PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : !!!!Gençlik Aşısı!!!!

kapadokyali_1981
24.Temmuz.2009, 20:40
Arkadaşlar bilindiği üzere yavrular gelişim döneminde gençlik hastalığına yakalanma riskiyle burun buruna oluyolar. Peki yavruya gençlik aşısı ne zaman ve kaç defa vurulmalı??? İki çeşit olduğunu biliyorum biri yerli olan daha ucuz bide ithal dedikleri o biraz daha pahalı bunun ikisi arasında ne gibi farklar var?

24.Temmuz.2009, 21:13
Ömer kardeş gençlik aşısı dediğimiz aşı karma aşıdır,
Ben bugüne kadar yerli olanını görmedim :),ama varsada bişey diyemem,
ilk olarak köpek anneden ayrılmadan 45.günde yapılabilir bundan sonra da 21 gün arayla 1 yada 2 tekrar uygulanır!(toplam 3 doz)
Başka bir görüşe görede yavru anne sütü emerken aşıya gerek yoktur,anneden ayrıldıktan hemen sonra ilk karmaaşısı yapılır ve 2 yada 3 doz şeklinde uygulanır,sonrada kuduz aşıları yapılır!

25.Temmuz.2009, 09:49
hamit bey bilgilendirme için teşekkürler.

mehmetozaslan
25.Temmuz.2009, 10:27
45 güne kadar beklemenin pek yararlı olmadığı düşüncesindeyim anne sütü emerken gençlik hastalığına yakalanan yavrular gördüm ve duydum bu yıl önlem olarak kendi yavrularıma 28 günlükken Pupy DP aşısı yaptırdım 16 gün sonrada karma aşılarını yaptıracağım.

25.Temmuz.2009, 10:55
Mehmet bey sizin görüşünüzede saygı duyuyorum ama bilimsel olarak anne sütü emerken yavrunun anneden aldığı maternal antikor dediğimiz pasif bağışıklık sağlayıcılar yavrunun vücudunda var olduğu sürece uygulanan aşıların çok sağlıklı çalışacağını zannetmiyorum,
Bu konuda daha geniş bilgi için KÖPEKLERDE AŞI İHTİYACI VE AŞILAMANIN ÖNEMİ konusuna bakabilirsiniz!

kapadokyali_1981
25.Temmuz.2009, 18:09
Teşekkürler Hamit kardeşim yerli yabancı olayını bende tam olarak anlamış değilim ben veteriner(sadece inek veterineri) arkadaşlardan duyduğumu söylüyorum.