Orijinalini görmek için tıklayınız : HAZNESİ 2 FİŞEKTEN FAZLA ALAN AV TÜFEĞİ İLE AVA GİDEMEYECEĞİZ ?(erol kahraman)
erol kahraman
17.Temmuz.2009, 13:38
Av yasağı genişletildi
2009-2010 avlanma bölgeleri ve av yasakları belirlendi, yasak bölgelerin sayısı ve yüzölçümleri arttırıldı...
Çevre ve Orman Bakanlığı (http://www.tumgazeteler.com/haberleri/orman-bakanligi/), Merkez Av Komisyonu (http://www.tumgazeteler.com/haberleri/av-komisyonu/),2009-2010 avlanma bölgeleri ve av yasaklarını belirledi. Geçen yılagöre avlanma yasağı getirilen bölgelerin sayısı ve yüzölçümleriarttırıldı. 81 ilde yeni yasak bölgeler belirlendi.
Kararagöre, haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış, otomatik,yarı otomatik pompalı gibi yivsiz av tüfekleri ile havalı tüfek vetabancalarla ya da elektronik görüntü cihazları ve gece görüşdürbünleri ile de avlanma yasak olacak.
Hayvan (http://www.tumgazeteler.com/haberleri/hayvan/) sesi çıkaran teyp kaseti ve CD (http://www.tumgazeteler.com/haberleri/cd/)`lerile zehirli veya uyuşturucu yemler de avlanmada kullanılamayacak. Tuzakve kapan ile ya da ağ, ökse ile avcılık da yasaklandı. Ayrıca avsırasında altı volttan yüksek güç üreten ışık kaynağı dakullanılamayacak.
Yasak av yapanlar, Hayvanları Koruma Kanunu (http://www.tumgazeteler.com/haberleri/hayvanlari-koruma-kanunu/)ve Kabahatler Kanunu uyarınca cezalandırılacak ve av alanlarınagirmeleri yasaklanacak. Avlaklarda aynı anda 15`den fazla avcı dabulunamayacak. Yaban domuzu sürek avı da sadece tescilli av alanlarındayapılabilecek. Mücadele amaçlı yaban domuzu avı ise 22 Şubat-15 Mayıstarihleri hariç her zaman yapılabilecek.
Buna göre, av yasağı getirilen bölgeler arasında Sarıyer Feneryolu sahası da yer aldı.
bu heberi ben okudum ama bilgisi olan var doğrumu bu haber. doğruysa karanavacılara kötü haber.
otomatikçiler için üzücü bir haber...
VAYY VAYYY OTOMATİKCİLER YANDILAR DESENİZYA
çetin ekren
17.Temmuz.2009, 14:48
Erol'cum zaten öyleydi...aklınızda olsun arkadaşlar araç içerisinde bile silah kılıfının dışındayken takozu mutlaka takılı olsun... sonra sorun yaşarsınız...av sahası içerinde olduğunuzdan avlanıyor fiili işliyor sayıyorlar...
Tamer Kuvvet
17.Temmuz.2009, 15:05
boşuna mı verdim 1200 tl para kusura bakmayın ama bu av komisyonun yaptığıda şerefsizlik elin gavuru geliyor her türlü silahla avlanıyor onlara bişey demek yok bize gelince bas cezayı adamların kendileri ördek avında bizzat 4+1kullanıyorlar buna şahit olduk dostlar bu işte bi iş var bence
ALPEREN
17.Temmuz.2009, 16:22
YARI OTOMATİĞİ OLANLAR ADINA ÜZÜLDÜM.
BENCE MAHSURU YOK. DAHA BİR KERE BİLE YARI OTOMATİKLE AVA GİTMEDİM.
İNŞAALLAH BUNDAN SONRADA GİTMEM.
BANA KALIRSA ADALETSİZ BİR KARAR. BUNCA YARI OTOMATİĞİ OLAN AVCI ARKADAŞLARA
ZOR GELECEK BU KARAR.
SELAMLAR...
çetin ekren
17.Temmuz.2009, 16:48
iyide arkadaşlar benim anlamadığım konu;bu karar yeni değilki kaçyıldan beri bu uygulama devam ediyor...
bu karar yıllardır var. yeni alınan bir karar değil.Yeni duyan arkladaşlarda geçmiş yıllardaki MAK kararlarını demekki iyi okuyamamışlar yada gözden kaçırmışlar.Saygılar....
yucelmert
17.Temmuz.2009, 17:44
bu karar yıllardır var. yeni alınan bir karar değil.Yeni duyan arkladaşlarda geçmiş yıllardaki MAK kararlarını demekki iyi okuyamamışlar yada gözden kaçırmışlar.Saygılar....
elbette kararları iyi okumak gerekiyor, değişen tek şey var arazideki yasaklanan sahalar :( gün geçtikçe artıyor,
Osman KARATEPE
17.Temmuz.2009, 18:20
Zaten takozun görevide bu iki fişekten fazla almasını önlemek yıllardır takozsuz kullanmak yasaktı..
fevzi dursun
17.Temmuz.2009, 21:00
boşuna mı verdim 1200 tl para kusura bakmayın ama bu av komisyonun yaptığıda şerefsizlik elin gavuru geliyor her türlü silahla avlanıyor onlara bişey demek yok bize gelince bas cezayı adamların kendileri ördek avında bizzat 4+1kullanıyorlar buna şahit olduk dostlar bu işte bi iş var bence
tamecim yani sen 1200 tl para verdin diye otomatiğe takoz takılmasınmı..?? şunu biraz açarmısın bu açıklamalarından neyi savunduğunu anlayamadım.
fevzi dursun
17.Temmuz.2009, 21:06
arkadaşlar şunu belirteyim otomatiğin haznesinde iki fişek bulunacak ibaresi geçen sene ki mak kararlarında da vardı. otomatiği olanlar zaten bir ağızda iki yatakta bulundurmuşlardır, burada bir fişeğin hesabı niye yapılıyo onu anlayamadım. bizler avcıyız arkadaşlar her zaman avımıza kaçış hakkı verelim. avcılık avının arkasından saçma yağmurlamak değildir.
