PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ömrümü verdim

Mustafa ÇİL
19.Haziran.2009, 21:42
Selam ve Saygılar Sunarım Tüm Avkolik Dost kolik AİLEME

Can dostlar,gardaşlar,ömrümü verdim diyerek başladım satırlarıma.Ömrümü yedi diyerekde devam etmek isderim....
Memleketin dört bir yanına o kadar çok hayvan verdimki hepside birbirinden güzide hayvanlar , bir birinden güzide dostlara gittiler...Kimi büyük yetişkin verdik ,kimini yavru iken kiminide yeni yetişip gelirken teslim ettik dostlara....
Usta köpek istendi,güvendiğimiz hayvanı,bu işi bilene vermeye çalıştık,Yavru isdendi,dedikki daha önce fermalı bir hayvanla avlandımı avcılık derecesini sormaya çalıştık elimizden geldiğince üzerimize düşmeyerek akıl vermeye yol göstermeye el birlik yavruyu eğitmeye çalıştık...Yeni yetişmekde olanı verdik,dedikki toydur yeni uyanmakda bak sonra karışmam dizginlemekde güçlük çekersin diyerek uyardık..........Neyse,,,,vesselam ömrümüzü verdik ama bir tarafdanda ömrümüzün en güzel yıllarını siz değerli camia için kendimizce harcadık,emek vermeye çalıştık.....Steler kurduk,alıntı yerine kendi tecrübelerimizi yansıttık,resimler videolar çektik,köpek eğitmek için kolay yolları karınca kararınca anlatmaya çalıştık,,,dedikkya ÖMRÜMÜZÜ VERDİK,,ÖMRÜMÜZÜ YEDİK,hakkımızda neler denmediki,kulaklarımızı tıkadık,doğru bildiğimiz yolda hiç arkamıza bile bakmadan ilerlemeye devam ettik....Bazen gönül kırdık bazende gönül aldık,memleketin dört bir yanında güzide dostlar edindik beraber meralara çıktık,köpek arkasında keklik peşinde bir fotoğraf çekip bir ferma seyredebilmek için,koca dağlarda üç beş kekliği aradık durduk...Bazen bulamadık bezande arabadan iner inmez üzerlerine yürüyüp kaldırdık hayvanları.......Bir kaç el tetik çektik,günün yorgunluğunu bir uzun koku ferması ile unutup gittik..........Ömrümüzü verdik,ömrümüzü yedik vesselam.....Diyeceksinizki yaş kaçki daha ?
Bilirsinizki bu avcılık, babadan, dede den geldimi,erken başlamış olur sonrasında ise gerçekden ömür sezon bekleyip açılış yapmakla hep o günü saymakla geçer,hep aynıdır nakaratlar,sezon başlar biter,bir yenisi beklenir oda başlar biter yeni sezon vs.vs. bu döner durur kendi ekseni etrafında sapmadan.....değişen genelde sadece köpeklerdir,bazende meralar,hep başa gelen ayrılıklar,bezande ekipler......

Güzel bir meraktır avlanmak,bir köpeğin fermasında heyecanlanmak,bazen mankyyy yaparak öfkelenmek, bazende duble yaparak şöyle kayifle köpeğin sırtını sıvazlamak gerçekden güzeldir bunlar.....
Her nedense değişen genelde köpekler veya ekiplerdir dedik ya,olumlu olumsuz şeyler yaşanır,ya köpeğiniz meradaki tek yardımcınız ya yaşlılıkdan hayata gözlerini yummuştur,yada,o sezon sizin isdediğiniz prformansda değildir,değiştirmek kaçınılmaz olmuştur,,,ÖMRÜNÜZÜ YER KÖPEK ARAMAK,ÖMRÜNÜDEN BİR KAÇ YIL DAHA ALIR ACEMİ BİR HAYVNIN FERMASINI KAÇIRMAK.........

