PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Konuyu 1 dk nızı Ayırmanızı Dilerim. AVKOLİK DOSTLARIM

04.Temmuz.2009, 15:11
slm avkolik dostlarım... (TEZKEREN VAR)...(kırmızı rengli-AVLANMA BELGEN VAR)..İL DIŞI BANDROLÜN VAR..(VİZEN VAR)... Örnek: AYDIN'DAN DENİZLİ'YE AVA GİDİYORUM.. ORDAN ÇIKIYO BİR ORMANCI... DİYOR Kİ: BURAYA AVA GELME KARDEŞİM.. YASAK BÖLGE DEĞİL ORMAN DEĞİL ARAZİ.. GEÇEN SEZON BUNU BİZZAT YAŞADIK.. ADAMIN İSTEDİĞİ BURAYA GELME DEDİ RESMEN.. BEN VEYA BİZ YADA AVCI : BU İL DIŞI PUL ÜCRETİNİ DEVLETE NEDEN YATIRIYO PEKİ..? NEDEN TEZKERE ALIYO? NEDEN BELGE ALIYO? Ben bunu sinir oluyorum kendi şahsıma.. ve KINIYORUM.. bir daha bu olayla karşılaşırsam.. o gün avımı bırakıp o ilin en üst amiri kimse kendi şahsıma yemin ederim tüfeğimi belgemi ruhsatımı köpeğimi.. O en üst amire AL SENİN OLSUN BUNLAR, SEN AVLAN DİYECEM.. O DERECE PİSKOLOJİM BOZUK BU KONUYA..! BİZ HANGİ ÜLKENİN EVLADIYIZ BE ABİM...!

huseyin tuncal
04.Temmuz.2009, 15:20
dedıgın gıbı belgeler tam yasak olmayan bı bolgede kurallaer cercevesınde avlandıgım surece bana onu dıcek adamın alnını karıslarım ve tek cvbım s... git lannnn olur bu kadar kesın ve net kımmıs oo karısıyo onamı kalmıs avcı bılıyo nerenın yasak neresın sebest oldugunu

04.Temmuz.2009, 15:47
BEŞİNCİ BÖLÜM
Genel Yasaklar, Kısıtlamalar ve Düzenlemeler

Merkez Av Komisyonu kararı kapsamında belirlenen diğer kısıtlamalar ve düzenlemeler

MADDE 18- 4915 sayılı Kanunun üçüncü maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında, av ve yaban hayatının korunması ve geliştirilmesine, avcılığın düzenlenmesine ilişkin genel yasaklar, kısıtlamalar ve düzenlemeler şunlardır:
b) Yetkisiz av yasağı konulamaz; av izni verilemez:Mülki amirler, köy muhtarları, köy ihtiyar heyetleri, yerel avcılık kuruluşları ve diğer kuruluşlar kendi bölgelerindeki avlakları, yurdun değişik yörelerinden gelen avcılara yasaklayamazlar, avlanmanın yasaklandığı sahalarda avlanmaya izin veremezler.
d) Avlak kirası veya yardım adı altında para istemek yasaktır: Değişik bölgelere ava giden avcılardan; özel avlak olarak ayrılmış ve tescil edilmiş avlaklar dışındaki sahalarda, özel şahısların, kooperatiflerin, muhtarlıkların veya mülki amirliklerin avlak kirası veya yardım adı altında para istemeleri yasaktır. Bu tür fiilleri işleyenler hakkında yasal işlem yapılır.
Karara aykırı fiillerin cezalandırılması

MADDE 19- Bu karardaki yasaklara, kısıtlamalara ve düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında 4915 sayılı Kanun, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, 2872 sayılı Kanun ve diğer mevzuatlara göre yasal işlem yapılır.

Tufan kardeşim !
Yapılacak iş; İlgili memurun yaka sicil no alınıp,en yakın jandarma karakolu veya mülki idare merciine yazılı şikayet.
Selamlar.

04.Temmuz.2009, 16:12
Moderatör kardeş !
Özür dilerim.Benim bilgisayar kafayı yedi.Gerekli düzeltmeleri yapabilir misiniz?
Teşekkür ederim.
Saygılar.

