PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÇOK ÖNEMLİ AMAN DİKKAT !!!

02.Temmuz.2009, 23:40
Arkadaşlar ! Pisipisi otunu çoğunuz bilirsiniz.Otluk alanlarda yetişen buğday başağına benzer çok arsız bir bitkidir.Bu illet otun köpeklerimiz için oluşturduğu tehlikeye dikkatlerinizi çekmek istiyorum.Köpeğin özellikle kulak,burun deliği ve parmak aralarına girer ve köpek bunu atmaya çalıştıkça bu daha da ilerler.(Gömleğinizin altından kolunuza koyup gömleğin üzerinden oynadıkca omuzunuza çıktığını göreceksiniz.)Bu durum köpeğimizde telafisi mümkün olmayan hasarlara yol açabilir.Kulak ve ayaktaki ulaştığı yerde iltihaplanma yapıp bütün vücudu sarıyor,sonu ölüm.Burundaki beyine kadar ulaşıyor,menenjit yapıyor,sonu ölüm.(Erken farketmek hariç)
Peki çare nedir.Her dolaştırmadan ve avdan sonra köpeğimizi kontrol etmek.Özellikle setterlere daha fazla dikkat etmek,vücut tüylerini de taramak.Setterlerin parmak arasındaki tüylerini de mümkün olduğu kadar kesmelisiniz.Sıcakta pişik yapar,yağmurlu havalarda çamur topağı oluşur.
Köpeklerin kulak temizliğini ihmal etmeyin.Eczanelerde Gliserin var.Köpeğin kulagına birkaç damla damlatın.Kulak kökünü elinizle biraz oğuşturun.Ertesi gün köpeğin kulağının içini yumuşak bir bezle temizleyin.Bunu alışkanlık edinip ayda iki sefer yapın.Göreceksiniz hayvanın kulağı pırılpırıl olacak.Kulakta koku kalmayacak,sağlıksız olan kulak kokar.
Bu Gliserini kulak doktorları insanlar için kullanıyor bilginiz olsun.
Herkesin köpeği kendisi kadar sağlıklı olsun.
Rastgele dostlar.

kapadokyali_1981
02.Temmuz.2009, 23:57
Abi bilgilendirme için çok teşekkürler gerçekten bu ota çok dikkat etmek gerek.Biz kılçık deriz özellikle kulağa kaçtığı zaman köpekte ağır tahribata yol açıyo. Paylaşım için teşekkürler.

03.Temmuz.2009, 05:27
abi bilgilendirme için sağolasın.

03.Temmuz.2009, 05:46
bu pisipisi otu nasıl bişi bi resim koyabilirmisiniz...bizim buralarda başka bişi diyoruz dur kesin

sukru sunar
03.Temmuz.2009, 07:35
bılgılendırme ıcın cok tesekkurler..

Recep DÖNMEZ
03.Temmuz.2009, 07:52
Ali Abi! merhabalar...
Öncelikle siteye ve aramıza hoş geldin Abicim...
paylaşım ve bilgilendirmen için teşekkürler...
Gerçekten de çok önemli bir konuya değinmişsin.....
Köpeği olan arkadaşlarımız bu hususa mutlaka dikkat
edecektir.
Saygılar.....

03.Temmuz.2009, 08:06
Ali bey öncelikle çok TEŞEKKÜR ederim.. alibeyin anlatımı çok doğrudur 1 ay önce AYAKTA APSİ diye açtığım konu..nun sonu ön ayak taki üst patinin aaltından patladı sıvı gelmeye paşladı..sıkarken birgün pis kanla birlikte ordan birşeyin çıktığını gördüm geçen hafta ali beyin dediği gibi çıkan PİSİ PİSİ OTU... ÇOK TEHLİKELİ BİR OT. 1 aydın pazen ardı ardına burnundan bişey söktürürcesine tinsiriyo ara sıra.. şimdi kafamda soru işareti var acaba burnuna damı kaçtı? yada o tinsiriği sıcaklardanmı yapıyo? 1-2 kere yıkadım üşüttümü? ara sıra neden tisirir? alibey ölüm yazmış? alibey burunda varsa ne yapmam gerek yada bu konuyu bilen bi arkadaştan fikir almak istiyorum.!

