PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KÖPEKLERDE BABALIK HAKKI KAÇ ADET...

çetin ekren
14.Temmuz.2009, 15:53
arkadaşlar iki gündür kısa mesaj bölümünden yazıp duruyorum ama en sağlıklısı bir konu başlığı altında fikirlerinizi almak diye düşünerek bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum...

şimdi şöyle bir olay var...dişi bir ingiliz pointer sahibi olan arkadaşımdan rica ettim yaz sezonunda köpeği bana bırak sen yavru almayacaksın ben alayım diye adamda kırmadı verdi..bir arkadaşımızın(Emre AVCI)nın erkek köpeğiyle eş ettik..ben kendime bir dişi yavru ayırmak istiyorum...aksilik bu ya yavruladığında bir dişi yavru olursa ve bunuda baba hakkı diye bu arkadaş isterse ben ne halt yiyecem...ve bu konuda baba hakkı kaç tanedir...bu adam benden yavruların yarısını istemeye durdu...düne kadar hiç istemeyen doğum yaklaşınca hiç kimseye sorma gardaşım beni ilgilendirmez yavruların yarısı benim diyor...şimdi ben bu adama ne yapsam ne dersiniz...

benim bildiğim herhangi bir söz yoksa baba hakkı birdir...siz ne düşünüyorsunuz bu konuda...
zaten adamın canavar gibi bir köpeği var ha şöylede olabilir o bana babayı versin ben ona bir yavru hariç hepsini vereyim...ha ha ha.onada kabulüm...

14.Temmuz.2009, 16:02
Çetin kardeş !
Emre ile aranızdaki samimiyetten dolayı herhalde tatlı tatlı atışıyorsunuz.Ben sana şunu söyleyeyim.Emre eğer yavrular la beraber anneyi de isterse hiç şaşırmam.
Saygılar.

çetin ekren
14.Temmuz.2009, 16:04
abi dişi benim olsa onuda isteyecek haklısın...ama gerçekten bu konuyu samimiyet dışında düşünürsek aslı nedir...

14.Temmuz.2009, 16:18
Konuşulması bile abesle iştigaldir.Kesinlikle 1 tanedir.
Eğer erkek köpek sahibi köpeğini bulunmaz hint kumaşı sanıpta daha çekmeden önce sana başka şartlar söylerse,sen de bu şartları kabul edersen o başka.
Ama konuşulmuş bir şey yok ise 1 tanedir.
Emre kardeş şunu da unutma.Bir koyundan 1 post çıkar.
Saygılar.

fevzi dursun
14.Temmuz.2009, 16:52
konuşulmamış bir şey yoksa babalık hakkı bir tanedir. yavru seçiminde ilk sırayı babalık hakkı alır.

14.Temmuz.2009, 18:43
aynen fevzi abimin dediği gibi 1 tane...

kapadokyali_1981
14.Temmuz.2009, 21:53
Evet doğrusu babalık hakkı daha önce konuşulmamışsa tektir ve ilk yavruyu babanın sahibi seçer. Senin o yavruyu ben kendime ayırdım demen de onun yavruların yarısı benim olsun demeside yanlış tır bence.

Sebahattin AVCI
14.Temmuz.2009, 22:01
Konuşulması bile abesle iştigaldir.Kesinlikle 1 tanedir.
Eğer erkek köpek sahibi köpeğini bulunmaz hint kumaşı sanıpta daha çekmeden önce sana başka şartlar söylerse,sen de bu şartları kabul edersen o başka.
Ama konuşulmuş bir şey yok ise 1 tanedir.
Emre kardeş şunu da unutma.Bir koyundan 1 post çıkar.
Saygılar.

olay budur dert etmeye stres yapmaya gerek yok

15.Temmuz.2009, 06:10
Evet dün telefonda da belirttiğim gibi babalık hakkı genelde 1 dir..
ilk yavruyu dişi sahibi seçer ondan sonra babalık hakkı olan seçer..
özel durumlar hariç tabii..
bazen babalık hakkıda alınmayabilir...

15.Temmuz.2009, 07:21
Merhaba arkadaşlar bu konunun temeli üç aşığı beş yukarı Türkiyenin genelinde sistem babalık hakkı genelde 1 dir.. zaten ustalarda aynını diyorlar ilk yavruyu dişi sahibi seçer ondan sonra babalık hakkı olan seçer...