04.Temmuz.2009, 16:22
Geçen sene bu olayı yaşadık biz arkadaşlar.. inşallah bu senede yaşarız.. :) teşekkür ederim bilgi için..!

imported_avkolik
04.Temmuz.2009, 17:02
Moderatör kardeş !
Özür dilerim.Benim bilgisayar kafayı yedi.Gerekli düzeltmeleri yapabilir misiniz?
Teşekkür ederim.
Saygılar.

Estağfirullah abi gerekli düzenlemeler yapıldı teşekkürler bilgilendirme için...

fevzi dursun
04.Temmuz.2009, 17:46
BEŞİNCİ BÖLÜM
Genel Yasaklar, Kısıtlamalar ve Düzenlemeler

Merkez Av Komisyonu kararı kapsamında belirlenen diğer kısıtlamalar ve düzenlemeler

MADDE 18- 4915 sayılı Kanunun üçüncü maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında, av ve yaban hayatının korunması ve geliştirilmesine, avcılığın düzenlenmesine ilişkin genel yasaklar, kısıtlamalar ve düzenlemeler şunlardır:
b) Yetkisiz av yasağı konulamaz; av izni verilemez:Mülki amirler, köy muhtarları, köy ihtiyar heyetleri, yerel avcılık kuruluşları ve diğer kuruluşlar kendi bölgelerindeki avlakları, yurdun değişik yörelerinden gelen avcılara yasaklayamazlar, avlanmanın yasaklandığı sahalarda avlanmaya izin veremezler.
d) Avlak kirası veya yardım adı altında para istemek yasaktır: Değişik bölgelere ava giden avcılardan; özel avlak olarak ayrılmış ve tescil edilmiş avlaklar dışındaki sahalarda, özel şahısların, kooperatiflerin, muhtarlıkların veya mülki amirliklerin avlak kirası veya yardım adı altında para istemeleri yasaktır. Bu tür fiilleri işleyenler hakkında yasal işlem yapılır.
Karara aykırı fiillerin cezalandırılması

MADDE 19- Bu karardaki yasaklara, kısıtlamalara ve düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında 4915 sayılı Kanun, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, 2872 sayılı Kanun ve diğer mevzuatlara göre yasal işlem yapılır.

Tufan kardeşim !
Yapılacak iş; İlgili memurun yaka sicil no alınıp,en yakın jandarma karakolu veya mülki idare merciine yazılı şikayet.
Selamlar.

ali abimiz gerekeni özetlemiş. teşekkürler ali abicim

04.Temmuz.2009, 18:34
Bu önemli konuyu bizlerle paylaştığınız için teşekkürler!
Gerçekten çok sinir bozucu bir durum,
acaba kendine mi ayırıyor o avları,ORMANCI denen biyerleri kalkmış kişi!

ALPEREN
04.Temmuz.2009, 19:39
ALİ ABİ AYDINLATMA VE EMEĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

TUFAN TİRELİ KARDEŞİM. SÖZLE YAPILAN HİÇ BİR ŞEYİN ANLAMI YOK. KİM UĞRAŞACAK DEDİĞİMİZ ZAMAN, BU VE BUNA BENZER OLAYLAR, BUNA BENZER KİŞİLER TEKRAR KARŞIMIZA ÇIKACAKTIR.

HER KES HADDİNİ BİLECEK.

ÖYLE KİŞİLERDE HEM HADDİNİ HEM YETKİ SINIRINI BİLECEK.

HADDİNİ VE YETKİ SINIRINI BİLDİRMENİN EN İYİ VE KESİN YOLU, O AN İÇİN JANDARMAYA YAZILI MÜRACAAT, SONRASINDA MÜLKİ AMİRE YAZILI MÜRACAAT DEVAMINDA SAVCILIĞA SUÇ DUYRUSUNDA BULUNMAK. DEĞİLSE BUNLARI ZAMANLA HERKES YAŞAYACAK.

PAYLAŞIMA AÇTIĞIN İÇİNDE AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM.

SELAMLAR...

