Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : BENİMDE BİR KÖPEĞİM OLSUN

Mehmet Ardilli
23.Mayıs.2009, 17:57
- Babacım benim bir köpeğim olsa onunla oyunlar oynasam, onu beslesem olmaz mı? Küçük yavru bir köpek. Hani Ali'lerin varya, mahallede dolaştırıyor. Bizde alsak, ne güzel olur. Ben okuldan gelince, önce onunla ilgilenirim, okşar severim onu, neler öğretirim ona neler.
- Yavrum köpek bakımı zordur ilgi alaka ister. Evimiz bahçelide değil nerede bakarız hayvancağızı?
- Annecim ne olur şu babama bir şey söyle, bak herkesin var evinde köpeği, onlar nasıl bakılıyor?
- Ama baban haklı evladım, biz nasıl sahip çıkarız ona evde. Her yere pisler, her yer tüy olur valla...
- Yok annecim benim odama yer yaparız, ben alıştırırım onu, dışarı çıkarırım hep, içeri pislemez, öğrenir.

Bir hafta sonra:
- Bey bak çocuk iştahtan kesildi, yimesi içmesi durdu ayol... Ne yapsak vazgeçmiyor, alsak mı bir yavru?
- Ya hanım, ben istemem mi, çocuğum sevinsin, hayvan sevgisi ile büyüsün, nasıl bakarız biz apartman dairesinde köpek falan yahu...
- Ama bey, çocuğun sağlığı bozulacak valla, ya hastalanırsa, ozaman daha mı iyi?
- Valla bilmem; bakamayacağımız hayvanın günahına girmeyelim sonra.
- Tamam haklısın da, ben de üzülüyorum çok, yoksa istediğimden değil inanki.

Bu muhabbet böyle devam eder, sonun da evlat üzülmesin diye koşulları hiç uygun olmayan bu aile bir köpek sahiplenir.

- Hoşt.... evladım çek şunu, valla evde kırlent bırakmadı bu hınzır.
- Anne negüzel oynuyor hayvan, ne zararı var, senin kırlentlerin zaten eski
- Aaa hem suçlu, hem güçlü. Onlar benim çeyizimden ayol... Hem hergün pisliyor bu mutfağa yeter artık be...
- Yaa baba ya şu anneme bir şey söyle, küçücük hayvandan ne istiyor yaa...
- Evladım annen haklı, bak çok koku yapıyor bu hayvan. Ya hanım sanada söyledim bunun böyle olucağını, dinlemedin beni.
- Ne yapsaydık ya... Görsün işte çocuğumuz kendi gözüyle bu işin böyle olmadığını...

Ve artık evde kurtulunması gereken bir canlı vardır, tahammüller aşılmış, kendisinden insan kurallarına uyması beklenen sevimli canavar, kendi doğsında bu kurallardan habersiz, istenmeyen varlık oluvermiştir.

Ne yazık ki, sokaklarımız bu ve benzeri olayların sonucu terkedilmiş, sabii hayvan dostlarımızla dolu. Belediyeler her nekadar kısırlaştırma, barınak ve sahiplendirme, yada yok etme mantığı ile çözüm arasalarda, gerisi değil eveli asıl önemli olan bu büyük sorunun çözümü ancak aile bilincinde bulunabilir. Hayırsever, hayvansever dostlarımızın çabalarını her nekadar küçümsemesem de, aşılması gereken sorun için gerçek hizmetin bu zavallı hayvanları sahiplenecek ailelerin, koşul ve içerik açısından bilinçlendirilmeleri için harcanacak çabalarda gizli olduğuna inanan biriyim. Hürmetlerimle sevgili hayansever dostlarım.

Recep DÖNMEZ
23.Mayıs.2009, 19:12
Mehmet Abicim! teşekkürler....
Çok güzel bir konuyu gündeme getirdin...
Şu an ülkemizin dört bir köşesinde sokaklarda
birçok sahipsiz köpek ve kedi var....
Ben inanıyorumki bunların büyük çoğunluğu
aslında sahipli ama hikayedeki sebepler gibi nedenlerle
sokaklara terk ediliyorlar....
Birkaç ay önce köyde evimizin önünde iki köpek
yavrusu gördüm,komşular kırmızı bir taksiden
inen bir adamın elindeki çuvaldan çıkarıp yavruları
bırakıp hızla uzaklaştığını söylediler....
İşte bunlar gibi sorumsuz ve hayvan sevgisinden
mahrum insanlar yüzünden oluyor bunlar....
Herkes beslediği hayvana sahip çıkmalı,onu bir
hayvan gibi değil ailenin bir ferdi gibi görmeli...
Bunuda hayvanın ömrü boyunca yapmalı...
Hastalanınca,yaşlanınca sokağa atmamalı.....
Saygılar.....

sukru sunar
23.Mayıs.2009, 19:40
cok guzel bı paylasım mejmet abı gercekten cok onemlı bı konu cok tesekkurler...

23.Mayıs.2009, 22:16
mehmet abi güzel bir paylasım tesekkürler...

Sebahattin AVCI
24.Mayıs.2009, 06:22
ben inanıyorumki apartman site haricinde bir ortamları olsa çoğu kişi rahatlıkla bakmak ister ve bakabilir bu çok zor bi sorumluluk oluyor ve sonu çoğu kez hüsranla sonuçlamıyor

saygılar

Mehmet Ardilli
25.Mayıs.2009, 11:40
Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Düşünüyorumda hayvan sevgisi son yıllarda oldukça ucuza kullanılan bir kavram haline geldi. Menfaatler burada da belirleyici roller oynuyor artık. İnsasnların gözünde kediler, köpekler, kuşlar, balıklar birer evcil hayvan olmaktan çok kendilerine rant getirebilecek birer araç oldu. Sanki hayvan sever kardeşlerimizin evleri pet şop uzantısı, yada tedarikçisi gibi, çok ilginç gerçekten. Tüketime dair de ilginç bir baskı var dikatimi çeken; hiç işine yaramayacak kızak köpekleri, güvenlik ihtiyacı olmayan kişilerin badi gard köpekleri, sırf sükse olsun diye yeni bir kedi türü, yada bizim bilmediğimiz cins balıkların akvaryum piyasasındaki bir kaç haftalık popilerlikleri çok ilginç gerçekten.
Yani muazam bir evcil hayvan modası var resmen. İnsanlardan duyduğum cinsler okadar çoğaldı ki bir çoğunun ltarütürde ki yerini araştırana kadar modası geçer oldu. Bu ne çılkgınlıktır be kardeşim. Öte yandan endemik bitki ve hayvan türlerimizi her geçen gün kaybediyoruz. Kendi yerli ırklarımızı yaşatmak için gerekli ekonomi hep eksik. Bu pazarda kimlerin sazından hangi türküler çığırılıyor, bizim aramasını ellere bıraktığımız eşşekleri kimler araklıyor. Bu bilinçsiz popiler kültür yıkımı sadece sevimli hayvan dostlarımıza değil, gelecek kuşakta aileyi oluşturacak genç bireylerin farklı modellerde roller benimsemesini, içi boşaltılmış kavramlarla; hayvan sevgisini tanımlamasını sağlıyor. Selamlar olsun hepinize.

çetin ekren
25.Mayıs.2009, 11:50
bir ingiliz kara kafa pointerim olsa....babamdan istesem alırmı acaba....vallahi ben ona yemez yediririm....hem ölene kadar da dışlamam onu....http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/9.gif