VESSELAM DOSTLARIM UZATMANIN BİR ANLAMIDA YOKTUR ÇÜNKİ ÖMÜR KISADIR
BU KISACIK ÖMRE OKADAR ÇOK ŞEY SIĞDIRIYORUZKİ,BİR DEFA DÖNÜP BAKINIZ ARKANIZA....
Eskiden dolma çifteler,şimdi ellerinizdekileri beğenmezsiniz
Eskiden kırma köpekler,şimdi ellerinizdekilere bir dünya bahane bulursunuz
Eskiden uzun tüylülerin hepsi sadece tek bir isimle seterdi
Eskiden kısa tüylülerin hepsi pointerdi tek bir isimle

şimdi ne oldu sizlere ,,KARA KAFALAR,,,YOK EFENDİM SARI KAFALAR
RENK BAŞLADI AVCININ HAYATINDA,TÜYÜN KALINLIĞI İNCELİĞİ GİRDİ ,,,BELKİDE SOKTULAR KAFANIZIN BİR KÖŞESİNE

ÖMÜR AYNEN BENİM GİBİ,,,SİZLERİDE DEĞİŞTİRDİ DOSTLAR

NEYSE CANLAR SAĞ OLSUN, OKUYANDANDA, OKUMAYANDAN DA ,BİR SATIR YORUM YAPANDANDA YAPMAYANDANDA

ALLAH RAZI OLSUN...İÇİMİ DÖKMEK İÇİN ,BİLİRSİNİZ İÇİMDEKİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK KADAR GÜZEL BİR DUYGU BULAMIYORUM..........GERÇAK AVCILAR SAĞ OILSUN DOSTLAR SAĞ OLSUN CANLAR SAĞ OLSUN
ÖMRÜMÜ SİZLERE VERDİM,,,DOSTLARA VERDİM CANLARA VERDİİM

YENİ SEZONDA HEPİNİZE KAZASIZ BELASIZ AVLAR DİLERİM

kapadokyali_1981
19.Haziran.2009, 22:04
Mustafa abi elinde yüreğine sağlık iyiki varsın iyiki seni tanımışım. O kadar çok şey anlatmışınki okurken her cümlesinden ayrı bi anlam çıkardım kendimce. Avcılık gerçekten dostluktur avcılık paylaşmaktır bazan bi kuru soğanı bazanda bir tek sigarayı. Babam 45 senelik avcıdır beni ava aşık edende kendisidir. Çünkü eskiden sadece avda dostluklar vardı iyi niyetli onurlu insanlar oturulur muhabbetler edilir usta avcılar anlatır benim gibi çantacılarda dinlerdi. Şimdi dağa çıkınca insanlar birbini ancak arabanın başında görebiliyo atılan fişekler sayılıyo kimin vurduğu soruluyo. Demişinki siz dostlara ömrümü verdim eminim bunu söylerken göğsün kabarıyo ayrı bi mutluluk duyuyosun. Meyve veren ağaç taşlanacaktır tabi öyle bi zamana gelmişiz ki kardeş kardeşi çekemez olmuş ama şu sitede 4000 üyeden kaç tane çıkarki Mustafa Çil adam gibi adam dır diyemeyecek.Şahsım adına seni tanımış olmaktan çok mutluyum İYİKİ VARSIN.

19.Haziran.2009, 22:08
ustam eline sağlık senin ve eniştemin bu av camiasında cok payı vardır iyiki bu sitedeyim iyi ki sizleri tanımışım

İsmail ÇIKRIKÇI
19.Haziran.2009, 22:27
Mustafam inan pür dikkat okudum sana hak vermemek yanlış olur, içten ve samimi olarak
yazdığına inanıyorum. Sitem etmekte haklısın bu avcılık ve köpekcilik seni ne arkadaşlarla tanıştıracak
ne dostlarla muhabbet edeceksin, Şunu bilki meyve veren ağaç taşlanır.
Mustafa seninle Balıkesirde bir defa karşılaştık kısa bir muhabbetimiz oldu seni tanıdığıma
memnun olduğumu belirteyim Balıkesire her zaman beklerim. Saygılar

20.Haziran.2009, 03:16
rahmetli dedem yasasaydi herhalde tokati yapistirirdi bana otomatik tufek aldigimda yada sari kafami kara kafami lavrakmi livellinmi diye konusurken.bende yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum kendi adima mustafa abi .cok guzel yazmissin yuregine saglik .saygi ve sevgiler meksikadan

erol kahraman
20.Haziran.2009, 07:47
mustafa abi yazdıkların avcıyı düşündürecek tarzdan yazılar yazdığın her yazı soluksuz okunacak tarzdan yazılar iyiki varsın

