PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GÜL VE DİKEN

Mehmet Ardilli
23.Mayıs.2009, 16:48
http://img194.imageshack.us/img194/9530/glbahesis.jpg

Kendi yalnızlığını kabüllenmiyen, hazmedemiyen kimse bir diğerinin yalnızlığını nasıl hazmedip, kabullenip ona birlik ve beraberlik cümleleri kurabilsin. Acı olan şuki, bu kimse karşısındakinin varlığını kendi yalnızlığını yok eylemek için arzular. Oysa gerçekte Yaradana karşı yalnız ve onun kullarına karşı tek bir kimsedir. Doğru olan da budur ki, ALLAH kendine kendinden başka dost tutana, dostluk mertebelerini tuttukları kadarı ile sınırlayı verir. Halbuki kendine dost olanlara kendi dostlarını yollayıverir ve onlar asla yalnız değildirler.
Dileriz ki, bize büyüklük nakşedilmesin. Dileriz ki, bizi gerçeklik gözüyle görenler bizdeki hiçliği görsünler de, kendilerinde ki hiçliğe bakabilme cesaretini göstersinler.
Gülün dikeni varya dikeni, işte odur anlaşılmazı kıymetli kılan. Gülün hoş kokuları varya, işte odur feragatın mükafatı. O diken ki nasıl gerçekten de can yakar, tıpkı doğrular gibi. İşte o gül okadar güzel kokar, müstehak olduğu gibi. Dikene gafil kalmak, güneşte göz yummak gibi, çaltıyı gül sanıp avuçlamak gibi.
Mis kokulu gül bahçesinde hoş beş sohbet eyledik, bir diken cana nazar eyledi diye bahçe terk edilirmi. İnsanlık alemi böyledir işte, yaramazlık edenler dikenlere tutulurlar, mutaberli olanlar hoş gül kokularına. Gerçekler sizin alışkın olduklarınız olsaydı, siz gerçekleri bilen olurdunuz. Olaki sınamak isteyenler, kınamak ister. Sınamak için sınırlamak gerekir, bilgi cehaleti sınırlar şüphesiz. Bilge olan ise asla kınamaz.
İyilikleri iyiler, kötülükleri kötüler, asla unutmazlar.

Mehmet ARDİLLİ

23.Mayıs.2009, 16:55
Abi herzamanki gibi çok güzel ellerine sağlık. Gönlüne bereket.

kapadokyali_1981
23.Mayıs.2009, 19:15
Abi ellerine sağlık gerçekten herzamanki gibi harikasın.

Recep DÖNMEZ
23.Mayıs.2009, 19:17
Abicim! ellerine emeğine,yüreğine sağlık....
Çok anlamlı ve de okkalı bir paylaşım...
Teşekkürler...
Saygılar......

naz gülhan
24.Mayıs.2009, 10:31
çok güzel olmuş yüregine saglık alıntı yapıp kanalımda da yayınlıycam izniniz olursa ?

unforgiven
24.Mayıs.2009, 10:35
Harikasın abi eline yüreğine sağlık...

Saygılarımla...

Mehmet Ardilli
25.Mayıs.2009, 11:47
Samimi yorumlarınız için teşekkürler, umarım herkes yüreğindeki sevgi kanalını takip eder ve daha mutlu bir dünyada daha evrensel gerçeklerle, zahiri saydığımız kin, nefret ve husumetlerin üzerine bir örtü gibi sereriz dostluklarımızı.

Mehmet Ardilli
25.Mayıs.2009, 11:50
çok güzel olmuş yüregine saglık alıntı yapıp kanalımda da yayınlıycam izniniz olursa ?

Elbette Naz hanım, bizim paylaşımlarımızda sahiplenecek tek şeyimiz sevgimizdir, muhabbetimiz herkese hediyemizdir. Hürmetler.

cemalreis
25.Mayıs.2009, 19:17
MEHMEDİM NE GÜZEL YAZMIŞIN KALEMİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK
NE GÜZEL SÖZ GÜLÜ SEVEN DİKENİNE KATLANIR
GÜL GÜZELDİR AMA SOLDURULMASA
GÜLÜ DALINDA KOKLAMALI
EVET MEHMEDİM KİBRİT ORMAN YAKIYOR DİYE KİBRİTTEN NEFRET EDEMEYİZ
ÇÜNKÜ ODA AĞAÇTAN OLUŞUR
YILDIZDOĞANIN BİR SÖZÜ VAR ÇOK HOŞUMA GİDER
BİR AĞAÇTAN BİN KİBRİT ÇIKAR- BİR KİBRİT BİN AĞAÇ YAKAR.

Mehmet Ardilli
26.Mayıs.2009, 09:40
Gönlümüzden böyle geçti, bizde böylece yazıverdik cemal abim:)) Kimi gül sever, kimi dikeni, kimi yol sever, kimi yoldaşı, Kimi söz sever, kimi söyleyeni, kimi söz dinler, kimi dinlemez kimseyi, eyvallah der geçeriz:))

Sebahattin AVCI
26.Mayıs.2009, 16:10
bizlerde seni seviyoruz http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

naz gülhan
29.Mayıs.2009, 12:49
mehmet bey tşk yazınızı yayınladıgım gün bir olay oldu 2 dj birbirine rest cekmişti kavga ettiler yazınızı yayınladım ve arkasındanda ferdi tayfur neyleyim sen yoksan egeri yayınladım bunlar aglayarak barıstılar bunda sizin yazınızın katkısı çok büyük oldu çünki 2 side inatcıydı barıştıramamıştık tekrar elinize yüreginize saglık adalet.fm tüm dj lerinden slm lar

Mehmet Ardilli
29.Mayıs.2009, 16:28
mehmet bey tşk yazınızı yayınladıgım gün bir olay oldu 2 dj birbirine rest cekmişti kavga ettiler yazınızı yayınladım ve arkasındanda ferdi tayfur neyleyim sen yoksan egeri yayınladım bunlar aglayarak barıstılar bunda sizin yazınızın katkısı çok büyük oldu çünki 2 side inatcıydı barıştıramamıştık tekrar elinize yüreginize saglık adalet.fm tüm dj lerinden slm lar

Ne mutlu bize, küsleri, dargınları barıştırmaktan daha güzel ne olabilir:)) Hürmetler.

30.Mayıs.2009, 02:18
Abicim! ellerine emeğine,yüreğine sağlık....
Çok anlamlı ve de okkalı bir paylaşım...
Teşekkürler...
Saygılar......