03.Temmuz.2009, 08:10
Ali abi önemli bir konuyu değinmişsin eline sağlık

03.Temmuz.2009, 08:23
http://img154.imageshack.us/img154/9360/grnt055.jpg

03.Temmuz.2009, 08:26
resmini attım merak eden arkadaşlar bakabilir.. başına gelen bilemez arkadaşlar gerçekten çok önemli bi konu.. ali beye tekrar teşekkür ederim..!

03.Temmuz.2009, 11:11
bu otlardan benim köpeğe cok yapışıyor...bizim ufaklıkta işin farkında galiba anında atıyor aşağı...bu ota bundan sonra daha dikat edecem....tufan abi eline emeğine sağlık

Recep DÖNMEZ
03.Temmuz.2009, 12:16
Gerçekten dikkat edilmesi gereken bir ot!!!!
Köpek sahipleri bu otu yakıntan tanır zaten....
Saygılar....

ADEM AYVAZ.
03.Temmuz.2009, 12:24
eski seterimin kulagına kaçmıştı bu ottan hayvan canından bezdi vallaha veterinerde çıkattırdım bu otu mümkün oldugunca bu otların olmadıgı yerleri tercih ederim köpeklerimi gezdirdigim sırada.

03.Temmuz.2009, 12:59
adem kardeş köpeğin kulağına kaçınca köpek ne tepki veriyor?

03.Temmuz.2009, 13:56
Tufan kardeşim !
Köpeğin kulağına herhangi bir yabancı madde kaçtığı zaman arka ayağı ile sürekli kulağının içini karıştırmaya çalışır.Ayrıca devamlı kafasını sallar.Sudan çıktığında silkeleniyor gibi.
Bir de eğer kulakta birşey var ise siz kulak kökünü ellediğiniz zaman ağrıdan dolayı ince ince vızıklar.Zaten kulakta akıntı ve koku başlamıştır.Dikkatli bakarsanız başını da o tarafa doğru eğik tutuyordur.
Saygılar.

ADEM AYVAZ.
03.Temmuz.2009, 15:25
adem kardeş köpeğin kulağına kaçınca köpek ne tepki veriyor?
hayvan kendinden geçiyor kafa yarım tur dönüyor kulagına aşagıya sirkelenip duruyor çok kötü köpek için veretriner ded zaten eger getirmeseydin sagır olurdedi köpek köpeği sağır ediyormuş bu ot devamlı kulak içinde kayıyormuş o yüzden dikat etmekte yarar var

Mehmet Ardilli
03.Temmuz.2009, 15:56
Bu kılçık otu dediğimiz otu benim köpekler yiyo arasıra, bende korkumdan kızıyom ama çoğu zaman yetişemiyom valla. Ne yapsak vazgeçmiyolar. Şimdiye kadar bişey olmadı ama inşallah bundan sonra olmaz.

03.Temmuz.2009, 16:55
ali abi teşekkürler.. arka ayağı ile yapmıyo.. gecen hafta kafa sallama vardı.. sol kulağı düşüktü sola göre.. şimdi yok bi sıkıntı ama.. düzeldi gibi bakalım.

imported_avkolik
03.Temmuz.2009, 18:28
Birbirinin devamı niteliğinde iki konu birleştirildi...Ali Abi, Tufan kardeşim teşekkürler bu güzel bilgilendirme için

Sebahattin AVCI
03.Temmuz.2009, 18:51
tufan ustam tehlikeyi hemen bulup fotolamışsınız teşekürler http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif

4x4cemal
03.Temmuz.2009, 19:54
Ali abi önemli bir konuyu değinmişsin eline sağlık

Sebahattin AVCI
04.Temmuz.2009, 01:50
Ali abi teşekürler

ot değip geçmeyelim

gerçekten önmeli ve dikkate almamız gereken bir konu olmaz diye birşey yok başımıza gelmeden kıymetini bilemeyiz

saygı ve sevgiler

04.Temmuz.2009, 08:45
bu pisi pisi den oto yolların kenarları kaynıyo sanki biri gelmiş tohum atmış gibi...