YENİ SEZONDA AYNI MERADA OMUZ OMUZA BULUŞMAK DİLEĞİ İLE CANIM ABİM

20.Haziran.2009, 08:38
Eline yüreğine sağlık mustafa abim doğru söylersin.. 1975 yılının resmini attım avkoliğe ortada bi köpek var muammer ersanın köpeği..o yıllarda ingiliz umurluda bi omuş..ne kadar ingiliz onu bilemem. şimdi dediğin gibi sarı kafalar,yok kayık burun yada kobra burun dedikleri, kara kafalar,yok kuyruğu ince olacak falan filan artık beğenemez olduk.. Ben ne desem bilmiyorum..sen dostlarına bu camiaya gönlünü vermişsin bi kere.. en iyisini yetiştireceğine,en iyi şekilde teslim edeceğine inancım sonsuz.. Yediğin ömürü bi köşeye koy.. ALLAH uzun ömürler versin sana,başımızdan eksik etmesin..bi eşimiz bi dostumuz ben bi pointer alacam dediğinde var bu işi yapan bi abimiz diyebilirsek ne mutlu.. ben aldım senden ALLAH RAZI OLSUN.. BİR KERE DEĞİL BİN KERE. Saygı ve sevgilerimi sunar ellerinden öperim. sağlıcakla kal.

Sebahattin AVCI
20.Haziran.2009, 13:32
Çil ustam teşekürler duygu ve düşüncelerinden hiç bir zman ödün vermezsin senin için tipi rengi olmaz sadece kokusudur doğru olanıda budur
sen ömrünü veriyon ve vermeye devam ediyorsun hiçte kolay bir uğraş değil onca köpekle uğraşmak bizim 1 tanesi ömrümüzü yemeye yetiyor seni düşünmek bile istemiyorum allah yardımcın olsun
sen bu yola kendini ve emeğini ömrünü vermeye devam edeceksin sağlığın sıhhatin elverdiği sürece cünkü bu sevgi ve uğraş sevgi ile içten gelen birşey bunu herkez beceremez bu senin hobin

allah sana sağlıklı uzun ömürler nasip etsin

saygı ve sevgiler

AyhanYILMAZ
20.Haziran.2009, 16:17
Duygularını güzel ifade etmişsin abi çok kişinin dile getiremediklerin anlatmışsın,saygılar USTA.

20.Haziran.2009, 16:42
Musatafa kardeşim uzun yaşam hikayeni benim kısa satırım gibi anlam yüklemişsin yüreğine sağlık.

Bazıları vardır benim gibi kendini yırtsa ifade zorluğu yaşar, kimileride uzun önrünü iki satırla özetler ibret alın der geçer gider...

Sen en başta bana sonra diğer dostlarına lazımsın arkadaşım kendini yıpratma gönül dostum ALLAH (cc) işlerini rast getirsin...

20.Haziran.2009, 17:04
Abi öle güzel bi yazı yazmışsın ki, ben fazla yorum yapmam topiklere buna yapmak istedim, ama ne yazıcağımıda bilemiyorum bu yazının altına gerçekten çok içten yazmışsın sanki bi vedaymış gibi.
KISACA;
Allah her daim işlerini rast getirsin sevdiklerinle beraber uzun bir yaşam geçirmen dileğimle saygılarımı sunarım.

ALPEREN
20.Haziran.2009, 18:50
MERHABA GÜZEL İNSAN,

MERHABA KARDEŞİM MUSTAFA,

YAZINI OKURKEN SANKİ KARŞILIKLI KONUŞUYORMUŞUZ GİBİ HİSSETİM. SEN BÖYLE YAZINCA İLK SİZİN YANINIZA GELDİĞİM GÜN AKLIMA GELDİ. 30 GÜNLÜK BİR KÖPEK, HALK ARASINDAKİ ADIYLA ENİK. NE MARİFETLİYMİŞ BU ENİK YA. BİZLERİ TANIŞTIRDI. BİZLERİN DOST OLMASINI SAĞLADI. 3 YILDIRDA AYNI LEZZETLE DEVAM EDİYOR DOSTLUĞUMUZ. BUNLARI DÜŞÜNDÜKÇE ŞU BENİM ÇAKIRI DAHA BİR TUTKUYLA SEVİYORUM. ENİK BAŞIYLA SİZLERİ, BİZLERLE TANIŞTIRDI. DÜŞÜNÜYORUMDA ÇOĞU İNSANA NASİP OLMAZ BÖYLE BİR DURUM.

