Orijinalini görmek için tıklayınız : AVCI DOSTLARA ÇAĞRIMIZDIR
Mehmet Ardilli
20.Mayıs.2009, 12:41
AVCI DOSTLARA ÇAĞRIMIZDIR
Sen de mi ertesi gün gideceğin avın için, sabahlara kadar uyuyamıyorsun?
Senin de mi gözlerin ufku tararken iki yeşilli kanat görünce kalbin sıkışıyor, tetik parmağın çaresizce çırpınıyor?
Sen de mi köpeğinin fermasına koşarken, ister onuncu ister bininci olsun aynı titremeyi hissediyorsun?
Sen de mi halen ürperirsin her seferinde, kalkan keklik alayının harlamasına?
Sen de mi hayaller görürsün kopoyun önünden koşan domuzun önüne çıkıp çıkmayacağını düşünürken?
Sen de mi zevkine doyumsuz kalır, aylarca hasretiyle yanarsın ateş başındaki dost sohbetinin?
Hayallere dalmayan var mıdır, hafta sonu gidilecek avı beklerken ta Pazartesiden?
"Olsun, azılıyı bulamadık ama bizim kopoy yine sağ salim döndü" demeyen emektar avcı var mıdır köylerde?
Sabahın ilk çayını masaya koyan yaşlı kahvecinin, içinden "ah bende geleydim ya sizle!" diye nasıl yandığını hissetmeyen var mı?
Tipi altında meraya yürürken, bomboş ve bembeyaz sokaklara bakıp da "iyi ki avcıyım" diye sevinmeyen var mı?
O zaman sen de ve siz de bizdensiniz.
Biz, avcılarız.
Ama dostlar, kavgamız var.
Ata yadigarı geleneğimize göz koydular.
İnsan gibi insan, adam gibi adam yetiştiren kültür ocağımıza, göz diktiler.
Sevinçlerimize, yaşamımızı anlamlı kılan en büyük sevdamıza, göz koydular.
Avcılığı bitirmeye yemin etmişler. Avcıları sindirmeye, avcıları susturmaya, avcılığı paçavraya çevirmeye iman etmişler.
Gözler, paradan başka geçer akçe görmez, diller liradan-dolardan başka laf konuşmaz olmuş.
İnsanlığımızın en eski faaliyetini, kesmeye, bitirmeye, dolara-yuroya tahvil etmeye yemin etmişler
Ali kıran olmuş, baş kesene dönmüşler. Sesi çıkmaz nasılsa demişler, nasılsa birlik olmaz, nasılsa gücü yetmez demişler, kılıcı çekmiş, yalın ayak hücum etmişler.
Böyle gitmez dostlar. Avcılığın bitirilmesine, yok edilmesine izin vermek olmaz.
İşitmek istemeyenlere işittirmek şart oldu
Kavgamız var dostlar, sevdamızı elimizden almaya yemin edenlerle kavgamız var.
DKMP tarafından hazırlanan(!) 2009-2010 MAK taslak metnindeki tuzakları, kabul etmiyoruz.
Türk avcılığının en köklü avcı eğitim okulu olan Sürek Avı Postalarının tasfiyesini kabul etmiyoruz.
Bu köklü avcılık yönteminin, uyduruk bahanelerle ortadan kaldırılmasını, yaban domuzu avının paralı avlaklara peşkeş çekilmesini kabul etmiyoruz.
Ankara'da masa başında avcıların başına çorap örenlerin farkındayız, kimler olduklarını, niyetlerinin ne olduğunu iyi biliyoruz.
Neredeyse bütünüyle avcıların aleyhine işleyen, akla-mantığa aykırı, üfürme sebeplerle uydurulmuş kararlar, avcıların aklında ve vicdanında meşru değildir.
Bir takım bürokratların, hiçbir şekilde avcıların talebine dayanmayan ama öyle olduğu iddia edilen İl Av Komisyonu "taleplerine(!)" dayanarak yaban domuzu avında yapmaya kalkıştıkları hak gaspına, izin vermeyeceğiz
Bu haksızlığı kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz.
Bu işi, gerekiyorsa Sayın Başbakanımıza, gerekiyorsa Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar götüreceğiz.
Bizler Türkiye’nin Avcıları olarak , vatandaşlık görevimiz gereği, konu ile ilgili dosyalarımızı,
Türkiye genelinde toplanan imzalarımızı Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı makamlarına arz edeceğiz.
Türkiye’nin Avcısının Atadan miras, çocuklarına emanet meralarından elinizi çekin.
