PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DİŞİ AV KÖPEĞİNİN TERCİH EDİLMESİ?

vedat oncu
17.Temmuz.2009, 15:24
ARKADAŞLAR MERAK ETTİĞİM KONU ŞU,NEDEN AVCILAR GENELDE KENDİNE DİŞİ KÖPEK TERCİH EDİYORLAR?ÇEVREMDEDE GÖZLEDİĞİM KADARIYLA YAVRU KÖPEK VEYA BÜYÜK KÖPEK FARKETMİYO GENELDE HEP DİŞİ TERCİH EDİYORLAR,FİKİRLERİNİZİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM.TEŞEKKÜRLER.RASTGELE.

erol kahraman
17.Temmuz.2009, 15:27
benim bildiğim dişi köpek ava daha erken giriyo sahibine daha itaatkar oluyo av esnasında daha uyumlu oluyo diye biliyorum ama yenede ustalar gereken açıklamayı yapacaktır.

17.Temmuz.2009, 15:56
Arkadaşlar !
İstisnalar kaideyi bozmaz sınırları içinde genel olarak tüm canlılarda dişi daha aktif,daha çalışkan,daha becerikli,daha uysal yaratılmıştır.
Dişi büyüme evresinde erkeğe göre daha hızlı gelişir,erkek onu sonradan yakalar ve geçer.Bu insanda da böyledir.
Hayvanlar aleminde hep dişiler avlanır,erkek yer.Yaradan erkeğe üremeyi sürdürme görevi vermiş.Temel işi budur.Bunun dışında keyifçidir.
Yuvayı dişi kuş yapar.Aslan,kaplan,çitaların dişisi avlanır.Atmacanın dişisi avcıdır,gibi gibi gibi.
Eh haliyle köpeğin de dişisi daha avcıdır,haylaz değildir.Tekrar ediyorum ''genellikle'',''istisnalar kaideyi bozmaz''
Saygılar.

çetin ekren
17.Temmuz.2009, 16:29
Ali abiye katılıyorum bende...ama bu sayılan maddelerin hepsinden daha ön planda olan şey benim için en azından elinin altında sürekli köpeğinin soyunu ilerletme şansın var...köpeksiz kalmanın ne kadar zor olduğunu benden daha iyi bilen biri olacağını sanmam....bu sezon 3. sezon köpeksiz avlanıyorum ama bu seneki yavrulardan seneye artık yetiştirecez...

17.Temmuz.2009, 16:37
Vedat Kardeş;
Dişi köpekler genelde erken ava oturur.Ferma,aport v.s. 8 aylıkken bile sahibiyle ava başlar.Mazlum olur,itaatkardırlar.Sahibini asla üzmez.Erkek ise HAYTA dır.kafasına göre takılr.eğitimde bile sizi üzebilir. Ama gel gelelim BANA GÖRE 2-3 yaşından sora erkeğin yaptığı avı,verdiği keyfi hiç bir dişi veremez.Bu iş tamamen tercih meselesidir.Dişininde erkeğinde artı ve eksileri vardır.Ben şahsen tüm avlarıma iki ERKEK İngiliz Pointer la gidiyorum.
Saygılarımla, rastgele....

Osman KARATEPE
17.Temmuz.2009, 18:17
Diğer bir tercih meseleside avlakta çoban köpekleri tarafından boğulma riskinin dişi köpeklerde az olmasıdır.

17.Temmuz.2009, 21:32
Güzel tespitler arkadaşlar,hepside doğru bence bunların!
Ayrıca birde üretim yapıp köpeklerin masrafını çıkarma yönüde var sanırım tercihlerin dişiden yana olmasında :)

18.Temmuz.2009, 06:54
SLM BENDE DİŞİKÖPEĞİM VAR AVDA İTAATKAR ERKEK KÖPEKLER KENDİ BİLDİĞİNE GÖRE GEZİYO AVDA AMA DİŞİ KESİNLİKLE SAHİBİNİN YANINDAN AYRILMIYO VEDE AVDA ÇOK HIRSLI

vedat oncu
18.Temmuz.2009, 11:16
GÜZELYORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR.RASTGELE

yucelmert
27.Temmuz.2009, 19:21
ek olarak eğitimciliğe yeni soyunan arkadaşlarında en başlarda tercihi dişi köpektir. çünkü daha uysal ve inat etmeden kolay eğitilirler, ayrıca eğitimlerde bozulsa bile en kötü ihtimallle damızlık olması söz konusudur. saygılar

İbrahim ÖZEL
11.Temmuz.2010, 22:06
Evet sezon yaklaşıyor arkadaşlar. Yeni köpek edinenler, edinecekler. Bu konu hakkındaki yorumlarınız neler?

ZEYNAL KAPLAN
12.Temmuz.2010, 04:59
dişi köpek daha sağdık daha itaatkar oluyor diye biliyorum bende...

Mustafa ÇİL
12.Temmuz.2010, 05:54
ALİ abi mükemmel anlatmış

mustafa altınsoy
12.Temmuz.2010, 07:25
bendede bi dişi var ama ne dişi köpegimi övmüyorum fakat resmen benimle konuşuyor gerçekten dişi köpek erkege nazaran çok daha becerikli ve egitime uygun.

Recep DÖNMEZ
12.Temmuz.2010, 07:43
Yıllarca ava giderim.Malesef kendime ait bir köpeğim olmadı bugüne kadar.Sebebi köpeğe bakacak müsait yer sorunu.Müsait yerim olsa bugün hemen bir yavru alırım kendime...Yavru alırken benimde tercihim dişi yavru olur.Köpeğim yok ama yıllardır değişik köpeklerle ava gittiğimden köpekler hakkında az çok fikir beyan edebilirim.Avcıların geneldi dişi köpek tercih etmesi bence dişi köpeğin daha erken ava başlaması ve sahibine sadık olması.Bir diğer sebepte bu dişi köpekten neslini devam ettirecek yavrular alabilme düşüncesi....
Tabiki sonuçta bunların hepsi tercih meselesi...
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğu gibi...
Selamlar,saygılar...

Oktay AKÇAKMAK
12.Temmuz.2010, 11:01
5 kişilik ekibiz 11 köpeğe bakıyoz 9 tanesi dişi...... niyemi ,, itaatkardır hırslıdır sahibine küsmez mülayim olur söz dinler kızana gitmez kaçmaz dağda çoban köpeğiyle kapışmaz üretir yavru alırsın dostlarını sevindirirsin daha varda bukadar yeter sanırım