SENİN GİBİ YÜREĞİ GÜZEL, YİĞİT BİR İNSANI TANIDIĞIM İÇİN, ÇOK MUTLUYUM, GURULUYUM, ONURLUYUM.

DAHA ÖNCEDE DEDİM YA ; SENİ YAZDIK BİR KERE SİLMEYİZ ARTIK.

YİNE DAHA ÖNCEDE DEDİM YA ; AKAN SU PİSLİK TUTMAZ. MUSTAFA ÇİL AKIYOR. AKMAYA DEVAM ET MUSTAFA KARDEŞİM.

ALLAH HERŞEYİ GÖNLÜNE GÖRE VERSİN. SEN BU KADAR İNSANA HEM KÖPEKLERİNLE, HEM KARAKTERİNLE, HEM İNSANLIĞINLA HEM DOSTLUĞUNLA YARDIMCI OLDUN YA. BUNLARIN HİÇ BİRİ KARŞILIKSIZ VE BEDELSİZ KALMAZ.

ÖMRÜNÜ VERDİĞİN DURUMLAR, SENİN ÖMRÜNE ÖMÜR KATAR.

İYİKİ VARSIN VE BEN SENİ İYİKİ TANIMIŞIM. EMEĞİNE, YÜREĞİNE SAĞLIK. HERŞEY GÖNLÜNCE VE DİLEDİĞİNCE OLSUN.

SELAMLAR, SAYGILAR...

turker
20.Haziran.2009, 21:47
çil ustam yüreğine sağlık

Huseyin42
21.Haziran.2009, 23:49
mustafa abi yazdıkların avcıyı düşündürecek tarzdan yazılar yazdığın her yazı soluksuz okunacak tarzdan yazılar iyiki varsın

YENİ SEZONDA AYNI MERADA OMUZ OMUZA BULUŞMAK DİLEĞİ İLE CANIM ABİM

22.Haziran.2009, 04:55
selamlar çil ustam..derler ya meyve veren ağaç taşlanır aynen öyle boşver aldırma..insan oğlu az ile yetinmeyi bilmiyor..her zaman iyisininde iyisini bulmaya çalışıyor ama bilmiyorki işi çok zor iyininde iyisi var ..senide çok iyi anlıyorum..bu duygularını bizlerle paylaştığın için çok sağol..

Osman KARATEPE
22.Haziran.2009, 06:41
Abi eline yüreğine sağlık allah uzun sağlıklı ömür versin sana daha çok ihtiyacımız var bizim.

Recep DÖNMEZ
22.Haziran.2009, 11:50
Mustafa Usta! ne güzel içini dökmüşsün Kardeş!!!!
Hem güzel bir yazı olmuş,hemde senin için bir rahatlama olmuştur....
Çok haklısın kardeş,belki ben ve birçoğumuz köpekler hususunda olmasada,
avcılık hususunda ömrümüzü verdik diyebeliriz bu işe,sen bizlerden bir kat
fazla birde köpek yetiştirmekle ömrünü verdin bu hususta....
Kolay değil kardeş,büyüt,yetiştir,eğit sonra elinden uçup gitsin...
İşin öbür tarafıda var tabi,verdiğin,yetiştirdiğin köpeğin senin yüzünü kara
çıkarmamasıda gerekir,bu yüzden eğitimi sıkı bir şekilde geçmeli,buda
senin için bayağı yorucu olur.....
Ama dostlarına verdiğin,onlara tavsiye ettiğin köpeklerin başarılarını,hünerlerini
görüp duydukça bugüne kadar yaşadığın tüm yorgunlukların bir anda kaybolduğu
bir gerçek değilmi?????
Kardeş sen ömrümü verdim,ömrümü yedi bu iş diyorsunya...
Allah sana uzun ve sağlıklı ömürler versin....
İnşallah daha yüzlerce köpek yetiştirip avcılık hizmetlerine sunmayı
Allah sana nasip etsin.....
Saygılar......