Avcılar olarak tek büyük avımız kalan yaban domuzunu, cebi paralı üç-beş kişiye yem etmeyeceğiz.
Haksızlıklarla mücadele edecek kadar asil kan, tüm Türkiye Avcılarında mevcuttur.
Rasgele!
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
Mehmet Ardilli
20.Mayıs.2009, 13:10
Avkolik dostlarım mail ime gelen bu metni sizlerle paylaşmak istedim ilginize şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
Değerli Avcı Dostlar..!!
Yasaların bizlere tanımış olduğu haklarımıza lütfen sahip cıkalım. Oldu bittiye getirilmeye calışılan yaptırımlara müseade etmeyelim.
Zaman o zamandır, vakit kaybetmeyelim. Hemen şimdi..!!
HAKSIZLIKLARLA MÜCADELE EDECEK ASİL KAN TÜM TÜRKİYE AVCILARINDA MEVCUTTUR..!!
Rastgele..
Recep DÖNMEZ
20.Mayıs.2009, 13:26
Abiler ne yapılması gerekiyorsa varım....
Site olarak üyeler olarak ne yapabiliriz....
Herhalde bol bol yorum yazmakla bu iş olmaz....
Düşünelim taşınalım ve yapılması gerekenleri burada paylaşalım.....
Saygılar.....
imported_avkolik
20.Mayıs.2009, 13:50
Naim abi ne yapılması gerektiğini, savunmak isterken suçlu duruma düşmeden nasıl haklarımızı savunacağımızı izah ederseniz çok minnettar olacağız..İlgin alakan ve avcılık için çırpınmandan dolayı şahsım ve avkolik ailesi adına sonsuz teşekkürler abim..
Mustafa ÇİL
20.Mayıs.2009, 15:59
teşekkürler üstadlar
ALPEREN
20.Mayıs.2009, 17:28
MERHABA ARKADAŞLAR,
EMEĞİ GEÇENLERE VE YORUMDA BULUNANLARA TEŞEKKÜRLER. BÖYLE DEVAM EDERSE BİZLER HER SENE BÖYLE KONUŞUR KONUŞUR SUSARIZ. ONLARDA BİLDİĞİNİ YAPAR, BİLDİĞİNİ OKUR, DİLEDİĞİ KURALI ÇIKARIR VE UYGULATIRLAR. BİZDE SEVE SEVE UYARIZ, UYGULARIZ.
BUNLARLA MÜCADELENİN YOLLARI ASLINDA BİRAZDA OLSA, '' AVCI KULÜPLERİ NE İŞ YAPAR '' BAŞLIKLI KONUDA BİRAZ TARTIŞMIŞTIK. AMA ÇABUK BİTTİ.
BUNLARLA MÜCADELENİN İLK VE EN MÜHÜM YOLU, BİRLİKTEN GEÇİYOR. SORUMLULUKTAN GEÇİYOR. AVCI KULÜPLERİNE SAHİP OLMAKTAN, TAKİP ETMEKTEN GEÇİYOR. ÇOK ÇALIŞMAKTAN GEÇİYOR. ÇALIŞMAYANI ÇALIŞTIRMAKTAN GEÇİYOR. TOPLANSIN HERKES KULÜBÜNDEN İTİBAREN HESAP SORMAYA, TAKİBE BAŞLASIN. KULÜPLERİ SADECE SEZONDA DOLDURMAYALIM. İKİNCİ İKAMET YERİMİZ KULÜPLER OLSUN. KÖTÜ AMAÇLAR İÇİN KULLANILAN KULÜPLERİ, İYİ NİYETLİ, ÇALIŞKAN AVCILAR NE YAPIP EDİP ELE GEÇİRSİNLER. ÇALIŞMAYANLARI ÇALIŞTIRSINLAR. ÇALIŞANLARA DESTEK OLSUNLAR.
AVCI KULÜPLERİNİ SADECE AVCI BELGESİ, AVLANMA KARTI ALINACAK YERLER OLARAK GÖRMESİNLER. DAHA FAZLASINI VERSİNLER. DAHA FAZLASINI İSTESİNLER.
NE DEDİK, '' İYİLER AYAĞA KALKMADIKÇA, ZALİMLER DİZ ÇÖKMEYECEKTİR. ''
HEP DİYORUZ. HAYDİ KALKIN, HAYDİ KALKIN, HAYDİ KALKIN.
DÜŞÜNÜN; AYAĞA KALKMIŞ YÜZBİNLERCE AVCI VE İYİ İŞLETİLEN, TAM GÖREVİNİ YAPAN BİNLERCE AVCILAR KULÜBÜ VAR. NELER YAPABİLİRİZ, NELER YAPTIRABİLİRİZ.
