PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kızgınlık dönemi ile ilgili

23.Temmuz.2009, 20:17
slm ustalar ben de 8 aylık dişi fıransız barakı var şuanda kızan olmuş durumda,kanamanın başladığı günden itibaren kaç gün erkek köpeklerden korumam lazım yardimci olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

kapadokyali_1981
23.Temmuz.2009, 21:14
Normalde kızgınlık dönemi 2 hafta boyunca sürmekte ama tabi bu birazda köpeğin fiziki yapısınada bağlı diyebiliriz. Ama genel olarak vajina bölgesi küçülüp eski halini aldığında kızan dönemi geçmiş demektir o zaman zaten erkeğide yaklaştırmaz.

23.Temmuz.2009, 21:30
Burak kardeş !
Kanamadan yaklaşık 1 hafta sonra çiftleşmeye hazır hale gelir.Hayvanın bel bölgesini elinle sıvazladığın zaman, duruyor diye tabir ettiğimiz pozisyona geçer,kuyruğunu kaldırır.Bu durum geçinceye kadar koruman lazım.Hatta 1-2 gün de geçirmen lazım.
Saygılar.

23.Temmuz.2009, 21:36
Burak !
Bir de şunu söyleyeyim.8 aylık köpeğin kızana gelmesi için erken.Anlıyorum ki bu sıcaklarda biraz yağlı besliyorsun.
Ama her ne olursa olsun 1,5 hatta 2 yaşından önce sakın çiftleştirme.
Saygılar.

23.Temmuz.2009, 22:29
Burak öncelikle sitemize AVKOLİĞE hoşgeldin!
Arkadaşlarımızda sana yardımcı olmaya çalışmışlar,bende bişeyler ekleyeyim,
köpeklerde kızgınlık normalde 2 hafta sürer ama 21 güne kadar uzadığı görülür,ilk hafta dişi köpekte proöstrus kanaması dediğimiz kanama olur bu dönemde erkekle çiftleşmeyi kabul etmez,2. hafta asıl kızgınlıktır,bu dönemde çiftleşme şekillenir,bazen çiftleşme olmadığı için bu dönem uzayabilir,nitekim bu nisan ayında benim başıma geldi,benim köpeğimde dişi 1 nisanda ilk kanamasını farkettim ve ilaç kullanmak istemediğimden ayrıca yavru da istemediğim için köpeğimi kapalı bir yerde beslemeye başladım,23 nisan günü köpeğimi dışarı çıkarttım 2 saatlik gezintinin sonunda köpeğimin yanına gelen erkek köpekle hala çiftleşmek istediğini görünce çok şaşırdım ve 2 hafta daha kapalı tutmak zorunda kaldım onu,böyle durumlarda olabiliyor,tabi istisnalar kaideyi bozmaz!

Recep DÖNMEZ
24.Temmuz.2009, 05:50
Burak kardeş! siteye ve aramıza hoş geldin....
İnşallah sitemizde zevkli,huzurlu ve neşeli
zamanlar geçirir ve paylaşımcı olursun....
Köpeğinle ilgili açıklayıcı bilgileri arkadaşlar yazmış zaten....
İnşallah bu sorunu en kısa sürede atlatırsın....
Saygılar.....

24.Temmuz.2009, 20:51
abilerim,
verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. beni yeterince aydınlattınız.
elimden geldiğincee paylaşımcı olmaya çalışacağım.
Saygılar