Orijinalini görmek için tıklayınız : merhaba arkadaşlar
boğma lastik 4 aylık bi köpeğin kuyruğunu düşürebilirmi?
Recep DÖNMEZ
20.Temmuz.2009, 10:10
İlginç bir soru!!!!
Bu hususta çok bilgi sahibi değilim ama bence
bu tür yöntemlerle köpek kuyruğu düşürmek,kesmek
etik değil gibime geliyor....
O kuyruk düşene kadar köpeğin çekeceği acı hiçde
kolay olmasa gerek....
Saygılar.....
Bu işlemin özü, kuyruğa kan gitmediği için çürüyüp düşmesidir.Ama riskleri vardır.Kangren olabilir,kuyruk felci olabilir.
Lütfen bu asırda bunları konuşmayalım.Doğru veterinere.10 dakikalık işi var,acı da yok.
Çocuğumuz için ne düşünüyorsak,köpeğimiz için de aynısını düşünmek zorundayız.
Saygılar.
Ali abiye katılmamak mümkün değil...
teknoloji dünyasında yaşıyoruz...
Hayvanında bir can taşıdığını göz ardı etmeyelim bence...
TAMAM KARDEŞİM BENDE BİLİYORUM TEKNOLOJİ DÜNYASINDA YAŞADIĞIMIZ.KÖPEĞİN KUYRUĞUNU KESTİREN VEYA DÜŞÜRTEN NEYLE DÜŞÜRTÜYO.FARKLI Bİ YÖNTEM Mİ UYGULUYOR SANKİ..
ŞU AN TAM BİR KARA VERMİŞ DEĞİLİM.DANIŞIYORUM SADECE.VETERİNERE DANIŞTIĞIM GİBİ....
Mehmet Ardilli
20.Temmuz.2009, 11:41
Sağlık operasyonları şakaya gelmez, ister insan olsun, ister hayvan olsun konu sağlıksa ehline müracaat en iyisidir. Yani git bir veterinere bu işi doğru düzgün hallet, sonradan üzülmek işe yaramaz. Selamlar.
Bir soru somuşsun bizde cevabını verdik..
sert yapmanın bir manası yok... bursaı paylaşım sitesi ise
açtığın konuya yapılan yorumlara saygılı oman gerekirdi..
herkes fikrini söyleyecek elbette...
Yavuz !
Bu tavrın hoş değil.Biz sana söylediğimiz gibi veterinere kestirdik.
Direkt kütüğün üzerine koyup satırla kesenler de var.Bu mudur yani?
Sorduğun bir konu hakkında yapılan yorum ve eleştirilere açık olman lazım.
Eğer olmayacaksan da sormamalısın.Sen bildiğin gibi yap.Zaten sen sorduğun şeye inanmış,kendini şartlandırmışsın.
Bundan sonra açtığın hiç bir konuya kimse yorum yapmaz.Paylaşım bu mudur?
Bunu bir düşün bence.
yok abi benim dediklerinize bi şey dediğim yok.yanlış anlaşıldım galiba.kendim kesmem zaten de.sizden önce veterinere danıştım biri başka diğeri başka konuştu veterinerlerin.bende buradaki ustalara bi sorayım dedim.
fevzi dursun
20.Temmuz.2009, 12:28
yavuz kardeşim her veteriner köpekten anlamaz. bazı veterinerlere sorsan kuyruğu nerden keseceğini dair bilemez. izmirde hangi veterinere gittin de sana 4 aylık bir köpeğin kuyruğunu astikle boğmanı önerdi.
fevzi abi ben bergamalıyım.veterinerin biri lastikle boğalım 2 haftada düşer dedi.diğeri bölgesel anastezi yapalım dedi.bende vazgeçtim zaten her kafadan ayrı bi ses çıkınca.son olarak bi de size sorayım dedim lastik olayını.benimde kafama yatmadı lastik olayı.çünkü köpek 4 aylık.anlamam ama,bi ara aklıma geldi
kangren yapıp hayvana zarar vermeyelim dedim.neyse abi bu seferde kuyruklu olsun:))
fevzi dursun
20.Temmuz.2009, 13:06
bende fikrimi söyleyim. eğer geçenlerde bizlerle fotoğrafını paylaştığın melez kurzhaarsa kuyruğunu kesmene hiç gerek yok.
sağol abi teşekkür ederim.