15.Temmuz.2009, 07:33
DAHA ÖNCEDEN KONUŞULMAMIŞSA BABA LIK HAKKI BİRTANEDİR

çetin ekren
15.Temmuz.2009, 10:27
herşey güzelde şimdi burda iki kutup çatışması çıktı...ilk seçme hakkı dişi sahibinin diyenlerde var,erkek sahibinin diyenerde var...
o veya öteki seçmiş önemli değil ama şöyle bir durum varsa...yukarıda da bahsettiğim gibi dişi bize ait değil emaneten bizde ve ben bu işe sırf bir dişi yavru almak için girdim...olduda 6 veya 8 yavrudan biri dişi oldu...onuda erkek köpek sahibi istemeye kalkarsa ben ne anladım bu işten...kaldır onuda ona ver daha ben niye bu kadar eziyeti çektim...onu anlatmaya çalışıyorum...

değerli bilgileriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...ama ben yine çıkamadım bu işin içinden...bu işi tatlılıkla halletmek isterim...kimsenin gönlüne bişey almasını istemem...benim sıkıntım o yüzden sadece...

15.Temmuz.2009, 15:41
bu konuda ömerime aynen katılıyorum.doğrusu odur.

erol kahraman
15.Temmuz.2009, 16:00
bizim buralarda babalık hakkı 1 dir ve ilk yavruyu erkek sahibi seçer babalık hakkı nı fazla isteyen kişiyede avcı gözüyle bakmazlar herkeze bu arada selam olsun

ADAPAZARLI AVCI
16.Temmuz.2009, 05:51
Selam arkadaşlar herkesin düşüncesine saygı duyarım .

beş yavruya kadar bir beşten sonrası ikidir .

Baba hakkı seçilmeden kimseye yavru verilmez .

Adapazarından selamlar saygılar.

h.hakan akman
16.Temmuz.2009, 10:03
SEVGİLİ ARKADAŞLAR BENİM FİKRİME GELECEK OLURSAK BURDAKİ OLAY <<DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇMEKTİR>>ÖNCE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE DOĞSUNLAR AVCI ADAM AVCININ HALİNDEN ANLAR;;ETİK ,,AHLAK NEDİR BİLİR SORUN ÇIKMAZ MERAK ETMEYİN <<KAR BAŞINDA KAVGA OLMAZ DEMİŞ ATALARIMIZ>>KAZASIZ,, BELASIZ,,SAĞLIKLI,,SIHHATLİ YAVRULAR EDİNMENİZ DİLEKLERİMLE HERKESE SELAMLAR.......

çetin ekren
16.Temmuz.2009, 10:16
kimse doğmamaış çocuğa don biçmiyorda sayın abim...sadece tuhaf bir konu olduğu için en azından çoğunluğun kararı nedir onu öğrenmek istiyoruz...ama anladığım kadarıylada akside olmasına rağmen öncelik babada diye birşey yok gelen yorumların çoğu bu yönde...tabi sizin dediğinizde doğru kim bilebilirki belkide hepsi erkekde olabilir dişide olabilir veya çoğunluk erkek veya dişide olabilir...bu ayrı bir mesele ama burdaki amaç bu işin aslı nedir onu öğrenmek...

Mehmet Ardilli
16.Temmuz.2009, 11:51
Ananın, babanın hakkı ödenmez...:)

Tabi bu işin latifesi burda konu başka.

Bu işin kuralı tam manası ile yok Çetin kardeşim,
gelenekler var ama farklılıklarda var bu geleneklerde
onun için baştan konuşmak en iyisi.
Bizim buranın geleneğinde eskiden beri bildiğim,
erkek köpeğin sahibi bir yavru alır, onuda ilk önce o seçer ayırır.
Bence bir yavruyla sınırlı olduğu için bu davranış daha adaletli
ancak esasen yavru sütten kesilene kadarda anasının yanında
ana sütüyle beslenmeli tabiki. Yani yavru sütten kesilmeden al yavruyu git kardeşim olmaz.
Bizler böyle gördük, ama farklılıklarıda yıllardır duyuyoruz. Selamlar.

i.emre arman
16.Temmuz.2009, 12:34
bu tamamen senin ve arkadaşının arasında bir konu ama genellemeye bakacak olursaniyi kan bir erkege çekiyorsan taktir edersin ki iyikan bir erkekrte sahibine bedava gelmemiştir ortada bir maliyet söz konusudur bende dişi bakıyorum ama çekerken anlaşmamız beşe kadar tek beş üstü ıkı şeklinde haa sen diyorsunki tek dişi yavru var onuda omu alır senin istedigini bile bile alırsa o da ona kalımış... bence umarım sizin köpek birden fazla dişiyavru yaparda ilişkileriniz bozulmaz saygılar herşey gönlünce olması dilegimle

dadak_e
16.Temmuz.2009, 15:24
İ.Emre ARMAN (http://../../../profile/i.emre%20arman/) bey iltifatınız için tşk ler

dadak_e
16.Temmuz.2009, 15:26
arkadaşlar burda böle bi konu açılması kişiler hakkında yorum yapma hakkını vermiyo mesajlarınızı göndermeden okuyun sonra gönderin lütfen

