Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : KİŞİLİKLİ OLMAK YADA OLMAMAK

cemalreis
14.Mayıs.2009, 16:35
DOSTLAR SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM BENİM ÇOK HOŞUMA GİTTİ UMARIM SİZLERİNDE GİDER.1982 yılı...
Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda 2. sınıf öğrencileri Türkiye Ekonomisi dersinin hocasını bekliyor.
Sınıf, öğrencilerin gürültü patırtısıyla sallanırken sert görünümlü hoca kapıda beliriyor. İçeriye kızgın bir bakış atıp kürsüye geçiyor.
Tebeşirle tahtaya kocaman bir (1) rakamı çiziyor.
"Bakın" diyor. "Bu, kişiliktir. Hayatta sahip olabileceğiniz en değerli şey..."
Sonra (1)'in yanına bir (0) koyuyor:
"Bu, başarıdır. Başarılı bir kişilik (1)'i (10) yapar".
Bir (0) daha...
"Bu, tecrübedir. (10) iken (100) olursunuz".
Sıfırlar böyle uzayıp gidiyor:
Yetenek... disiplin... sevgi...
Eklenen her yeni (0)'ın kişiliği 10 kat zenginleştirdiğini anlatıyor hoca... Sonra eline silgiyi alıp en baştaki (1)'i siliyor. Geriye bir sürü sıfır kalıyor. Ve Hoca yorumu patlatıyor:
"KİŞİLİĞİNİZ YOKSA ÖBÜRLERİ HİÇTİR".
Sınıf, mesajı alıp sessizliğe gömülüyor.
alıntı

14.Mayıs.2009, 18:25
sevgili CEMAL abi, çok teşekkürler
Anlamlı bir paylaşım olmuş, kişilik ile ilgili musade edersen bende bir kaç değerli söz ekleyeyim.

Bir insanın hayatı onun karakteridir
Alexis Carrell

Bir insanın asıl karakteri eğlence tarzının içinde saklıdır
Reynolds

Güzel bir düşünceyle güçlü bir karekter birleşince, harikalar ortaya çıkar
Goethe

Her insanın üç türlü karekteri vardır: Belli ettiği, sahip olduğu ve sahip olduğunu sandığı
Karr

İnsanın karekteri en çok nelere güldüğünde belli olur
Goethe

İnsanların mutlulukları ya da mutsuzlukları, kaderin olduğu kadar da karakterlerinin eseridir
La Rochefaucauld

Karakter ağaç ise, şan ve şeref de o ağacın gölgesi gibidir Biz hep gölgeyi düşünürüz Oysa karakter ağacın kendisidir
Abraham Lincoln

Karakter çelik gibidir kırılmaz, fakat bükülebilir İnat ise beton gibidir, ancak kırılabilir, bükülmez
Laedri

Karakter, güç ve uzun süren bir alışkanlıktan başka bir şey değildir
Plutarch

Zayıf karekter, bir günah değildir ama, insanı günaha götürür
Brigitt

ADEM AYVAZ.
14.Mayıs.2009, 18:36
eline saglık cemal abi.

Recep DÖNMEZ
15.Mayıs.2009, 05:26
Cemal Abi!!! teşekkürler....
Çak anlamlı ve güzel bir paylaşım olmuş....
Herkes kendine düşeni alır bu anlatımdan.......
Kişilik olmadıktan sonra başarı,para,mal mülk,kariyer.....
Hepsi hikaye........
Allah herkese kişilik sahibi birer fert olmayı nasip etsin.....
Saygılar Abi.......

15.Mayıs.2009, 05:39
Cemal abi ,Recep gardaşım elinize yüreğinize sağlık.

15.Mayıs.2009, 05:58
cemal ve recep ustam ellerinezi sağlık.bunları okuyup kendimizi irdelememiz gerek bence.biz hangisini yapıyoruz hangisini yapmıyoruz?

çetin ekren
15.Mayıs.2009, 08:09
teşekkürler abicim...1 in herzaman 0 dan değerli olduğu burdada ortaya çıkıyor...sağolasın abim....

15.Mayıs.2009, 08:41
Ellerinize sağlık çok güzel bir yazı dizisi olmuş karekterin ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk.Şimdi bakıyorum bazı arkadaşların herkez ile arası bozuk kimse ile geçinemiyorlar çalıştığı ortamda ne başındaki adamla geçinebiliyor nede diğerleri ile herkez bu tip insanları dışlıyor ama kendine soruyorsun herkez kötü ben iyiyim diyor fakat bunun nedenini kendine sormuyor neden ben kimse ile geçinemiyorum demiyor neden beni kimse sevmiyor demiyor hep o iyi diğerleri kötü işte burada karekter bozukluğu orataya çıkıyor eğer karekteri bozuk olmasa kendi kendini sorgular neden ,niçinlere cevap verir ve nerede işlerin bozuk olduğunu anlar ve sorunu çözer .Güçlü bir karekteri olsa bu sorulara cevap arar maalesef insanlar böyle Allah karekter bozukluğu vermesin ve bozuk olanlarıda düzeltsin karekteri bozuk insanlardan her kötülük beklenir her şer beklenir selamlar sevgiler...

15.Mayıs.2009, 08:58
teşekkürlerabi

15.Mayıs.2009, 09:37
Harika bir yazı elinize sağlık....

cemalreis
15.Mayıs.2009, 16:12
DOSTLAR YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
RECEP KARDEŞİM KATKIN İÇİN SANADA AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM.