Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlçe Tarım Müdürlükleri Kuduzla mücadele etmiyorlarmı?

24.Mayıs.2009, 17:35
Arkadaşlar, Ben senelerdir av köpeği beslerim, köpeklerime de her yıl muntazam olarak kuduz aşısı yaptırırım. Kuduz Aşılarını genelde İlçe Tarım Müdürlüklerinde yaptırırım. Ancak çeşit çeşit uygulamalarla karşılaşmaktayım. Bundan seneler önce İskenderun İlçe Tarım Müdürlüğünde bana Döner sermaye Makbuzu keserek yardım aldılar. Geçen yıl Dörtyol Belediyesi köpeğimi aşıladı, kuduzla mücadele kapsamında olduğundan para almadı. Hatay Kumlu'da önceleri yaptırdığım aşılardan da kuduzla mücadele nedeni ile para almadılar. Ancak iki yıl üst üste Hatay Dörtyol İlçe Tarım Müdürlüğünde yaptırdığım aşılardan, aşılar yerli aşı olmasına rağmen 10'ar YTL. para alındı, alınan para karşılığında da istememe rağmen herhangi bir belge verilmedi. Sanırım 2 ya da 3 yıl önceydi İskenderun İlçe Tarım Müdürlüğünde iki köpeğimi aşılattım. Aşıyı yapan veteriner hekim benden iki köpek için 25 YTL para aldı. Bu para karşılığında da bana herhangi bir belge verilmedi. Para vermemiz önemli değil ama madem para alıyorlar, neden karşılığında belge vermiyorlar? Saygılarımla.

çetin ekren
25.Mayıs.2009, 07:35
Mustafa abi makbuz vermiyorlarsa bu para ne yazıkki malumun olacağı üzere devlet kasasına değil şahsi kasaya giren para gibi gözüküyor...yerinizde olsaydım şahsen para falan vermezdim,hatta gereken yere gerekli şikayet dilekçesiyle mürecaat ederdim....

ne kadar büyük bir ülkeyiz ki bu kadar soyguna hırsızlığa rağmen ayakta durabiliyoruz....bence siz bu konunun takibini yapın ve kim olursa olsun hesabını sorun....düşünün birkere sadece bir köpekten 10 lira alınıyorsa bu köylerde aşılanan hayvanlardan neleri götürüyorlardır....o paralarda kimlerin hakkı var saymaya lüzum bile yok....

Allah ıslah etsin....öyle insanlar varki 10 lira için akşama kadar sırtında taş taşıyor....hesabını lütfen soralım....

unforgiven
25.Mayıs.2009, 10:19
Abi kesinlikle resmi bir belge ile ( makbuz, fiş, bandrol numarası, ilaç seri no) yapmak zorundalar bu işi. Eğer ekstra sizden ücret talep ediliyorsa kesinlikle vermeyin. İlçemizde devamlı ilçe tarım müdürlüğü aşılama yapıyor. Ne kadar ücret alınıyor bilmiyorum ama kedi veya köpek farketmiyor kesinlikle aşı karnesi veriyorlar ve makbuz karşılığında ücretini alıyorlar...

Saygılarımla...