BİZLER, HAYVANSEVERLER DERNEKLERİ KADAR, İNATÇI, İNANÇLI, DAVASININ TAKİPÇİSİ OLMADIKÇA BİR ŞEY YAPAMAYIZ.
KAÇ KİŞİ BU HAYVAN SEVERLER YA, KAÇ DERNEKLERİ VAR ???
AMA HERYERİ AYAĞA KALDIRIYORLAR DEĞİLMİ? ANKARA MERKEZ KOMİSYON KARARLARINI ALIRKEN KİMİ BAZ ALIYORLAR? ONLARI MI BİZLERİ Mİ? CEVAP ONLARI İSE BİZ NE YAPIYORUZ.
BİRLİK OLMADIKÇA, SORUMLU OLAMDIKÇA, HER YIL BU ZAMANDA BÖYLE İKİ GÜN BAĞIRIRIZ. ONLARDA BİZE RAĞMEN KARARLARINI, HER YIL BİZİM ALEYHİMİZE OLACAK ŞEKİLDE ALIRLAR VE BİZİM GİBİ UYUYAN, YATAN KOCA GÜCE DE BİR GÜZEL UYGULATIRLAR.
HEM DE ÜSTE PARAMIZI ALARAK UYGULATIRLAR. SEÇİM BİZİM. VE SEÇTİĞİMİZLE MUHATAP OLUYORUZ.
SEÇTİĞİMİZ UYKUYSA, SORUMSUZLUKSA, YATMAKSA, DERT EDİNMEMEKSE. ASLINDA BAĞIRMAMIZA DA GEREK YOK BENCE. NE KARAR VERİRLERSE BAŞIMIZ ÜSTÜNE. ÇÜNKÜ SEÇİMİ YAPAN BİZİZ.
HERKESE KOLAY GELE, HERKESE RASTGELE, HERKESE SELAMLAR, SAYGILAR.
ALPEREN
20.Mayıs.2009, 17:44
HAYDİ ŞİMDİ BAĞIRALIM, ÇAĞIRALIM, MESAJLAR ÇEKELİM ON BİNLERCE, TELEVİZYONLARA RÖPORTAJLAR VERELİM, FORUMLARDA TARTIŞALIM.
OLMADI MERKEZ AV KOMİSYONUNA ULAŞACAK FAX LAR ÇEKELİM. NEYİ DEĞİŞTİREBİLİRİZ, NEYİ UYGULATTIRABİLİRİZ. HANGİ KARARI ALDIRABİLİRİZ. HİÇ BİR ŞEY.
ÇÜNKÜ İŞ ÇOK BAĞIRMADA DEĞİL. ÇÜNKÜ ÇOK BAĞIRANIN Kİ KABUL OLMUYOR.
ÇÖZÜM ÖRGÜTLENME DE, ÖRGÜTLENİLEN VE ÖRGÜTLENDİRİLEN YERLERİ İYİ ÇALIŞTIRMADA.
SADECE ŞİMDİ DEĞİL, YIL BOYU, YILLAR BOYU.
EĞER HAKETMEK İSTİYORSAK, EN KÜÇÜK AVCISINDAN EN BÜYÜK AVCISINA KADAR, YÖNETİCİSİNDEN VASIFSIZ ÜYESİNE KADAR HERKES EMEK SARFEDECEK, HERKES SORUMLULUĞUNU BİLECEK. HERKES KARARLI, AZİMLİ VE İNANÇLI OLACAK. HERKES GÜCÜ NEYSE, O NİSBETTE KATILACAK, KATKIDA BULUNACAK. CESUR OLACAK. YOLA ÇIKMA BASİRETİNİ GÖSTERECEK ANCAK BÖYLE BAŞARABİLİRİZ.
YOKSA DAHA ÇOK BAĞIRIR, ÇAĞIRIRIZ. VE DE SEVE SEVE PARAMIZI DA VEREREK GEREKENİ YAPARIZ.
HERKESE SELAMLAR...
ALPEREN
20.Mayıs.2009, 17:47
BAKIN BURADA Kİ PAYLAŞIM, YORUM VE KATILIM BİLE YUKARDA YAZDIKLARIMIN TEYİDİ OLACAKTIR.
HER İKİ SONUÇ AÇISINDA DA.
SİTENİN ÜYE SAYISI KAÇ, KAÇ KATILIMCI VEYA YORUMCU OLACAK GÖRELİM. SONUCA KARAR VERELİM.
