Orijinalini görmek için tıklayınız : Fişek yardım
Tamer Kuvvet
29.Haziran.2009, 09:21
Sevgili avkolik dostlarım sizlerden bir konuda yardım almak isterim mahlum av sezonu yavaş yavaş yaklaşıyor avcı içinde fişek olmazsa olmaz bana;
3 numara 36 Gram
4 numara 36 Gram
1 numara 36 Gram
Fişek almayı düşünüyorum wincester,fiocci,browning markaları düşünüyorum bu fişeklerin tıpaları nasıl olmalı birde 34 gram olsa nasıl olur fişeğin hızında etkisinde bir değişme olurmu
birde Züber diye bir yerli marka fişek varmış nasıl kullananlarınız var mı şimdiden teşekkürler.
Mehmet Ardilli
29.Haziran.2009, 09:48
Sevgili Tamer kardeşim bu numara ve gramdaki doluları kaz avında kullanırız daha çok. Eğer niyetin kaz avı değilse, daha küçük numara saçmalı doluları ve daha hafif mesela 32gr, 33gr, doluları tercih etmelisin diye düşünüyorum. Ben av hayvanın büyüklüğüne ve kullanacağım tüfeğin özelliklerine göre fişek kullanırım, o yüzden 36gr herzaman en iyisi demek değildir. Çünkü gr artıkça hız düşer, fişek yavaşlar, oysa vuruş gücü artmıştır. Yüksek yerlerde rutubet az ve basınç düşük olduğundan yüksek gr lı fişekler buradada çok sert patlar ve istenilen randımanı vermeye bilir. Ama göl kenarlarında veya rutubetli avlaklarda daha iyi tesir verir. Hangi avlarda kullanacağını söylersen daha fazla da yardımcı olmaya çalışırım selamlar.
Tamer Kuvvet
29.Haziran.2009, 10:18
Mehmet abi ben tavşanda kullanıcam bu fişekleri tarla ve taşlık arazide avlanıcaz kaç gram idealdir.
Mehmet Ardilli
29.Haziran.2009, 10:43
Mehmet abi ben tavşanda kullanıcam bu fişekleri tarla ve taşlık arazide avlanıcaz kaç gram idealdir.
Şimdi oldu Tamerim, tavşan avında ideal numara 5, ideal gram 33-34gr otamatik için.
Ancak ben çifte kullandığımda sağ göze 6, sol göze 4 numara koyarım, 33gr dolu kullanırım. Selamlar.
Tamer Kuvvet
29.Haziran.2009, 11:04
teşekkürler Mehmet abi,abi bir sorum daha olacak abi fişekte tapa nasıl olmalı kağıt tapa mı yoksa plastik mi iyidir.
Mehmet Ardilli
29.Haziran.2009, 11:40
teşekkürler Mehmet abi,abi bir sorum daha olacak abi fişekte tapa nasıl olmalı kağıt tapa mı yoksa plastik mi iyidir.
Tapa kağıt olmaz genellikle, ama çok farklı model ve muhteviyatta tapalar vardır. En çok terçih edilenler plastik paraşüt tapalardır, keçe tapalarda özellikle yakın mesafelerdeki atışlarda eskiden beri kullanılırsada, onların yerinide plastik ara tapalar aldı. Zaten hazır fişek sektöründe artık keçe tapa kullanılmaz oldu, fakat piyasada fişeğini kendi yapanlar için hala bir iki marka var. Benim sevdiğim keçe tapa gazi markaydı ama artık malesef bulunmuyor.
Bence tapa gerçekten önemli, fişeğin bütün performansını değiştirebilir, mesala son bulduğum (kendi imalatım) bir tapa modeliyle menzilde gerçekten inanılması zor mesafeler kat ettim. Normalde av tüfeklerinin menzilleri 35-50m arasındadır, daha uzakta avını vursan bile yaralı gider çoğunlukla. Ben bulduğum değişik bir tapa modeliyle bu menzili sıradan bir tüfekte 100m nin üzerine çıkardım, özellikle kaz avı için tasarladığım bu tapa fişeği rokote çeviriyor. Ancak yakın mesafelerde de vuruş şansın oldukça azalıyor. Çünkü saçmalar 65m den sonra açılmaya başlıyor. 65m de 15cm lik bir açılımda, 100m de 70cm açılımda gurupları izleye biliyoruz.
Neyse çok kafanı şişirmiyim sen paraşüt tapalı dolular kullan daha verimli olur. Selamlar.
h.hakan akman
29.Haziran.2009, 12:02
Tapa kağıt olmaz genellikle, ama çok farklı model ve muhteviyatta tapalar vardır. En çok terçih edilenler plastik paraşüt tapalardır, keçe tapalarda özellikle yakın mesafelerdeki atışlarda eskiden beri kullanılırsada, onların yerinide plastik ara tapalar aldı. Zaten hazır fişek sektöründe artık keçe tapa kullanılmaz oldu, fakat piyasada fişeğini kendi yapanlar için hala bir iki marka var. Benim sevdiğim keçe tapa gazi markaydı ama artık malesef bulunmuyor.
Bence tapa gerçekten önemli, fişeğin bütün performansını değiştirebilir, mesala son bulduğum (kendi imalatım) bir tapa modeliyle menzilde gerçekten inanılması zor mesafeler kat ettim. Normalde av tüfeklerinin menzilleri 35-50m arasındadır, daha uzakta avını vursan bile yaralı gider çoğunlukla. Ben bulduğum değişik bir tapa modeliyle bu menzili sıradan bir tüfekte 100m nin üzerine çıkardım, özellikle kaz avı için tasarladığım bu tapa fişeği rokote çeviriyor. Ancak yakın mesafelerde de vuruş şansın oldukça azalıyor. Çünkü saçmalar 65m den sonra açılmaya başlıyor. 65m de 15cm lik bir açılımda, 100m de 70cm açılımda gurupları izleye biliyoruz.
