PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DOĞA HABERLERİ

ADAPAZARLI AVCI
13.Mayıs.2009, 12:13
KUŞLAR
Çarşamba, Nisan 22, 2009 13:47

Kategori: Hayvanlar Alemi (http://www.butterfly-fx.com/category/hayvanlar-alemi)

Bazı kuşlar yaralanmış veya uçamıyormuş gibi yaparak yavrularını düşmanlardan korurlar. Bir düşman yaklaştığında anne kuş yuvasından sessizce uzaklaşır. Çığlıklar atarak ve kanatlarından birini sallayarak, yerde kanat çırpmaya başlar ve yaralı taklidi yaparak düşmanın dikkatini kendi üzerine çeker. “Yaralı” kuşu yakalamaya çalışan yırtıcı hayvan, anne kuş tarafından bu yöntemle yuvadan çok ilerilere götürülür. Yavrusunu güvenceye aldıktan sonra anne kuş uçarak düşmandan uzaklaşır.

Russel Freedman, How Animals Defend Their Young? s.51

ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR.

ADAPZARINDAN SAYGILAR SELAMLAR

çetin ekren
13.Mayıs.2009, 12:49
evet gardaşım doğrusun ben bunu bir belgeselde izlediğimde ilk defa hayretler içerisinde kalmıştım.....tehlikeyi kendi üzerine çekerek yuvadan veya yavrudan uzaklaştırıyordu o küçücük kuş....

13.Mayıs.2009, 14:52
evet gardaşım doğrusun ben bunu bir belgeselde izlediğimde ilk defa hayretler içerisinde kalmıştım.....tehlikeyi kendi üzerine çekerek yuvadan veya yavrudan uzaklaştırıyordu o küçücük kuş....
ewet abi bende öyle bi belgesel seyretmiştim kuş yaralı taklidi yapıyordu ama koşarak gelen zebra sürüsü olunca taklit işe yaramadı anne kuş ezildi yuva kurtuldu ama. ama.ama. ama

4x4cemal
13.Mayıs.2009, 19:57
Anne şefkati bu, evlatları için kendini ölüme atıyor, paylaşım için teşekkürler Enver bey.

Recep DÖNMEZ
14.Mayıs.2009, 06:35
Enver Kardeş!!! kuşların bu davranış biçimi
bizlere hem ibret,hem örnek,hem ders olmalı....
Bir annenin yavrusu için yapmayacağı şey yoktur.....
Bir annenin çocuğu için yapmayacağı şey yoktur.....
Ne yazıktır ki çoğu zaman çocuklar büyüdüğünde,kendi
hayatlarını kurduklarında annelerini pek de arayıp
sormazlar,onlarla ilgilenmezler,anların ihtiyaçları,
sağlıkları ile alakadar olmazlar,malesef bazıları hiç ama hiç
arayıp sormaz....
Kuşların davranışları bu tip insanlara ibret olsun dileklerimle....
Saygılar......

14.Mayıs.2009, 07:25
Enver abi bu belgesel olayı tam anlatıyor umarım sitedekiler izleyebilir.
http://www.belgeselizle.com/belgeseller/sirtlan-ve-ordek/#more-2199