PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bu konu hakkında ne dersiniz(saçmalıktan başka)

çetin ekren
25.Mayıs.2009, 13:38
Bilindiği üzere “Av ve Yaban Hayvanları ile Bunlardan Elde Edilen Ürünlerin Bulundurulması, Üretimi ve Ticareti Hakkında Yönetmelik” 16/6/2005 tarihli ve 25847 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Bu Yönetmeliğin "Geçici 2.Maddesinde “Ellerinde mülga 3167 sayılı Kara Avcılığı Kanunu, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu Kararlarınca avı serbest olan canlı av ve yaban hayvanı bulunduran gerçek veya tüzel kişiler, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren üç yıl içinde bu canlı hayvanları il müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir. Aksine hareket edenler hakkında Kanunun 20 ve 26 ncı maddeleri ile bu Yönetmeliğin 85 inci maddesi hükümleri uygulanır."
Yine Geçici 3.maddesinde “Ellerinde mülga 3167 sayılı Kara Avcılığı Kanunu, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu Kararlarınca avı yasaklanmış olan av hayvanlarına ait yasa dışı avlanmalar sonucunda elde edilen trofe ve tahnit ile yasadışı canlı av ve yaban hayvanı bulunduran gerçek veya tüzel kişilerin, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren üç yıl içinde bu trofeleri ve canlı hayvanları il müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir. Aksine hareket edenler hakkında Kanunun 20 ve 26 ncı maddeleri ile bu Yönetmeliğin 85 inci maddesi hükümleri uygulanır." Denilmektedir.
Dolayısıyla ellerinde keklik ,tavşan, bıldırcın,sülün vb. yaban hayvanı ile yaban keçisi, kurt, yaban domuzu vb. hayvanlara ait deri,post,boynuz gibi trofe ve tahnit bulunan vatandaşlarımızın bu hayvanlar ile trofe ve tahnit malzemelerini İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir. Süresi dahilinde teslim etmeyenler hakkında 4915 sayılı Kanunun 20 ve 26 maddesi ile yönetmeliğin 85. maddesi hükümleri gereğince bu hayvan ve malzemelere el konularak ilgililer hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Bu konu hakkında elinde veya işyerinde bu materyalleri bulunduranlar ne dersiniz bu konuda...ben tamamen saçmalık derim...bu av benimse istediğimi yaparım....ister çöpe atarım,ister evimin baş köşesine koyarım....

25.Mayıs.2009, 13:43
Aynı fikirdeyim. Canlılarına gereken ilgi gösterilmiş gibi. Şimdi de postlara mı kafayı takmışlar. :)

Postları toplayınca ne yapacaklar acaba ?

Gülermisin ağlarmısın.

çetin ekren
25.Mayıs.2009, 13:51
vallahi ulaş herhalde avcılardan bunları zorla toplayıp kendilerine müze açacaklar....düşünsene çil kekliğin avının serbest olduğu dönemden elinde kalan bir anıyı sen sakla yıllarca evinin baş köşesinde,hoop bir karar çıksın onu bize vereceksin....varmı böyle bir saçmalık....
dirisine yasak,ölüsüne yasak....ne isterler başka bizden anlayamadım....

huseyin tuncal
25.Mayıs.2009, 14:22
valla evımde yok tahnıt ama en kısa zamanda bı tane edınecem gelsınde alsınlar bakalım bı o kalmıstı karısmadıkları yakında fıseklerınızı de orman bolge mudurluklerınden lımıt sayısına gore alacaksınız derler ıse şaşamam dogrusu nedır bu sacmalık yaaaaaaaa

25.Mayıs.2009, 14:38
çetin abi bak topluyacaklarmış abi şimdi sen elinde bulunanları bana gönder sen ceza yeme ben senin yerine yerim cezalarıhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif

