PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : güvercinlerim oyuna çıktı

çetin ekren
25.Mayıs.2009, 09:26
http://img41.imageshack.us/img41/9659/grnt345.jpghttp://img41.imageshack.us/img41/6020/grnt346.jpghttp://img41.imageshack.us/img41/4020/grnt348.jpghttp://img41.imageshack.us/img41/8966/grnt349.jpghttp://img188.imageshack.us/img188/948/grnt351.jpghttp://img193.imageshack.us/img193/3615/grnt353.jpghttp://img38.imageshack.us/img38/759/grnt354.jpg

imported_avkolik
25.Mayıs.2009, 09:37
Çetin ustam maşallah çok güzel görünüyorlar...

çetin ekren
25.Mayıs.2009, 09:49
Evet Ali gardaşım 5 çift özel uçurduğum güvercinim var onları yarışma için hazırlıyorum bakalım bir ay sonra yarışma var....onlar için her sabah 06.00 da kalkıp uçuruyorum hergün aynı saatte burda baş alma,baş alırken kaç taklayla ne kadar yukarı attığı gibi kurallara dikkat ediliyor en azından 3 tanesinin kupa alacağına eminimde....
tabi hepsinin bakımı ve beslenmeside ayrı bir emek istiyor....
geçen yıl bir güvercinimi atmaca vurmuştu....o kupa almış bir güvercindi...onun yavrularından var şimdi onun yolundan gidecek güvercinler,...iyi olacak inşallah.....

unforgiven
25.Mayıs.2009, 10:02
Şunların güzelliğine bak maşallah...Çetin abim harikasın... Rabbim nazarlardan saklasın her biri birbirinden güzel görünüyor... Irkları hakkında da biraz bilgi verebilir misin bizlere elinde ne tür kuşlar var? Görebildiğim kadarı ile 2 3 ırk kuş var elinde...

Saygılarımla...

çetin ekren
25.Mayıs.2009, 10:29
İsmail görüşlerin ve beğenin için çok teşekkürler gardaş....tabiki bilgi veririm....

benim bu kuşlar aslında iki cinstir...bunlar yurdumuzun her köşesinde ayrı isimlerle anılır...kimi yerde mardinli,kimi yerde şeppap,kimi yerde miski,ki,m yerde sinekli,kimi yerde de tutuk denilir...bunlar bu isimleri renklerinden ve uçuş özelliklerinden alırlar....mesela

bizim burda tutuk diye tabir edilen cinslere neler dahil....bunlar uçuş kuşlarıdır yani taklacı kuşlar.....
1-beyaz
2-arap
3-göğ
4-çapar
5-kızıl
6-mor

ve daha bir sürü renk....

birde uçuş için değilde sadece masa kuşu diye tabir ettiğimiz şeppaplar vardır....bunlar görüntü için beslenen kuşlardır...bunlarda da aranan bir sürü özellik vardır....
1-miski
2-beşşiksiz
3-beşşikli
4-kürenk

vb...bunlarda aranan bazı özelliklere gelince kuştaki boy,göz rengi,paçalarının kelebek paça olmaması,kuşun rengi ne renk olursa olsun sırtının açık renk olması vb.bir çok özellik aranır ama en çok saydığım özelliklere akılır....

tabi bu özelliklerin yanı sıra kuşlarda ibik ve taç dediğimiz başının üzerindeki tüylerin hayvana ayrı bir güzellik ve ararnanlık özelliği katmasıda ayrı bir özelliktir....bu her iki cinstede aynıdır resimlerde dikkatli bakıldığında siyahların bazılarında taçları görürsünüz...