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifÇOK ANLAMLI BİR YAZI TEBRİKLERhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif
Değerli arkadaşlar, cok klasik bir söylem olacak belki ama yinede söylemek istiyorum..
SUSMA.. SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK..!!
Şimdi, bu açılımın bir tek nedeni var ki, oda haklarımız sahip cıkmak. Bunu yapmanın ilk adımı sesli bir şekilde düşünmek ve ifade etmektir.
Bu bağlamda, bu yazılımlar düşüncelerimizin ifade şeklidir. Düşünmek ve uygulamak. Kişilik haklarına saygılı bir şekilde..!!
Düşünüyorum öyleyse varım..!!
Rastgele..
işallah herşey düzelir....
cemalreis
21.Mayıs.2009, 04:08
BİRLİK OLMADIKÇA, SORUMLUOLAMDIKÇA, HER YIL BU ZAMANDA BÖYLE İKİ GÜN BAĞIRIRIZ. ONLARDA BİZERAĞMEN KARARLARINI, HER YIL BİZİM ALEYHİMİZE OLACAK ŞEKİLDE ALIRLAR.
BİRİMİZ HEPİMİZ HEPİMİZ BİRİMİZ GİBİ DÜŞÜNMEDİKÇE DERNEKLER OKEY SALONU OLARAK VE AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ İÇİNDE OLDUKÇA
HELE HELE VATANDAŞI YOLUNACAK KAZ GİBİ GÖREN BAKANLAR OLDUKÇA EVET DOSTLAR GERÇEKTEN İŞİMİZ ZOR ALLAH CÜMLE AVCI DOSLARIN YARDIMCISI OLSUN .
fevzi dursun
21.Mayıs.2009, 06:47
son 10 yıl içinde moda oldu devlete direnmek. onun vermiş olduğu kararlara karşı gelip yürüyüşler yapmak mitingler düzenleyip sağı solu dağıtmak. miting alanlarında devlet büyüklerimizi aşağılamak. tv lerde izliyoruzda hiç türk milletine yakışıyomu bu hareketler.
evet arkadaşlar ben uyumuyorum, susmuyorum, ben vatanımı devletimi seviyorum. ben devlet büyüklerimizin vermiş olduğu kararlara saygı duyuyorum. bana verilen edep ve terbiye devletin kestiği parmaktan kan akmaz. devletin bu avcılara güvenmemesini de yerinde buluyorum. bu avcılığı dört dörtlük yapan 100 kişiden 20 kişiyi aşmayacak kadar az diyorum. devletimiz boş değil arkadaşlar, devletimiz bizlere güvenmiyor ilk önce onun güvenini alalım ilk önce biz aramızdaki bazı avcıları eğitelim. kendimizi de eğitelim..
bizler avcıyız, eğer avcıysak asıl meralarda sessiz kalmayalım, susmayalım, uyumayalım, yapılan uygunsuz avlarda göz yummayıp sırtımızıda dönmeyelim hemen kolluk görevlilerine şikayet edelim. kolluk görevlileri çalışmıyorsa zorla çalıştırtalım. unutmayalım ki göz yumduğumuz zaman sen de suça alet oluyosun.
neyse arkadaşlar o kadar yazılacak kelimeler varki. forumlarda uzun yazılar rağbet görmüyor işte. şunu söyleyim ülkemizde demokrasi var cumhuriyet var. eğer alınan kararlardan memnun değilsek böyle asi davranışlar yerine işe ilk başta kolları sıvayıp işe avcı kulüp başkanlarını değiştirmekle başlayabiliriz. unutmayın devlet büyüklerimiz bizim attığımız oyların çoğunluğuyla bizleri yönetiyolar. elbet söz hakkı bizlerede gelecek o zaman uyumayın susmayın sandığa gidip oyunuzu atın. şu an söz hakkı devlet büyüklerimizde. almış oldukları kararlarada boynumuz kıldan ince.
kimse beni yanlış anlamasın bunlar kendi ifade ve düşüncelerim. buraya yazılan her düşünceye saygı duyulmasını istiyorum. selamlar.
her ilde bir avcı derneği olması lazım o ildeki tüm avcılar orda buluşmalı bir elin nesi var iki elin sesi var gibi.bizi illerimizde bile parçalamışlar nasıl birlik olacağız bakın her ilde bir dernek olsun işta ozaman o ildeki derneğin kapısı ülkeyi yönetmek istiyenler tarafından çalınır.bizlerde istediklerimizi dile getiririz.fevzi abinin dediği gibi sorun bizden kaynaklanıyor biz aynı ilin avcıları bile bir beraberlik sağlıyamamışız tüm illerinki nerde TÜRKİYE deki avcı sayısını toplasan oylarıyla ikdidarı sallar bunu herkes biliyor bunun için bizi ayırıyorlar bizlerde hiç ses çıkarmadan devam ediyoruz.ayrı ayrı derneklerde buluşmaya.