Sebahattin AVCI
04.Temmuz.2009, 21:02
Tufanım amansız birdurumla karşılaşmışsınız sadece size değil bir çok avcımızın başından bu tür olaylar geçiyor yönetmenlik ve prasüdürleri bildimmi sıkıntı olsada kendini savuna biliyorsun baktın adamlar kavgacı ve önüne geçilecek gibi değil hemen bir jandarmayı arayıp çağıracan sıkıntı olmaz nasılsa ava açık bir alanda bütün yetkilerin tamam iken jandarma o kişilere gereğini yapacaktır tabi avlanacağın alan evlere en azından 300 metre mesafede olacak avlanacağın araziyi daha önceden biliyorsan sıkıntı yok çoğu yerde böyle dengesizler oluyor sen takma kafana adamın arazisine mahsulüne zarar verilir ozaman haklıdır derim ama kırsal bir alanda dağın başında kimse hopp burası bizim köy ne arıyorsun burada diye bişi yok hocam

saygılar

kapadokyali_1981
04.Temmuz.2009, 21:04
Abi maalisef avcıya değer veren kimse yok. Biz daha önce çok kötü bi olay yaşadık köy muhtarıyla azalarıyla kavga çıktı tüfekler çekildi yumruklar konuştu. Olaya gelen jandarma komutanının tek sözü gelmeyin kardeşim burda dağ kanunları geçer oldu!!!!!!! Bunu diyen benim verdiğim vergilerler karnını doyuran ama hak etmeyen (bence) devlet memuru.

04.Temmuz.2009, 22:56
abilerim hiç kimse yanlış anlamasın da bi konudan açılmışken bahsetmek istiyorum...

tufan abim haklı olarak bu konuyu savunuyor...parasını yatırmış,ava gidecek adam...

ancak işin koptuğu ince bi kısım var...denizli ege bölgesinde ki en muhteşem avlaklara sahip bir il...

çok çekici bi doğası var...tufan abi yanlış anlama bu örneği vermek zorundayım...

tavas alman boğazı denen mevki çok muazzam bir avlaktır...çok da büyük bi sahadır...

2007 keklik sezonu açılışı tam 56 araç saydım orada...ve inanın ki 52 tanesi 09 (aydın) plakalı...

yani şöyle hesaplayalım...bir araçta 4 avcı var diyelim...

52X4=208 avcı eder...

bu 208 avcının yarısında köpek olduğunu düşünelim...104 köpek eder...

arkadaşlar avın ilk açılış gününde böyle yüklenilirse

(bu arada aydınlı,atçalı ve nazillililerin minibüslerle geldiği gurupları söylemiyorum)

sizce o avlak ne olur???

o kadar 09 plakalı araç gören orman muhafaza memuru kızmakta haklı değil mi???

tufan abi bilirsin sarayköy-sazak köyünün,tosunların üstünü...

orada daha 5 sene önceye kadar gerçek keklik avı yapılıyordu...ancak 09 plakalı minibüslerle gelen

avcı gurupları resmen imha ettiler oraları...şimdi orman muhafaza memuru bu işe kızmakta biraz

haklı değil mi? sadece ormancısı değil denizlinin avcısı da bu işe çok bozuk...

05.Temmuz.2009, 00:12
Orçun kardeşim !
Çok haklısın,ancak;Bu görev ve yetki orman muhafaza memurunun değil.Bu tamamen bu işi yöneten bakanlığın problemi.Bu sebeple feryat ediyoruz avı haftanın 3 gününe sıkıştırmayın diye.Zaten av meralarını oldukça daralttılar.Bir de belli günlere sıkıştırınca meralar eziliyor.
Bak bu konu ile ilgili hem Bakanlığa,hem de Yaban Tv'ye yazı gönderdim.Aşağıda veriyorum.
Saygılar.

