PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KANUNLAR

29.Ocak.2008, 10:55
DEĞERLİ ABİLERİM KARDEŞLERİM SİTEMİZDE YÖNETİCİ ARKADAŞLARIMIZIN AÇMIŞ OLDUĞU HUKUK KÖŞESİNDE AV KONUSUNDA VEYA HERHANGİ BİR KONUDA SİZLERE YARDIMCI OLABİLİRSEM NE MUTLU BANA. SORULARINIZI BEKLİYORUM.SAYGILAR SEVGİLER METİN ÖZ.

Adil Karakus
29.Ocak.2008, 12:05
Metin gardaş bu harçlar kanununu bir açsan diyorum. Benim gibi kafası karışan çok arkadaş vardır.

2007 ocak da yatırdığımız harç 2008 şubatı içine alşıyormu yoksa,şubat ayında valanmak için 2008 in harcını yatırmak gerekiyormu.

Cevabını bildiğimi düşünüyorum ama yinede kafam karışıyor,belkide mantıklı bulmadığım içindir

29.Ocak.2008, 13:41
ABİ BAHSETMİŞ OLDUĞUN KONUYU GEÇEN SENE UYGULAMALI YAŞADIM. ARKADAŞIMIN OCAKTA ALMASI GEREK PULU ALMADIĞINI VE ŞUBAT AYINDA EKSİK EVRAKTAN CEZA YEDİĞİNİ GÖRDÜM. ÖRNEK VERMEK GEREKİRSE ARABAYI DÜŞÜN ÖTV YILDA 2 TAKSİT OLARAK OCAK VE TEMMUZ AYLARINDA ALINIYOR. OCAKTA YATIRMAZSAN CEZALI DURUMA DÜŞÜYORSUN BUDA AYNISI OCAK 31 E KADAR ALINMASI GEREKİYOR. BU KONUYU SEZONLUK ALINAN PULLA ÇOK KARIŞTIRIYORLAR. PUL NEKADAR GEÇERLİ OLUYORSA ONUDA OKADAR GEÇERLİ SANIYORLAR.DEĞERLİ AVCI ARKADAŞLARIM HARÇ PULLARINIZI 31 OCAK 2008 TARİHİNE KADAR ALMALISINIZ. SAYGILAR

Mustafa ÇİL
29.Ocak.2008, 21:43
teşekkürler metinim.

alsana bir soruda bnden

sıfır alınan bir tüfek için yapılması gerekn ve genellikle avcı arkadaşların fatura ile birlikde teskerelerine işletmeleri sıkıntı yaratıyormuş.
ve satın alma belgesinin son durumu hakkında bilgi verirsen menun olurum

30.Ocak.2008, 06:46
SAYIN MUSTAFA ABİ İLK ÖNCE BANA BÖYLE BİR KÖŞE AÇTIĞINIZ VE ARKADAŞLARIMIZIN PROBLEMLERİNİ AZDA OLSA OTURDUĞUM YERDEN BİLGİ VE GÖRÜŞLERİMLE AYDINLATMA OLANAĞI TANIDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

BAHSETMİŞ OLDUĞUN KONU ESKİDEN ALIM SATIM BELGESİNİ KULÜPLERDEN ELDE EDİLMEKTEYDİ. ŞU ANDA İSE ŞEHİRLERDE POLİS KARAKOLLARI KÖYLERDE İSE JANDARMA ARACILIĞI İLE YAPILMAKTADIR. ELDEN ALINAN TÜFEKLERDE YANİ İKİNCİ EL OLANLARDA ALICI VE SATICININ İLKİLİ KOLLUJKLARA TÜFEKLE BİR MÜRAACAT ETMELERİ GEREKMEKTEDİR. EĞER TÜFEĞİ DIŞARIDAN ALMIŞ İSENİZ SATICI TÜFEĞİN NUMARASI MARKASINI VEREREK ALICININ TANIDIĞI BİR KİŞİYE VEKALET VEREREK HALLEDİLEBİLİR.

SIFIR ALINAN TÜFEKKLERDE İSE ALMIŞ OLDUĞUNUZ TÜFEĞİN FATURASI İLE İLGİLİ KOLLUĞA MÜRACAAT EDİLDİĞİ TAKTİRDE BİR SORUN YAŞANMAMASI GEREKMEKTE. SORUN VAR İSE NEDEN KAYNAKLANDIĞINI BİLEMEDİĞİM İÇİN YORUM YAPAMAYACAĞIM. İLGİLİ KOLLUĞA MÜARAACAT EDİLDİĞİNDE GEREKLİ EVRAKLARI ZATEN İSTEYECEKLER. BUNLARDA BİR KİŞİNİN NORMALDE YARIM GÜNÜNÜ ALMAYAN İŞLER. SAYIN ABİM EĞER BİR SORUNLA KARŞILAŞAN VARSA NE İÇİN SORUN YARATILDIĞINI BELİRTİRSE ELİMDEN GELDİĞİ KADARI İLE YARDIMCI OLURUM. SAYGILAR SEVGİLER.

altınsoy43
30.Ocak.2008, 21:24
SAĞOL METİN GARDAŞIM BENİM İŞİME YARAYCAK BİLGİLERİN

cemalreis
31.Ocak.2008, 11:23
BENİ İŞİME YARIYACAK DEĞERLİ BİLGİLER KARDEŞİM ELLERİNE SAĞLIK

01.Şubat.2008, 08:59
ELİMDEN GELDİĞİ KADARI İLE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUM. EĞER YARDIMCI OLUYOSAM NE MUTLU BANA.