uçuş kuşlarında uçurulduğu zaman en istenen özellikleri arasında hangi bacaya uçuruluyorsa sık sık bacanın üzerine gelmesi sanki inecekmiş gibi yapıp yere 1 mt kala tekrar olduğu yerden dikine taklalarla ne kadar çok yukarı çıkarsa o kadar özellikli olur o kuş....öyle kuşlarım varki yerden toz kaldırıp tekrar 2-3 minare boyu taklayla çıkanlar var....yani yere 30-40 cm.kala tektar 150-200 mt.taklayla dikine çıkıyorlar...
ve tabi bunun yanı sıra uçuş süreleri önemli 15-20 dakika uçan kuşu beslemem ben en az 2 saatten aşağı uçmayacak ve uçarkende dediğim uçuş şekillerini yapacak yoksa o kuşa yem yedirmem ben....
iyi bir kuş ne kadar para eder konusuna gelince 200 liradan tutta 15000 liraya kadar fiyat bulduğu olur....bazan adam iyi kuşa bir araba bile bırakıp gider...
öylesine bir hastalıktır bu....birde iyi bir cins bulan iyi bir kuşçu o kuşun cinsini dağıtmaz başkasına....
sadece 2 adet yumurtasına bile 1000 lira para verenler olur...
işte biöyle ismail buda ayrı bir hastalık ben çocukluktan beri kuş beslerim...çok bırakmayı denedim ama olmuyor bırakılmıyor.....

imported_avkolik
25.Mayıs.2009, 10:33
İyi bir kuşa bir araba mı :) Hakikaten hastalık heralde bu ..Yalnız yukarıdaki açıklamandan derin bir konu Çetin ustam bu :) Birde o kadar takladan sonra kuşta çatlama filan gibi birşey oluyor mu? Hani derler ya denizli horozu öterken çatlayıp gidermiş :)

25.Mayıs.2009, 10:36
güvercin beslemek ayrı bir olay o kümesin içinin kokusu bile insana bir hoş gelir çocukluğumdan bu yana beslerim abi ama yapışkan beslemeyi azaltım normal bölük kuşu besliyoruz dayım oğluyla beraber bu aralar ben çok gidemesemde o hep yanlarında 100 üzerinde uçan kuş var dayı oğullu tutuyor tutturuyor ayrı bir heyacan kuş beslemek ama seninkilerin bakımı daha zahmetli iyi bilirim.

çetin ekren
25.Mayıs.2009, 10:44
evet Ali aynen dediğim gibi araba veren oluyor mesela kuşun uçuşunu izlemeye gelirler kuşu almaya karar verir adam....vur yukarı al aşağı arabayı bırakır kuşu alır gider defalarca yaşadım bu olayı....olayın derinliği dediğin gibi bayağı derin....bu işte aynı köpek işi gibi acemi işi değil...usta bir kuşçu kuşu eline aldımı sana bütün özelliklerini anında sayar....

bazen dediğin gibi kuşta çatlama olayı olur ama bu nasıl olur onuda anlatayım sana....benim birkaç kuşum bacaya geldiğinde duramayıp bacaya çakıldığı olmuştur....tabi bunu sen eğitmiyorsun bu o cins kuşların kendi özelliği sana sadece kuşu bol bol aynı saatlerde uçurmak düşüyor....tabi hava şartlarıda el verecek....rüzgarlı veya yağışlı hava olmayacak....öğlen sıcağında kuş uçmaz,ya sabah erken yada ikindi vaktinden sonra hava serinken uçuracaksın.....
sıcakta uçurulan kuş hemen oyununu bozar toparlaması bayağı zaman alır....

çetin ekren
25.Mayıs.2009, 10:49
birde Ali gardaşım bu bendeki kuşları uçururken öyle bölük bölük uçuramazsın....3n fazla 5 erli guruplar halinde uçurabilirsin çok olunca ritimi şaşırıyorlar ve fazla uçmuyorlar....
bir gurup inecek ondan sonra öteki gurubu atacaksın uçmaya.....hele birde bacada bir semaver çayı demleyip arkadaşlarınla ellerinizde dürbünle izledinmi varya.....öf öf öfffff....şimdi sana ne kadar anlatsam da anlamazsın....aynı avcı olmayana avı anlatmaya benzer bu olay....yaşamak lazım....
hele birde buluta vurduklarında varya....ta ordan kanat sesini duydunmu işlem tamamdır.....

sukru sunar
25.Mayıs.2009, 13:31
masallah hepsı cok guzel ama bunlar taklacı ya benım oynaklara hevesım var yınede masallah hepsı cok guzel....