Sayın Dr.Ali Bürkev, Sayın Ömer Borovalı !
Önce sizleri saygı ile selamlarım.
Şimdi sizlere hepimizin gözünden kaçırılan farklı bir konuyu açacağım.Bizler av haftada kaç gün olmalı,bagaj limiti niye böyle,domuz sürek avı neden yasak diye feryat ederken,karar erkinin arkadan dolanmasını farketmiyoruz.Adamlar aslında Türkiye'de avcılığı bitirmiş kimsenin haberi yok.
Bakınız;Bazı illerde bazı av hayvanlarının avlanmasının yasak olması haricinde Türkiye genelinde ...;
910 bölge M.A.K. kararı ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahası gibi sebeple,
31 bölge Tabiatı Koruma alanı,
40 bölge Milli Park,
30 bölge Tabiat Parkı,
8 bölge Özel Çevre Koruma Bölgesi
Toplam 1019 bölge avlanmaya kapatılmış durumda.
Zaten farkında iseniz sebep yaratmak için isimler bulmuşlar.İsim babaları yeni isimler türettikce yasak sahaların sayısı da artacaktır.
Bir de bir sezon yasak olan saha ertesi sezon yasak olamaz.Ama buna uymuyorlar.
Şimdi; Türkiye 780.000 km.2.Bunun 81 ilin yerleşim alanı,ilçeleri,köyleri,dağları,gölleri,akarsuları, sahil kıyı şeridi,kara ve tren yolları düşüldükten sonra bir de bu 1019 bölgeyi düşerseniz eh artık geriye kalan alanda ''at oynatırsınız''.
Ne kadar ava elverişli mera var ise ava yasak.Ama Tuz Gölü'nün kurumuş zemininde keklik serbest.Varın gerisini siz düşünün.Bizlerle dalga geçiyorlar.
Lütfen bunları dile getirin de salak olmadığımızı bilsinler.
Sağlıkla kalın.
Saygılarımla.

Ali Tunç ERGÜN

05.Temmuz.2009, 11:28
arkadaşım sana katılıyorum avcılık belgesi al vize yap pulal av yapma neden koylü izin vermez coban izin vermez bunların başında bugcacılar var orman ve jandar manın bu konuya el atması lazım

İsmail ÇIKRIKÇI
05.Temmuz.2009, 14:32
Tufan bey çok güzel bir konuya değinmişsin teşekkür ederim.
Ali Tunç beyin belirttiği MAK.taki 18 ve 19 maddelerini Jandarma Köy muhtarları ve Orman memurlarına
Aynen çoğaltıp okutsalar sorun kalmaz.
Aslında çoğumuzda fotoğraf makinası kamera ve cep telefonları var bu gibi olaylarla karşılaştığımızda
belgeleyip gerekli yerlere şikayetçi olursak vede sonucunu paylaşırsak daha iyi olacağına eminim.
Paylaşım için teşekkür ederim.

Sebahattin AVCI
05.Temmuz.2009, 19:59
Orçun kardeşim !
Çok haklısın,ancak;Bu görev ve yetki orman muhafaza memurunun değil.Bu tamamen bu işi yöneten bakanlığın problemi.Bu sebeple feryat ediyoruz avı haftanın 3 gününe sıkıştırmayın diye.Zaten av meralarını oldukça daralttılar.Bir de belli günlere sıkıştırınca meralar eziliyor.
Bak bu konu ile ilgili hem Bakanlığa,hem de Yaban Tv'ye yazı gönderdim.Aşağıda veriyorum.
Saygılar.

Sayın Dr.Ali Bürkev, Sayın Ömer Borovalı !
Önce sizleri saygı ile selamlarım.
Şimdi sizlere hepimizin gözünden kaçırılan farklı bir konuyu açacağım.Bizler av haftada kaç gün olmalı,bagaj limiti niye böyle,domuz sürek avı neden yasak diye feryat ederken,karar erkinin arkadan dolanmasını farketmiyoruz.Adamlar aslında Türkiye'de avcılığı bitirmiş kimsenin haberi yok.
Bakınız;Bazı illerde bazı av hayvanlarının avlanmasının yasak olması haricinde Türkiye genelinde ...;
910 bölge M.A.K. kararı ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahası gibi sebeple,
31 bölge Tabiatı Koruma alanı,
40 bölge Milli Park,
30 bölge Tabiat Parkı,
8 bölge Özel Çevre Koruma Bölgesi
Toplam 1019 bölge avlanmaya kapatılmış durumda.
Zaten farkında iseniz sebep yaratmak için isimler bulmuşlar.İsim babaları yeni isimler türettikce yasak sahaların sayısı da artacaktır.
Bir de bir sezon yasak olan saha ertesi sezon yasak olamaz.Ama buna uymuyorlar.
Şimdi; Türkiye 780.000 km.2.Bunun 81 ilin yerleşim alanı,ilçeleri,köyleri,dağları,gölleri,akarsuları, sahil kıyı şeridi,kara ve tren yolları düşüldükten sonra bir de bu 1019 bölgeyi düşerseniz eh artık geriye kalan alanda ''at oynatırsınız''.
Ne kadar ava elverişli mera var ise ava yasak.Ama Tuz Gölü'nün kurumuş zemininde keklik serbest.Varın gerisini siz düşünün.Bizlerle dalga geçiyorlar.
Lütfen bunları dile getirin de salak olmadığımızı bilsinler.
Sağlıkla kalın.
Saygılarımla.

