PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kısırlaştırma

dadak_e
14.Temmuz.2009, 15:29
arkadaşlar erkek vedişi köpeklerde kısırlaştırma nasıl yapılıyor bilen arkadaş varsa bize yardım ederse sevinirim bunun aşısı varmı yoksa sadece ameliyatlamı oluyor

14.Temmuz.2009, 15:50
Emre kardeşim !
Kısırlaştırma cerrahi bir işlemdir.Ama ben tavsiye etmem.Çünki;Hayvanın hormon dengesinden dolayı bütün fiziki yapısı deforme oluyor.Zaten senin erkek köpekle ne sorunun var da kısırlaştırmak istiyorsun.Onu unut bikere.Gelelim dişiye.Kızgınlık dönemi senin için sorun mu oluyor.Onun iğnesi var.Kızgınlık dönemine girdiği zaman yaptıracaksın iğnesini sorunun bitecek.Ama birde vicdani yönü var.Çiftleşmek te bu hayvanın hakkı.Çiftleştikten sonra hamile kalmamasının da yolları var.Onu da ayrıca konuşuruz.
Saygılar.

Not:Bu konuda veterinerimiz sayın Hamit Aksakal bey'in de mutlaka söyleyecekleri vardır.Onu da dinlemeni tavsiye ederim.

14.Temmuz.2009, 15:56
SLM EMRE KARDEŞİM ALİ ABİNİNDE DEDİĞİGİBİ CERRAHİ YOLU İLE OLUYO BEN KOPEĞİMİ KISIRLAŞTIRACAKTIM KÖPEĞİN HEMDENGESİ HEMDE HİSLERİ AZALIYORMUŞ İĞNELERİ VAR AMAGARANTISI OLMAYA BİLİR KIZAHAN ZAMANI KOPEHINI SAKLA KAPALI ALANDA BAĞIRA BILIR AMA GÜLÜ SEVEN DİKENİNE KATLANIR SAYGILAR

çetin ekren
14.Temmuz.2009, 15:59
ALİ ABİCİM ŞİMDİ ŞÖYLE BİR SORUN VAR...buralar kırma köpeklerle doldu bu işi tam profesyönel olarak yapmıyorlar köpekleri kızan dönemine gelince ne cins av köpeği olduğu adamların umurunda değil yeterki av yapsın o kadar...o yüzdende bu tür olayların önüne geçmek istiyoruz...av yapmayınca veya istediklerini bulamayınca köpekler sokaklarda dolaşıyor...böyle birşey olursa en azından bozulmalar önlenmiş olur... erkek köpekler için düşünüyoruz...

14.Temmuz.2009, 16:02
ÇETİN ABİ TABİ SANA KATILIYORUM

14.Temmuz.2009, 18:19
Emre kardeşim !
Kısırlaştırma cerrahi bir işlemdir.Ama ben tavsiye etmem.Çünki;Hayvanın hormon dengesinden dolayı bütün fiziki yapısı deforme oluyor.Zaten senin erkek köpekle ne sorunun var da kısırlaştırmak istiyorsun.Onu unut bikere.Gelelim dişiye.Kızgınlık dönemi senin için sorun mu oluyor.Onun iğnesi var.Kızgınlık dönemine girdiği zaman yaptıracaksın iğnesini sorunun bitecek.Ama birde vicdani yönü var.Çiftleşmek te bu hayvanın hakkı.Çiftleştikten sonra hamile kalmamasının da yolları var.Onu da ayrıca konuşuruz.
Saygılar.

Not:Bu konuda veterinerimiz sayın Hamit Aksakal bey'in de mutlaka söyleyecekleri vardır.Onu da dinlemeni tavsiye ederim.

Sağolasın Ali abi,yukarıda yazdıklarının doğru bilgiler,
Bu konu hakkında yeni bir başlıkta daha detaylı bilgileri en kısa zaman da sunacağım arkadaşlar!

Çetin abi erkek köpeklerde bunun tek çaresi cerrahi müdahaledir!

dadak_e
15.Temmuz.2009, 05:18
peki hamit kardeş bunun en erken köpek kaç aylıkken yaptıra biliriz

15.Temmuz.2009, 05:34
Emre kardeş bunun en erken yapılması cinsel olgunluğa ulaşmakla ilgili,
Erkeklerde bu iş testislerin scrotum denen keseye inmesinden sonra yapılabilir!

dadak_e
15.Temmuz.2009, 05:46
tahminen o nezaman iner 2 ay filanmı
ameliyattta nekadarlık bi yer açılıyor