Mustafa ÇİL
22.Haziran.2009, 13:46
o kadar yoğunumki sizleri tkip etmekde zorlanıyorum,steye eskisi kadar sıklıkla gremiyorum dostlar...bir kaç satır yazdım ,sizlerle paylaştım içimdekileri,ne olduysa paylaştım paylaşmaya çalıştım,sadece şunun mutlu ve bahtiyar bir adamım,,,,,
bu memleketin her yerinde selam verebileceğim,bir bardak çayını içebileceğim bir dünya dfostum olmuş
yaradan dan daha ne isderim gardaşlar

sağolun var olun hep mutlu ve bahtiyar kalın

İbrahim ÖZEL
22.Haziran.2009, 16:43
Slm Musatafa hocam. Bu ne sitemdir hayırdır. Bu ne düşündürücü yazıdır. Yanımda oğlum ve kızımla okudum yazdıklarını. Oğlum ben ne zaman tüfek sahibi olacam bak Mustafa amcam babadan geçme hastalıkmış diyor. Hadi buyur bu yazdıklarını okuduğum oğluma cevabı sen ver. Kızımın sorusuda ''Baba kızlarda ava gidermi oldu. Onun sorusu basitti. Sitedeki bacımın resmini gösterdim. 5 Yaşındaki kızımın oley diye bağırmasını duymalıydın. Her yazdığında haklısın hocam. Şimdi köpeğimiz kıflı olsun çipli olsun yavrularıda federayona yazdırma telaşındayız. Bakalım evlatlarımız bunları beğenmeyip nelerle uğraşacaklar. Avı köy zaarlarla öğrendik adana da biz. Hocam diline eline sağlık..

Mustafa ÇİL
22.Haziran.2009, 20:53
sen sağolasın sizler sağ olun gardaşım

oğlunuzuda ,, kızınızıda gözlerinden öperim gardaşım

av muhabbettir, gardaşlıktır

Sebahattin AVCI
22.Haziran.2009, 21:43
oğlunuzuda ,, kızınızıda gözlerinden öperim gardaşım

av muhabbettir, gardaşlıktır dostluk ve paylaşmaktır http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

23.Haziran.2009, 06:11
mustafa ustam,biz sen ve senin gibi dostlarımızın ismini, kuma değil kayaya yazdık.
eller nederse desin be ustam.

Mustafa ÇİL
23.Haziran.2009, 14:58
sağolasın izzet gardaşım
yanlış anlama ama o kadar çok arkadaş hep kaya ya yazdıklarını söylerler ama
işin aslı çok gecmeden ortaya çıkar
bir bakmışsın onlarda adını kumalara yazmışlardır....şükürki kmle tanıştı isem bir meselem olduğunda ayaklarına kadar gider sıkıntıyı yüzyüze hallederim....
bakın amasyadan raşit kofti abim var sadece steyi seyreder ama beni yakından tanır kendisi selam olsun o güzel insana

vedat hamurcu
23.Haziran.2009, 17:02
kardaşım sezonun acılıp kapanması degişen köpekler kelimelerini ölen bahcıvanın karnını acmışlar icinden ya seneye tutarsa cıkmış benim nacizane fikrim ona benzetme yaptım kardaşım bazı kesimimemnun edemezsin herkezin istegine cevap veremessin o yüzden güzel canını sıkma senin bana söyledigin söz hala aklımda seter sahibinin gözüne bakar poıntır karşı daglara bakar av arar demiştin cokta haklısın dedigin gibi bazen sagır bazen kör bazen dilsiz olacan sen canını sıkma bildigin yolda yürü allah sana zeval vermesin hepsi gelir gecer bu sıradada bekliyorum saygılar allaha emanet ol kardaşım benim

yucelmert
24.Haziran.2009, 21:05
Allah gönlünüze göre versin. selamlar.

Samed Berin
24.Haziran.2009, 22:19
Ustam eline sağlık fikirlerine katılmamak eldemi kal sağlıcakla.

unforgiven
25.Haziran.2009, 08:40
Mustafa abi ben de uzun zamandır böyle bir yazı ile geri dönmeni bekliyordum. Son zamanlarda olan olaylar karşısında insanın içini dökmek istemesi en doğalı sağolasın bizleri birer dost kardeş görüp de paylaştığın için... Yazının tamamını okudum ve kendime birçok ders aldım insanlık namına... Allah razı olsun abi bizlerle tecrübelerini paylaşıp bizlerin de olgunlaşmasını sağladığın için... ( Uzun zamandır görüşemiyoruz. Müsait bi zamanında haber ver de birer bardak çay içelim özlettin kendini usta!!! )

Saygılarımla...