Ali Tunç ERGÜN

Ali abi bu güzel yazınızı umarım kaale almışlardır

bu yasak yerler bu kanunlar sadece bizlere gariban avcılara mahsus olsa gerek

meşhur olana yıldız olana isim yapana zeval yoktur onlara bütün sahalar açık

saygılar

05.Temmuz.2009, 21:27
Bu konuda Orçun a katılmamak elde değil bir Denizli avcısı olarak. Aydınlı arkadaşlar sezon açılır açılmaz minübüsle hatta 1 değil 1 kaç tane minibüsle doluyolar bizim meralara. Geçtiğimiz av sezonu Orçun un bahstettiği Tosunlar da ava gittik ama biz av olacağız die avlağı terk etmek zorunda kaldık. en az 15 tane 09 plakalı araç vardı ve önlerinden serçe bile kalsa attığı hedefin arkasına bakmadan sıkıyolardı. Bir kaç tane Tosunlarlı avcıyla konuştuğumuzda; her sezon Aydınlı avcı arkadaşlarımızın mesafe yakın olduğu için sezon açılınca önce Denizli meralarına geldiklerini buralarda av azalınca kendi meralarına geçtiklerini söylemişti( köylü kendi merasına evine en yakın avlağa çıkıp avlanamıyorsa elbet buna itirazı olacaktır). Denizli avcıları olarak bu konuda gerçekten sıkıntılı durumdayız. tamam belgesini alan her avcı Türkiye nin ava açık her yerinde av yapma hakkına sahiptir ama bizim itirazımız bu tarz zihniyetedir. kendi haklarımızı savunalım ama bunu yaparken de başkalarının haklarını çiğnemeyelim.

Recep DÖNMEZ
06.Temmuz.2009, 07:33
Güzel ve tartışmaya çok açık bir konu....
Birçok arkadaş bu konuya kendilerince yorum yapmış....
Hepsine ayrı ayrı teşekkürler,......
Kendi fikrim Türk avcısı olarak ülkemizin her yerinde,
yasal avlaklarda yasal olarak avlanabilmeli.....
Bu işin Denizlisi,Muğlası,Ordusu olmaz....
Oradaki görevliler tamamen dışardan gelen avcıları
yıldırmak,huzursuz etmek için yasal olmayan şekilde
avcıyı yıldırıp bir daha bu bölgeye gelmesini engellemeye
çalışıyor.....Bu çok yanlış....
Aynı olay ülkemizin çeşitli yerlerinde çok yaşanmıştır.
Benim könde köyümde komşumuz arazısının girişine
"BU ARAZİDE AVLANMAK YASAKTIR" yazısı asmış......
Orçun kardeşime de hak vermeden geçemiyorum,çünki verdiği rakamsal bilgiler
insanı ürkütüyor,helede avın açılış günü,sezon açılışı sonrası zamanla bu sayı dü-
şermi artarmı bilinmez ama avcı sayısı çok fazla.....
Oradaki av hayvanlarının geleceğini düşünün....
Doğal olarak yasal olmasada görevliler avcıyı yıldırmak için
bu tip yollara baş vuruyorlar......
tabi bu işe devlet el atmalı,avcılıkla ilgili denetleme görevi verilen
görevliler bu konuda eğitilmeli,yasalar,kurallar her yıl anlatılmalı,yoksa
"Hadi sen ormancısın,jandarmasın,muhtarsın bu işi denetle" demekle
olmaz bu işler.....
Ülkemizin bir çok avlağında bu konular yüzünden avcılar ile görevliler
arasında tatsız olaylar,kavgalar,mahkemelik durumlar olmuştur ve
böyle devam ederse de olmaya devam edecektir.
Kimseyi karalamak istemen ama ülkemizin çoğu yerinde Jandarma kendine
göre kurallar koyup kendine göre yasak-serbest bölge ilan ediyor,,,,,
Bu sadece bir örnek.....
Saygılar.......