Neyse çok kafanı şişirmiyim sen paraşüt tapalı dolular kullan daha verimli olur. Selamlar.
SN.MEHMET BEY bu bahsetmiş olduğunuz kendi buluşunuz olan tapayı bizlerledepaylaşırsanız memnun olacağız şimdiden teşekkürler selamlar...
keçe tapa imperiall die bi marka da war...ben denemek için bir kutu atmıştım gayet te iyi...mehmet abi senin dediğin kesme değil dimi
Mehmet Ardilli
29.Haziran.2009, 12:32
SN.MEHMET BEY bu bahsetmiş olduğunuz kendi buluşunuz olan tapayı bizlerledepaylaşırsanız memnun olacağız şimdiden teşekkürler selamlar...
Değerli kardeşim Hakan bey, bu konuyla ilgili seri üretimi de düşündük, ancak daha sonra bu yüksek menzillerin hem av merlarındaki alışılmış güvenlik mesafelerini hiçe sayacağını, hem de av hayvanın menzil sayesinde bir nebzede olsa korunduğunu düşünerek vaz geçtik. O yüzden bu konuyla ilgili bilgilerin başkalarının eline geçmesini istemediğim için teknik bir açıklama getirmiyeceğim. Kendimizde bu özel fişekleri gayed dikatli davranarak kaz avında kullanıyoruz. Ancak bir gün fırsat yaratıp bu fişek türünün neler yapa bileceğini video çekimi ile gözler önüne serbiliriz. Selamlar.
Mehmet Ardilli
29.Haziran.2009, 12:35
keçe tapa imperiall die bi marka da war...ben denemek için bir kutu atmıştım gayet te iyi...mehmet abi senin dediğin kesme değil dimi
Yok değil, o kurşun gibi gider pekte açılmaz, tüfek içinde herzaman risk oluşturur tavsiye etmem, selamlar.
tamer kardeşim yanlış hatırlamıyorsam sen otomatik kullanıyodun. eğer doüru hatırlıyorsam 33-34 gr 5-6 no füze tapa fişek tavşan avında sana iyi sonuç verecektir diye düşünüyorum. ayrıca kullandığın tüfeğin markasından ve modelinden kullanan avcı arkadaşlar varsa onlarında bir fikrini al diyorum. sağlıcakla.
Tamer Kuvvet
29.Haziran.2009, 18:22
TEŞEKKÜRLER ABİ BEN SARSILMAZ CONCORDE SPORT MODELİNİ KULLANIYORUM
kapadokyali_1981
29.Haziran.2009, 18:48
Tamercim ben yıllardır tavşan avına giderim çifteyle kışın -10-15 derecelerde bile 32 gramı geçmedim. Sağ göz 6 sol göz 4 numara olur genelde benimki normal aylarda ama kar olduğu zaman 4 numara 3 numara kullanırım. Sarsılmazdada çok gramajlı fişek kullanmana gerek yok kardeşim. Zuberi ben kullandım çok sert bi dolu olduğu için randıman alamadım.
Sebahattin AVCI
30.Haziran.2009, 00:47
tamerim ben kısaca 32 gr mı geçme derim züber den çok memnun olanlarda var ama tabi olmayanlarda olur
özel mesajı aldın kardeşim sen:) kafanı çok karıştırma:)
Tamer Kuvvet
30.Haziran.2009, 17:38
Sağolasın kardeşim işlem ok.
o özel tapa dediginiz fişek zaten bayilerde satılıyor ben 6 sene önce kullandım fişegin ismi no limit di ama şimdi başka bi isimle piyasada satılıyor cheddite fişegiydi kullanma alanları dediginiz gibi kaz avı başka kullanılcak yeri yok ama
YAF fişekleri duyduğums göre keçe tapalı fişek imalatına başlamış.bilgilerinize...
Mehmet Ardilli
13.Temmuz.2009, 09:37
o özel tapa dediginiz fişek zaten bayilerde satılıyor ben 6 sene önce kullandım fişegin ismi no limit di ama şimdi başka bi isimle piyasada satılıyor cheddite fişegiydi kullanma alanları dediginiz gibi kaz avı başka kullanılcak yeri yok ama
Sevgili Fatih kardeşim No Limit bundan 15 sene kadar önce ülkeye giren ancak avcılar tarafından pek te tanınmamış hatta denenmemiş bir fişektir. Ben ve arkadaşlarım No Limit kullandığımızda gerçekten beklentilerimizin üzerinde bir menzil gördük, ancak saçmadağılımı ve açılımı tamamladıktan sonraki etkili menzili bizler için yeterli değildi. Bizim çalışmalarımız da bundan sonra başladı ve bizim bugünkü dolularımız kendi ihtiyacımızı tam manası ile karşılıyor. Hatta No Limitleri kullanmayı bıraktık, bugün hala kolleksiyonumda No Limitler mevcut. Fakat No Limitle hiçbir benzerliği yok kendi fişeğimizin. Selamlar.
İsmail ÇIKRIKÇI
13.Temmuz.2009, 09:58
Tavşana atacaksan yazın 32 gr. 6 numara kışın 36 gr. 4 numara FEDERAL Tek geçerim.
mehmet ali ezer
31.Ağustos.2009, 08:40
ARKADAŞIM TARLADA 32 GR 8 NUMARA RC FİŞEKLE YAKLAŞIK 35 MT DEN CANSIZ KALMIŞTI HAYVAN SAYGILAR...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.