Tebrikler Fevzi abi, Çok doğru sözler bunlar,
Şahsen bende ava otamatikle başladım ama şuanda domuz hariç süperpozeyle avlanıyorum,
ayrıca asıl avcılık tek kırmayla yapılandır bence :)
Şaka biyana ava da kaçma şansı vermeliyiz,zaten otamatikte olsa en fazla 3 fişiekten sonra kuş menzil dışına çıkıyor,
bundan sonra sıkılan fişekler bizim cebimize extra yük demektir,MAK bizi düşündüğü için bu kararı almış bence :) :) :)
ADEM AYVAZ.
18.Temmuz.2009, 07:07
bunlar ii günlerimiz 5 sene sonra avıda komple yasaklar bu çevre orman bakanı eminim bir gün gelecek en iyi avlak diyip bizi paralı ava sürüklicek ler gerçi bedavada yapmıyoruz ya bu işi . sarıyer fener yolu benim avlandıgım meralardan birtanesi sağlık olsun diyelim bu yasakçı zihniyet varken bilmiyorum daha hangi sahaları yasklarlar zaten istanbulda avlanıcak yerkalmadı ormanıda bozdularkesimciler heralde busezon daha çok çıkıcaz şehir dışlarına av yapmak için
erol kahraman
18.Temmuz.2009, 09:18
ustalar konuya açıklık getirmiş bende sandımki otamatik tüfekle ava çıkmak yasak olarak anladım sorun yok devam arkadaşlar
Tamer Kuvvet
18.Temmuz.2009, 09:47
Fevzi abi benim demek istediğim şu madem 2 fişekten sonrası yasak neden piyasada onlarda tüfek var hemde devlet izinline tabi madem yasak satılmasın o zaman,benim kızdığım nota bu takoz diye bir şey var diyeceksiniz adam icabında kullanmaya bilir bu takozu gene 8 fişek birden atar yani madem yasak olacak o zaman otomatik tüfek olmasın bizde süper poze kullanalım devlet in politikalrı saçma hemde çok saçma zaten bizim devletimiz düzenleme konusunda ve yasaklar konusunda avrupanın yanına yaklaşabilir mi bence bu politikalarda asla asla asla ben böyle düşünüyorum.
çetin ekren
18.Temmuz.2009, 09:58
şimdi tamercim bu sorunu aslında fevzinin yanıtlaması gerekiyor ona hitap etmişsin ama haddimi aşarak ben sana şu yanıtı vermek istiyorum dostum....şimdi otomatik tüfeklerin takozsuz şekilde sadece domuz avlarında kullanılması serbest...diğer taraftan bu takoz olayı ta otomatik tüfekler piyasaya çıktığından beri var...ama kanunlar o zamanlar bu kadar sıkı uygulanmıyordu ve o arada bir boşluk vardı şimdi o boşluğuda son yıllarda doldurdular ve bu uygulama bir kaç yıldan beri devam ediyor...
ha sen diyorsunki adam dağda takozu çıkarıp çantasına veya cebine atar aracına dönerken geri takar oda artık o avcının insiyatifine ve vicdanına kalmış bişey...sana şunu söylemem gerek gardaş zaten 2 mermiden sonra kekliğin peşine 3,4,5,6,7,8 fişeği gönderen avcıya ben avcı demem kimse gücenmesin eğer 2 de işi bitirememişse zaten bir kamyon fişek dahi atsa o sadece kendi acemiliğidir...ben bunu derim...
fevzi dursun
18.Temmuz.2009, 10:36
Fevzi abi benim demek istediğim şu madem 2 fişekten sonrası yasak neden piyasada onlarda tüfek var hemde devlet izinline tabi madem yasak satılmasın o zaman,benim kızdığım nota bu takoz diye bir şey var diyeceksiniz adam icabında kullanmaya bilir bu takozu gene 8 fişek birden atar yani madem yasak olacak o zaman otomatik tüfek olmasın bizde süper poze kullanalım devlet in politikalrı saçma hemde çok saçma zaten bizim devletimiz düzenleme konusunda ve yasaklar konusunda avrupanın yanına yaklaşabilir mi bence bu politikalarda asla asla asla ben böyle düşünüyorum.
tamercim o yasa eli tüfek tutanlara değil, avcılık yapanlara konulmuş av yasasıdır, her eli tüfek tutan kişilerede avcımı dememiz lazım, yivsiz av tüfekleri sadece av içinmi kullanılıyor zannediyosun. yivsiz av tüfeklerini alıpta sadece poligonda kullanan atıcılarımız ve tüfek sevdalılarıda vardır. profesyonel atıcıları ve tüfek meraklılarıyla avcıları karıştırmayalım.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.