Mehmet Ardilli
06.Temmuz.2009, 08:59
Tufan kardeşim öncelikle böyle önemli bir konuyu dile getirdiğin için çok teşekkürler. Ben yıllardır bu konun yaşandığını ve bugünkü kanunların bir kısmının bu konuya dair çıkarıldığını biliyorum. İl dışı avlanma harcıda bu düzenleme kapsamında, ancaaak uygulamada nekadar işe yarıyor bizzat tespit etmişsin. Birileri yasakçılık felsefesini öylesine benimsetmişki memuruna ve vatandaşına, yasağın ne amaç için konduğu, nasıl dentleneceği, bir tarafa bırakılmış, hatta herkes kıraldan fazla kıralcılığı marifet sayar hale getirilmiş. Bizim yıllardır savunduğumuz konu, tek başına yasakların bir işe yaramıyacağıdır. Filanca bölgenin avlağını tek koruma yolu diğer bölgelerin avlaklarını zenginleştirmek ve geliştirmektir. Ama doğadan sürekli almaya alışkın olan malesef avcılar değil, sanaileşme, kentleşme, bilinçsiz tarım gibi buram buram rant peşinde koşan zihniyete devletin denetip ve yaptırım uygulamamasıdır. Tabidirki doğanın bakire bölgelerine talep ve yolculuklar avcılık gibi konularda yoğunluk gösterecektir.
Bu konunun suçlusu kanun ve yönetmelikler gereği avlanma hakkını elde etmiş avcı kardeşim olamaz. Bu bakış açısının haklı gösterilmeye çalışması kadar da tehlikeli, insan ve kurumları karşı, karşıya getiren bir zihniyetle bir yere varılamaz.
Hem il bazında uygulama yapacaksın, hem il dışı için ek harc alıcaksın, hem o ilde avcılara kurum yada yetkililer aracılığıyla aba altından sopa göstereceksin; hangi derebeyliği zihniyetidir bu anlamış değilim. Bildiğim şey ise yıllardır hep aynı, bir bölgede av varsa o bölge de avını kıskanan avcıda, yetkilide vardır. Ya ormancı, ya jandarma, ya köy muhtarlığı, ya yöre avcısı muazam bir tasup altında muhafazakar yaklaşımlarla sapla samanı birbirine karıştırıp futursuz işlere kalkışırlar. Yirmi dört yıldır il dışında av yapan biri olarak bu işin çözümünün ülkedeki avlakları zenginleştirmekten ve avcılığı etik bilinçlendirme, kültürel kaynaşma platformu olarak görmek ve tanıtmaktan başka çaremiz yok diye çırpınyoruz. Birileri artık sesimize kulak vermeli, doğal zenginliklerimizden olan av yaşamını akılcı, kararlı, denetlenebilen, bilimsel destekli projelerle geliştirmemiz için devletin öksüz evladı avcıya kucak açmasını sağlamalıdır. Saygı ve sevgilerimle.

çetin ekren
06.Temmuz.2009, 10:23
valla Tufan gardaşım gerekeni arkadaşlar bir bir açıklamış...geriye kalan uygulamak...sen paranla avlanıyorsun dostum gerekli yerlere gerekli mürecaatları yap bence bundan sonra...

06.Temmuz.2009, 13:06
avcı kardeşim adamların tek derdi avı ve avcılığı sevmemeleri diye düşünüyorum. köyün birine gidersin muhtar avlandırmaz, öbürüne gidersin çoban avlandırmaz, başka biyere gidersin köyün gençleri avlandırmaz. bunlar gülünecek şeyler ama sorun olarak karşimıza çıkıyor. Allah yar ve yardımcımız olsun...

cemalreis
07.Temmuz.2009, 06:20
bence kanunun dışına kimse çıkmamalı her ne olursa olsun o zaman herkez yöre kanunu çıkarır
vatandaş olarak başımız çok ağrır.

