 kapsulunü vermeyi bıraktım. Dediğin gibi zaten kaliteli bir mama veriyorum. Rabbim hastalık ölüm vermesin bellaya bir daha yavru yetiştirmeyi düşünmüyorum.Yavru yetiştirmek gerçekten çok zor.Tüm yavru yetiştiren avcı dostlarıma Allah kolaylıklar versin herşey gönüllerince olsun.Manisadan Selamlar..
yucelmert
13.Mayıs.2009, 21:27
biz avcılarda eceliyle ölen köpek sayısı çok azdır, kaş yapayım derken göz çıkarır yanlış beslenmeyi ısrarla devam ettirme sonucunda köpeklerimizin %90'ı kanser olur ölür gider, işin kötü tarafı bunu kabullenmeden ecel deriz... Bilinçli okuyan gözlemleyen, hatalardan ders alan avcılar olmamız dileğiyle saygılar....
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.