çetin ekren
17.Temmuz.2009, 10:50
yaw arkadaşlar olayı lütfen değişik yönlere çekmeyelim lütfen burda ne kimseyi eşek yerine koyalım nede kalp kıralım...burda sadece merak uyandıran bir konuyu tartışmaya sundum değişik yorumlar aldım...burda erkek köpek bakanın köpeğin ona olan maliyetinin veya tam tersi dişi köpek bakanın maliyet hesabının dışında bir konudur bu...lütfen yorumları bu yönde yapalım...

benim beklediğim 2 çeşit yorum olabilir...ilk seçim hakkı babanındır isterse tek dişi yavru olsun eğer erkek köpek sahibi onu isterse vermek haktır diye...

veyahutta tek dişi yavru varsa dişi köpek sahibide o dişi yavruyu kendine saklamak istiyorsa,erkek köpek sahibinin kalkıpta o dişi yavruyu istemesi doğru olma şeklindedir...

ben durumu en başından beri açıkladım tekrar açıklayayım...ana bana ait değil emaneten yavru almak için aldım...ve bir dişi yavru ayırmak ve onu beslemek istiyorum...olduda yavrulardan yanlız bir dişi oldu böyle bir durum karşısında ne yapılması gerekir onu el birliği ile sonuca bağlamaktı amacım ama anlaşılan beni kimse pek anlamış değil...inşallah hepsi erkek olurda böyle bir sorun olmaz yada dişi....

dadak_e
17.Temmuz.2009, 13:32
çetin abi bak hepsi erkke oldu duvaların kabul oldu bakalım şimdi kiminle değişecez dişiyi

i.emre arman
17.Temmuz.2009, 14:31
emre kardeşim özür dilerim bir yanlış anlaşılma var orada kullanmak istedigim cümle sizin kişiliginizeyada şahsınıza degildir

i.emre arman
17.Temmuz.2009, 14:34
o yazıyı düzeltme yada silme şansımız varsa silelim lütfen

çetin ekren
17.Temmuz.2009, 14:41
ben hallederim kardeş üzülme hemen düzeltirim....

i.emre arman
17.Temmuz.2009, 14:49
teşekkürler çetin farkında olmadan emreyi üzdük hakkını helal etsin saygılar

çetin ekren
17.Temmuz.2009, 15:02
önemli değil ben onun gönlünü alırım...sen kafanı yorma dostum olur böyle şeyler bazen...isteyerek yapılmış birşey olduğunu sanmıyorum...emrede anlıyacaktır...

vedat oncu
17.Temmuz.2009, 15:14
KONUŞULMUŞ VEYA KONUŞULMAMIŞ 5 YAVRUYA KADAR 1 ENİK 5 TEN FAZLA OLURSA 2 TANEDİR BABALIK HAKKI ARKADAŞLAR ÇOK SAMİMİ ARKADAŞLARSA KÖPEK EŞLEŞTİRENLER GENEDE BU KURAL DEĞİŞMEZ.HERKESE RASTGELE

17.Temmuz.2009, 19:13
valla o adam işin ticaretini düşünüyo.ne demek yavruların tyarısı benim.ıkendimi doğurmuş o yavruları.normalde birdir.
ama köpeğin kanı çok düzgündür ki o durumlarda bile 2 yi geömez.

18.Temmuz.2009, 07:03
SLM ÇETİN ABİ BENİM ENİŞTE ALMAN ÇOBAN KÖPEĞİ DERNEHİ KURUCUSUDUR BEN ONA HERZAMAN SORARIM K-9 YETİŞTİRİR VEDE YARIŞMALARA GİDER HAKEMLIKİÇİN YURT İÇİ YURT DIŞI BANA HERZAMAN DEDİĞİŞEY DİŞİ VE ERKEK İSTER 6DEFA ÇİFTLEŞSİN HERZAMAN BABAYA ÖNCELİK VERİLİR VEDE 1 TANEYİGEÇMEZDER ONLAR BU İŞİ PROFÖSYÖNEL BİLİYORSA BAŞKA DİĞECEHİM ŞEY YAVRULARIN KAZASIZ BELASIZ BUYUT BOL FERMALAR

çetin ekren
18.Temmuz.2009, 09:20
teşekkürler sezgin gardaşım....bencede doğrusu bu....