PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhamete Ortak Ol..

21.Mayıs.2009, 08:32
selam aleyküm avcı dostlar.. yaban tvde çıkan konulardan birisi.. avlanmak haftada kaç gün olmalı.. dün akşam 20-05-akşamı yani..haftada hergün ön pilanda idi..haftada hergün av olursa bu memlekette av kalırmı? hergün ava giden bir kişi başka bi yere vakit ayırırmı?.. hadi diyelim hafta hergün av serbest oldu.. en önemli konu sınırı açmamak..akşam kahvede yada sohbette tamam 2 keklik diyolar av yerinde 4-5 oluyor sayı.. ben şahsıma.. eğer bir insan ben avcıyım diyorsa herşeyi ile gerçek avcılığını ortaya koyar önemli olan o insanın içinde olması.. zaten eski avlar yok bu gün bir keklik nelere göğüs gererek arkasında 10-15 yavru yetiştiriyor bunu hepimiz biliyoruz.. ben bu camianın ve tüm avcı dostlarımın merhametli olduğuna inanıyorum..kendi avımızı kendimiz yok etmeyelim..! tüm avcı dostlarıma ve avkolikteki dostlarıma saygılar sunarım..!

21.Mayıs.2009, 09:06
doğru diyosun abi gönül hergün gitmek ister ama birazda hayvanları düşünmekte yarar war

21.Mayıs.2009, 09:50
hergün av olmaz bence.zaten olsa bile hergün ava giden avcı sanmam.işten güçten gideceğini sanmam.emekli olsa belki.bunun giderleri var.adam iki hafta her gün gider,baktı masraflar ağır gelmeye başladı.düşürmeye başlar.her gün ava gidecek yanında arkadaş bulmak lazım.hiç eşine dostuna zaman kalmayacak.
şu baçıdan bakarsak,diyelim normalde çarşamba,cumartesi ve pazar av günleri.ama iş gereği bu günler çalışıp hafta da bir gün tatil olanlarda var aramızda.benim tanıdığım var mesela.sadece cuma günü tatil.bu adam nasıl gidecek.hergün av serbest olsa bu avcıyada gün doğar.cuma gününü ava ayırır.buda avın hergün serbest olmasının avantajı olur.
her gün ava giden dağda hayvan bırakmaz.ben kendim için söylüyorum,pazar gittim gittim,gidemedim haftaya pazar.
kalın sağlıcakla

Recep DÖNMEZ
21.Mayıs.2009, 12:52
Daha önce açılan benzer konuda da yazdık...
Ama Tufan kardeşimiz de benzer konu açmış düşüncelerimizi
burada da dile getirelim....
Ülkemizde bugünün şartlarında her gün avın serbest olması
ormanlarımızda,meralarımızda bulunan zaten sınırlı sayıda
bulunan av hayvanlarının bir kaç yıl içerisinde tamamen bitmesi
anlamına gelir,kendini bilen avcılar her ne kadar limitlere riayet
etsede yinede toplamda yekün teşkil edecektir.Haftada üç gün ava
giden kendini bilen bir avcı her avında (2) keklik vursa haftada (6) keklik
yapar.Eğer bu avcı haftanın yedi gününde ava giderse (14) keklik yapar.
Şimdi diyebilirsinizki kim haftanın yedi günü ava gider?haklısınız bu çok
az ihtimal ama yinede belirli günlerle sınırlandırmak alınabilecek tedbirler
arasında en mantıklısı.
Biz hep kendini bilen avcılardan bahsediyoruz ama şuda bir gerçekki
köylerde birçok kişi (avcı demiyorum,çünki çoğunun ruhsatı ve belgesi,harcı
pulu vs.yoktur,buralarda yaşayan gerçek avcılara hiç bir sözümüz yok,onlar
bizim ustalarımız,abilerimizdir) zaten haftanın yedi günü avlanıp limit falan
tanımıyorlar.Eğer bunların önüne geçilebilirse ilerki yıllarda haftanın belki yedi
günü olmasa bile üçgünden fazlasında avlanma imkanı olabilir.....
Tabiki sadece bununla bu iş çözülmez,devlet,avcı kulüpleri,federasyonlar,biz avcılarda
avlaklarımızdaki av tür ve sayısının artamı için elimizden geleni yapmalı,
avlaklarımıza yeni av türleri yetiştirip salmalı,bu konuda çalışma yapanlara
destek ve yardımcı olmalıyız.
Eğer yapılacak bu çalışmalarla avlaklarımızdaki av türleri ve sayıları artırılabilirse
belki bir nebze bizler,ama bize yetişmese bile ileriki yıllarda çocuklarımız,canlarımız
güzel yurdumuzun eşsiz güzellikteki avlaklarında haftanın belki her günü,belki
belirli günlerinde neşeli avlar yapma imkanı bulabilirler....
Temennimiz avlaklarımızdaki av türleri ve sayılarının her geçen gün artış göstermesi,
avcılarımızında her yeni günde biraz daha bilinçlenip avına,avlağına,haklarına,
geleceğine sahip çıkmalarıdır....
Herkese Saygılarımı sunuyorum.......