çetin ekren
07.Temmuz.2009, 08:11
Cemal abicim çok haklısın kanunun dışına kimse çıkmamalı ama ne yazıkki kanuna uyanlar sadece biz avraklı avcılar...
geriye kalan hiçbir yer kanuna uymuyor abicim en alt mülkü mir olan muhtarlarda dahil...
herkes kendi köyünde avlanacaksa veya kendi ilinde bu şehirli avcı ne halt yiyecek,köylerden ikametgahmı alacaz hafta sonu avlanabilmek için..ne saçmalıktır yaw....
bunlar avcılığın cılkını çıkardılar...

ADEM AYVAZ.
07.Temmuz.2009, 08:50
yılardır deyişik meralarda avlanırım birtane ne ormancı gördüm ne konuştum bu aynı olay benim başıma gelse bir direm kardeşim:))))) aklını alırım valah :):) buişin şakası yanlız kanunları bilmekte yarar var .

07.Temmuz.2009, 09:39
BİR AİLE OLARAK TÜM AVKOLİK DOSTLARIMDAN BU KONUYA ÖNEM VE İLGİ VERDİKLERİ İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİM.. HERKEZİN GÖRÜŞÜNE SAYGIM VE SEVGİM SONSUZ..! ORÇUN KARDEŞİMDEN BAŞLAMAK İSTİYORUM.. BEN 200 KUSUR KİŞİYİ TANIMAM.. BEN KENDİMDEN SORUMLUYUM PULUMU HARCIMI YATIRDIYSAM BELGEM VARSA EĞER TÜRKİYENİN ŞEMDİLLİ İLÇESİNDE BİLE AV YAPARIM.. KANUN NE DEMİŞ.. İL İÇİ İL DIŞI.. PEKİ ORCUN KARDEŞ TÜRKİYEDE KAÇ KAYITLI AVCI VAR? YARISINI 40 TL DEN ÇARP YARISINIDA 80 TL DEN.. BU PARALAR NEREYE GİDİYO? ADAM EVİNE EKMEK PARASI ALAMIYO BU PARAYI YATIRIYO İNAN BUNA.. AVCILIK Bİ TUTKU HASTALIK.. 500 GR ET PARÇASI ALAMAYACAK ADAM YOKTUR BU SİTEDE MAKSAT BU DEĞİL.. DENİZLİ İLİNE GELİNCE.. AV BÖLGESİ GÜZEL TAVŞAN KEKLİK BOL OLAN Bİ YER.. BAZI KULÜPLER İLK AV AÇILDIĞI HAFTA KAFİLE YAPIYOR.. DENİZLİYE GİDECEK ARKADAŞLAR İSMİNİ YAZSIN DİYE 1 MİNÜBÜS DENİZLİYE GİDİYOR..BİR MİNÜBÜS MUĞLA DİDİM E GİDİYOR.. BUNU KULÜP BAŞKANI DÜZENLİYOR.. İLK HAFTA.. SONRASI HERKEZ ARKADAŞLARIYLA ÖZEL TAKSİSİ İLE GİDİYOR.. BAŞKAN AKŞAMDAN HERKESE TAMBİH EDİYOR KEREH KEREH DİYOR ÖNCE DİKKAT EDELİM ARKADAŞLAR ALLAH KORUSUN.. SONRA YASAK BÖLGEYE KESİNLİKLE KİMSE GİRMEYECEK + 1 TAVŞAN 2 KEKLİK HER AVCININ SINIRI DİYE.. BİZİM KULÜP BAŞKANI BU KURALLARI İHLA EDEN OLURSA KULÜPTEN ÜYELİĞİNİ FES EDERİM DİYE YEMİN ETTİ.. BİZ 2005-2006-2007 AVCISI DEĞİLİZ.. BİZ ALLAH UZUN ÖMÜR VERDİĞİ SÜRECE AVCIYIZ..DENİZLİ BİZİM BİR GÜNLÜK YADA BİR SOZONLUK DEĞİL.. ŞİMDİ 300 HANELİ Bİ KÖYE 1 MİNÜBÜS DEVETSİZ AVA GELİRSE TAMAM KÖYÜN MINTIKASI BELLİDİR 1 MİNÜBÜS ADAMIN AV YAPABİLECEK SAHASI YOKTUR..SEN HAKLISIN.. AMA DENİZLİNİN ARAZİSİ BOL...ORÇUN KARDEŞ AYDINLI AVCI EMİN OL SENİN KADAR O MINTIKAYI ÇOK İYİ BİLİYO.. ŞİMDİ SEN DESEN Kİ ABİ BEN 3-4 ARKADAŞ AVA GELCEM AYDINA GÖTÜRÜRMÜSÜN BENİ DESEN? BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİN VAR.. AMA ABİ BEN Bİ MÜNİBÜS GELECEM DERSEN O ZAMAN OLMAZ İŞTE..NEDEN 1 MİNÜBÜS ADAMIN AV YAPACAĞI MERA YOK BURALARDA..OVA DA VAR AMA DAĞDA YOK.. KÖY ARALARI ÇOK SIK. ORDA ARAZİ GENİŞ.. 03-10-2009 TARİHİNDEN 24-01-2010 TARİHİ ARASINDA 14 HAFTA VAR.. KENDİ ŞAHSIMA PAZARDAN PAZARA AVA GİDERİM.. 14 HAFTADA 4 HAFTASINI GİDEMEM KALIR 10 HAFTA 2 PAZAR YADA 3 PAZAR DENİZLİYE GİLİRİM 7 HAFTA ÇEŞİTLİ BÖLGELERE GİDERİM HER GELDİĞİMDE 2 KEKLİK VURSAM 2 X 3 HAFTA 6 KEKLİK EDER.. ÇOKMU ORÇUN KERDEŞ? BENİM DİYECEĞİM BU KADAR.. BEN EĞER BU DEVLETE VERGİMİ VERİYORSAM AVLANIRIM ARKADAŞ ZARARSIZ ZİYANSIZ KONUNUN SINIRI VE SEVİYESİ İÇERİSİNDE AVLANIRIM.. SENDE AVLAN ORÇUN KARDEŞ..SEVGİLER SAYGILAR..

