PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yumurtalara dadanan bu sansarı nasıl yakalarım...tecrübesi olan

12.Mayıs.2009, 05:48
soba borusu ile denedim gelmedi...

12.Mayıs.2009, 06:16
sansar yakalayan yokmu hiç yav

fevzi dursun
12.Mayıs.2009, 06:37
ismet kardeşim sansar adı üstünde. kardeşim sansarlar köpek kokusunu sevmezler köpeğini kümese yakın bir yere bağla bi daha gelmiycektir.

12.Mayıs.2009, 06:42
tavukların biri anyaya yumurtluyo biri konya ya hangisine bağlıcamki abi... yakalmam lazım onu

fevzi dursun
12.Mayıs.2009, 07:01
kardeşim tavuk nerde yumurta görürse o bölgeye yumurtlarlar. sen o zaman tavukların aynı yere yumurtlamasını sağla biz burada folluk deriz yani bir yayvan sepet içine saman koy ortasınada bir yumurta koy. tavuk o yumurtayı orda gördümü oraya yumurtlamaya başlayabilir. ama bahçende bi köpek varsa gelmemesi lazım. sansar bu yakalamak biraz zor olabilir. sansar esnek bi kemik yapıları var kafasının geçebildiği her yere girerler. şunuda belirtmek isterim sansar kan emicidir yumurtalarını sansarın çaldığını zannetmiyorum. sansar gelse tüm tavuklarını boğazlar. senin yumurtalarını çalan fareden başkası değildir. iki fare ortaklaşa yumurta çalar. biri yumurtaya sarılır diğer fare arkadaşının kuyruğundan çekerek yumurtayı çalarlar. sen en iyisi bi fare kapanı almak ve onu kurmak.

12.Mayıs.2009, 07:34
sansar alıyor abi götürdüğü yeri bulduk kapan kurduk oraya soba borusundan gelmedi...çok uyanık ya...tüfekle beklesen saman altından su yürütüyor hayvan zaten haybeye beklemiş olcaz...başka ne kapan kullana biliriz bilen warmı

Recep DÖNMEZ
12.Mayıs.2009, 11:59
İsmet kardeş!!! inan bu konuda hiç bilgim ve fikrim yok...
Allah kolaylıklar versin.....
Ama eskiden beri duyduğuma göre bu sansar dadandığı yeri
kolay kolay bırakmazmış.....
İnşallah en kısa sürede bu kırizi aşarsın.....
Saygılar.......

12.Mayıs.2009, 12:04
İsmet bey inan bu konuda benimde hiç bilgim yok...
Allah kolaylıklar versin.....
Umarım kurtulursunuz....

12.Mayıs.2009, 12:19
ismet kardeşim ondan kurtuluş çok zor biz herçeşit fakı denedik yeri geldi yakaladık haftaya baktık birtane daha var hem senin dediğin gibi yumurtaları deyil tavuklarıda topluyordu civciv koymadı az buz tavuk yemedi.ama bizim yakaladığımız gelincikti tavuklara karışmayan bir köpek getirdik bitişik bağevlerinde herkese gelmiş geçen yaz bizim bağa uğramadı.yani onu yakalasan olay bitmiyor başka birtane haftaya kalmaz geliyor ben bu konuda çok tercübe yaşadım .sorunu halletmede köpeği tek geçerim.

Tamer Kuvvet
12.Mayıs.2009, 13:09
kesin çözümü söyleyeyim İsmet kardeşim Soba Borusunun içine elma ve yumurta bırakırsanız daha çabuk yakalayabilirsin.(Elma ve Yumurta sansarların en sevdiği yiyeceklerdir.)

levent ustalardan
12.Mayıs.2009, 13:15
İsmet kardeş sansar iki ayaklıysa yakalamak çok daha zor he....he.

12.Mayıs.2009, 14:18
iki ayaklı olamaz abi onun son örneği bizdik bizim buralarda daha kamadı neslimiz tükendi...bu soba borusunun içine elma armut atayım bakalım ne olacak

Sebahattin AVCI
12.Mayıs.2009, 14:38
sen en iyisimi köpek işini halledemiyorsan Tamerin dediği gibi bir kapan hazırla ve elma yumurta olayını dene

12.Mayıs.2009, 15:08
peki suçmu bu yapacağım sansarı yakaldım yasakmı...

4x4cemal
12.Mayıs.2009, 17:09
İsmet kardeş sana bi tuzak şekli tarif edeyim ama biraz sonra biraz işim var gelince tarif ederim.

Tamer Kuvvet
12.Mayıs.2009, 18:57
Sansar yakalamak suç değil benimde güvercinlere geliyordu hatta çok güvercin telef ettim bizde bir asma vardı ona tırmanarak geliyordu bende ona kapan hazırladım açmış elma ve yumurta koydum sazan gibi girmiş içine bende onu yakaladım aman dikkat çok yırtıcı hayvandır hemde fena ısırır dikkat et.

kapadokyali_1981
12.Mayıs.2009, 20:11
Valla bencede en etkili yol köpektir. Kümese yakın yerlerde bi kaç gün köpek dursun kokusundan gene gelmez diye biliyorum.

feridun berin
12.Mayıs.2009, 22:12
ismet benim yaşadığım yerde iki kişi var biri sansar isa diğeri sansar selim bunlar uzman hemen yakalarlar ama biraz sana tuzluya patlar yol parasını çekecen karınlarını doyuracan ceplerine harçlık koyacan istersen yollayayım ver adresi hahahaaahttp://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/21.gif

13.Mayıs.2009, 14:34
hala bekliyoruz yumurtayla bekledik olmadı... şimdi içinde elma war...sabırla bekliyoruzzz...

ozgur bicakci
13.Mayıs.2009, 21:38
merhaba kardes bizim buralarda o hayvana ars diyorlar kopegin pislik lerini kisa bir zaman kumesin etrafina dok birdaha gelmez .saygilar

14.Mayıs.2009, 12:42
hala bekliyoruz

çetin ekren
14.Mayıs.2009, 14:23
hala bekliyormusun sen yaw....o bugün geç gelecek gardaşım bekleme...

çetin ekren
14.Mayıs.2009, 14:26
yakın olsan sana eskiden kalma bir tuzak gönderirdim antikadır ama hala çalışıyor...öyle şark köşesinde duruyor...bari işe yarardı...küçükte tam onluk,
neyse sen hele biraz daha uğraş bakalım olmazsa bakarız çaresine...

15.Mayıs.2009, 09:02
bu akşam bek war sansar bek i http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/19.gif

06.Kasım.2010, 21:55
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/huh.gif

07.Kasım.2010, 19:07
kardeşim benide günaha soktun sonunda 8 cm çapındaki borunun bir tarafına kapat içine incir koy geçit yerlerine bırak içine girdimi geri dönemeyecektir oldumu.hepiciğini yakalama haaaaaaaaaaaaaaa

İBRAHİM AKKAYA
07.Kasım.2010, 19:10
Tarık kardeşim konu 2 sene önçe açılmış Hidayet kardeşim konuyu Portala taşımış Telefonla Reklam vermiş .
Ben konuyu sildim Cevap yazmayın. lütfen.

İbrahim ÖZEL
07.Kasım.2010, 20:05
Konu AvkoliK.NeT forum kuralları (http://www.avkolik.net/forum/forum-kurallari/avkolik-net-org-site-kurallari/) gereği kilitlenmiştir...Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Lütfen şikayet veya önerilerinizi Bölüm moderatörü veya Yöneticilerimize bildiriniz...