04.Temmuz.2009, 10:46
Teşekkür ederim Ali EKBER abi..olay başımdan geçti bende hemen yükledim.. avkolik dostlarımdan bu olayı özellikle çok dikkat etmesini temenni ederim.. % 80 sonu acı olabilir köpeğimiz için.. ALLAH korusun.!

ALPEREN
04.Temmuz.2009, 19:49
BİLGİLENDİRMELER VE YORUMLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER.

EMEĞİNİZE, YÜREĞİNİZE SAĞLIK. GÜZEL PAYLAŞIM OLDU.

BU OTA BİZİM BURALARDA '' EĞE OTU '' DERİZ. AVDAN SONRA TEMİZLİK VE KONTROL ŞART.

ZATEN ÇOĞU KÖPEK SAHİBİ FARK ETMEDEN GEÇEMEZ. KÖPEĞİ O KADAR BARİZ ŞEKİLDE RAHATSIZ

EDİYOR Kİ MUTLAKA FARKEDİLİR.

SELAMLAR, SAYGILAR...

yucelmert
06.Temmuz.2009, 16:35
abilerim çok dikkat etmek lazım geçen hafta arkadaşın kurzhaarında tehlike atlattık, hayvanın resmen dengesi bozuldu sürekli kafayı sallayıp duruyordu, tabii hareket ettikçede kulak zarını delip geçmiş ot, neyseki cerrahi müdahale ile çıkartıldı, şimdiki durumu iyi aynı zamandada mehmet abinin dediği gibi köpeklerimiz yiyebiliyorlar, benim yeni drahthaar eniğin boğazında tahribat oluşturmuş, kulak altında hemen yumruk büyüklüğünde beze oluştu, karamerhem ile yumuşatmaya çalışıyoruz, dün iğne ile delip boşaltmaya çalıştık ama nafile taş gibi olmuş şimdi bakalım merhem çare olmazsa cerrahi yoldan alınacak kitle. Allah yardımcımız olsun. :(

mehmet ali ezer
02.Eylül.2009, 10:21
abi çok önemli bir konu ya bizim oralardada kılçık otu denir buna berbat bişey allah herkezin köpeğini bu ottan korusun benim bi kurt kırması köpeğim bunun yüzünden öldü ne olduğunuda anlayamadık sonra köpeğin düştüğü halleri anlatınca ortaya çıktı veteriner kulağına kılçık otu kaçmış muhtemelen dedi ama işişten geçmişti o yüzden herkezin mutlaka ama mutlaka dikkat etmesi gereken çok sinsi bir ot her avdan sonra güzel bi temizlik çok ii bi önlemdir paylaşım ve bilgiler için tekrar teşekkür saygılar...

Yıldıray İNCE
02.Eylül.2009, 14:18
bilgilendirme icin teşekürler

03.Eylül.2009, 08:44
bilgilendirme icin teşekürler

erkin57
02.Ağustos.2010, 20:36
selam arkadaşlar benim bi sorum olacak hepinize her zaman merak ettigim bir konu sizlerde karşılaştınızmı bilmiyorum ama ben bir kaç sefer şahit oldum köpekler neden yılan gömlegi bulduklarında üzerine yatar ve gömlege sürtünür bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum Sinop dan saygılar

erkin57
09.Ağustos.2010, 15:17
selam arkadaşlar benim bi sorum olacak hepinize her zaman merak ettigim bir konu sizlerde karşılaştınızmı bilmiyorum ama ben bir kaç sefer şahit oldum köpekler neden yılan gömlegi bulduklarında üzerine yatar ve gömlege sürtünür bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum Sinop dan saygılar