çetin ekren
21.Mayıs.2009, 08:37
Yıllardır avcılık hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır...işin ilginç tarafı acvılık hakkındaki kanunları avcılıktan anlamayanların düzenleyip altına imza atmaları....
avcılık bir yıl yasak olsun derken bu sektörden ne kadar insanın ekmek parası kazandığını bilenler varmı....hiç ava giderken
gidipte alışveriş yaptığı bayileri düşünenler varmı o insanlarında çoluğu çocuğu var onlarda ekmek parası için o mağazayı açmış size hizmet veriyor...
sizi işinizden bir yıl çıkarsalar siz ne yaparsınız acaba....
bu iş üzerine kurulu yüzlerce fabrika ve o fabrikalarda çalışan binlerce insan var.... onlarıda düşünmek lazım...
bütün avrupada avımı yasaklıyorlar...bu adamlar nasıl yapıyor bu işi...bizim eksiğimiz ne o eksikleri bulup gidermek lazım yoksa yasakla birşey çözülmez...
sadece daha cezbedici hal alır...sana yasak olur adamı olan gider istediği gibi avlanır sende seneyi beklersin...
Mehmet Ardilli
21.Mayıs.2009, 10:58
Bu gün herşey bitmiş değil, yarın herşey düzelecek değil, büyük birlikler ve büyük hareketler sabır, özveri ve inançla çalışmanın eseri olarak ortaya çıkarlar. Önce küsmeyeceksin, yolunda savaşmaya devam edeceksin, akıllı ve dürüstce kendinden başlayacaksın düzeltmeye, sonra senin gibilerin sayısını artıracaksın toplumun içinde, rant için değil, para, pul için değil, şan, şöhret için değil, inandığın doğrular adına yürüyeceksin kimseye güvenmeden tek başına, tıpkı Gandi gibi, toplum senin peşinden gelicek. İmkansızlıkları görüp yüz çevirmiyeceksin, tam tersine damarlarında ki asil kanın hakkını vericeksin, yılmadan mücadele edeceksin, Mustafa KEMAL'İ örnek alarak. Zor bu iş dedik, ama bu bizim sorumluluğumuzun bilinci, ürküntümüz değil. Biz ne savaşlar gördük, bunlar bizim için tatbikat. Tek ihtiyaç duyduğumuz bu işi önemle, ciddiyetle ele almak. Hürmetlerimle.
Sebahattin AVCI
21.Mayıs.2009, 16:47
kaçtane ilimiz var ilçemiz var sayısı belli değil bir gün kararlaştırılsa bütün türkiye avcıları dernek başkanları bi bölgede buluşup toplantı yapılsa bi karar alınıp birrlik içerisinde olunsa baştakilerin bişeyler yapacağımızı anlaması bir çok şeyin düzene girmesini sağlar bu katılım 100 kişi 300 kişiyle olmaz 10000 ler olacakki avcıların sorununu anlayıp dinlesinler
Değerli arkadaşlar, bu söylemlerin ışığında MAK bugün toplandı.. Sonuclar mı..!!?
Aynı hamam, aynı tas..!!
Kağıt üzerinde yapılan tartışmaları sahaya indirgeyecek bir tutum segilemekten uzak kurumlar havanda su dövdüler..
Tüm bu olanların sorumlularına buradan sormak istiyorum..!!?
Ülke genelinde kac avcı var..!? Siz kaç adet avlanma pulu sattınız..!? Ben biliyorum.. Sizde biliyorsunuz..!!
İşte bildiğiniz bu sonuc sizlerin uygulamalarınızın sonucudur.!! Hayırlı uğurlu olsun..
Her zaman söyledim, şimdi birkez daha tekrar ediyorum.. İyi bürokrat olabilirsiniz ama ne yazık ki, çok kötü tüccarsınız..!!
Rastgele..
Daha önce de bunu aktarmıştım ama yine tekrarlayayım.Bir ilçedeki avcı sayısı ister 1000 ister 5000 olsun.O avcıları ilçe av komisyonunda temsil edecek kişi sayısı belli.
