Orijinalini görmek için tıklayınız : asya 1 kızan oldu
ahmetkarabat
24.Temmuz.2009, 16:12
arkadaşlar asya 1 kızan oldu. neyapim şimdi sezon yakın. lakin çiftleştireceğim sayın taylan abimizin secereli köpeğimiz de hazır. kafam çok karıştı acaba çiftleştirsemmi çiftleştirmesem mi? büyük abilerimiz köpeğin kızan olduğunda çiftleştirilme taraftarı. diyorlarki'' kızan köpeği çiftleştirmezsen huyunda suyunda değişiklik olur''. ya asya 1 ile busezon sadece gezme avları yapacaz asya 2 nin üzerine yük düşecek yada çiftleştirmeyip huyunda değişiklik olup olmuyacağına bakacağız. bana bi akıl verin arkadaşlar. saygılar
fevzi dursun
24.Temmuz.2009, 16:22
ahmet kardeşim benim köpek 5 yaşında daha hiç çifleştirmedim, huyunda suyunda bi değişiklik hissetmedim. hala merada ki hızlılığını koruyo, ve hala diri görünüyor. bakalım nasip bu sezon bitiminde bi annelik duygusu tattırmak istiyorum.
kapadokyali_1981
24.Temmuz.2009, 18:44
Bencede çekmemelisiniz zaten yavrularda anasıda bu sene av görmez hem yavrulara hemde anasına yazık olur. Şayet çekmezseniz 6 ay sonra gene kızana gelecektir o zaman hem yavrularınız zamanlı hemde sezon kapalı olacağından o dönemde çemenizi tavsiye ederim.
Sevgili kardeşim !
Çiftleştirmez isen huyu suyu değişir diyenler bilerek konuşmuyor.Zaten en büyük sorunumuz da bu.
Bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan,fikir sahibi olmak...
Köpeklerin yaşlarını insana eşitlemek için 7 ile çarpılır.Zannediyorum senin köpeğin 8 aylık filan.8X7=56 aylık.Yani 4 sene 8 aylık.İnsana göre 5 yaşında bile değil.
Gerçek avcılar dişi köpeklerini 2,5 yaşından önce çiftleştirmez.Ha çiftleştirirse ne mi olur...?
Kemik yapısı sağlıklı gelişemez.
7-8 yaşlarında kemik erimesi başlar.
Dişler erken dökülür.
Gözler görme yeteneğini daha erken kaybeder.
İyi bakılan köpek 12-13 yaşına kadar av yapar iken,bu 9 yaşında avda kesilmeye başlar.
Şimdi bu söylediklerimin hepsi gerçek avcı ve av köpeği için.
Köpek tacirleri böyle düşünmeyebilirler ama,üzerinden para kazanacağım diye bir canlının dünyadaki ömrünü kısaltacak şekilde davranmak da ne kadar insanlıktır size bırakıyorum.
Şimdi kararı kendin verebilirsin.
Saygılar.
ahmetkarabat
25.Temmuz.2009, 06:28
köpek 13 aylık abilerim. köpekler gelişimini kaç yaşında tamamlıyor acaba. herkese saygılar
bence yavru almak için erken.
İbrahim ÖZEL
26.Temmuz.2009, 17:30
Hemşerim (bende ceyhanlıyım) Ben gemlik askeri veteriner okulunda görevliyim. Dişi köpek 24 aylık olmadan çekilmez, çekilirsede yukarıda yapılan açıklamalrın hepside gerçekleşir. Kemiklerinin gelişmesini bitirmesinide beklemelisin. Asla ve aslada huyu değişmez bilesin. Sen sen ol buradaki her açıklama sana yardımcı olmak içindir. Abilerinin ve ustalarının açıklamalarına kulak vermeyi bırak mutlaka uygula. Saygılarımla kardeşim.....
ahmetkarabat
29.Temmuz.2009, 11:51
arkadaşlar boş geçen kızanlık dönemi ile ilgili böyle bir bilgisi varmış bi arkadaşın sizinlede paylaşayım dedim. ben kararımı şu yönde kullanacağım ya köpeği kısırlaştıracağım yada çiftleştireceğim. benim mantığım da şöle bizim köyde baktığımız köpeklerimiz daha 7 8 aylıkken çiftleşip yavruluyorlardı. ve şu an biz bu köpeklere müdahele etmesekbunlar çiftleşecekler. acaba doğanın kanunu bu mu. bu konuda aklım çok karıştı. ama köpek şu an huy olarak değişti 1 hafta önceki köpeğim değil sanki. bende dediğim gibi ya kısırlaştıracam ya da çiftleştireceğim. herkese saygılar
''''''Köpeklerde pyometra hormonal ve bakteriyel ilişkinin sonucu olarak şekillenmekle beraber, hastalığın gelişiminde hormonlar birincil rol oynarlar. Pyometra, uterusun progesteron hormonuna anormal şekilde cevap vermesi ve buna bakteriyel bulaşmanın da eşlik etmesi sonucu şekillenmektedir. Kızgınlık dönemlerinin boş geçmesi, hiç gebe kalmamış köpekler, kızgınlığın baskılanması ve istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması amacıyla hormon (Progesteron-östrojen) kullanımı pyometra riskini arttırmaktadır.
benım köpegımde de böyle bır hastalık var antibiyotık tedavısıne basladık veteriner hekımle sezon baslayacak dıye cirtleştırmedım öncekı kızanlık dönemlerınde de cıtflştırmedım gecmez ise amelıyatla kısırlaştırılacak dıkkat edın arkadaslar köpek ası ve temızlığine e bakımına cok özen göstermek lazım paylaşmak istedım Allah kımsenın basına vermesın cok zor'''''
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.