PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ACİL YARDIM

21.Temmuz.2009, 14:41
Herkese selamlar.köpeğimin gezinti esnasında yere toplanmış dikenli tellere takılması sonucu arka sol ayağının pati altı yırtıldı.acilen veterinere götürdüm dikiş attırdım ama içim bir türlü rahat değil hem dikişlerin kaynaması için birkaç gün enaz birkaç gün dedi açılmaması gerekiyormuş ancak bunu benim kıza anlatamadım habire ayağını yalıyor.sizce pati altı fena yırtılmış parmaklarının arasında ama ileride bir sorun olurmu birde başka ne yapabilirin yardımlarınızı bekliyorum....

21.Temmuz.2009, 14:49
ÖNCELİKLE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN HASAN BEY KÖPEĞİNİZ ADINA ÜZÜLDÜM. İLK MÜDAHALEYİ YAPMIŞSINIZ Kİ EN DOĞRU OLANDA BUDUR TEBRİK EDERİM. BUNDAN SONRA YAPILACAK İLK ŞEY DÜZENLİ PANSUMAN YAPMAK" YARANIN MİKROP KAPMASINI ÖNLEMEK VE SONRASINDA DİKİŞLERİN KAYNADIKDAN SONRA ESKİ HALİNE DÖNMESİNİ BEKLEMEK. ZATEN YALAMA YOLUYLA KENDİ KENDİNİ TEDAVİ ETMEYE BAŞLAMIŞ BU VESİLERYLE YARAYI SÜREKLİ TEMİZ TUTUCAKTIR DOLAYISIYLADA EN KISA SÜREDE İYİLEŞECEKTİR.

SON OLARAK BASTIĞI TEL KÜFLÜ PASLIMIYDI DİKKAT EDEBİLDİNİZMİ?

21.Temmuz.2009, 14:56
öncelikle teşekkür ederim tel biraz küflüydü veteriner yarayı iyice temizledikten sonra dikiş attı en son olarakta bir iğne ile adını tam olarak hatırlayamadım paslı telin oluşturabileceği tehlikeye kerşıda müdahalesini yaptı gerek yok isterseniz desede ben yinede yapılacak ne varsa yapalım diye tutturunca içimin rahat olması için sanırım penesilin türü bir iğne attı sargı bezi ile sardık ama birkaç gün yalamasa iyi olur dedi derinin kaynaması için günde bir kerede pedicon ile pansuman yaparsın dedi.şimdilik bekliyoruz.

21.Temmuz.2009, 15:00
veteriner gerekli müdahaleyi yapmış abi.sıkma kendini olmaz bi şey.
geçmiş olsun.

21.Temmuz.2009, 15:16
Hasan kardeşim ! Çok geçmiş olsun.
İlk bir kaç gün hem üzerine basmaması ,hem de yalamaması lazım.Dikişlerin kaynaması için.
Yapacağın şu; Küçük pet su şişesi.Ağzını kes,etrafından hava delikleri aç ve köpeğin ayağına geçir.Köpeğin bacağı ile birlikte çıkaramayacağı şekilde bandajla.Pansumandan pansumana çıkart tekrar tak.2 gün yeterlidir.Hem üstüne basmaz,hem de yalayamaz.Hava deliklerini büyük tut,unutma.
Geçmiş olsun.
Saygılar.

Osman KARATEPE
21.Temmuz.2009, 15:49
Çok geçmiş olsun bildiğim kadarıyla köpek salyasında antibiyotiğe benzer bir madde vardır yaralarını yalayarak dezenfekte edip çabuk kapanmasını sağlarlar ama yanlışta biliyor olabilirim..

21.Temmuz.2009, 15:55
Osman bey !
Bilginiz doğrudur.Ancak belli bir evreden sonra.Şu an yalarsa dikişler atar.Dikişler kaynadıktan sonra yalaması doğrudur.
İlk evrede yalaması iyileşme sürecini uzatıyor.Üstelik şu an oraya sürülen ilaçları da yalamaması lazım.
Saygılar.

21.Temmuz.2009, 16:44
geçmiş olsun hasan bey.. üzücü bir kaza gereini yapmışsın zaten.. en doğru kararı veteriner verir inşallah bişey çıkmaz tekrar geçmiş olsun.. saygılar

Osman KARATEPE
21.Temmuz.2009, 16:53
Tabiki şu anda yalaması doğru olmaz ben müdahale edilemeyen yaralanmalar için söylemiştim saygılarımı sunarım..

21.Temmuz.2009, 19:30
Geçmiş olsun Hasan bey, Siz gerekeni yapmış ve veteriner hekime başvurmuşsunuz,
Şimdi önemli olan köpeğin dikişlere ulaşıp dikişleri patlatmaması,bunun içinde ali abinin dediği yöntemi deneyebilirsin,
1 hafta içinde dikişler kaynıyacaktır zaaten sen içini ferah tut!

fevzi dursun
22.Temmuz.2009, 05:24
allah yardımcınız olsun pati yaralarının geçmesi zordur. umarım sezona kadar yetişir

cemalreis
22.Temmuz.2009, 05:42
büyük geçmiş olsun inşallah tez iyileşir

22.Temmuz.2009, 05:49
veteriner gerekli müdahaleyi yapmış abi.sıkma kendini olmaz bi şey.
geçmiş olsun.

22.Temmuz.2009, 06:31
EKLEMEK İSTEDİĞİM BİR HATIRLATMAM OLUCAK
HASAN BEY KÖPEĞİNİZİN KALDIĞI YERİN ZEMİNİ NASILDIR ACABA MERAK ETTİM? YERİYLE İLGİLİ BAZI ALTARNATİF ÖNERİLERİM OLUCAK. RESMİNİ ÇEKER BİZLERLE PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM

22.Temmuz.2009, 13:47
Hepinize teşekkür ederim inşallah kimsenin başına böyle kazalar gelmez,ramazan bey köpeğim daha önce evimin arkasında bahçemde salık geziyordu burası toprak ve beton karışık ancak topraktan toz ve mikrop kapabileceğini düşünerek akşam temiz bir beton zemine bağladım kulubesinide taşıdım şimdi orada bakıyorum ayağağının üzerine fazla basmıyor inşallah çabuk iyileşirde sezona sokarız.benim kadar köpeğim içinde bu sezon önemli bu ayın sonounda 10.ayını doldurmuş olacak yani ilk sezonu ......kader her işte bir hayır vardır.plastik şişe işini bu akşam pansumandan sonra yapacağım ali abi gerçekten hepinize teşekkür ederim sağolun.kalın sağlıcakla.

ALPEREN
22.Temmuz.2009, 15:49
GEÇMİŞ OLSUN.

23.Temmuz.2009, 07:18
GEÇMİŞ OLSUN.