İlçe Av Komisyonunun Avcı Üyelerinin Belirlenmesi
Madde 9 -İlçe av komisyonlarına, ilçede kurulu bulunan avcı derneği başkanı veya yönetim kurulunun bir üyesi avcı üye olarak kaymakamlıkça Ocak ayı içinde görevlendirilir.
İlçede birden fazla avcı derneği bulunması halinde; ilçe av komisyonunda görevlendirilecek avcı üyeler, üçten fazla olmamak üzere ilçede faaliyet gösteren ve en fazla aktif avcı üyeye sahip avcı derneklerinin başkan veya yönetim kurulunca yetki verilen üyeleri arasından Kaymakamlıkça belirlenir.
Diğer üyeler mülki amirler ve kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ve gönüllü kuruluş üyelerinden oluşuyor.Dernek başkanı ve yönetimden bir avcı dışında kaç oy hakkınız var?İl av komisyonunda da aynı durum söz konusu MAK'ta da aynı durum söz konusu.
"Ne yapmak gerek peki?" sorusu gündeme geliyor.Ya maddi ya da siyasi olarak arkamızda bir gücümüz olması gerek sanırım.
feridun berin
22.Mayıs.2009, 09:08
Sevgili arkadaşlar yıllardır hep aynı sohbet hep aynı tartışma hani masalların başında geçer ya az gittim uz gittim dere tepe düz gittip geri dönüp bi baktım bir arpa boyu yol gittim. bizde yıllardır bir arpa boyu yol gittikmi bilmiyorum ama halkdilinde bir söz vardır fakirin ekmeği umuttur. İnşalllah bir gün herşey gönlünüze göre olur umudunuzu kaybetmemeniz dileğimle. Sağlıcakla kalın.
çetin ekren
22.Mayıs.2009, 11:22
her avcı artık bir sabır taşı.....çatlamamak ümüdiyle hele sabır yani....doğrumu feridun abi....
Mehmet Ardilli
22.Mayıs.2009, 17:17
BAKIN BURADA Kİ PAYLAŞIM, YORUM VE KATILIM BİLE YUKARDA YAZDIKLARIMIN TEYİDİ OLACAKTIR.
HER İKİ SONUÇ AÇISINDA DA.
SİTENİN ÜYE SAYISI KAÇ, KAÇ KATILIMCI VEYA YORUMCU OLACAK GÖRELİM. SONUCA KARAR VERELİM.
Hasan reis haklı tabi, bizler birileri bizim için birşeyler yapsın mantığına okadar alışmışız ki ne yapacağımızı bilmemekte, bildiklerimizi gayrete dökememekte, düşüncelerimizi bile paylaşmaktan ürkmekteyiz. Bu talihsiz zincirleri kırmanın yolu ise aklıselim tartışmalardan, yeni fikirlere açık cesaretli bakış açılarından geçmekte. Düne göre bu gün paylaşımlarımızı sanal ortamlar sayesinde iller arasına taşımakla önemli gelişmeler kaydetsekte, gelecekte icraatların peşinden koşmamız gereken yerler kulüpler, federasyonlar, konfederasyonlar, komisyonlar olmalı. Bu işler birlik, beraberlik ile oluşan sinerjilerin platformlara taşınmasıyla hayat bulur.
O yüzden planlı, programlı çalışmak için önce bu sinerjiyi tüm avkoliklerin kulüplerine taşıması, ve bu özlemin cesur ateşini tabanda hararetlendirmesi, kısacası TÜRK avcısını bilinçlendirmesi gerekmektedir. İşte birinci görev budur, burda konuşulan her müsbet fikri bulunduğumuz camiaya aktarmak. Hürmetlerimle selamlar.
İBRAHİM AKKAYA
23.Mayıs.2009, 15:08
Bizim görüşümüzü değil paramızı alıyorlar.Hankinize sordular yolda avlanma belge varmı diye nerden gelıyorsun diye.Yan yatanda camura batanda bır,http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/42.gif http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/41.gif
vedat hamurcu
23.Mayıs.2009, 16:22
ellerinize ve emeginize saglık
ALPEREN
24.Mayıs.2009, 15:09
YAĞIZ KARDEŞ,
KANUN GEREĞİ MAK' IN OLUŞMA ŞARTLARINI YAZMIŞSIN GÜZEL AMA ;
EĞER BİZ BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLURSAK, AVCI KULÜPLERİ GÜVENİLİR OLURSA, ÜLKE GENELİNDE AVCILARIN HAKLARINI ARAYAN VE SAVUNUN KULÜPLER OLURSA, İYİ NİYETLİ FEDARASYONLAR VE KONFEDERASYONLAR OLURSA, BASKIYLA, ZORLAMAYLA, TEKLİF ETMEYLE MAK' A BİR KAÇ ÜYE DAHA KATAMAZMIYIZ ?