07.Temmuz.2009, 15:32
sen benim dediğim manzara ile karşılaşırsan bana hak verirsin abi...sizin hemşerileriniz gelip burda avın ilk günü katliam yaparlarsa denizlinin avısı da buna fitil olur haliyle...bu sadece açılış günü değil çoğu haftalar böyle...tosunların,sazağın üzerini bitirdi hemşerilerin...sıra tavasa geldi orası da bitti...sırada nere kaldı abi?

07.Temmuz.2009, 16:01
slm once tufan kardeş bengiresundan yazıyorum aynı olay bizlerdede gerçekleşti biz avımızı giresunun şebinkarahisar ilçesinde yapıyorduk orayıkapatılınca bizleri çamoluk ilçesinde avagitik bizi köyün muhtarı vede koy halkı avlanmamızı istemedi bizleri karaca vurmakla suçladılar biz miliparklar müdürünü aradık çıkacaksınızdıye cevapverdi vede ormancılar fişek bile sürdürmediler tüfeğimize anlıyorum sizi yaşadıhımdan dolayı saygılarımla

08.Temmuz.2009, 08:01
orçun kardeş sen de haklısın.. ama ben kendi şahsıma konuşuyorum.. esnafım pazardan pazara ava giderim favorim keklik avı.. 14 pazar var 1 sezonda inan 4-5 hafta pazarı gidemiyom yağış oluyo işim oluyo.. geri 8-9 pazar kalıyo 2 pazar gelirim denizliye hadi bilemedin 3 pazar.. 3 pazar 2 keklik vursam 6 keklik eder bi sezonda denizlide.. bu çok mu sence? ama katliam yapan sınırı aşan kim olursa olsun gerekli yerlere ara kardeşim ben de dahil.. katılıyorum 95 yılından bu yana özel arabasını binen denizliye gider keklik tavşana.. ne diyeyim orçun kardeş şimdi.. hayırlısı olsun inşallah.