mehmetozaslan
25.Mayıs.2009, 13:50
Çok güzel kuşlar yarışmada başarılar dilerim

çetin ekren
25.Mayıs.2009, 13:56
teşekkür ederim Mehmet abicim....elimden geldiği kadar en iyisini yapmaya çalışıyorum artık gerisi onlara kalmış uçup hünerlerini gösterecekler....ya nasip diyecez bakalım.....

unforgiven
25.Mayıs.2009, 14:38
Çetin abim hakikaten mükemmelsin valla helal olsun. Güvercinler hakkında daha öğreneceğim çok şey var :) Daha önceden ortaokuldayken beslemiştim ama benimkiler normal posta güverciniydi. Bizim burda Kırala Arap Paçalı tabir edilen kuşlardı. Sadece meraktan beslemiştim ve çok güzel taklaları filan vardı fakat bu kadar ayrıntılı olarak haklarında bilgiye sahip değildim. Allah razı olsun abim teşekkür ederim. Ben de mi başlasam acaba bu işe :D Bir kuşa bir araba veriyorsa adam 4 kuş bir ev yapar herhalde :D Şakası bir yana çok güzel bir uğraş aslında.İnsanda stres diye birşey bırakmıyordur kesinlikle :)

Saygılarımla...

çetin ekren
25.Mayıs.2009, 17:00
ismail bence hiç bulaşma yoksa bırakamazsın bir daha....posta güvercini bizim burada da beslenir fakat şu amaç için....onlar yavruya çok iyi bakarlar...öteki kuşların yumurtalarını bununkilerle değiştirip iyi kuşların yavrularına baktırırlar....
birde av sezonu kapalı iken boş zamanları olanlar için birebir ha benim boş vaktim varmı inan yok ama dediğim gibi kanıma işlemiş bir kere temizlenmiyor....

Sebahattin AVCI
25.Mayıs.2009, 17:21
Çetin ustam bu güvercin besleme işine 12 sene evveli son verdim ömrüyü yiyecek diye çok korktum ve çok zorta olsa kurtuldum diyeyim

çok güzel kuşların var resimde gördüğüm kadarıyla gök,limon zırlı,sütbeyaz ,tepeli araplar ve zırlılar mevcut resimde bukadar anlaya bildim http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

ben de çok iyi oyunlu kuşlar bakardım tabi yöreye göre değişir çeşitleri mardin, bursalı. vs.

yarışmalarda başarılar dilerim emeğinin karşılığını alırsın inşallah

saygılar

25.Mayıs.2009, 20:25
güvercin sevdası çok büyük abi bende besliyordum bu sene bıraktım (burası küçük yerler yarış vb. olmuyor ama kuşçular arasında rekabet oluyor bende 20 tane falan kuş vardı )( 2 tenede zorla oyuna soktuğum yumurlama ve kusma dönemlerinde oynattığım (yanar döner)ve(aynalım) dı ama sayın ilk öğretim öğretmenin buranın kuşçusu olup onunda yardımı dokundu oynattım kuşları ) akşam serinliğinde uçuruyordum açmaca sürüsü geldi yanar döneri aldı aynalıya vurdu o da yürüyemiyordu iyileşti

kapadokyali_1981
25.Mayıs.2009, 21:27
Abi güvercin merakı bende ta deden kalmadır. Rhametli biner arabaya köy köy şehir şehir gezer kuşu izler alırdı. Ama vefat etitğinde çok küçük olduğum için maalisef o kuşlardan eser kalmadı. Daha sonra kendi çabamla bi çift kuştan uzun yıllar besledim. Gerçekten çok zevkli bi uğraştır. Bizim burda sadece oyun kuşu beslenir oyunuda direkle ölçülendirilir. Dama ne kadar çok sokulursa o kadar kıymetlidir kuş oyun yaparken ne kadar çok takla atarsa değerine o kadar değer katar. Sizin gök dediğiniz biizm çizgili siyah dediğimiz bi dişi kuşum vardı kaldırırdım dama geri inene kadar bi demlik çayı demler bitirirdim. Ama malisef apartmana geçince kuşlarımdan vazgeçmek zorunda kaldım. İnşallah müstakil bi evim olursa iki hayalim var biri her köşesine bi köpek bağlamak biride çok güzel bi yuva yapıp gene kuş beslemek. O zaman haber ederim iyi oynayanlarından bi çift yollarsın abicim. :)

