PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sağ ayak parmak arasında APSİ.?

25.Mayıs.2009, 09:51
Selam 2 gün önce RODOS un sağ ayağı şişti parmaklarının olduğu bölge.. parmak arasından sarı çok az sıvı akıyo. 2 gündür geçmedi daha.. ne yapmam gerek..yada öneriniz varmı? herhangi bir ilaç falan?

unforgiven
25.Mayıs.2009, 10:05
Abi öncelikle yapman gereken şey iltihap gelen bölgeyi güzelce temizleyip içeride ufak diken çivi veya bir başka yabancı bir maddenin olup olmadığını kontrol etmen. Eğer ki varsa onu oradan çıkar ve güzelce tentürdiyotlu su ile temizle daha sonra da her gün elinden geldiğince tentürdiyotlu su ile o bölgeyi pansuman et. Elinde nasıl imkan var bilmiyorum ama yıkamadan sonra o yaralı bölgeyi gazlı bez veya temiz bir bezle sarman gerekiyor.Daha sonra uygun bir antibiyotik tedavisi ile yaranın iltihabını önleyebilirsin.Bana kalırsa antibiyotik olarak penisilin kullanmanı tavsiye ederim.Rabbim nasip ederse güzelce tekrar sağlığına kavuşacaktır...

Saygılarımla...

25.Mayıs.2009, 10:20
TEŞEKKÜR EDERİM İSMAİL KARDEŞ.. bakıyorum ama yabancı bir madde yok.. parmak arasından sarı su geliyo..tendirdiyot döktüm her gün öylen akşam yapıyom. bi daha bakayım..

Sebahattin AVCI
25.Mayıs.2009, 16:35
allah şifalar versin Tufan geçmiş olsun

çetin ekren
25.Mayıs.2009, 17:03
geçmiş olsun Tufan....sen iyi bak bence İsmail'in dediği gibi yabancı bir cisim olabilir orda yoksa neden olsun ki.....

25.Mayıs.2009, 17:29
ismailin dediğini aynen yaparsan surun kalmaz salıcakla kalın...

kapadokyali_1981
25.Mayıs.2009, 18:31
Genelde iltihap akması İsmilinde dediği gibi yabancı bi cismi akla getiriyor. İnşallah tez zamanda iyileşir.

26.Mayıs.2009, 16:17
teşekkür ederim sebahattin abi.. ismail kerdeşim senin iğne işini yaptırdım gümde 2.5 ml bügün %80 basmaya başladı şişlikte inmiş..2 gündür iğne yaptırıyom perşembeye kadar devam.. sende sağol ALLAH RAZI OLSUN..

unforgiven
26.Mayıs.2009, 19:02
İnşallah hiçbirşeyi kalmayacak abi. Rabbim yardım ettikten sonra problem kalmaz endişe etme. Bir de dikkat etmen gereken nokta kesinlikle böyle durumlarda yabancı cisim var mı yok mu onu kontrol edelim... Çünkü içeride kalabilecek en küçük cam parçası bile seneler sonra sıkıntı çıkarabiliyor...

Saygılarımla...