ÜYE KATMAYI BIRAK SAYDIĞIMIZ ŞARTLAR YERİNDE OLURSA, KARARLARA ETKİ EDEMEZMİYİZ ?
HAYVAN SEVERLERİN MAK' TA KAÇ ÜYESİ VAR DA KOMİSYONDAKİLER KARAR ALIRKEN ONLARI BAZ ALIYOR ? GÜÇLERİ NEDE, ONLARI KIZDIRMAYACAK KARARLARI VE TASLAKLARI HAZIRLIYORLAR ?
NEDEN KARARLARDA ÇEVRECİLERİN ETKİSİ BU KADAR KUVETLİ, MAK' TA ÇEVRECİLERİN KAÇ TEMSİLCİSİ VAR ?
YOL TEK, YA GÜÇLÜ OLACAKSIN, YA DA GÜÇLÜ KADAR ETKİLİ OLACAKSIN.
BİZ DE AVCILAR OLARAK HANGİSİ VAR ?
BU AÇIDAN BİR DAHA DÜŞÜNELİM HEPİMİZDE !!!
HERKESE SELAMLAR...
Dediklerinizde çok haklısınız Hasan Bey,ben birlikte hareket etmeyelim ,beraber olmayalım demiyorum.
Geçen yıllarda Orman Bakanlığına ve Milli parklara fax çekme kararı adık avcılar olarak.Eminim pekçok kişi faks çekti.Bu tepkiyi kim dikkate aldı?Demek istediğim şey arkanızda siyasi gücünüz veya maddi gücünüz yoksa sayı çok da önemli değil.Evet haklısınız çevrecilerin dediği oluyor.Neden? Çünkü arkalarında ya maddi ya da siyasi güç var.ilçe ve il av komisyonlarına katılan kişilerin çoğunun devlet memuru olduğunu düşünürseniz ne demek istediğimi daha iyi anlatabilirim sanırım.
erol kahraman
24.Mayıs.2009, 19:39
mehmet abi bir bütün olursak hiç kimse isteklerimizi geri çeviremez
örnek konyanın bir köylüğünde patates ekicileri toplanıp 180 kişilik sürek avına çıkmak için izin isterler il çevre orman müdürlüğünden izin çıkmaz ama çifçiler hem kendilerini ihbar eder hemde domuz sürek avına çıkar 79 tane domuzu vurur . zamanın behrinde :):)
yucelmert
24.Mayıs.2009, 20:41
haklısın erol kardeş,
önce vizemizi yaptıralım sonra pulumuz alalım, ondan sonra bence bağırmaya hakkımız var.
yasal düzenlemelere avcıyım diyorsak uymak zorundayız, koy koya gerek yok, Elbette bu devlet düzenli bir kulüp çatısı altında toplanmış, aidatlarını zamanında veren ve demokratik bir düzende kulübünü işleten biz avcıları bir gün görecektir.
Mehmet Ardilli
25.Mayıs.2009, 10:03
Bence bu tartışmaların sürmesi bilinçlenme, paylaşıp güçlenme sürecinde en büyük etken. Katılım ve paylaşımlara devam. Bakıyorumda gerçekten güzel fikirler, değerli öneriler oluşuyor. Selamlar.
cemalreis
25.Mayıs.2009, 19:32
DOSTLAR LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMÜYOR BENCE BİR TARİH BELİRLENSİN HER İLDE TOPLANAN İMZALARLA BİRLİKTE
GELEBİLECEK AVCI DOSTLAR SİTEDE İSİM BAZINDA LİSTELENSİN VE HAP BİRLİKTE BAKANLIĞA GİDELİM TABİ RANDEVU ALARAK BASINADA
BİLGİ VERELİM BİR BAŞLANGIÇ YAPALIM HODRİ MEYDAN RASGELE.
Mehmet Ardilli
26.Mayıs.2009, 09:33
Olabilir Cemal abim neden olmasın.
ALPEREN
26.Mayıs.2009, 14:53
MERHABA ARKADAŞLAR,
KONU GAYET İYİ GİDİYOR. DERT EDİNEN, FİKİR ÜRETEN, KATKIDA BULUNAN HERKESE TEŞEKKÜRLER.