Veterinerlerin ne konuştuğunu bilmiyorum.Şimdi hepsini unut.
Köpeğin kuyruğuna iğne yapılarak uyuşturulur.Kuyruğun kesilecek olan ideal yeri 7'ci veya 9'uncu boğumdur.Bunu sen göz zevkine göre belirlersin.Kesilecek olan boğumun 2 cm. uzağından deri çepeçevre kesilerek,kesilecek boğuma kadar yüzülerek sıyrılır.Kuyruk, boğumun olduğu eklem yerinden kesilerek ayrılır.Gerekli ilaçlar sürüldükten sonra,sıyrılmış olan deri,kesilen yerin üstünü kapatacak şekilde birbirine dikilir.Bunu yaparken küt görünmesin diye,alt kısma hafif eğim verilerek kuyruk ucu sivrileştirilir,estetik yapılır.(Uçakların kuyruk bölgesinin görünümü gibi.)Daha sonra bandajlanır.
Böyle kesilmeyen kuyruğun ucu açık kalır.Deri orayı hiçbirzaman kapatamaz.Bıçakla kesilmiş salam gibi küt görünür.
Avda devamlı kanama yapar.Soğuk havalarda ağrı yapar.
Bundan sonrası senin kararına kalmış.
Olay budur.
verdiğin bilgi için teşekkür ederim ali abi.saygılar..
Yavuz !
Bu tavrın hoş değil.Biz sana söylediğimiz gibi veterinere kestirdik.
Direkt kütüğün üzerine koyup satırla kesenler de var.Bu mudur yani?
Sorduğun bir konu hakkında yapılan yorum ve eleştirilere açık olman lazım.
Eğer olmayacaksan da sormamalısın.Sen bildiğin gibi yap.Zaten sen sorduğun şeye inanmış,kendini şartlandırmışsın.
Bundan sonra açtığın hiç bir konuya kimse yorum yapmaz.Paylaşım bu mudur?
Bunu bir düşün bence.
TAMAM KARDEŞİM BENDE BİLİYORUM TEKNOLOJİ DÜNYASINDA YAŞADIĞIMIZ.KÖPEĞİN KUYRUĞUNU KESTİREN VEYA DÜŞÜRTEN NEYLE DÜŞÜRTÜYO.FARKLI Bİ YÖNTEM Mİ UYGULUYOR SANKİ..
ŞU AN TAM BİR KARA VERMİŞ DEĞİLİM.DANIŞIYORUM SADECE.VETERİNERE DANIŞTIĞIM GİBİ....
YAVUZ BEY AÇMIŞ OLDUĞUNUZ KONULARA BİR BİRİNDEN DEĞERLİ USTALARIMIZIN YAPTIKLARI YORUMLARA KARŞIN BİRAZ DAHA SABIRLI VE SAĞDUYULU YAKLAŞIN.
SORUYU VE UYGULAMAYI SORAN KİŞİ SİZSİNİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARIMIZDA SİZİ VE KÖPEĞİNİZİ DÜŞÜNEREKTEN KONUYA İSTİNADEN FİKİR BEYAN ETMİŞLER BUNDA YANLIŞ OLAN NEDİR ANLAMIŞ DEĞİLİM.
HATIRLATMAK İSTEMEZDİM AMA BURASI DOSTKOLİK ADINDANDA BELLİ OLDUĞU GİBİ SAMİMİYETİN VE DOSTLUĞUN MEKANIDIR HERKEZ KEYİFLİ BAZI ANILARINI VE İLGİNÇ BULDUKLARINI İÇTENLİKLE PAYLAŞIRLAR.
SİZDEN RİCAM BİR ÖNCEKİ KONUDA VERDİĞİM ÖRNEKTEKİ GİBİ BİLGİSAYAR BAŞINDA YAZIYORUM OLUR BİTER DİYE DÜŞÜNMEYİN AÇMIŞ OLDUĞUNUZ KONULARI HERKEZ BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE OKUYUP DEĞERLENDİRMEKTELER.
BUNDAN SONRAKİ KONULARINIZDA DAHA ILIMLI BİR TUTUM SERGİLEMENİZ DİLEĞİYLE RASTGELE...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.