Mehmet Ardilli
25.Mayıs.2009, 15:09
Kanun uygulanabilirse kanun, uygulanamazsa açık kapı olarak bir köşede bekler. Yani bazı kanunlar vardırki, devletin kişiler üzerinde özel yaptırımları için raflarda tutulurlar, iş oraya gelip dayandımı sende buda varmış, şuda varmış denilir. Gel görki kırk senedir var, sizin aklınız nerdeydi kırk senedir. Sonra birileri hukuk devletini savunurken, hukukçular hukuk devleti olamamanın sancılarını itiraf ederler, adli yılların açılışında. Bir profosör çıkar televizyona, araştırmaları sonucu ortaya çıkardığı kanunsuz kanun maddelerini anlatır trajikomik bir şekilde, karşısında hukukçuları değil, siyasetçileri bulur. 2005 yılı itibari ile çıkan bu maddelere rağmen nasıl olurda ozaman televizyonlarda boy, boy tahnit ve trofeler gösterilir. Yasak avlanılıp avlanılmadığı ile ilgili hepsinin kaydı varmıdır. Hadi büyük av trofelerinde kayıt olduğunu düşünelim, vurulan küçük avlarla ilgili böyle bir sistem mevcutda yurdumun avcısı mı bu sisteme dahil olmamış, yok hayır. E ozaman nedir bu kardeşim, ben söyliyeyim; sistem kurmadan, faraza işkembeyi kübradan fetva vermek. İşte böyle olmayan sistemin takipi de olmayınca, raflardaki bu kanunlar isteğe bağlı kullanılan kozlar haline dönüşür ki, hukuk devleti dediğin yerde olmaması gereken, usulsüzlükleri, rüşvetleri, adam kayırmaları, adam yakmaları, açığını bulmaları tetikleyen kanun boşlukları diye tabir edilen yapı oluşur. Herkese selamlar.

NOT: Pazarda bıldırcın, keklik satan arkadaşlarada önerim;bu hayvanların kuluçka makinesinden çıktığını ilanen beyan eden yazılar kullanmaları.

feridun berin
25.Mayıs.2009, 15:36
Yetkilileri allah başımızdan eksik etmesin ne kanunlar çıkarıyorlar beee http://www.avkolik.net/forum/richedit/smileys/YahooIM/39.gif merak ediyorum başka işleri yokmu bunların. Avcı kardeşler arkadaşlar kanuna uyacaksınız ben bilmem merkez bilir.

25.Mayıs.2009, 15:50
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

valla evımde yok tahnıt ama en kısa zamanda bı tane edınecem gelsınde alsınlar bakalım bı o kalmıstı karısmadıkları yakında fıseklerınızı de orman bolge mudurluklerınden lımıt sayısına gore alacaksınız derler ıse şaşamam dogrusu nedır bu sacmalık yaaaaaaaa

unforgiven
25.Mayıs.2009, 16:18
Yahu benim evimde keklik varmış bıldırcın varmış bu adamlara ne ya? Eziyet etmem işkence etmem evimin baş köşesinde beslerim buna da karışırlar. Lanet olsun böylesi zihniyete vallahi söyleyecek hiçbir söz bulamıyorum. Senelerdir keklik beslerim ama bunların yaptıkları da iş değil ki canım. Masa başında oturup da ahkam kesmek çok kolay bunlara göre. Afedersiniz ama motoru sağlam olan varsa çıkar trofe, tahnit toplama işine kalkışır ama bunları yapacak motoru sağlam birini göremiyorum...

Saygılarımla...

çetin ekren
25.Mayıs.2009, 16:53
vallahi ben bu işi yapıyorum alabilirse alsınlar,onlara verene kadar çöpe atarım...bu avın parasını,vergisini benden alıyormusun almıyormusun eee avladığım kekliğin,ördeğin derisinden tüyünden sanane ister yastık yaparım ister yorgan....ama ama ama....
uğraşacak o kadar şey varken işte bunlarlada uğraşıyorlar....bu sadece kanunda kalır demeyin sakın...avcı arkadaşlarımızın iş yerlerinden topladıkları oldu,üstüne birde para cezası aldı adamcağızlar....bu nasıl kanun bu nasıl yönetmeliktir....düpedüz SAÇMALIK.....

Sebahattin AVCI
25.Mayıs.2009, 17:33
Çetin ustam tamam kural kanun uymamız gerekir ama saçmalıksa konu salla gitsin kim takar yalova kaymakamını misali

ilk önce onlar kendi iş yerlerindeki derneklerindeki evlerindeki otellerindeki trofe ve tahnitleri teslim etsinler ben ayakta alkışlayım onları bu konu yasa kanun içermiyor adamlar dünya para veriyor trofe avlamak için garibana yasak yok öyle bir salaklık

bu konuda ben sadece şunu derim ( bu almede ne kral tanırım ne de kural )

çetin ekren
25.Mayıs.2009, 18:25
sebo onların kurallarına bakacak olursan normalde keklik-sülün beslemekte yasak sadece orman bakanlığından izinle besleyebilirsin....
dediklerine katılıyorum....takma sen....şapkadan başka birşey....