BAKINIZ ARKADAŞLAR, BUNCA ZAMAN EDİNDİĞİM BİR TECRÜBE VAR. DEVLET ÖNCELİKLE KİŞİLERİ DEĞİL, KURUMLARI, KURULUŞLARI, TÜZEL KİŞİLİKLERİ MUHATAP ALIR.
AVCILAR DERNEKLERİ DE KANUNEN BİRER TÜZEL KİŞİLİKTİR. ÖNCELİKLİ YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMA, BU TÜZEL KİŞİLİKLERE YANİ AVCI DERNEKLERİNE SAHİP ÇIKMAK, ONLARI ÇALIŞIR VE AKTİF HALE GETİRDİKTEN SONRA, AVCILARIN HAKLARINI ARAYACAK DURUMA GETİRMEMİZ LAZIM.
HA BİRDE DEVLET PARASI OLANLARI MUHATAP ALIR DEDİNİZ. AVCILARIN İÇİNDE YOKMU PARASI VE GÜCÜ OLAN. ÇOK. AMA ONLAR MAK KARARLARINI KENDİLERİNE GÖRE ÇIKARTMAK İÇİN MÜCADELE VERİYORLAR. NASIL : AV HAFTANIN 7 GÜNÜ OLSUN, AYI AVI SERBEST OLSUN, FALAN YERDE GEYİK AVI VE KEÇİ AVI SERBEST OLSUN. VURULACAK AVDA LİMİT OLMASIN VS. VS. DİYENLER BU KONUDA BASKI YAPMAYA ÇALIŞANLAR, AVCILARIN GÜCÜNÜ BUNUN İÇİN ARKALARINA ALMAYA ÇALIŞANLAR KİMLER BİR BAKIN BAKALIM. DERNEKLER DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ GİBİ AKTİF VE GÜÇLÜ OLMADIĞI İÇİN, BAZI AVCI ARKADAŞLARIMIZDA BUNLARIN SU YOLUNA GİRİYORLAR VEYA GİRMEK ÜZERELER. YAPILAN
TV PROĞRAMLARI, AÇIKLAMA, RÖPORTAJLARDA BİZ NORMAL AVCILAR İLE BAKANLIĞI KARŞI KARŞIYA GETİRİYOR. ZARARLI ÇIKAN YİNE BİZ OLUYORUZ.
BENCE, ÖNCELİKLİ GÖREV VE ÇÖZÜM, AVCI DERNEKLERİNİ AKTİF HALE GETİRMEK, ÇALIŞKAN VE İYİ NİYETLİ İNSANLARIN, İNSİYATİF KULLANARAK, SORUMLULUK ALARAK GÖREVE GELECEK ÇALIŞMALARI BİR AN ÖNCE BAŞLATMASI GEREKİR.
DEVAMINDA BÖLGESEL BİRLİKLERİN, FEDARASYON VE KONFEDARASYONLARIN DEDİĞİMİZ DÜZEYE GETİRİLMESİ GEREKİR.
BAKALIM ONDAN SONRA NELER OLUYOR. KİMLER KİMİ DİNLİYOR, DİNLEMİYOR.
BUNA ÇOK KÜÇÜK BİR ÖRNEK VEREYİM. ŞUHUT AVCILAR KULÜBÜ KENDİ ÇAPINDA BU KONUDA VE DİĞER KONULARDA BAHSTTİĞİMİZ GİBİ, SORUMLULUKLARINI FAZLASIYLA YERİNE GETİRDİĞİNDEN, HİÇ BİR RESMİ KURUMDAN, JANDARMA' DAN, BELEDİYE' DEN, KAYMAKAMLIK' TAN, İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ' NDEN, DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ' NDEN, AV VE YABAN HAYATI DAİRE BAŞKANLIĞI' NDAN, ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI' NDAN, OLUMLU İSTEKLERİNE RET CEVABI ALMAMIŞTIR. HİÇ BİR HİZMETİNDE AKSAMA OLMAMIŞTIR. AMA BUNUN OLABİLMESİ İÇİN, ÖNCE ŞUHUT AVCILAR KULÜBÜ KENDİ RÜŞTÜNÜ İSPATLAMIŞTIR.
YOKSA FERDİ OLARAK BİNLERCE MESAJ GÖNDERİN, BAKANLIĞA YÜZLERCE FAX GÖNDERİN, HATTA TOPLANTI VE MİTİNGLER YAPIN BİR YOL KAT EDİLMEZ. BİR GÜNLÜK BİR GÜNDEM OLUR HEPSİ O KADAR.
HERKESE ÇOK SELAMLAR.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.