21.Şubat.2008, 13:47
merab metin öz abi bizimde sana bire sorunumuz var ben adem adanali ben bir silahcaldirdim ruhsatsis vede buldum sucluyu karakolateslimettim vede bana 10 hapis verildi ve ertelendi yalniz sicil kaydim bulunmuyor ama karakoldan fiş çıkıyor av tüfegi ruhsati alamiyorum bunun bir yolu varmi bundan bir yardimci olursan çok sevinirim birde bu güzel hukuk kösesini actigin içinde çok tesekürler bizim gibi madur larda sizlerin sayesinde bilgilenmiş oluyor bundanda çok mutluyum
vede çok tesekürler ederim metetin abi saygilar

25.Şubat.2008, 12:53
İLK ÖNCE GEÇMİŞ OLSUN ARKADAŞIM. BAHSETMİŞ OLDUĞUN KONUDA TÜFEĞİNİN RUHSATI YOK DİYOSUN GALİBA BEN BURADAN ONU ANLADIM. TÜFEĞİ ÇALANI YAKALATMIŞSIN ANCAK SANADA RUHSATSIZ SİLAH YAKALATMA İŞLEMİ YAPILMIŞ GALİBA. SİLAHI MÜSADEREYE ALDILARMI? GERİ İADE ETTİLERMİ BENCE İADE EDEMEZLER. RUHSATI OLMAYAN BİR TÜFEĞİ GERİ ALAMAZSIN. YEMİŞ OLDUĞUN CEZADA SANA 5 SENE ENGEL OLUCAK. 5 SENE SONRA ADLİ SİCİL KAYDINI SİLDİRMEN LAZIM YOKSA SİLAH RUHSATI ALMAN İMKANSIZ. ŞUANDA ÇIKMAMASI NORMAL DAHA İŞLENMEMİŞ OLABİLİR VEYA CEZAN DAHA KESİNLEŞMEMİŞTİR. YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU BANA. SAYGILAR.

26.Şubat.2008, 07:16
sevgli abicigimyazı okudum sevindim ilgine teşekür ederin benim soronum cicil degil cicil,m silindi amaemniyetten fiş çıkıyor emniyetin bana dedigi yönemelige göre olmuyor muş bunun hakkındabir bilgi verirsen çok sevnirin ilginize teşekürederim sagıllar adem adanalı .aadanali38@hotmail.com

27.Şubat.2008, 11:20
KONUYU ANLADIM KARDEŞ AMA KARAKOLDA ÇIKAN FİŞ DEDİĞİN ŞEYİ NLAYAMADIM. SENİN SİLAH RUHSATI ALMANA ENGEL OLABİLECEK TEK ŞEY ADLİ SİCİL KAYDININ BOZUK OLMASI. ODA TEMİZ DİYORSUN SORUNUN OLMAMASI LAZIM. BENCE O KONUYU BULUNDUĞUN YERDEKİ KARAKOL İLE ÇÖZMEN GEREKİYOR. EĞER BİR SORUN VAR İSE ZATEN SİCİLİNE İŞLENMESİ GEREKİYOR. SAYGILAR.

27.Şubat.2008, 12:18
abicigim yönetmelik diyorlar
emniyetin yönetmeliğine göre olmuyor diyorlar adem adanalı ilgine teşekkür edrim

27.Şubat.2008, 12:43
ABİCİM BEN İLK DEFA SİZDEN DUYUYORUM EMNİYETİN YÖNETMELİĞİ OLARAK SİLAH RUHSATI ALAMAYAN. EMNİYETE DİLEKÇE İLE BAŞVURUN VE SONUCU YANİ VERMEMELERİNİN SEBEBİNİ DİLEKÇENİN ALTINA ŞERH DÜŞEREK İSTEYİN. (Şu Şu nedenlerle tarafınıza silah ruhsatı verilmemektedir diye.) ONA GÖRE BİR ÇÖZÜM ARAYALIM. RESMİ OLMASI İÇİN MAHKEME KARARI VE ADLİ SİCİL KAYDI BOZUK OLMASI GEREKMEKTE. SAYGILAR.

28.Şubat.2008, 09:59
metin abiciğim bize verilen belgede 6136 sayılı yasaya muhalefet suçundan 243 sayılı kararları ile 1 yıl hapis cezası ile suç tarihi nazara alınarak 142.365.600tl para cezası ile cezanın indirimi yapılarak 10 ay hapis ve118.638.000tl agır par cezası ile tesbit edilmiştir işlenilen suçun11.06.1998 tarihi ve23369sayılı resmi gzt yayınlanarak yürürlüge giren 2521sayılıspor da kullanılan tfklr ve ulundurulmasına dair kanun uygulanmasını gösterenyönetmeliğin uygulma talimatının
6136sayılı kanun hakkında 12 .13.14.ve15 maddelerinin belirtilen suçlardan dolayı 6 aydan fazla hüriyeti bağlayuıcı cezayamahkum olanlar ile aynı kanunun 4. maddesinde yazılı yasak aletlerden
konulu (g bendine girdigi anlaşılmıştır)
bize karakolun vemişoldugu tebliğ bu ne yapa biliriz ilgine teşekkür eder saygılar sunarım

14.Haziran.2009, 20:52
herkese selsmlar ben yeni üyeniz