25.Mayıs.2009, 21:50
hey masallah abi güzel paylasım olmus ellerine sağlık

çetin ekren
26.Mayıs.2009, 09:47
vallahi ömer gardaş sana ben bendeki sevdayı şöyle anlatayım kuşlarım,tavuklarım(cins,cins),köpeğim bunlar benim hayatımda olmazsa hayatımın bir anlamıda olmaz ne karar alırsam alayım onları düşünerek almışımdır bugüne kadar....
yani apartmana çıkmam,kendimi boğmam....
şuan
46 adet güvercinim
35 adet değişik cinslerde tavuk ve horozum
11 adet kazlarım
1 köpeğim
4 muhabbet kuşum
2 kanaryam
4 tane hindi
1 kedi
var benim evde baktığım....ev derken müstakil bahçeli ev...onlar olmazsa olamzlarımdan...ne kadar avcı olsakta o kadarda hayvan sevgimiz vardır....hangi hayvan sevgisini kendine koz olarak kullanıpta avcıları hedef alan zihniyetin bu kadar hayvanı var onuda merak ediyorum....

erol kahraman
26.Mayıs.2009, 10:06
çetin abi boz kara lar konya nın bozkaralarına benziyo miskiler güzel mardinlilerde ayrı güzel dam üstü kuş ları çok severim ula çetin abi sendede yok yok maşşallah

Tamer Kuvvet
26.Mayıs.2009, 11:00
Çetin abim güvercinler çok hoş nasıl tavsiyelerim işe yaradı mı videolarıda yakında bekliyorum ellerine sağlık. Çetin abi

çetin ekren
26.Mayıs.2009, 11:16
yaramaz olurmu hiç tamer şimdilerde yarışmalara hazırlıyorum bakalım nasip kısmet....sağol gardaşım.....

Tamer Kuvvet
26.Mayıs.2009, 11:28
Hadi hayırlısı olsun abim önerilerimiz işe yaradıysa ne mutlu bize bende mardin beslemeyi bıraktım artık bundan sonra aslanbaş kelebek besliyorum yakında fotolarını paylaşıcam onlaralada ben yarışmlara giricem artık hayırlı olsun bakalım

Recep DÖNMEZ
26.Mayıs.2009, 11:44
Çetin kardeş! maşallah çok güzel görünüyor güvercinler....
Onlarla oynamak,ilgilenmek ne kadar zevkli olmalı....
Hele helede takla atışları,kanat çırpmaları....
Ah! ah! imreniyorum sizlere...
Saygılar......

Sebahattin AVCI
26.Mayıs.2009, 16:21
Tamerim gecen kuşcular kahvesinde ihalede 7 kuş sattım sorma biryerden elime geçti ispenç tavuklara karşılık verecektim tavuklar çenç çıkınca ihalede satmak zorunda kaldım ama birtane kelebek vardı çok hoşuma gitti kıyamadım ama satmak zorunda idim bu hastalığa tekrardan başlayamam http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

murat topallar
06.Eylül.2009, 18:38
Selamlar
yarısmada basarılar dılerım allah emegını bosa cıkarmasın

07.Eylül.2009, 07:30
Çeto kuşların maşallahı var çok güzeller hele tepeli arabı çok sevdim hoşuma gitti miskilerinde çok güzeller yarışmada başarılar dilerim inşallah iyi neticeler alırsın herkeze selamlar sevgiler..

mehmet KISALAR
07.Eylül.2009, 11:15
GÜZEL GÜVERCİNLER SEN BU GÜVERCİNLERLE KESİNLİKLE YARIŞMADA Bİ DERECE ALIRSIIN