21.Mayıs.2009, 14:20
çok güzel değinmissin recep abi.. haftada 6 keklik vuran ayda 14 etmez.. 24 eder.. biz veriyoz harcı pulu..köylü vuruyor palazı..keklik bile olmadan.. belge yok ruhsat yok.. birde ne diyo biliyonmu..buraya ava gelme kardeşim.. adamın zoruna giden de bu yaa.. eskiden alayın içinde kalırdım ben..şimdi 3 km yürüyom 3 tane kaldırıyorum 2 km yürüyom 5 tane kaldırıyom.. hergün av olursa bu memlekette ne keklik kalır ne bıldırcın.. sonra sebahattin avcı abimiz gibi koyarız eve bi kuluçka makinası üretirsin 10 keklik kendin salarsın araziye onu vurursun.. sen benim kekliği vurdun ben senin keliği olur sonra.. bizim tüfeğimiz köpeğimiz varsa o kuşunda ALLAH I var.. bazen kaçmıycak pozisyonda kuş kaçıyo neden? nasipden ötesi yenmezde ondan.. 1 çift keklik 15-18 yumartayı sonra palazı hangi şartlarda yetiştiriyor avcı olan bilir fazla söze gerek yok..yılandan,çakaldan,tilkiden,bit den pireden,şahandan v.s yalanmı? 20 yumurtanın 10 tane 12 tanesi sağlıklı oluyo zaten.. ben hergün ava karşıyım.. adam diyorki kardeşim benim tatilim pazartesi yada salı ee sen ya tatilini av olduğu günü aldırcan yada çarşamba olan av gününü pazartesiye aldırcan yada bırakçan.. sıkı atıyoz kuşa.. saçmanın devamı ağaca o ağaç hergün sıkı yerse ne kuş kalır bu memlekette nede ağaç.. ben herkesin görüşüne saygı duyarım.. madem burası dostluk arkadaşlık paylaşım sohbet ben bunu açıklamak içimi dökmek zorundayım.. haftanın 7 gün ava giden birde otomatik sihah kullanıp av yerinde takozu söküp av yapanlara karşıyım.. benim yanımda yapmasın nerde yaparsa yapsın..ben kulüp başkan yardımcısı olarak geçen akşam klüpte dedim otomatik tüfeği olan külübe gelip üye olmasın diye.. o kuşun kaçma şansı olacak işin güzelliği orda.bu benim şahsi görüşümdür.. saygı ve sevgiler

mehmet MUTLU
23.Mayıs.2009, 12:38
tufan kardeşim senin bu konuyu daha önce görseydim seni kulube geldiginde ayakta alkışlardım inan ki çok teşekkür ederim çok güzel ve canalıcı bir noktaya deginmişsin ayrıca bu konuya ilgi ve alakalarını eksik etmeyen dostlarıma teşekürederim

Sebahattin AVCI
23.Mayıs.2009, 15:55
güzel bir anlatım ile açıklama olmuş bakalım diğer arkadaşlar ne düşünüyor

hergün olsa dediğiniz gibi bohcacıya gün doğar zaten kural kaide yok silah sesi her gün serbest oldummu daha rahat olacaklar dır

07.Temmuz.2009, 05:55
slm zaten bolgesel olarak avcılıyımız av hayvanlarının olmammayışındna dolayı sıkıntı yaşıyoruz birde av her gun olursa hic av hayvanı kalmaz her gun olmasın ama haftada 4 gun olsa bence daha guzel olur

16.Haziran.2010, 10:29
sanırım av günü duyduğum kadar ı ile 4 gün e çıkmış.. sezon yaklaşıyor değerli dostlar.. limitleri mutabık olalım değilmi :))

İbrahim ÖZEL
16.Haziran.2010, 10:39
Tufan kardeşim bu rodos ne böyle ya maşşallah. Heryerde gösterme kardeş vallahi nazar değecek...

16.Haziran.2010, 10:46
Benden yakışıklı kerata :) ne zaman bi yere yüklesem başına bi iş geliyo zaten haklısın ibrahim abi.. bi dahakinde boynuna bi nazar boncuğu asam :)) bi abim vardı sağmı salimmi bilmiyom şuan o vermişti 10 aylıkken sağolsun.. şimdi 25 aylık oldu bakıyoz işte ibrahim abi abi kardeş geçinip gidiyoz :))

İBRAHİM AKKAYA
16.Haziran.2010, 13:01
Tufan kardeşim geçen sezon toplam 10 keklik ançak vurmuşumdur iki köpek besliyordum bu yıl dört köpeğim oldu http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
Belgelerim tam kurallara uyarım zamansız avı geçe avını sevmem yapmam Ama kural dinlemiyenler bizim 10 katımızı vuruyor.
Avcılık bana sanalda ve genelde çok dost kazandırdı kazandırıyor işte tek teselim bu.Et için av yapmadım yapmamda selamlar kardeşim.
Herkes kendi vijdanın bekçisi olaçak kimseyi ysakla eğitemezsin 3olmuş 4 olmuş seni beni ilgilendirir kuralsıza önemli değil.

16.Haziran.2010, 16:02
aynen ibrahim bey doğru dersiniz..

çetin ekren
16.Haziran.2010, 21:17
haftanın 7 günüde açık olsa olay avcının vicdanında bitiyor...ama yinede hem avcı hem av sağlığı açısından şuanki 3 gün yeterde artar bile...
fazlası etoburlar için fırsat doğurur...

İbrahim ÖZEL
16.Haziran.2010, 22:36
Et obur derken bu saatte yemek yerken okudum lokmam gülerken boğazımda kaldı Allah'tan et türü yemiyorum :)

17.Haziran.2010, 12:27
aman helal abim boğazında kalmasın :))

17.Haziran.2010, 13:06
devam dostlar

17.Haziran.2010, 14:14
durmak yok izzet abi :))